• 9.376.945 stemmen

Crazy, Stupid, Love. (2011)

Komedie / Drama | 118 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Glenn Ficarra en John Requa

Met onder meer: Steve Carell, Ryan Gosling en Julianne Moore

Releasedatum: 8 september 2011

Plot Crazy, Stupid, Love.

"This is crazy. This is stupid. This is love."

Als Cal Weaver (Steve Carell) erachter komt dat zijn vrouw Emily (Julianne Moore) is vreemdgegaan en wil scheiden, stort zijn 'perfecte' leventje als een kaartenhuis in elkaar. Zijn vrije avonden besteedt Cal mokkend en alleen aan de bar, totdat player Jacob Palmer (Ryan Gosling) hem onder zijn hoede neemt. Om hem te helpen over zijn liefdesverdriet heen te komen, introduceert Jacob Cal in de wereld van vrijgezelle vrouwen, stoere drankjes, en een nieuwe kledingstijl die niet bij de degelijke warenhuizen te vinden is. Ondertussen worstelen zijn kids met hun eigen liefdesperikelen en komt Cal erachter dat je je looks wel een make-over kan geven, maar je hart niet...

Cal Weaver

Kate Tafferty

Claire Riley

avatar van Euro551

Euro551

Over gewaardeerde film naar mijn idee.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Meer dan aardige romcom en best wel verrassend leuk. Helaas ontspoort het wel op het eind aangezien het belerende moralistische twistje een compulsory is binnen het genre. Gelukkig hebben we een erg fijne cast en een film die anderhalf uur gewoon erg leuk blijft. Aardige humor, leuke scenes, sympathieke cast en de film heeft gewoon een ziel. Niet onbelangrijk.

Vooral erg fijne scenes tussen Gosling en Stone, behoorlijk wat chemie en die scenes samen zijn dan erg geloofwaardig en adorable. Moore is zelfs in een rol die niet bijster bijzonder is best impressive en Carrell vind ik zo op zijn best. Iets getemperd, niet te schreeuwerig. Leuk, spontaan, sympathiek. Erg vermakelijk, alleen jammer van het moralistische geëmmer op het eind.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Ik had me schrap gezet voor een overblichte toestand met zwakke grappen en aanstellerige karakters maar dit bleek verassend mee te vallen en je kon duidelijk zien dat hier toch twee vakbekwame regisseurs achterzitten. Steve Carell's personage krijgt voldoende aandacht en dit resulteert in een boeiend samenspel van omstandigheden waarbij de uitslag niet altijd op voorhand bepaald kan worden. Er zitten een aantal leuke situaties tussen die redelijk overtuigend blijven zonder überflauwe intenties die soms aan bod komen in verhalen als dit. Relaties, liefde, emoties... het zit er allemaal in maar het is op zó'n manier geformuleerd dat het authentiek en interessant blijft. Helaas zijn de laatste twintig minuten iets minder boeiend en vallen we daar terug in een redelijk standaard gegeven maar dat kan de pret van al het voorgaande natuurlijk niet verpesten. Prima.

avatar van jippie2010

jippie2010

Gister in de bios gezien, Steve speelt een rol die hij als geen ander kan. Als je er van houdt dan zit je goed met deze film. Halverwege de film zitten er scenes in waarvan je afvraagt waarom dit zo uitgebreid belicht wordt, maar het antwoord zit in 1 van de hilarische slotscenes. Een prima romantische komedie, 3.5.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Crazy, Stupid, Love is in feite een vrij standaard romcom met een verhaal dat, op een hilarische scène na, geen verrassingen kent. Toch weet de film prima te vermaken en is zo nu en dan best grappig. Het is vooral de cast die het geheel naar een hoger plan trekt. Steve Carell is altijd wel leuk en is dat nog meer door uitstekende aangevers in de bijrollen zoals Marisa Tomei en Kevin Bacon. Ryan Gosling doet het ook prima als playboy die tot inkeer komt en Emma Stone is altijd lief.

avatar van gondwana

gondwana

best grappig

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Steve Carell in een van zijn betere rollen! Stijgt boven de romantische komedies uit, omdat er toch echt een paar momenten zijn die je niet ziet aankomen. Veel grappen bovendien. Ik heb me eigenlijk geen enkele keer gestoord aan een karakter, iets waar ik normaal vaak last van heb.

