• 9.376.713 stemmen

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 (2011)

Drama / Fantasy | 117 minuten

Genre: Drama / Fantasy

Geregisseerd door: Bill Condon

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Gesproken taal: Engels en Portugees

Releasedatum: 16 november 2011

Plot The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1

"Forever is just the beginning"

Na de bruiloft gaan Bella en Edward op huwelijksreis naar Rio De Janeiro, waar Bella tot haar schrik ontdekt zwanger te zijn. De familie van Edward is in shock door de situatie, die de fragiele band tussen de vampieren en weerwolven nog meer spanning bezorgt. Niemand weet wat te verwachten van deze onwaarschijnlijke zwangerschap. Ondertussen blijft ook de dreiging van de Volturi bestaan.

avatar van Roger87

Roger87

JustB schreef:

Wat? Niet lullen Roger87! Je hebt alle boeken gelezen, alle films gezien en je geeft de film 4 sterren. Je hoort er helemaal bij als jongen! Net als ik! Kom er eens een keer voor uit de kast!!

JustB. Uit de kast komen is niet meer nodig. als je doelt op geaardheid heeft er wat mij betreft daar niets mee te maken. Hetero homo of bi,

avatar van qwertzu

qwertzu

Ach val ook niet in de doelgroep, ben 37jr, ben door mijn zoon van inmiddels 16 aangestoken, heb alle boeken al meerdere malen gelezen en de films al vaak gekeken.

Vind niet eens zozeer dat vampier gedoe leuk, meer het romantische aspect van het verhaal, en dat terwijl ik normaliter voornamelijk thrillers en detectives lees, op mijn rijtje favoriete boeken staat de twilight reeks samen met de millenium trilogie, en de boeken van James Patterson, dit even om aan tegeven hoe ver het uit elkaar ligt.

Moet kunnen lijkt me zo, over smaak valt nu eenmaal niet te twisten!!

Nu wil mijn zoon met mij naar de bios, heb hem al gevraagd of hij dat wel zeker weet, heb hem als advies gegeven een leuk meisje mee te vragen, maakt hij zeker een goede beurt mee, zijn vast niet veel jongens die een meisje mee vragen naar zo´n film hahaha

avatar van mauwiewauwie

mauwiewauwie

Staat op IMDb op 1,9 sterren dus over smaak valt te twisten is wel jammer dat hij daar zo laag staat 3,8 maar dat zegt ook niet zo veel is meer een keuze van smaak?

Ben wel benieuwd naar deze 4e episode.

avatar van Flipman

Flipman

TomaskeX schreef:

Totaal niet, de cast is heel goed en de film super!

Nee, dat vind jij. En Rokkenjager verkondigt zijn/haar mening dan wel in de 'het is'-vorm, maar gebruikt hierbij wel argumenten.

avatar van TwilightFAN

TwilightFAN

Ik ben net terug van de bios.

Zo wat vond ik Breaking Dawn goed zeg WAUW, ik vond deze deel echt de beste van het hele Twilight reeks!

avatar van ivanka1973

ivanka1973

in één woord: MAGIC!!! deze film is echte magie, van alles wat en nog meer!!

gewoon kijken dus!

avatar van Bad Kitty

Bad Kitty

Hier iemand van 30, dus buiten de 'doelgroep' maar wel lezer van de gehele reeks.
De film kwam langzaam op gang en het eerste deel van de film vond ik dan ook iets minder dan de voorgaande delen. Gelukkig maakt het laatste gedeelte veel goed!
De hele zwangerschap vind ik goed vertaald vanuit het boek naar de film voor zover dat mogelijk is. Ook de wolven zijn geweldig gemaakt.
De make-up vond ik in dit deel weer iets minder. (behalve bij Alice en bij Bella als zo zo mager wordt)
Uiteindelijk heb ik weer met plezier dit deel gekeken (al blijven de boeken zoveel keer beter) maar vond ik dit deel niet de beste in de reeks. Ik kan eigenlijk niet zo lang wachten tot het laatste deel..... Ik verheug me er alweer op

Oja en ik vond de muziek heeft niet echt een indruk achter gelaten. In deel 1 bijvoorbeeld wel.

avatar van JustB

JustB

Roger87 schreef:

Uit de kast komen als fan bedoelde ik. Alhoewel.. ik heb nog geen mannelijke fan gezien die niet of homo of met zijn vriendin mee kwam...

avatar van TomaskeX

TomaskeX

JustB schreef:

Ik ben een mannelijke fan, geen homo en niet met een vriendin gaan kijken.

