• 9.377.064 stemmen

Geregisseerd door: Jeff Nichols

Met onder meer: Michael Shannon, Jessica Chastain en Shea Whigham

Releasedatum: 5 april 2012

Plot Take Shelter

"Far away from the cruel world."

Curtis LaForche woont in een klein stadje in Ohio samen met zijn vrouw Samantha en dochter Hannah, een 6-jarig doof meisje. Wanneer Curtis angstaanjagende dromen krijgt, houdt hij de visioenen voor zichzelf. Hij probeert zijn angst te onderdrukken door obsessief een stormbunker te bouwen in zijn achtertuin. Zijn schijnbaar onverklaarbare gedrag zorgt voor verwarring in zijn omgeving, maar de daaruit vloeiende spanningen in zijn huwelijk en de gemeenschap vallen in het niet bij wat zijn dromen werkelijk betekenen...

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Ziet er interessant uit!

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Krijgt ook goede response vanuit Sundance waar de film draait.

avatar van Safri

Safri

Zo, deze komt hoog binnen op mijn wishlist zeg

avatar van schram101

schram101

Cool! Komt zeker op de lijst!

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Alles met Jessica Chastain is interessant, wat een talent is zij.

Michael Shannon is ook niet verkeerd trouwens.

Veelbelovend project.

avatar van sofripa

sofripa

Yep, de trailer is prima!

avatar van WB

WB

Trailer ziet er veelbelovend uit...

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Interessant.

avatar van puckb96

puckb96

wanneer komt deze film uit, klinkt een erg goeie film.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

geen Nederlandse Release? gaat hij dan op DVD uikomen? anders maar via internet..jammer genoeg..

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Goed opgezette film over een man die zijn perfecte leventje bedreigd ziet worden, is het niet door de storm uit zijn dromen (visioenen?) dan wel door de mogelijkheid dat hij geestelijk niet in orde is. Regisseur Jeff Nichols bouwt beide mogelijkheden zo sterk op dat de uitkomst bij voorbaat niet te voorspellen valt en hij houdt de spanning er tot het eind in. De film werkt echter vooral door Michael Shannon, de man die als geen ander een inwendig conflict op zo'n onheilspellende manier kan uitstralen. Geen moment twijfel je eraan dat zijn angsten hem in zijn grip hebben, zeker op de momenten dat het duidelijk wordt dat hij banger is om 'gek' te zijn dan dat zijn apocalyptische droombeelden uitkomen. Daar zit de crux van het verhaal, en dat is de sterkte van de film, die ook op audio-visuee indrukwekkend in elkaar steekt.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Langzaam opgang komend drama, ik was er niet "echt" weg van althans ik kon niet echt met de hoofdpersonage meeleven. Psychologisch wel goed uitgewerkt, geen twijfel. Shannon paste ook goed in dit drama, en er werd goed geacteerd. Het Thrillergehalte was ver te zoeken.

*3.25

avatar van madmax1

madmax1

Sterk spel in deze toch wel onwennig verhaal dat iets te lang duurt maar wel de spanning erin houdt,onderhoudend

avatar van vranque

vranque

Briljant Mr_White.

En volkomen mee eens. Dit meandert nog een tijdje door in mijn aderen.

avatar van Marroquí

Marroquí

Ik zie dat de film bijna 8 sterren heeft gekregen op IMDb. Naar mijn mening is dat overrated. Ik heb de film zelf een 3,5 gegeven. Opzich een goeie film, beetje aan de eentonige kant en een minder leuke open einde.

Dat was mijn kijk op de film.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Je geeft zelf dus 7 sterren maar 8 sterren vind je overrated .

avatar van extremezz

extremezz

Knappe film,blij dat ik deze gezien af en oo wat is het lekker spannend op het einde kijk zelf

avatar van knapen1234

knapen1234

Ja, het einde

avatar van Mondragon

Mondragon

Erg matige film gemaakt van wat een aardig idee is. Vond vooral de hoofdrolspeler erg matig spelen, nergens leken zijn problemen 'echt'.

avatar van extremezz

extremezz

Mondragon schreef:

Wat noem je matig,ik vond hem toch serieus overkomen

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Mondragon schreef:

Ehm, het hele idee is ook dat hij zelf niet eens weet of zijn problemen 'echt' zijn.

avatar van Jesper187

Jesper187

Mondragon schreef:

Matig? Ik vond het juist een ijzersterke performance van Michael Shannon.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Prachtige film, genoeg spanning en twijfel. De dromen en werkelijkheid, echte gevoelens en gekte, daartussen speelt het verhaal zich af. Ik moet eerlijk zeggen dat ik voor gekte had gekozen, tot het verrassende einde. Braaf gezin ergens in het midden van Amerika, ik kan niet vinden waar dit is opgenomen, laat de liefde en trouw aan elkaar prefereren. Dat vond ik wel indrukwekkend, meestal zie je dan verwijdering ontstaan.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

zeer mooie film met geweldig acteerwerk..Michael Shannon verdiende hier zeker wat prijsjes en/of nominaties voor.

het verhaal was spannend..het was nooit duidelijk hoe het zou aflopen en de film zag er ook nog mooi uit

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Een enorm sterke drama. Michael Shannon is ijzersterk als Curtis, wat iedereen ook onderschrijft maar toch weer onaangenaam opvallend dat niemand Jessica Chastain noemt. Het mag dan één van mijn favoriete actrices zijn maar moet toch voor iedereen waar te nemen zijn dat ze weer een indrukwekkende performance in huis heeft. Het is duidelijk de Shannon show maar met de kleine ruimte die haar gegeven is weet ze er toch weer zoveel indruk te maken en gaat werkelijk diep onder je huid zitten. Die uitbarsting van haar als ze het ontdekt van zijn lening, de zorgelijke mimiek en hoe ze daarna in vele sleutelscenes het gezin bij elkaar houdt. Kippenvel. Chastain op haar best.

Shannon is natuurlijk de perfecte acteur om een man te spelen die 'troubled' is en hierdoor de kijker ook zijn twijfels laat hebben of ie nou sane of insane is. Ook erg sterk dat Nichols het min of meer in het midden houdt. Erg sterke opbouw, steeds weer een nieuwe subtiele cue om de waanzin te verhogen en tegen het einde aan wordt het nog best spannend. Sterke muziek ook maar vooral een erg sterk drama. Zowel qua acteer- als schrijfwerk. Subliem.

avatar van BramIsLegend

BramIsLegend

Sterk!

avatar van Waku

Waku

Apart verhaal.

Tot aan het eind blijf je jezelf afvragen of de paniek in het hoofd van Curtis een hersenspinsel zijn of dat de man misschien wel paranormaal begaafd is. Het antwoord komt aan het eind van de film. Degelijk acteerwerk.

3*/3.5*

avatar van Theunissen

Aardige mysterie film het verhaal was goed gevonden en was ook wel boeiend. Ook de uitvoering was wel goed gedaan met af en toe fraaie beelden (hadden er van mij nog wel wat meer in gemogen). Het begin van de film vond ik heel sterk daarna vond ik de film wat in elkaar zakken en leek het met een suf te eindigen. Maar de laatste paar minuten van de film hebben dat gelukkig verijdeld. De cast van de film deed het best goed. Dat geldt zowel voor Michael Shannon in de rol van Curtis LaForche die langzaam meer zeker paranoïde (waar ook zijn moeder aan leed) lijkt te worden en als lijkt te verliezen als ook voor zijn vrouw Samantha (gespeeld door Jessica Chastain) die ondanks de problemen van zijn man toch vertrouwen (wel met veel pijn en moeite) in hem houdt.