• 9.378.921 stemmen

Crazy, Stupid, Love. (2011)

Komedie / Drama | 118 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Glenn Ficarra en John Requa

Met onder meer: Steve Carell, Ryan Gosling en Julianne Moore

Releasedatum: 8 september 2011

Plot Crazy, Stupid, Love.

"This is crazy. This is stupid. This is love."

Als Cal Weaver (Steve Carell) erachter komt dat zijn vrouw Emily (Julianne Moore) is vreemdgegaan en wil scheiden, stort zijn 'perfecte' leventje als een kaartenhuis in elkaar. Zijn vrije avonden besteedt Cal mokkend en alleen aan de bar, totdat player Jacob Palmer (Ryan Gosling) hem onder zijn hoede neemt. Om hem te helpen over zijn liefdesverdriet heen te komen, introduceert Jacob Cal in de wereld van vrijgezelle vrouwen, stoere drankjes, en een nieuwe kledingstijl die niet bij de degelijke warenhuizen te vinden is. Ondertussen worstelen zijn kids met hun eigen liefdesperikelen en komt Cal erachter dat je je looks wel een make-over kan geven, maar je hart niet...

Cal Weaver

Kate Tafferty

Claire Riley

avatar van TMP

TMP

Degelijke film. Alleen wat weinig gelachen, de humor was toch minder aanwezig dan ik vantevoren had gedacht. Leuke cast met onder andere Steve Carell en Emma Stone, die kan ik beide wel waarderen. Naar het einde toe werd het mij weer wat te zoetsappig en voorspelbaar, daarnaast had de film ook wel iets minder lang mogen duren. Geen hoogstaande film, maar het keek wel makkelijk weg...

Ik vond het maar een erg lauwe en cheesy film.

Die af en toe zn momenten had door de cast die er op zich wel mocht zijn, al hadden ze wat mij betreft wel een betere film mogen uitkiezen.

Geen idee hoe zoiets aan een 7,7 op imdb komt .

avatar van DramaKing

DramaKing

Oh wat een zure reacties, hij staat toch echt terecht op 3,5. Een comedy is bijna nooit echt orgineel (ga dan naar een filmhuis film) maar Dan Fogelman bewijst met zijn scripts dat hij een niet al te origineel basisidee toch verfrissend kan uitwerken. Zowel een meiden als jongensfilm dus je kan er makkelijk samen naar kijken. De humor is als een Shakespeariaanse klucht (in de goede zin van het woord) en soms heel fysiek. De romantiek hier en daar zelfs hartverwarmend en Jonah Bobo als de zeer verliefde brugpieper echt ronduit goed. Ik zeg zeker kijken deze, alleen de cast al is de moeite waard.

avatar van Waku

Waku

Leuke romantische komedie.

Ik kan niks anders zeggen.

Niet te overdreven grappig en gemaakt lollig maar het zijn de sitauties en het onhandige gedrag van met name Cal Weaver (Steve Carello ) die de prettige sfeer van deze komdie bepalen.

Ryan Gosling komt cool over in zijn macho rol en Julliane Moore acteert prima als

vrouw in midlife crisis. Dikke 2 uur rmantische perikelen met een knipoog met wel een heel erg "John Lanting klucht" finale maar he stoorde mij niet.

Lekker ontspannend kijkvermaak.

avatar van Mondragon

Mondragon

Niks mis mee (behalve als je een of ander superfilm verwacht). Hele leuke , lekker wegkijkende romantische komedie.

avatar van Zinema

Heel half uur.

Een vermakelijke romcom die uiteindelijk iets teveel wegzinkt in het bekende moeras der clichés. Zoete eindes lijken welhaast verplicht bij dit soort werk en dus moet alles uit de kast om de dokter feelgood een heel half uur te gunnen om zaken des Disney te draaien. Niet dat dit echt vervelend is, maar het voelt een beetje als een domper op de soms dolkomische eerste anderhalf uur, rondom een man die na een mislukt huwelijk wederom op de versiertoer moet.

Goed.

avatar van Movie1974

Movie1974

Ik heb een erg leuke en originele film gezien. Hoewel er voorspelbare kanten aan het verhaal zitten (zeker niet alles), is het heel origineel uitgewerkt. De cliché dingen, die er ook best in zitten, hebben me geen moment gestoord. En het ook wel aanwezige zoete sausje behorende bij het 'rom-deel' stoort niet. De humor is ruim voldoende aanwezig en het verhaal is ook leuk. Het 'rom- en com-deel' zijn goed in verhouding. Kleine winst voor het 'com-deel' om in die termen te blijven. Niet teveel diepgang is in dit geval wel positief. Houdt de vaart erin.

