Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Glenn Ficarra en John Requa
Met onder meer: Steve Carell, Ryan Gosling en Julianne Moore
Releasedatum: 8 september 2011
Bekijk via Prime Video
Plot Crazy, Stupid, Love.
"This is crazy. This is stupid. This is love."
Als Cal Weaver (Steve Carell) erachter komt dat zijn vrouw Emily (Julianne Moore) is vreemdgegaan en wil scheiden, stort zijn 'perfecte' leventje als een kaartenhuis in elkaar. Zijn vrije avonden besteedt Cal mokkend en alleen aan de bar, totdat player Jacob Palmer (Ryan Gosling) hem onder zijn hoede neemt. Om hem te helpen over zijn liefdesverdriet heen te komen, introduceert Jacob Cal in de wereld van vrijgezelle vrouwen, stoere drankjes, en een nieuwe kledingstijl die niet bij de degelijke warenhuizen te vinden is. Ondertussen worstelen zijn kids met hun eigen liefdesperikelen en komt Cal erachter dat je je looks wel een make-over kan geven, maar je hart niet...
Cal Weaver
Kate Tafferty
Claire Riley
Bernie Riley
Spartaan1986
Sympathieke 'hak op de tak' film die erg ongeloofwaardig is maar nooit inkakt ondanks de speelduur. Gosling en Stone stalen de show.
Filmpje1
Eindelijk weer eens een echt leuke romantische komedie. De cast is ijzersterk en de acteurs en actrices halen het beste in elkaar naar boven. Vooral de combinatie Gosling/Carell werkt voortreffelijk. Daarnaast is Crazy. Stupid, Love ook nog eens grappig. De scene waarbij alle hoofdrolspelers elkaar treffen is daarbij het absolute hoogtepunt. Kortom een ontzettend leuke, grappige en zelfs soms ontroerende romantische komedie. Zo mogen er meer gemaakt worden.
Helemaal mee eens, en Gosling was magistraal in zijn rol als womanizer.
Thorak
Enige persoon die mij zeer irriteerde was Analeigh Tipton,
met haar size zero figuur (aka extreem veel te dun) en lippen die lijken op brandblaren.
Blegh! En dan dat jongetje maar zeuren dat hij verliefd op haar is, heeft hij geen ogen in zijn hoofd?
Rimko
ik vond het een erg mooie, ontroerende maar toch grappige romantische komedie. Steve Carrel weet me in veel films te ontroeren door zijn iets wat zielige uiterlijk. komt misschien door Dinner For Schmucks. de film weet goed te boeien, en je kunt je goed inleven in elk personage in de film.
topper in zijn genre.
Laks
Erg vermakelijke komedie met enkele heel grappige en enkele ontroerende momenten. Door de cast wordt het een bovengemiddelde film. Gosling, die mij nog nooit wist te ontgoochelen als acteur, doet het ook in deze rol weer uitstekend, ook Carell doet het erg goed in een rol dat op zijn lijf geschreven is. 4*
AHWA
Die openingsscene met Gosling en Stone alleen al....wat een charisma heeft die Gosling, zeg. Morgen gauw verder kijken.
Rianneke_Dan
Zeker doen hoor! Geweldige film
aspers
wow.... wat een héérlijke film is dit zeg! Na een reeks zeer slechte komedies te hebben gezien (moet absoluut niets hebben van poep, plas of kots grappen) kwam ik deze tegen. En wat een opluchting... eindelijk weer eens een film die mij echt blij maakt. De perfecte dosering van komedie, drama én romantiek. Helemaal top!
He'd begin deed mij door de muziek denken aan Little Miss Sunshine (nog zo'n heerlijke film met Steve carell), en dat gevoel heb ik eigenlijk niet los kunnen laten. Niet dat de film er op lijkt... zeker niet! Maar hij heeft wel diezelfde feel-good vibe, en de perfecte cocktail van genres. Het is toch knap als je het ene moment een grote lach eruit gooit, en 2 seconde later is het weer dood serieus.
Ik kom er niet over uit... dit is gewoon (samen met Horrible bosses) mijn favoriete komedie van 2011!
