Genre: Actie / Avontuur
Met onder meer: Nur Aysan en Erdal Beşikçioğlu
Gesproken taal: Arabisch, Hebreeuws en Turks
Releasedatum: 28 januari 2011
Plot Kurtlar Vadisi Filistin
Polat Alemdar en zijn mannen gaan naar Palestina om wraak te nemen op de vermoorde vloot van de Blue Marmara. Hun doel lijkt eenvoudig: het gevangennemen van de Israëlische generaal die de aanval op de Blue Marmara heeft opgezet. Als de groep dichter bij de grote vijand komt, zien ze met eigen ogen welk leed de mensen in Palestina moeten ondergaan.
SonDua
Het ziet er helaas naar uit dat zij met z'n drieën heel Israël plat gaan bombarderen.
ardbeg41
Trailers gezien. Één en al clichés, overdrijvingen en propaganda. Was al geen fan van de Amerikaanse tegenhangers, dit is net zo erg.
Maar het was wel te verwachten dat er na alle GI-Joe films eens een tegenhanger kwam.
Hoop dat dit wel een brede discussie veroorzaakt die alle feiten eens tegenover elkaar zet.
kahraman
volgens de tweede trailer is er in ieder geval een "goede" Israelische karakter, naast de talloze slechte
. nog een weekje wachten op de film zelf
Quentin
Moet nu al mijn braakreflex onderdrukken, wat een verachtelijk stuk propaganda.
Kreeg je ook kotsneigingen van de Rambo-films waarin achtereenvolgens Russen, Vietnamezen en Cambodjanen per bosjes over de kling gejaagd werden?
Of van die andere Hollywood-blockbusters waarin Duitsers (Saving Private Ryan, Inglorious Bastards), Afrikanen (Sahara) en Japanners (Windtalkers) als kippen afgeslacht worden?
Ben benieuwd. Deze film is trouwens de hele week uitverkocht in alle Pathe's. Dat is mooi.
Moet nu al mijn braakreflex onderdrukken, wat een verachtelijk stuk propaganda.
je bent wel een succesvolle troll quentin.. kijken hoe lang het duurt voordat de mods hier weer schoonmaak moeten houden ....
Quentin
Hoezo troll? Vond die Kurtlar film over Irak al verwerpelijk en dit belooft niet bepaald beterschap.
[edit mod: politieke discussie verwijderd)
VTR
Nu al zijn alle kaarten uitverkocht. Zegt genoeg over de film. Eindelijk een film die ook de 'andere kant' van de medaille laat zien. We zijn decennia lang plat gegooid met pro-amerikaans pro-israelische films die een fractie van de waarheid lieten zien.
Deze film is gebaseerd op waarheden van nog net een jaar geleden! En vergeet niet dat het een film is, in Israel worden dagelijks onschuldige palestijnen vermoord. Zeg daar maar es wat over.
VTR
Jij hebt de film al gezien?
De trailer laat meer dan genoeg zien, ook de officiele website. Heb jij voldoende stof over de film?
Nomak
Trailer? Je mag alleen maar stemmen als je de film ook hebt gezien.
KillerAydin83
Kurtlar Vadisi Irak was een geweldig film. Volgens mij een 5 waard. Deze wordt zelfs nog beter. Daarom krijgt hij van mij 5 sterren.
Ik ga morgen avond naar pathé
VTR
Trailer? Je mag alleen maar stemmen als je de film ook hebt gezien.
Oh oh, wat erg nu. Wordt ik er nu uitgegooid? Maar je hebt geen antwoord op mijn vraag gegeven?
Knisper
Stemmen verwijderd, pas stemmen als je de film gezien hebt.
Politieke discussie verwijderd.
Rob Muntz
De film is inmiddels verboden in Duitsland.
[edit mod: politieke discussie verwijderd]
Madecineman (moderator films)
De film is helemaal niet verboden in Duitsland, slechts de release datum ligt gevoelig (internationale herdenkingsdag van de Holocaust).
Rob Muntz
Slaat dus als een tang op een varken want de film heeft geen reet te maken met de Holocaust.
Wordt Rambo 3 jaarlijks ook verboden op 1 mei (Dag van de Arbeid) ?
Anatolia
Het zal wel een heel groot toeval zijn inderdaad, dat men juist kiest voor de internationale herdenkingsdag van de Holocaust voor de première. En dan vervolgens ook nog eens leugens de wereld in helpen dat Duitsland de film verboden zou hebben - niets anders gewend van Pana Film (productiemaatschappij van de Kurtlar Vadisi-serie).
Polat is overigens geen Rambo - hoogstens een Chuck Norris.
IbrahimVision
Ik heb hem vandaag in de bios bekeken, en het is helaas een bagger film. Bijna geen enkel moment was het spannend, omdat je toch wist dat de hoofdpersoon en z´n twee kameraden het zouden overleven. Het kwam totaal ongeloofwaardig over.
Echt jammer dit, en dat terwijl kurtlar vadisi gladio echt een topfilm was.
Madecineman (moderator films)
Wordt Rambo 3 jaarlijks ook verboden op 1 mei (Dag van de Arbeid) ?