Ik ben gewoon een SUPERgrote Twilight fan

avatar van The Oceanic Six

TomaskeX schreef:

Ik ben een mannelijke fan, geen homo en niet met een vriendin gaan kijken.

Ik ben gewoon een SUPERgrote Twilight fan

avatar van missy85

missy85

Ik heb hem gezien, en vind hem in een woord geweldig!! Maar ben dan ook een diehard Twilight fan. Top, kijk uit naar het laatste deel!

avatar van voskat

voskat

Het meest volwassen en beste deel uit de serie tot nu toe. Ligt het aan mij of hangt er een behoorlijk grindhouse-sfeertje om deze film?

avatar van voskat

voskat

mauwiewauwie schreef:

Op IMDB zitten ze gewoon massaal te proberen de film omlaag te stemmen. Net zo kinderachtig als het volk dat puur een Moviemeter-account aanmaakt om er 5 sterren aan te geven.

Als het op Twilight aankomt verzuipt het gezond verstand tussen de twee extremen (pro of anti).

avatar van evadege

evadege

Gisteren geweest. Ik heb de boeken gelezen (meerdere keren zelfs) en ik wist van de geboorte-scene, dat dit wel eens bloederig zou kunnen worden. Maar wat ik niet verwacht had, is dat het echt zo - in mijn ogen - horror werd laten zien. Ik kreeg een beetje 't gevoel dat ik naar een nieuwe 'Saw' aan het kijken was. Kan aan mij liggen, ik kijk dat soort films niet, dus vind het al gauw te bloederig en op zekere hoogte eng. In het boek gaat het ook zo en is er ook bloed, dus ik vind het wel alleen maar top dat er wel volgens het boek is gefilmd, maar gezien dit ook een film/serie is voor jongere kinderen.. als ik deze film gezien zou hebben toen ik 12 jaar was.. ik zou t erg eng vinden.
De huwelijksreis en alles daar omheen vond ik mooi. De sfeer was er en het was goed in beeld gebracht. Vraag me alleen af, ik kan het in het boek over het hoofd gezien hebben, die scene dat Bella droomt over haar bruiloft en ineens The Volturi ziet en op gegeven moment iedereen dood is en zij daar met bebloede handen staat naast een Edward die vrolijk grijnst.. staat niet in het boek?
Ik vond de imprint-scene beter dan verwacht. Ik kon niet bedenken hoe ze dat zouden moeten verfilmen, maar dit is denk ik de beste manier. Daar ben ik blij mee. Ik kijk daarom ook uit naar het tweede deel, hoe Renesmee gaat groeien enzo.
Het einde kon ik wel verwachten. Dat is in mijn ogen de enige plek in het boek waar je de films zou kunnen splitsen. Het was erg mooi in beeld gebracht hoe Bella veranderde, weer dikker werd, mooier haar kreeg, lippen weer roze werden etc. En ja.. als je het boek gelezen hebt, weet je dat een new-born rode ogen heeft. Dus het leek me inderdaad een logische keuze van de makers dat dit het laatste is wat je ziet. Zoals ik al zei, ik verwachtte het einde. Ik heb zelf niet gekeken, haha, want ik schrik heel erg snel. Maar in de zaal ging iedereen gillen. Dus ik heb gelijk gehad. Haar ogen gingen ineens open.