Zonder twijfel: 5*
Vinokourov
Geinige komedie, waarin personages en verhaallijnen in elkaar verwikkeld raken. Wel een beetje wisselvallig. Steve Carrell en zijn zoontje met die crush op de babysitter konden op mijn aandacht rekenen, Ryan Gosling en Emmah Stone vond ik dan bijvoorbeeld weer wat minder boeiend. Maar al met al toch een redelijke film met genoeg grappige momenten.
SnakeDoc
'Gewoon' weer een goede komedie die lekker weg kijkt. Alle rollen zijn wel interessant. Eigenlijk is Emma Stone (wederom) de persoon waar ik me het meest aan geërgerd heb. Ik vind haar acteren zo geforceerd en gemaakt overkomen dat ik er de rillingen van krijg. In nog maar weinig films heeft zij mij echt van haar kunnen doen overtuigen. Marisa Tomei is daarentegen hilarisch. Steve Carell en Ryan Gosling zijn een opvallend, verassend en grappig duo.
* * *
the new guy
Oke, wil deze best graag zien. Heb met een vriend een filmavond afgesproken. Is dit iets voor twee 25-jarige mannen (geen gay grappen aub)?
ibendb
Ja, de film is best te doen, al komen er best veel sentimenele momenten in voor. Film heeft humor die zowel vrouw als man zal waarderen.
ibendb
Crazy, Stupid, Love.
De verwachtingen voor deze film waren redelijk hoog. Zo hoog zelfs dat het enkel kon tegenvallen. Maar de film heeft mij wel erg goed vermaakt. Het eerste deel van de film is eigenlijk meer drama/romantiek. Er komen wel wat leuke scènes in voor, zoals de "make-over" van Cal, maar die waren best schaars. Pas na het eerste uur komt de vaart erin en weet de film een duidelijke kant op te gaan. Hier is er ook meer humor gebruikt. Ik lach werkelijk strijk van het gevecht in de tuin van Cal en Emily waarna die vriend binnenkomt, "Nanna" Hannah blijkt te zijn en als klap op de vuurpijl nog eens David Lindhagen toekomt. Echt een geweldig hilarische scène.
De film heeft erg veel cliché's en maakt er zelf een grapje rond. Er zit vaart in de film waardoor het op geen enkel moment erg saai wordt. Een erg leuk verhaal ook van die Jessica. Hoewel in het begin alle mensen apart te worden behandeld, komen ze toch allemaal op de één of andere manier samen. Erg goed.
Over het acteerwerk mag ik eigenlijk totaal niet klagen, want dit was van iedereen echt uitmuntend. Alle acties en reacties kwamen erg geloofwaardig over. Steve Carell heeft mij enigzins teleurgesteld bij Dinner for Schmucks, maar hier was hij lekker op dreef. Ik vond dat hij ook de beste one-liners kreeg. Jullianne Moore is altijd leuk om naar te kijken want ook zij steekt diepgang in haar personage. Ryan Gosling stelde mij ook zeker niet teleur en Emma Stone... Ja, wat kan ik erover zeggen? Ze is een erg mooie vrouw die ook nog eens erg overtuigend kan acteren. Ze heeft mij al verbaasd bij Zombieland en ook hier heeft ze een stukje van mijn hart gestolen.
Voor de rest was de film erg amusant. Na al die bagger rom-coms die de laatste tijd langs de bioscopen zijn gepasseerd ben ik blij dat er eens een goede film tussen zit. Ik ga morgen naar de Saturn (geen reclame), en ik zal zeker en vast kijken of ik deze film kan bemachtigen voor een spotprijsje. Ik geef nu een 3,5*, maar als ik de film misschien bekijk als ik in een meligere bui ben, zal ik die wel kunnen opkrikken naar een ronde 4*.
the new guy
Dank!
Tun-89
Wouw, dit was een erg leuke film!
Leuke cast, onverwachte gebeurtenissen.
Veel grappige momenten.
Gewoon een goede sympathieke komedie.
Vooral Ryan Gosling...
