• 9.377.350 stemmen

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 (2011)

Drama / Fantasy | 117 minuten

Genre: Drama / Fantasy

Geregisseerd door: Bill Condon

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Gesproken taal: Engels en Portugees

Releasedatum: 16 november 2011

Plot The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1

"Forever is just the beginning"

Na de bruiloft gaan Bella en Edward op huwelijksreis naar Rio De Janeiro, waar Bella tot haar schrik ontdekt zwanger te zijn. De familie van Edward is in shock door de situatie, die de fragiele band tussen de vampieren en weerwolven nog meer spanning bezorgt. Niemand weet wat te verwachten van deze onwaarschijnlijke zwangerschap. Ondertussen blijft ook de dreiging van de Volturi bestaan.

mauwiewauwie

Aan de trailer te zien zeker een 3,5 ster maar nog even geduld?

avatar van Missbandidas

Missbandidas

Kan niet wachten!

avatar van annuh!

annuh!

Trailer ziet er idd goed uit, ik kan niet wachten tot de film!

Ben erg benieuwd wat het wordt, heb de boeken gelezen dus weet al wel wat van het verhaal, ook dan is het afwachten..!

Ik ben geen hyper fan van twillight omdat ik gewoon continu teveel op en aanmerkingen heb over de film.

Ik heb continu het gevoel dat er maar 50% uit de film gehaald wordt, met het idee van: Deze film heeft toch al zijn bekendheid.

Dat is zo jammer want er kan zoveel meer hier in zitten het verhaal is romantisch dramatisch thriller en horror in een!

Dat zijn toch genoeg elementen voor een fantastische film?

En met elk deel dat ik gezien heb had ik geen voldaan gevoel.

Nu ik deze trailer gezien heb krijg ik weer een beetje hoop...

Want die zag er namelijk goed uit!

Hopelijk maken ze het met de laatste 2 delen goed!

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Van mijn part hadden deze films niet gemaakt hoeven worden!

mauwiewauwie

Staat er op IMDb niet zo heel goed voor Deel 2 zal wel de grand finalé worden?

JustB

Morgen marathon! YES! Kannie wachten!

TomaskeX

Wie er vanavond naar een marathon gaat... VEEL PLEZIER! Ik ga morgen zeker kijken,

zeker hier laten weten wat je ervan vond

Morgen wordt echt een topdag want op mijn programma staat:

- De DVD van Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 gaan kopen!

- The Twilight Saga Breaking Dawn Part 1 gaan kijken!

Roosvangeemert schreef:

Dat zijn toch genoeg elementen voor een fantastische film?

En met elk deel dat ik gezien heb had ik geen voldaan gevoel.

Nu ik deze trailer gezien heb krijg ik weer een beetje hoop...

Want die zag er namelijk goed uit!

Hopelijk maken ze het met de laatste 2 delen goed!

Hier ga ik niet mee akkoord. Van wat ze uit de boeken konden halen is het toch heel goed gelukt vind ik. Er zijn prachtige films uit voort gekomen.

JustB

Gisteren de marothon gehad. Echt super. Als je het allemaal achter elkaar ziet is het echt geweldig. En dan na 3 films dan eindelijk Breaking Dawn! Ik voel me nog steeds euforisch hieper de pieper van de dag en nacht van gisteren!! Nog 1 jaar wachten tot Part 2. Maar dat is helemaal niet erg! Nog 1 jaar leven in deze gekte!! Ik wil nog lang dit dat dit voorbij gaat!

vanavond ga ik hem kijken.ik ben benieuwd!

avatar van Syrana

Syrana

Ik moet toegeven, ik was niet meteen fan van Twilight.

Eigenlijk ben ik het pas gaan kijken toen deel 3 allang in de afprijs bak lag.

Uiteindelijk vroeg ik me toch af waarom zoveel mensen (meisjes) het leuk vinden en ben ik het toch gaan kijken. 1 vond ik leuk, 2 heb ik pas uitgekeken na 5 pogingen. Toen ik eenmaal door het liefdesverdriet van Bella heen was, pakte me het eigenlijk pas goed. I was hooked...

Vanmiddag was het dan zover, Breaking Dawn.

