• 9.375.163 stemmen

Met onder meer: Levi van Kempen, Tanja Jess en Liza Sips

Gesproken taal: Frans en Nederlands

Releasedatum: 8 juni 2011

Plot Penny's Shadow

Lisa is zestien jaar en heeft een speciale band met paarden. In de zomer gaat ze samen met haar moeder en zusje Tess op vakantie naar Ameland. Tess neemt ook haar eigenwijze pony Rakker mee. Ze verblijven op de kampeerboerderij van de zeventienjarige Kai en zijn vader. Kai's moeder is jaren geleden overleden bij een ongeluk met haar geliefde paard Shadow. De zwarte hengst heeft het overleefd, maar is zwaar getraumatiseerd en onbetrouwbaar geworden. Kai zag het ongeluk gebeuren en heeft daardoor een moeilijke band met het paard. Lisa is ervan overtuigd dat ze kan helpen met Shadow, maar Kai wil hier niets van weten. Ze besluit om in het geheim toch het paard te gaan trainen en hem weer vertouwen in mensen te geven.

Bij Steven de Jong:

Nieuwste Steven de Jong film:

Penny's Shadow - - de officiële filmsite - pennydefilm.nl

Penny's Shadow | Facebook

Vanaf juni 2011 in de bioscoop (Independent Films)

avatar van Macmanus

Macmanus

Pijnlijk dit.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11910 berichten

Valt toch wel mee? Ziet er alleraardigst uit en Liza Snips is een mooie verschijning.

avatar van Fortune

Fortune

De Nederlandse variant van The Horse Whisperer?!

Lijkt me een ontzettende vlakke drama met een slecht romantisch verhaaltje.

Paarden doen met dan ook vrij weinig net zoals Lisa Snips.

avatar van Macmanus

Macmanus

BlueJudaskiss schreef:

Dit is de zoveelste film die dat tv-serie gehalte uitstraalt en toch doodleuk in de bioscoop komt. Ik vind het vreselijk.

avatar van Quido

Quido

Macmanus schreef:

Met een budget van 2,8 miljoen euro niet echt een compliment ...

avatar van Quentin

Quentin

Inhoudelijk natuurlijk poep, maar vond de trailer er visueel best ok uitzien en die Sips was ook een aardige verschijning. Maar een kleine 3 miljoen had ik er eerlijk gezegd niet achter gezocht.

avatar van missy85

missy85

De film wordt afgekraakt terwijl hij nog niet eens uit is...

Ik vind het een leuke trailer. dus ik snap niet wat hier pijnlijk of iets aan moet zijn.

Kijk eerst de film en oordeel dan zelf. Zijn genoeg paardenliefhebbers die het wel leuke film vinden.

avatar van /wendy/

/wendy/

Trailer ziet er leuk uit, dus ik snap niet waarom hij zo afgekraakt wordt.

Zelf ben ik een liefhebber van paardenfilms. Dus ben benieuwd naar de film.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ach, het ziet er best okay uit voor zo'n film met een specifieke doelgroep als (tiener-)meisjes.

avatar van soom

soom

Gosh! Wat is die Tess een irritant @*(*(@ kind, ik ergerde me smurfenblauw aan haar gemaakte, zeurderige en jengelende toon, alsof ze nog járen naar de Toneelschool zou moeten om te leren hoe je fatsoenlijk een tekst uitspreekt. Van de auto cue oplezen is geen kunst hoor, dan zou ik zelf ook nog wel een riedeltje kunnen acteren.. (maar goed, ik mag niet vergeten dat ze pas een jaar of 10 is hooguit. Maar dan nog vond ik haar niet leuk overkomen).

Lisa daarentegen, en Kai, waren tof. Net als Bowien . Heel erg in een scheur gelegen om het door wie dan ook geplaatste filmpje in het GTST topic, waar Filemon Wesselink op de premiere van een toneelvoorstelling, doet alsof die mensen echt zo heten als hun personages in die soap. Rick vind ik op beeld ietsje minder. Het verhaal over Shadow is aangenaam genoeg, al vind ik eerder werk van de Jong net ietsje leuker (de Scheepsjongens blijft van hem, voor mij, favoriet ). Maar desondanks is dit ietwat meisjesachtige gedoe wel voor herhaling vatbaar. Zoek de volgende keer wel een vrouwelijke scriptschrijfster Steven, als je weer besluit een film voor meisjes te maken, dat helpt de doelgroep tot een betere inleving.

Desondanks prachtige opnames, en het verlangen om weer te gaan paardrijden laaide wel weer een beetje op. Maar voorlopig en helaas zal ik zelf niet meer op een paardenrug gaan zitten. Hoewel, misschien ga ik ooit een manege beginnen . Lijkt me cool.