Al met al, een erg mooie verfilming van het boek. Ik ben niet zo van al dat bloed, maar het staat in het boek dus het hoort er bij. Ik denk dat ik deze nog maar een paar keer moet bekijken op dvd om te 'wennen' aan het expliciete van de film. Oja, de uitgemergelde Bella.. erg mooi gemaakt! Maar wel beangstigend goed gemaakt .

avatar van Turkse gast

Turkse gast

gisterenavond gezien moet zeggen hij valt wat tegen in het begin was te langdradig dat saaie begin begon pas mooi te worden toen ze weggingen naar het eiland mensen die de film hebben gezien weten welk eiland ik bedoel vanaf dan zat er wat actie in dus om het te wat langdradig was en saai dat begin geef ik maar 3 sterren en nog wat waarom vinden vrouwen die edward zo knap ik lijk meer op jacob en dat is toch een knappere gast allee dat hoop ikl toch dan heb ik ook meer kans bij de meisjes

Elineloves

Onder lichte dwang mee gegaan naar de bioscoop. Ik ben geen liefhebber van de Twilightfilms en ik heb een fikse antipathie tegen madam Kaagman, ik bedoel Stewart, maargoed, de voorgaande delen heb ik ook gezien dus ik ging wel mee. Zo ben ik dan wel weer.

Maar jezus, ik had beter thuis 'Ik hou van Holland' kunnen kijken, dat was boeiender geweest dan deze film. Ik heb me zelden zo geirriteerd in de bioscoop aan een film. Het eerste uur was werkelijk tenenkrommend. Toen de pauze eindelijk was, slaakte ik een kreet van blijdschap. Eindelijk. Ik niet alleen, maar de hele zaal had iets van: 'Wat is dit?!' Wat hebben we het eerste uur nou gezien? Een bruiloft, een ontmaagding, seks en nog een paar schaakspelletjes. Verder was er werkelijk niks te zien geweest. Oer en oersaai. Het scheelde niet veel of ik was in de pauze naar huis gegaan. Maargoed, toch maar doorzetten en hopen dat het beter zou worden. Even door de zure appel heen bijten en me proberen niet te ergeren aan het chagrijnige hoofd van Stewart.

Het was gewoon veel te saai. Waarom hebben ze een uur uitgetrokken voor iets wat niet interessant is om te zien? Waarom zo'n trage opbouw? Hadden ze niet op zijn minst kunnen proberen om een béétje actie in de eerste helft te stoppen? En dan doel ik niet op de 'actie tussen de lakens' want dat kregen we wel goed te zien. Laat dat nou net iets zijn wat ze in vijf keer zo'n korte tijd in beeld hadden kunnen brengen. Maar in plaats daarvan kiezen ze voor een vervelende softe 'koetsjiekoetsjie' aanpak.

Maar á la, de tweede helft. Niet veel beter. Enig pluspuntje was dat Jacob wat meer in beeld was. Hij is nog enigszins te doen. Niet wat acteren betreft, verre van, maar wel wat looks betreft. Lekker naar zijn sixpack staren enzo.

Nee, dat acteren is dus niks. Ik stoor me wel eens aan acteerwerk bij GTST ofzo, maar zelfs daar heb ik beter spel gezien dan in deze film. De personages zijn ook gewoon verschrikkelijk, alsof de tekst opgedreund wordt zonder enige emotie of inleving. Die Bella komt met stipt op 1 van meest vervelende personages ever. Het enige leuke aan haar personage hier was dat ze zo aftakelde. Ik hoopte gewoon, tegen beter weten in, dat ze het niet zou halen. Erg ja, ik weet het. Ik vond haar sowieso al een wandelend skelet, maar in deze film was het ene verschrikking. Waar zitten de ingewanden bij haar? Dat meisje is ZO mager, dat moet toch wel bijna anorexia zijn? Gewoon niet meer gezond en niet meer mooi.

Nou, tevergeefse hoop op een betere tweede helft maar nee. Het werd niet beter. Het 'gevecht' tussen de vampieren en de weerwolven was niet de moeite te noemen en juist hiermee hadden ze nog enigszins kunnen knallen. Maar helaasch, ook hier werd het niet boeiend. O ja. De bevalling. Spannend! Maar niet heus. Het was te debiel voor woorden, leek bijna geript uit een slechte horrorfilm. Hakken en zagen, flats, boem, hand in de snee, 'kind' er uit en lekker de wond open laten natuurlijk. Mensen in de zaal begonnen gewoon te lachen toen ze deze absurde scène zagen.