Kortom: ontzettende aanrader!

Leukste scene: de te toevallige samenkomst van alle personen in de tuin, hilarisch! De opmerking van de agent daarna was waarschijnlijk nog grappiger!

avatar van ielis

ielis

Had er geen hoge verwachtingen van (vind deze acteur nooit echt geweldig en had verwacht dat het weer zo'n standaard romkom zou zijn) maar het heeft mijn verwachtingen meer dan overtroffen! Dit komt door een aantal oprecht grappige momenten en verrassende wendingen in het verhaal. Waar je in iedere romkom kunt voorspellen wat er gaat gebeuren, was dat bij deze minder (ik zal niet zeggen 'helemaal niet' want we wisten natuurlijk allemaal dat Cal en zijn vrouw weer bij elkaar komen op het eind; hoewel dat nog wel redelijk in het midden wordt gelaten. Maar dat de vriendin van Jacob de dochter van Cal blijkt te zijn vond ik wel erg onvoorspelbaar en hilarisch)

avatar van harrynebbus

harrynebbus

niet echt leuk, beetje saaie film

avatar van ozzyblack

ozzyblack

Super film beste van Carell tot nu toe, MUST SEE echt een lekker wegkijk movie met veel lach momenten. Feel Good Movie..

avatar van gillie24

gillie24

Prima film met eindelijk eens een te pruimen Carell. Zijn vorige films (o.a. Dinner for Schmucks, Date Night, Evan Almighty) vielen mij stuk voor stuk zwaar tegen en dan vooral door hem, maar in deze film doet hij het prima, te meer omdat hij voor zijn doen 'ingetogen' speelt en anderen de show laat stelen en dat komt de film ten goede. Julianne Moore (prachtige vrouw!), Ryan Gosling en Emma Stone zijn allen zeer goed en hebben leuke rollen. Marisa Tomei (ook een practhige vrouw! )heeft een kleine doch zeer leuke rol als lerares.

Ik vond vooral het laatste half uur het leukst en dat gedeelte is dan ook meer komedie dan romantiek/drama, wat het daarvoor toch meer was.

Al met al een lekkere wegkijker.

avatar van The Oceanic Six

Ik wist eigenlijk weinig van deze film, behalve dat Steve Carell erin mee speelde. Sinds ik de afgelopen maanden The Office US ben gaan volgen, ben ik hem best wel gaan waarderen. Hij heeft toch wel een talent om grappig over te komen dankzij zijn nerdy, serieuze uitstraling. Ook in deze film is hij lekker op dreef als Cal Weaver. Grappig hoe hij door de film heen aan het veranderen is. De overige cast doet het ook prima, met zeker een leuke rol ook voor Ryan Gosling als womaniser Jacob. Ook de bijrol van Kevin Bacon mocht er zijn. Idem voor de rol van de lerares van Robbie die ook in het verhaal zit verweven ''Asshole!''

De film weet een aantal verhaallijnen mooi in elkaar te brengen, waarna er een erg grappige tuinscene richting het einde volgt waar ik echt om moest lachen door alle misverstanden. De leukste verhaallijn vond ik misschien wel die van Cal zijn zoon Robbie met zijn puberromantiek.