Goed acteerwerk. Zeer geestig op z'n tijd. Vind Steve Carell altijd moeilijk in te schalen. Vind 'm vaak wat overdreven, niet zo mijn smaak, maar in deze film vind ik 'm erg goed. Ingetogener en daardoor wat mij betreft grappiger én geloofwaardiger. Bijna alle acteurs zijn trouwens geknipt voor hun rol. Perfecte casting wat mij betreft.

avatar van gijsvogel

gijsvogel

Goed, een verrassing,

Prima plaatje die gelukkig niet de neiging had om vervelend te worden.

Begon hier onvoorbereid aan, en het verraste me als geheel.

Humor is in orde, gelukkig niet het overdreven spel wat Carell hier nog wel eens in zou kunnen nemen.

Drama is goed, en wordt gelukkig niet verzengeld door die zure kop van Moore.

Emma Stone speelt gewoon lekker fris net zoals Gosling prima zijn rol als player goed kan hebben.

Casting voor deze is IMO dan ook gewoon goed.

Carell zet wat mij betreft met deze film dan ook een van zijn betere prestaties neer, en laat zien dat hij ook anders kan dan de immer vervelende funny-guy.

Filmisch en muzikaal ook alles netjes, soundtrack past prima bij het plaatje.

Een verdiende 4*

avatar van Betamax

Betamax

Kreeg te horen dat dit een leuke film was.

Een komedie vind ik het niet, romantisch drama dat is het wel.

Daar hou ik dus niet van dus was deze film niets voor mij.

Zou héél laag kunnen stemmen maar stem gewoon niet.

avatar van Rickmans

Rickmans

Erg leuke film. Script is voorspelbaar, maar de uitwerking uitmuntend. Deze zou op waargebeurde feiten gebaseerd kunnen zijn... Lachen toch?

avatar van Masterbrain

Masterbrain

Standaard Comedy Film na een lange tijd

avatar van weberanja

weberanja

Hele goede film , iedereen komt goed uit de verf, ik heb genoten! En Marisa Tomei

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Dertien in een dozijn. Steve Carrell heeft erg veel in zich, maar het zou een keer fijn zijn als hij een wat gedurfder project aangaat. Crazy, Stupid, Love kent, net als veel van deze romcoms, een aardige en op momenten grappige opbouw, maar wordt dit aan het einde compleet om zeep geholpen door de geforceerde ommekeer naar feelgood-cinema, die hier haast therapeutische proporties aanneemt. Het geeft je als filmmaker garanties, maar film zou soms toch wat meer dan dat moeten zijn. Jammer.

avatar van tal1b

tal1b

schitterende komedie, met geweldig grappige confrontaties. Heb echt paar keer in een scheur gelegen. 2 uur zijn zo om. Goeie film muziek ook trouwens. dikke 5 sterren (mn eerste 5 sterren voor film uit 2011 )

avatar van Fast Eddy

Fast Eddy

Mooi tussendoortje.

Zoals verwacht, hier en daar voorspelbaar en zeemzoet en met een 'feelgood' einde.

Er zijn een pak komedies die een slechter zijn.

avatar van teun40000

teun40000

Ik denk dat ik deze film maar beter niet met mijn vader kan kijken:)

avatar van tal1b

tal1b

leuke babyzitter dan?

avatar van Melvv

Melvv

Redelijke film 3.0

avatar van Siorgi

Siorgi

Verrassend goed. Carell viel me hel goed mee in deze en Gosling is dé acteur van het moment.

Nee niks aan, humor vond ik ver te zoeken. En Steve Carell is alleen voor komedies niet voor romantiek, ik geloofde er niks van. Geen wonder dat de meeste positieve reacties hieronder van mannen komen haha.

Ik heb hem afgekeken in de hoop op een mooi romantisch einde, maar dat viel ook zwaar tegen.

avatar van blurp194

blurp194

Af en toe toch een echt grappige vondst in deze verder ook aardige romcom. Bijvoorbeeld de dirty-dancing truc. Echt leuk gevonden, en precies goed getimed.