Nee, dit was echt ontzettend zonde van mijn zaterdagavond. Ik denk dat ik maar beter officieel afhaak. Dit soort berichten zullen tenslotte niet gewaardeerd worden door de fanboys- and girls en velen zullen het niet met me eens zijn en de film de hemel in prijzen, prima, maar ik snap het niet.

Pure, vrijwel actieloos romantisch dramaatje die nergens weet te overtuigen of te boeien.

1.0* sorry fans.

rokkenjager schreef:

Wat een oversentimentele melodramatische meuk zeg, werkelijk een kwelling om aan te zien. Van de dialogen die de acteurs moeten opratelen, die vreselijke cast, quasi Shakespeariaanse hoogdravendheid tot tenenkrommende taferelen en ga zo maar door. De vorige delen waren nog aardig te doen, mede door de sfeer en actie, maar dit was echt huilen met de pet op.

Jij zegt in een paar zinnen precies waar ik een hele lap tekst voor nodig had. Chapeau. Ben het helemaal met je eens en had het zelf niet beter kunnen verwoorden.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Ik heb de trailer gezien en dat acteerwerk is echt tergend slecht, niet te geloven gewoon .

Elineloves

Ik snap ook echt niet dat mensen smijten met termen als 'geweldig acteerwerk'. Ieder voor zich natuurlijk, maar volgens mij ben je dan óf niet veel gewend, of je hebt een roze bril van 2 bij 5 meter op.

Ik noemde al GTST in mijn post, maar daar had 't ook wel iets van weg.

- Nee! Ik heb je pijn gedaan! Ik ben slecht.
x Je bent niet slecht! Je bent lief...
- Ik zal het mezelf nooit vergeven!
x Ik vond het fantastisch met je... Het valt allemaal wel mee.
- Ik zal je niet meer aanraken.. het is niet veilig voor je.
x Alsjeblieft, raak me aan! Please.. Alsjeblieft. Voor mij? Alsjeblieft........
- Oke dan..

avatar van soom

soom

Elineloves schreef:

Dankje!

Elineloves

Jij bent een uitzondering soom, jij bent gewoon een romantische ziel en jij lijkt bijna verliefd op die films. Met jouw filmsmaak is niks mis, dus 'niet veel gewend' gaat bij jou sowieso niet op... maar misschien wel dat roze brilletje?

Edit: Net jouw recensie gelezen. Ehm, oeps?

avatar van mauwiewauwie

mauwiewauwie

Zag hem gisteren voorbij komen op het www en dacht kijk even een film, die nu ze iets volwassender geworden zijn mischien steeds beter gaan acteren filmen.Maar de doelgroep is wederom gehaald en met 5 jaar naar beneden gegaan ,ben blij dat ik het volgende deel pas over een jaar eventueel als ik dit vergeten ben,heel,maar dan ook héél mischien ga bekijken maar ik denk het niet meer.

En op IMDb zitten zo als gewoonlijk allemaal mensen die zeer veel filmkennis hebben net als op de meeste filmforum's en heb ik geen smaak meer omdat er te veel te zien is op het www .

Laten we het er maar op houden dat deze serie uitgemolken is en doodbloed,en voor de kinderen die niet tegen bloed kunnen het is meestal een gewoon iets in een film over Vampieren dus kijk maar met de handen voor de ogen of achter papa en mama's stoel in de biosscoop.

Ik vind het jammer dat er miljoenen in een nuttenloos project wordt gestoken maar ja de doelgroep is er wel blij mee dus missie geslaagd? Maar ik weet in elk geval wie wel en niet meer een serieuze kijk op dit euh deze film heeft....... mijn missie ook geslaagd nu ik weet hoe de dromen van vrouwen in elkaar zitten ik begreep vrouwen altijd al niet meer ,maar heb weer een beetje een andere kijk op de wereld gekregen in de keuken van de Romantiek.!