Wat Crazy, Stupid, Love goed doet is een stel clichés vermijden. Zo vreesde ik op het einde dat zelfs Robbie nog zijn doelwit Jessica zou krijgen, maar gelukkig werd dit voorspelbare einde leuk vermeden (gelukkig hebben we de foto's nog, ghehe) zodat de film niet slap eindigde. Fijne feel good film met de nodige geslaagde humor.

avatar van dnnyy17

dnnyy17

Naomi Watts schreef:

helemaal mee eens!

avatar van manno

manno

Euro551 schreef:

Over gewaardeerde film naar mijn idee.

hier sluit me bij aan!!saai zelfs

avatar van Ragna

Ragna

Vond de film aardig vermakelijk eindelijk weer eens een film waar ik echt hardop om gelachen heb vooral om de tuinscene dan, meesterlijk!. Vond de film verder wel een lekker tempo hebben waarin aardig de ruimte was voor bepaalde personages. Toch miste ik wel de diepgang bij Jacob personage. Hoewel Jacob wel het meest leuke personages was. Snapte ook niet zo goed in het begin waarom Hanna zo werd uitgediept eigenlijk.

avatar van missl

missl

Heerlijke Gosling in een feel good movie waarbij af en toe de gesprekken wat geforceerd over komen.

avatar van Chupacabras

Chupacabras

Vermakelijke film met enkele wat saaiere langere stukken halverwege de film. Maar al bij al, zeker het kijken waard.

avatar van Herr Oxnard

Herr Oxnard

Erg grappige film en uitzonderlijk goed geschreven voor het soort film dat het is. Het viel me trouwens op dat, waar in een andere film degene die de vrouw wegkaapt standaard als eikel neergezet word, Kevin Bacons personage ook gewoon een goed en oprecht persoon was!

Ohja! Emma Stone is LEKKER! En Julianne Moore is zoiezo de mooiste vrouw van haar leeftijd!

avatar van Theunissen

Best wel een verrassend leuke komedie/drama. Het verhaal is best mooi en zit ook leuk in elkaar en er valt ook best veel te lachen. Zeker het eerst uur vond ik zeer sterk, het laatste uur is ook best goed maar is ook wat flauwtjes en clichématig, zeker het einde. De cast in deze film vond ik zeer goed. Steve Carell speelt vaak flauwe komische rollen maar in deze film had hij best een serieuze rol en hij deed dat best goed. Ryan Gosling was voor mij de ster van de film want in het eerste uur speelde hij gewoon ijzersterk. Ik ben normaal geen fan van kinderen in een film maar de rol van Jonah Bobo was best goed en hij speelde ook leuk (de scene toen hij betrapt werd was zeer komisch). De dames in de film mochten er ook wezen en dan met name Analeigh Tipton die zeer leuk speelde en er ook best fraai uitzag. Ook Julianne Moore deed het aardig hoewel ze een vrij serieuze rol speelde. Emma Stone zag er natuurlijk fraai uit maar haar vond ik eigenlijk de minste in de film. De bijrol van Marisa Tomei (zag er faai uit met haar decolleté) was trouwens zeer leuk.

Al met al heb ik best genoten van deze leuke film en buiten komedie/drama was het natuurlijk ook een romantische film.

Leuke verrassing.

Carell en Gosling spetteren van het scherm af, allebei in een rol die ze ongelooflijk goed schikt. Het lijkt me dat ze met het maken van deze film een hoop plezier hebben gehad, je ziet dat alle acteurs er écht voor gaan en hun inspiratie zeker niet thuis hebben laten liggen.

Het verhaal is niet alleen grappig maar heeft ook een dramatische kant. Personen die in de liefde gekrenkt worden zijn tegenwoordig niet meer te tellen. Ook de personages in deze film komen daar allemaal mee in aanraking.