En ik heb slechte ervaringen aan in een tent slapen, die herinneringen kwamen ook wel een beetje boven.

avatar van Dipsey

Dipsey

[i][ik Vind het een mooie film. Het maakt niet uit als je niet van paarden houdt of wel. Ik ben zelf ook geen paarden fan aar ik vond het wel een leuke fllm. Er zit wat humor in maar het is wel soms spannend of eng. Dus de leeftijd wat er aan vast zit klopt../i]

avatar van madmax1

madmax1

Als je een beetje door alles weg kijk ,valt het wel mee klein dochter was weg ervan en ik heb meegenoten

avatar van Donkerwoud

madmax1 schreef:

Dat gezeur ook. Deze film is zo overduidelijk niet gemaakt voor een oudere doelgroep. Dat je kleindochter dit leuk vindt zegt een heleboel meer over de film dan dat een heleboel onnozele reacties hier doen...

avatar van madmax1

madmax1

@

avatar van Quido

Quido

Strak gedraaide dertien in een dozijn jeugdfilm, met mooie plaatjes en veel paarden. De Jong wekt wederom sympathie op door zijn begeesterde aanpak, maar na de eerste vijf minuten wordt de film eigenlijk alleen maar vlakker. Vervelend is het desalniettemin allerminst, maar verfrissend of origineel evenmin.

avatar van missy85

missy85

Mooi gefilmt! Leuk voor de paardenliefhebber, zoals ik:)

avatar van robertus65

robertus65

Erg voorspelbaar en stereotype paardemeisjesfilm met alle vooroordelen erbij, maar niet onprettig om naar te kijken.

avatar van lingoer

lingoer

Prima meidenfilm hoor. En voor de jongens is er Lisa. Soms waren de reacties op elkaar -Lisa en Kai - wel wat primitief/agressief.

avatar van Punky

Punky

Echte paardenfilm op een stukje prachtig nederland. Leuke film

avatar van artic

artic

Ongeloofwaardige rotzooi die vaak terugkomt in de Penny.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Moet de 1e film nog tegenkomen waar zo'n meid al paardrijdende een stuk paardenworst eet en dan daarna natuurlijk een onvergetelijke oneliner.

Ok, tot zover mijn bijdrage hier, ik ben weer weg.

avatar van Hannes791

Hannes791

echte film voor paardrijmutsen. Toch geen slechte film door de vaart in het verhaal en de muzikale intermezzo's.

feel good.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Leuke familie film, niet meer en niet minder, dikke voldoende: 3,5

avatar van Elineloves

Elineloves

Genoeg bekende gezichten in één film gepropt, dus de cast is wel herkenbaar voor mij. Ex-soapies, (ex) actrices uit de serie Spangas en wat 'oude rotten'. Best leuk. Maar tja.... Ik hou niet van paarden. Echt totaal niet gewoon. Desondanks deze film toch maar een kans gegeven onder het motto 'Even een luchtige film'.

Dat kreeg ik inderdaad wel. Niet al te zwaar, maar ook geen topvermaak. Ik had de film waarschijnlijk veel beter kunnen waarderen als ik een jaar of 13 was of zelf paard zou rijden. De film zit vol stereotype personages (Gaby Blaaser haar personage Jorine bijvoorbeeld), de dialogen zijn vrij mat en de interactie tussen Kai en Lisa... Nee. Kwam niet uit de verf, die opgekropte woede en onmacht. Lisa/Liza deed het best aardig maar ik vind het toch overrated. Snap de lof niet zo.

Het is echt een tienerfilm. De muziek (Veelal zeurderig of zoek Nederlandstalig geneuzel), de gesprekken, de situaties.. Ik was er dan ook halverwege de film wel klaar mee. Gezeur om dat paard joh, gefrustreerde gedoe eromheen telkens. Ik kon me lastig inleven, laat ik het daar op houden.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Voor de meisjes zijn er de paarden, voor de jongens Liza sips.

Verder een leuke jeugdfilm voor als je van paarden houd en een zoet verhaaltje.

avatar van Mug

Mug

Behoorlijk rommeltje deze paardenfilm over een paard met een (raaaaaaaaaaaaaarrrrrrrre) trauma, een jongedame die een speciale band krijgt met dat paard, en natuurlijk een lekkere jongen om mee te tongen. De film zit boordevol spectaculaire beelden van gegalloppeer over het Waddeneiland Ameland, fraai, en eigenlijk ook het enige dat de film kijkbaar maakt.

Want, sjongejongens, dat script. Om te huilen. Een kakmeisjesclub dat komt paardrijden, een band incl. een dikke excuusneger (excusez le mot) met het repertoire van allerlei zoetsappige Hollandsche liedjes (het is niet voor niets een TROS-productie), ach, eigenlijk alles. Zelfs een shetland-pony genaamd Rakker die als side-kick de allergrootste lachers in zijn reportoire heeft.

Gelukkig is daar hoofdrolspeelster Liza Sips die als enige soapie laat zien dat zij meer in haar mars heeft dan de rest van de cast. Dieptepunt is ongetwijfeld haar tegenspeler Levi van Kempen (ook een soapie) die gecast blijkt te zijn voor zijn blote torso. Geef die jongen alsjeblieft nooit meer een rol, zelfs niet in een soap, wat een non-talent.

Liza Sips op een steigerend paard op de natuurlijke 'steppe' van Ameland en een mooi geschoten onderwaterscene; ik kan er maar liefst 1,5* voor uitdelen, jawel! Hier had veel meer mee gedaan kunnen worden.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke avonturenfilm die lekker wegkijkt.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Heb deze film vandaag eens weer bekeken en zag opeens Gaby blaaser en Pim wessels erin mee spelen die eigenlijk nu pas bekend worden / zijn.

Gaby in GTST en Pim de vriend van Pip pellens in Dance dance dance.

Verder leuke jeugdfilm, maar gebeurd niet zo heel veel.