In een zaal vol 13 jarige tiener meisjes voelde ik me als 23 jarige toch niet helemaal op me plek.

Maar dat veranderde gelijk toen de film begon, en de zaal 1 werd.

Ik werd er helemaal in meegezogen en ik baalde flink toen de eind credits begon.

De fans zullen smullen, de haters zullen.. tja haten

Ik ben in ieder geval blij dat ik van een hater naar een fan ben gegaan.

Dat het acteren nog steeds niet van extreem hoog niveau is... ah well, het is niet anders...

I love Twilight, and I'm not afraid to say it!

TomaskeX

De film was echt PER-FECT! Het einde :O Het was zo goed verfilmd, vrij trouw aan het boek echt,e cht superspannen, goed geacteerd!!! Het beste deel tot nu toe!

avatar van lovejer

lovejer

Ik heb hem net in de bios gezien, HIJ WAS SUPER!!!!!

avatar van stephan1993

stephan1993

net in de bios gezien.

ben geen fan van de film maar vind ze ook niet slecht en dit deel was ook weer erg leuk. er was vreemd genoeg veel te lachen wat ik niet had verwacht, maar dat is niet erg. er waren momenten die ook echt spannend waren en ik was erg onder de indruk.

vanavond in de bios gezien.in 1 woord geweldig!!!!!!ik vond dit het mooiste deel.

avatar van Roonn

Roonn

Gemengde gevoelens.

Ik vond niet dat er heel veel actie was, jammer. Dit vond ik bij het vorige deel meer aanwezig en vond ik ook leuker.

Maarrrr: Het verhaal werd beter. Applausje voor Kristen Steward en Robert Pattinson, die waren top! Vooral Kristen!
Ben wel benieuwd hoe Bella zal zijn als vampier en hoe Jacob daarop reageert.
Het enige moment dat ik op het puntje van mn stoel zat was met de bevalling

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Wat een oversentimentele melodramatische meuk zeg, werkelijk een kwelling om aan te zien. Van de dialogen die de acteurs moeten opratelen, die vreselijke cast, quasi Shakespeariaanse hoogdravendheid tot tenenkrommende taferelen en ga zo maar door. De vorige delen waren nog aardig te doen, mede door de sfeer en actie, maar dit was echt huilen met de pet op.

avatar van Machete23

Machete23

Ik vond dit deel stukken minder dan de voorgaande 3 delen. Ik hoop dan ook dat B.D part 2 het goed afmaakt zodat je al deze delen als 1 geheel kunt kijken.

avatar van Roger87

Roger87

Gisteren deze film in de bioscoop gezien en ik voelde me wel heel erg in de minderheid je weet wel man en 24 jaar.
Je kan dus goed zien dat deze film vooral bij de meisjes het goed doen.

Mijn verwachtingen waren bij deze deel niet heel erg hoog, omdat deze hoofdstuk in 2 delen gebracht zijn, zag ik deel 1 meer als gewoon een voorbereiding naar deel 2 en niet meer als dat.
o.a. wat de film omschrijving al verteld:
* Bella en Edward op huwelijksreis
* Bella tot haar schrik ontdekt zwanger te zijn

Dit kan dan ook wel te maken hebben omdat ik alle boeken gelezen heb en ongeveer de vermoeden heb welke gebeurtenissen in deze deel aanwezig zijn.

Toch wist deze film mijn verwachtingen te overtreffen en hoef je zeker geen tiener of Twilight fan te zijn om deze deel te kunnen waarderen.

Goed verfilmd mooie beelden en ook de effecten mochten er af en toe zeker zijn!
zo vond ik dat Bella vampier word goed gedaan
Ondanks dat het vooral gaat over het huwelijk en zwangerschap is deze film toch zeker de moeite waard.

rokkenjager schreef:

Totaal niet, de cast is heel goed en de film super!

avatar van amanda22

amanda22

Niet mijn ding! Gekeken omdat ik de hele serie nu gewoon af wil zien. Elke keer hoopte ik op een minder cliche maar helaas.

avatar van soom

soom

Ik kon het al wekenlang over niets anders hebben, via de 'sociale' media. Post na post kweelde ik dat ik er echt gewoon niet meer op kon wachten. Bekeek trailers, las de boeken, bekeek de andere films.