De mix tussen komedie en dat kleine tikje drama doet het goed. Ik lag helemaal dubbel met die tuinscene waarin iedereen met iedereen op de vuist ging en het ene na het andere misverstand plaatsvond. Alles kwam daarmee prachtig bij elkaar!
Jammer van het ietwat moralistische einde, maar dat is ook het enige minpunt van een verder uitstekende film!

avatar van De GeuS

De GeuS

Jammer van deze film; veel van verwacht, slechts weinig geleverd. De film is te zoetsappig, zit vol met ééndimensionale karakters en is slechts bij vlagen grappig;. 2,5*

avatar van helleke

helleke

Leuke film, ondanks dat je al rap aanvoelde dat het moest eindigen met een 'happy end'.
Vaak grappige situaties en dialogen.

Goeie acteerprestaties.

De speech bij de diploma uitreiking vond ik wat minder, maar voor de rest heb ik me prima vermaakt.

Daarom een verdiende 3,5 sterren.

avatar van rep_robert

The Oceanic Six schreef:

Dit is juist het grootste cliché van wat er had kunnen gebeuren, zo'n romance tussen de twee was juist niet realistisch geweest vanwege het te grote leeftijdsverschil.

Verder moet ik zeggen dat vooral in het begin de film erg grappig was met als uitschieter de dialoog op werk.
"You're getting a divorce?
Yeah
Amy heard you crying in the bathroom, we all thought it was cancer
Oooh
Thank god man
Just my relationship
Hahahaha
Thank god
Divorce
I'm so lucky
You are
I'm have to go pick out furniture now
Okay, You go for it
It could have been cancer buddy
Everyone, it's just divorce
Thanks, it feels good"

Wat dat betreft is de film wel redelijk uniek in dit genre en weet het op veel momenten verfrissend uit de hoek te komen. Carrell is redelijk sympathiek, Gosling is ideaal als womanizer en de verdere bijrollen zijn ook erg leuk, vooral de puberzoon is erg geinig. Het verhaal is tot ruim een half uur voor het einde lekker fris en vlot geschreven en weet middels de humor te overtuigen.

Jammer dat tegenwoordig romantische komedies persé rond de 2 uur moeten duren, want dat kan dit genre gewoon niet aan(enkele uitzonderingen daargelaten). Richting het einde krijg je de gebruikelijke moralistische prietpraat met als dieptepunt de speech van Carrell en zijn zoon op de examen uitreiking. Dit soort momenten gaan mijn tenen altijd krom van staan en komen altijd bijzonder geforceerd over. Uiteindelijk landt iedereen op z'n voetjes en is enkel de tuinscene in het laatste half uur nog echt de moeite waard.

avatar van andijvie

andijvie

Zalige film, goed voor een heerlijk relax avondje film kijken.

rep_robert schreef:

Dat ben ik niet met je eens. Je denkt heel de film lang dat de aanhouder wint en hij Jessica toch krijgt. Vond het een leuke oplossing met die foto's, totaal niet cliché maar juist leuk bedacht!

avatar van stinissen

Heerlijke vermakelijke film met een finale om u tegen te zeggen de cast van de film is ook subliem met name Ryan Gosling ook de rest van de cast met Emma Stone en Marisa Tomei waren meer dan ok alleen vond ik Kevin Bacon niet in de rol van David Lindhagen passen. Al met al een zeer lekkere feelgood movie.

avatar van rep_robert

martijn011 schreef:

En totaal voorspelbaar. Een relatie was op voorhand al onmogelijk geweest door het grote leeftijdsverschil. Dus wordt de jongen nu eigenlijk tevreden gesteld, aangezien hij al had beloofd om haar niet meer te versieren..

• 2034 berichten

We hebben toch wel vreemdere dingen in films gezien toch? En zoals hij zelf al zei: Over een paar jaar ziet niemand het leeftijdsverschil meer..

avatar van Angelo2

Angelo2

Leuke comedie/feel good movie die nergens echt hilarisch wordt maar lekker weg kijkt. Vind Steve Carel in deze film plezierig om naar te kijken. Verhaal verder redelijk voorspelbaar. Een 7

avatar van Thampon

Thampon

Vond deze zeker niet slecht