• 9.377.372 stemmen

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 (2011)

Drama / Fantasy | 117 minuten

Genre: Drama / Fantasy

Geregisseerd door: Bill Condon

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Gesproken taal: Engels en Portugees

Releasedatum: 16 november 2011

Plot The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1

"Forever is just the beginning"

Na de bruiloft gaan Bella en Edward op huwelijksreis naar Rio De Janeiro, waar Bella tot haar schrik ontdekt zwanger te zijn. De familie van Edward is in shock door de situatie, die de fragiele band tussen de vampieren en weerwolven nog meer spanning bezorgt. Niemand weet wat te verwachten van deze onwaarschijnlijke zwangerschap. Ondertussen blijft ook de dreiging van de Volturi bestaan.

avatar van benthe

benthe

Als liefhebber van de boeken was ik wel benieuwd naar deze film. Het boek nog een keer herlezen, ik was er helemaal klaar voor. Maar hij viel een beetje tegen. Ik wist natuurlijk al wel dat er heel weinig spanning was, dat is ook in het eerste deel van het boek, maar ik vond het af en toe echt saai om te kijken. Er was gewoon helemaal geen spanning, het was denk ik meer een beginnetje voor het echte werk, het tweede deel.

De scène van de bevalling en de transformatie daarin vond ik prachtig neergezet, freaky, goed. Heel goed geacteerd daar ook. De scène met het bijna gevecht tegen de wolven is ook een fijn mijn favo's. De wolven worden prachtig neergezet, ook de scène waarin je in de gedachte van Jacob zit, heel goed gedaan. Ik wist niet hoe ze dit zouden verwerken en ik vind het prachtig gedaan zo.

Het inprenten is ook prachtig gedaan, al ben ik niet weg van de beelden die je zag van de volwassen Renesmée. Niet heel erg knap, terwijl het baby'tje echt een schoonheid was.

Al met al een kleine tegenvaller, maar het heeft me vermaakt en ik ben er door benieuwd naar de volgende film. Hopelijk heeft die iets meer spanning, ook wel te verwachten, het boek kennende. De scène na de aftiteling met de Volturi is daar wel een mooi voorproefje van, ik had hun wel een beetje gemist deze film.

avatar van l-d

l-d

Tegenvallertje dit..

Als iemand die een aantal jaren geleden erg van de boeken genoten heeft en de vorige films nog wel aardig vond, was deze film een lange sleur.

Ik vind het zo zonde dat ze het laatste boek in twee delen gesplitst hebben..Beter hadden ze deze film een half uur in gekort (wat door alle melodramatische verschrikkelijk langzame stukken, best had gekund) en dan het tweede deel eraan vast gemaakt..Oke dan heb je wel een film van bijna 3 uur, maar dat was beter geweest dan dit opvulstuk.

avatar van twillebillie

twillebillie

ik ben zelf wel een aardige Twilight fan, maar ik vond deze film zeer slaapwekkend en teleurstellend ik hoop dat het volgende deel beter is

TomaskeX

De film is absoluut perfect, ik begrijp niet dat iemand deze slecht kan vinden. Natuurlijk moet je het boek wel gelezen hebben.

Elineloves

Onzin, je kunt de film best goed beoordelen ookal heb je het boek niet gelezen, dat staat er los van.

En daarbij zijn er genoeg mensen die het boek wel hebben gelezen en ook inzien dat deze film gewoon slecht is.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Na enkele reviews te hebben gelezen en enkele rants te hebben aangehoord, vraag ik me vooral af hoe mensen dit überhaupt slikken? Er zijn zelden films gemaakt die zó verstrooid omgaan met de realiteit en daarmee toch een kansloze hoeveelheid fans mee weet te vergaren die de hoofdpersonages aanbidden. Ziek is het..

Flipman schreef:

Bum Review. Bekijk ook zeker de 'echte' review!

Daarin werden voor mij wel een aantal belangrijke zaken besproken waar ik ook mijn vraagtekens bij zet.

Bella is een rolmodel, maar ze volgt haar vriendje als een hond, zonder iets van eigen mening te hebben, ze denkt amper na over dingen en is zo naief als een 6 jarig kind. De enige 'normale' in de film, Jacob, gaat steeds op zijn bek. De verliefde tienermeisjes willen allemaal een vent als Edward, terwijl hij eigenlijk helemaal geen sympathiek persoon is. Zie zijn reactie wanneer zij zwanger blijkt te zijn en hoe hij daar mee omgaat. Etc etc.

Hele slechte voorbeelden voor beïnvloedbare jonge meisjes die hier 'levenslessen' uit willen halen en zich hier aan (willen) spiegelen.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Elineloves schreef:

Eens. Weet niet of je dit filmpje van Flipman ook hebt gezien?

Of course Ben vaste kijker van die vent, weet altijd prachtig de vinger op de zere plek te leggen. Als ik de film nu nog zou kijken, zou ik alleen aan zijn woorden kunnen denken. Weet dus niet of dat wat wordt.

avatar van EW101

EW101

TomaskeX schreef:

Hoezo moet je eerst het boek lezen? Het lijkt mij dat de film goed begrijpbaar moet zijn(of bij sommige films iemand een eigen opvulling kan geven) voor degene die het boek niet gelezen hebben. En de film moet zelf ook goed zijn , niet in vergelijking met het verhaal in het boek. Of alle details wel kloppen etc. De acteurs moeten ook kloppen en zoals ik het hier hoor is het niet echt het geval met Stewart en haar enkele of enige blik.