Nogmaals de film is helemaal niet verboden. Een Duitse commissie voor zelfregulering in de media (niet overheidsgebonden overigens) hebben besloten dat het niet kies is deze film op die dag in Duitsland in première te laten gaan. Beetje raar en onsmakelijk dat dat niet eens gerespecteerd wordt door de filmmaatschappij...
bkrcn
Echt jammer dit, en dat terwijl kurtlar vadisi gladio echt een topfilm was.
Waar zie je dat de hoofdrolspelers het niet overleven? Misschien een paar films?
Een voorbeeld. Als Sylvester Stalone het niet zou overleven in rambo 1 of 2 zou er toch vervolger komen van die film? Er zijn meerdere voorbeelden en bij de conflicten was het niet alleen de 3 hoofdrolspelers vs de soldaten. Ze werden geholpen door de burgers.
Jullie vergelijken het met de serie waar de hoofdrolspeler en de 2 kameraden al ongeveer 200 afleveringen niet zijn overleden.
Ik vond het een super film waar ze de acties echt realistisch hebben gemaakt.
Een aanrader
IbrahimVision
Ik vond het een super film waar ze de acties echt realistisch hebben gemaakt.
Een aanrader
Natuurlijk is het normaal dat ze het overleven, niet daarvan. Maar je zag na elke keer de vijand duizenden kogels richten en Polat weer met één kogel van een groot afstand headshot geven. Of vind je dat realistisch? Natuurlijk zijn de drie kameraden hoog opgeleid, maar c'mon! De vijanden moeten dan wel erg blind zijn.
En ik ben benieuwd wat jij films als The Godfather zou geven als je zo'n film al een 5 geeft? een 15 ofzo?
Ook zie ik dat je nieuw bent, je zult nog wel merken dat zulke films geen 5* verdienen. Ik ga hier niet verder op in.
kahraman
iedereen is vrij een waardeoordeel te geven. als die waardeoordeel niet met die van jou overeenkomt moet je gewoon accepteren en niet zomaar denigreren.
je beweert dat jij wel meer films hebt gezien, maar vergelijkt deze film met the godfather?dat is een appels en peren vergelijking..
elke film kun je vergelijken met andere films van dezelfde genre. de kv reeks valt volgens mij in het genre van actiefilms met een boodschap zoals ze populair waren in de jaren 80, zeg maar films als red dawn, rambo, en recent the expendables.
IbrahimVision
Hoeft niet. Ik bedoel, er zit een enorm groot verschil tussen het niveau van beide films, dan kun je toch wel bepalen welke beter is? Tiger Woods of Huntelaar? Beide doen aan een andere sport, maar je kunt ze heus wel met elkaar vergelijken.
Maar je hebt wel een punt, ieder z'n eigen mening.
Ik ga er niet verder op in.
siskebap
ik geef deze film een 5 nadat ik hem gister heb gezien in zwolle.
een 5 puur omdat turkije aan het daglicht brengt hoe het daar het er aan toe gaat. geen enkel ander land heeft het lef om zo,n film te maken. daarom zeg ik helal olsun turkiye
kahraman
ik geef deze film een 5 nadat ik hem gister heb gezien in zwolle.
inderdaad een unieke film..
volgens mij heeft er nog nooit een actiefilm gedraaid in de Nederlandse bioscopen met israelis als de bad guys.
kahraman
een memorabele actiefilm dat ons weer confronteerd met de afgrijselijke gebeurtenissen in palestina en israel van de laatste 2 jaar.
een mening over deze film is natuurlijk niet te doen zonder kurtlar vadisi palestina te vergelijken met kurtlar vadisi irak.
in vergelijking met irak bevat de film rondere karakters en is het verhaal meer tragedie dan zwart wit actie. daar leent de achtergrond van de film, de israel palestina conflict, zich natuurlijk ook goed voor.
technisch is de film goed in orde. het budget is goed gebruikt, alle special effects en explosies, de sets met de bezettingsmuur met graffiti, geven de grimmige sfeer in de bezette gebieden goed weer. Het lijkt nog het meeste op de beelden die te zien waren in children of men
necati sasmaz is zeeer cool zoals van hem gewend zijn. nur aysan de enige die een wat rondere karakter speelt, en de enige vrouwelijke karakter, vond ik ook best wel goed. erdal besikcioglu moet het van zijn accesoires hebben
ik vond hem veel beter in vali. een goede bad guy als billy zane is er jammergenoeg niet.
kahraman
dit slaat echt nergens op.. hoe ga je ze met elkaar vergelijken dan? het aantal gescoorde doelpunten? bij golf zijn er geen doelpunten
AGE-411
Het is goed dat iemand eens deze film toont, om aan de kaak te stellen hoe erg zijn tegengangers zijn.
Da's de enige boodschap van deze film, hoor.

Kurtlar Vadisi: Vatan
2017

Kurtlar Vadisi: Gladio
2009

Kurtlar Vadisi - Irak
2006

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'