Elineloves

Ik vond het vooral jammer dat het bijna een 'gewone' standaard RTL 4 dramafilm leek. Veel te weinig vampieren en weerwolven actie. In de omschrijving staat wel leuk ook nog eens de Volturi genoemd, maar óf ik ben in slaap gevallen (Wat me niets zou verbazen want ik lag wel aardig te gapen op mijn vriend zijn schouder) of het is er niet eens (goed) in voorgekomen.

Maargoed ik heb de boeken nooit gelezen en dat zal ik ook nooit doen, maar omdat de voorgaande delen wel wat meer actie en sfeer kenden had ik dat misschien ook voor dit voorlaatste (toch?) deel gehoopt.

avatar van chandor013

chandor013

Ik ben zelf ook een hetero getrouwde man en heb samen met mijn vrouw voor de eerste keer dit jaar na de bios geweest. Ik dacht deze film moet en zal ik zien. Ik heb natuurlijk alle andere films ook gezien en je kan wel zeggen dat ik alle flms even goed vind. Deze film was tja erg romantisch erg veel sex maar wel super goed geacteerd. en toch was er wel een paar spannende momenten.

En deze soort films is niet voor de vrouwen alleen ook mannen kunnen ook van dit soort films houden.

avatar van Wassup !

Wassup !

Onder lichte dwang heb ik deze film gisterenavond met mijn vriendin gekeken in de bioscoop.

Had zelf van tevoren enkel New Moon gezien en dat vond ik persoonlijk een erg trieste film.

Oké, het is duidelijk gericht naar de vrouwelijke kijkers, mede door de vele romantische scènes die Twilight je keer op keer voortschotelt. Maar als je puur kijkt naar het verhaal weet deze nieuwste evenmin nog maar enige interesse op te bouwen. En dat is erg jammer. Iets meer diepgang had ik toch wel op z'n minst verwacht. Ondanks de hoge productiewaarden en special effects is dit opnieuw wederom weer een behoorlijk matige film geworden die nergens echt hoge toppen weet te bereiken.

avatar van neopetsYES!

neopetsYES!

Wel een goede film. Heeft me totaal niet teleurgesteld, maar er kwam inderdaad meer liefde dan spannende dingen in dit deel, bijna geen gevechten tussen wolven en vampieren ofzo en de bevalling leek inderdaad een horror scene en het einde vond ik echt gemeen weer een jaar wachten maarja buiten alles nog steeds een geweldige film ik hou van twilight en deze film stelde me weer niet teleur.

4,5 *

avatar van TomaskeX

TomaskeX

Ik ga hem vanavond nogmaals zien, de 2e keer kijk er Zo fel naar uit

avatar van LaNadine

LaNadine

Ik ga hem vanavond nogmaals zien, de 2e keer kijk er Zo fel naar uit

Ik heb 'm vanavond ook voor de 2e keer gezien.

Dit deel is gewoon geweldig! Het boek is erg goed verfilmd, acteerwerk was top, er zat leuke humor in, de romantiek was top (nu wachten op de volgende film voor wat meer actie voor diegenen die dat zo graag willen, maar de boeken niet hebben gelezen) en de spanning zat er in de tweede helft goed in. Ik heb zelfs een traantje moeten wegpinken op het moment dat Jacob inprintte met Renesmee.
Het einde hebben ze ook geniaal in beeld gebracht

avatar van Filmpje1

Filmpje1

Opening weekend Breaking Dawn - Part 1, doen ze netjes. 140 miljoen

die gekke amerikanen ook altijd.

Weekend Report: 'Breaking Dawn's Huge Debut Just Shy of 'Twilight' Record - Box Office Mojo - boxofficemojo.com

TwilightFAN schreef:
Ik ben net terug van de bios.

Ik vond dit nét een van de mindere.
Er gebeurde niet zoveel, behalve haar zwangerschap en dan op het einde toen Sam en de rest de Cullens wou doden
Maar toch vond ik deze film super en ik kijk al uit naar part 2!