Offtopic: Ga je ook a.u.b. even argumenten geven waarom je 'Scene it? Twilight' ook goed vindt? Het is maar een quizspelletje met twilightvragen. Dan wel even op de gamesmetersite dan vertellen.

avatar van l-d

l-d

[quote]Elineloves schreef:

Eens. Weet niet of je dit filmpje van Flipman ook hebt gezien?

Haha Eline...vond dit eigenlijk al een stuk leuker dan de film!

avatar van m1701

m1701

Vond dit deel toch heel anders dan de vorige delen.

Leek soms wel een totaal andere film...

Weinig gevechten tussen vampiers en weerwolven (1x aan het eind van ong. 20 sec...)

Voor de rest viel de film wat tegen.

Vooral het begin was veeels te zoetsappig..

Helaas was dit toch wel het minste deel, ben zeer benieuwd naar het einde

ps. ze zien er allemaal nu wel een stuk beter uit!

avatar van molf

molf

Twilight whatever wel van gehoord dat het een hype was onder tienermeisje maar na het zien van de films ben ik om. Oke sprakly vampieren zijn een beetje gay maar voor de rest een heerlijk liefdes verhaal. Kan niet wachten op Part 2!

[edit mod; spam verwijderd]

avatar van loreen

loreen

ben 2 keer geweest goede film mooie gemaakt ik kan niet wachtten op de 2 deel

Elineloves schreef:

avatar van LisaX

LisaX

Aardig...

Vond de film toch nog meevallen vergeleken met dat super saaie boek dat ik amper uitkreeg. veel gezwijmel in het begin waar ik bijna van in slaap viel maar naar het einde toe werd het tempo toch nog opgevoerd waardoor het einde best spannend was.

avatar van Seifer

Seifer

Wtf? Is Bella nou zwanger van een wolf of een lijk?

De film IS niet slecht (zelf heeel goed) JIJ vindt de films slecht

Je hebt gelijk. Breaking Dawn is geweldig. Misschien wel de beste film ooit. Ik zet hem meteen op nummer 1 in mijn top 10. Bedankt dat je mij het licht hebt laten zien.

avatar van The Oceanic Six

De film IS niet slecht (zelf heeel goed) JIJ vindt de films slecht

Haha ik lees altijd graag de berichten van Tomaske, altijd goed voor een lach

avatar van Starlady

Starlady

Omdat ik de boeken heb gelezen, moest ik deze film natuurlijk ook in de bios zien. Het was alleen teleurstellend dat ik voor de pauze de gedachte had naar een soapserie te kijken. Na de pauze kwam er eindelijk wat vaart in. De bruiloft was uiteraard stunning! Bijna een traantje weggepinkt en het was een mooi stuk acteerwerk van Kristen Stewart.

Het tweede deel van de film was sterker omdat daar de wolven in voor kwamen. Dit waren erg mooie effects in de film. Ook een hoogtepuntje was dat Bella op het eind transformeert, prachtig.

Maargoed omdat ik fan ben van de Twilight boeken, een 3 ster!

De film IS niet slecht (zelf heeel goed) JIJ vindt de films slecht

HA!!! Hahaha! Look who's talking now ! En dan spreek je jezelf alsnog tegen! Want dan IS de film ook niet goed, JIJ vindt dat!

waneer is de film op dvd?

avatar van XoR-JoiN

XoR-JoiN

Aardig tussendoortje. Wordt op het einde pas wat spannender.

avatar van LaNadine

LaNadine

XoR-JoiN schreef:

Aardig tussendoortje. Wordt op het einde pas wat spannender.

En dan maar 1,5* geven?

Waarom niet?

avatar van LaNadine

LaNadine

Persoonlijk geef ik alleen 1,5* als ik de film slecht vind. Aardig tussendoortje zou meer sterren verdienen, want dan heb ik me blijkbaar toch goed vermaakt

Flipman

Nou ja, Green Lantern kan ik nog aanzien en heeft ook wel wat humor maar om dan te zeggen dat ik naar een goeie film heb bekeken? Nee. En die heb ik dezelfde score gegeven.

avatar van XoR-JoiN

XoR-JoiN

Misschien heb je wel gelijk. Misschien niet. Ik vond het een aardig tussendoortje, maar alleen de spanning aan het einde vond ik geen voldoende waard. Het volgende deel zal vast gaan knallen maar dit vond ik erg lang erg zoetsappig..

avatar van Gevalletje

Gevalletje

Ik ben persoonlijk een fan van de boeken, de films vallen echter allemaal wat tegen deel 1 ging wel maar vanaf daar word het alleen maar slechter. Naar mijn mening hadden ze er veel meer uit kunnen halen

avatar van _Casper_

_Casper_

k vond hem helaas een beetje tegenvallen, ik vond de eerdere twilight delen erg leuk... maar in dit deel gebeurde er niet echt veel.. en vond sommige scenes echt een beetje erg overdreven neergezet. Zat helaas ook niet echt spanning in, en ook het acteerwerk was een beetje ondermaats.... toch heb ik me niet verveeld bij het kijken...

het eindigde wel weer interessant waardoor ik nu toch wel het vervolg wil zine wat hopelijk beter word

Flipman schreef:

Ok, ok, herformulering: ik VIND de film absoluut perfect.