En vanavond, 1 dag nadat ie is gaan draaien, ging ik er heen. Ik had er torenhoge verwachtingen bij. Verwachtte dat het me niet ging tegenvallen. Dat kon eenvoudig niet. En nee, hoor. Dit overtrof (op wat dingen na die in andere films beter hadden gepast) alle verwachtingen die ik had. Fantastisch. Hij loste alle verwachtingen in. De mooi getergd kijkende Bella werd weer fantastisch neergezet door Kristen. Ik ben zo'n fan van haar, Robert en Taylor he. Wat al die serieus ogende recensenten ook vinden (van de Sp!ts tot aan Metro), het talent spat er vanaf en stelde me dan ook niet teleur. Ik werd helemaal de film ingezogen, bleef de volle 2 uur geboeid en droomde weer weg.

Tja, en dan moet ik het toch schrijven. Want ja, de dromerigheid/meest getrouwe beeld van het eerste boek, door Catherine Hardwicke word niet gehaald. De ietwat speelsere toon van Chris Weitz ook niet, noch het ietwat harde van David Slade. Maar hoe dan ook, dit was echt fantastisch. Ik ben om. Ik droom. Ik blijf dromen.

Acteerwerk is geweldig. Ik kan het niet anders zeggen. Prachtig. Meer niet.

Ben ie net gaan zien in de bioscoop mijn mening: Go watch it, moet je gewoon doen.

Roger87 schreef:
Je kan dus goed zien dat deze film vooral bij de meisjes het goed doen.

o.a. wat de film omschrijving al verteld:
* Bella en Edward op huwelijksreis
* Bella tot haar schrik ontdekt zwanger te zijn

Goed verfilmd mooie beelden en ook de effecten mochten er af en toe zeker zijn!
zo vond ik dat Bella vampier word goed gedaan

Wat? Niet lullen Roger87! Je hebt alle boeken gelezen, alle films gezien en je geeft de film 4 sterren. Je hoort er helemaal bij als jongen! Net als ik! Kom er eens een keer voor uit de kast!!

mauwiewauwie

Ik vind film over vampieren zeer intresant, om de horror en niet om de ..............wat iedereen mischien wel filosofeert in zijn hoofd.

Sorry maar soms zoeken mensen het een beetje te ver met uit de kast komen(bedoel je "homoseksueel")

En tevens reclame maken voor deze film met een opmerking hier over zal je meer mensen de biosscoop uitjagen" jammer " maar helaas verkeert geredeneert.

En ik ben wel trots op mensen die uit de kast komen maar ben zelf een homofoob. met de nadruk op homoseksueel Homofobie (van de afkorting homo voor "homoseksueel" en fobie, "vrees, angst"; beide woorden komen van het Grieks) is letterlijk de angst voor homoseksualiteit. Het woord is in de twintigste eeuw gevormd, echter met als betekenis: een haat voor of afkeer van homoseksuelen en homoseksualiteit. Het woord homohaat wordt ook gebruikt voor dit fenomeen.(met dank aan Wikipedia)

avatar van Butterfly_Love

Butterfly_Love

deze film vond ik zo F*cking vet

ik ga deze zeker op dvd kopen

avatar van soom

soom

TomaskeX schreef:

Totaal niet, de cast is heel goed en de film super!

En kan rokkenjager niet gewoon een andere mening hebben dan jij ten opzichte van deze films?

avatar van v1ce

v1ce

Aangezien ik vanavond deze film ga kijken met mijn vriendin heb ik deel 2 en 3 gisteren en vandaag gekeken. (deel 1 had ik een paar jaar geleden gezien)

Ik kan me de belachelijk hoge cijfers op moviemeter ook zeker wel voorstellen: 3 kwart van de stemmers zijn vrouw.

Wat ik zelf tot nu toe van de twilight reeks vind... 1/3e drama 1/3e nog meer drama en 1/3e humor en actie.

Ze zouden de hele reeks makkelijk in 2 films kunnen stoppen als ze niet al die onnodige tijd gingen opvullen met al die vermoeiende drama... het lijkt wel The Bold & Beautiful

Maar ben alsnog benieuwd naar vanavond..