Daarnaast is het natuurlijk wel wat moeilijk om met zo'n herkenbare kop als die van Steve Carell ooit nog los te komen van Dunder Mifflin, de beste man had misschien maar beter papier kunnen gaan verkopen. Gelukkig doen er nog andere acteurs mee. Marisa Tomei bijvoorbeeld heeft een erg grappige rol met een paar mooie scenes. En Emma Stone is ook leuk bezig. Julianne Moore en Kevin Bacon dan weer niet - maar dat kan er ook aan liggen dat ze wat minder sympathieke rollen te spelen hebben.

In het genre echt wel een leuke film.

avatar van Showey

Showey

Met het idee ‘afgezaagde romantische komedie’ in m’n hoofd. Uiteindelijk een hoop gelachen.

Afgelopen jaar heb ik vier films gezien met Steve Carell, waaronder ‘Dinner for Schmucks’ en ‘Little Miss Sunshine’. Alle vier de films heb ik overigens met volle genot gekeken. Andere spreken nog wel eens over het met pensioen gaan van Carell. Hier wil ik nog even niet aan denken, want ‘Crazy, Stupid, Love’ is de vijfde film op rij waar ik van heb genoten.

Lees de rest van mijn review op FilmVoid

avatar van schumacher

schumacher

Steengoeie film. Vooral dat 1ste deel is steengoed, het 2de deel is iets meer de drama kant maar dat drukt de pret echt niet, van zo'n films kan ik echt genieten.

En idd, zoals men hier zegt, er komt heel wat in voor te lachen.

Zeker de moeite waard om naar te kijken.

Heb wel zin om deze binnenkort nog eens te bekijken.

avatar van 4Runner

4Runner

Misschien net iets te lang, en einde wat cliche, maar wat een goed camerawerk en muziek keuzes, ik heb me niet verveeld.

avatar van Mirckje

Mirckje

Een komedie over het terug vinden van de chemie of liefde tussen een man en een vrouw uit een huwelijk die op een dood spoor was belandt ( of is dit nou zonder -t ?).

De futloosheid van Cal Weaver ( Steve Carell ) in zijn relatie zorgt ervoor dat zijn vrouw hem bedriegt. Ze gaan scheiden en om zijn problemen weg te drinken, komt hij in een bar een echte ladies man tegen die hem voorstelt zijn mannelijkheid weer terug te gaan vinden om zo dr voor te zorgen dat zijn vrouw dr spijt van krijgt hem ooit te hebben bedrogen.

De ladies man Jacob Palmer ( Ryan Gosling ) is precies dat, een slicke dude die precies weet wat hij moet doen om vrouwen mee naar huis te nemen. Cal leert op een komische manier zijn maniertjes en uiteindelijk leert Jacob ook het mooie van Cal zijn leven.

Ik heb me wel vermaakt bij deze film. De humor was niet altijd even sterk, soms wat deprimerend zelfs, dat hoort een beetje bij Steve Carell denk ik, maar daarnaast was ook het positieve van Carell met zijn humor wat deze film leuk maakte. Daarnaast had je aan het einde van de film een aantal leuke plottwisten met op het laatst een erg komische bijeenkomst van de belangrijke karakters.

Niet altijd even sterke film, maar overall een grappige komedie die je zelfs misschien wel wat over de wereld van versieren kan leren.

avatar van notoirefilmhater

notoirefilmhater

Niet geheel onaardig voor een Amerikaanse comedyfilm (die meestal totaal zaadloos en humorloos zijn).

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Die Ryan Gosling toch.

De enige man op de wereld die in precies díe café's binnenloopt waar honderden glimlachende fotomodellen wachten op die ene kleine, gladde caucasian....

Tis net als in zo'n Axe reclame.

avatar van MGoody

MGoody

Ik vond dit toch echt één van de leukste films dit jaar!

avatar van tevelenco

tevelenco

Gezien het hoge gemiddelde toch wel benieuwd geworden naar deze film.

En ik moet zeggen dat hij inderdaad wel boven de middelmaat uitstijgt.

De film kent een leuk verhaal met leuke typetjes en pakkende humor.

Al is het niet zo dat je de hele film dubbel ligt van het lachen maar hij keek wel lekker weg.

Ja ik vond deze film een aangename verrassing al duurde hij wel wat lang.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Film met echt grappige momenten, maar zakte soms behoorlijk in. De zoetigheid was eigenlijk wel een onderdeel van de komedie, het ergerde me niet. Maar de film duurde mij te lang.

De babysitter, Analeigh Tipton, vond ik zonder meer het beste spelen, verder was het spel maar matig.