3,5 *
FilmFeng
Laat ik voorop stellen dat ik niet heb kunnen lachen en slechts één keer heb moeten glimlachen (wanneer een collega Cal heeft horen huilen op de wc en hij dacht dat hij kanker had).
mee eens dat vond ik ook het enige grappige moment , ik heb hem na een uur uitgezet , totaal niet mijn smaak . Ik heb bij horrible bosses en the change up me 10 keer beter vermaakt. jammer.
Minotaures
''The skin under your eyes is starting to look like Hugh Hefner's ball sac.''
Een prima en een vermakelijke komedie.
Ik had het anders verwacht, want af en toe was de humor niet echt mij ding. Maar uiteindelijk is het nog wel bevallen.
Het verhaal volgt een koppel van middelbare leeftijd. Nadat de vrouw van Carell is vreemdgegaan met een collega en ook voor hem kiest dan haar man, is er sprake van een scheiding. Dit komt hard aan voor Carell en spendeert de rest van zijn eerste dagen alleen. Totdat Jacob hem opmerkt en hem een deal geeft; of hij blijft voor de rest van de dagen depressief aan de bar of Jacob leert hem hoe het is om als vrijgezel te leven en te scharrelen met de dames. De keuze is al duidelijk voor Cal en sluit zich aan bij meester-player Jacob om zijn leven nieuwe looks en stijl te geven.
De personages zijn hier grappig. Gosling heeft natuurlijk een sexy personage waar de dames voor hem vallen vanwege zijn charmes. Daarnaast heeft hij een prima gevoel van stijl en is altijd aanwezig met de nieuwste pakken. Cal, daarentegen, draagt eerder kleding van enkele maten groter en heeft verder geen ervaring met de vrouwen verder dan zijn vrouw. De scheiding heeft hem echt kapot gemaakt en om hem daaruit te helpen, moet die juist genieten van de vrijheid die hij heeft gekregen. Cal is niet echt een ladiesman, dus zelfs de opleiding om Cal een flirter te maken is een harde uitdaging voor Jacob. Moore als Emily, de vrouw van Cal die is vreemdgegaan, maar na enig tijd beseft ze wat ze werkelijk heeft gedaan en juist niets anders dan haar man waar ze 25 jaar mee getrouwd is terug te krijgen. Cal en Emily hebben ook nog kinderen, Robbie en Molly. Robbie vecht om zijn 'soulmate', hun babysitter Jessica, die het niet al te leuk vind om een kind van enkele jaren jonger achter haar aan te hebben. Het verhaal volgt ook Hannah (Emma Stone), een jong rechtenstudente die zo met haar relatie en problemen zit en tevens is benaderd door Jacob. De overige personages bestaan uit vele jonge, mooie vrouwen die zowel door Jacob als Cal (die het niet al te best doet) worden benaderd. En dan heb je uiteindelijk de man met wie Cal's vrouw is vreemdgegaan, David (Bacon) en Groban als Hannah's vriendje.
De grappen waren wel leuk, alleen was het niet altijd grappig. Ik had meer gestuntel verwacht aan Carell's kant met vrouwen, maar dat valt reuze mee. Ik vond het jammer dat ze daar niet al te veel humor in hebben gezet, want Carell's manier van zijn personage spelen smeekt gewoon om blunders en gedoe met zulk soort dingen. Wanneer die met Jacob shopt, waar Jacob hem enkele keren een klap op het gezicht geeft was wel grappig, al vond ik Gosling's personage af en toe gay overkomen... Jacob en Cal's rare benadering bij vrouwen en natuurlijk een grote ontknoping tijdens de hereniging van Cal en Emily. Dit vond ik nog verreweg het leukste gedeelte van de film, zo wanneer iedereen bij elkaar komt en uiteindelijk met elkaar linkt. Als laatste gedeelte heb je natuurlijk de diploma uitreiking van Robbie en zijn toespraak over liefde. Het is wel een irritant jochie die de hele tijd achter zijn babysitter aangaat.
De muziek was ook prima te doen en bracht de scènes wat leuk over. De locatie's bestond voornamelijk uit de bar waar beide mannen elkaar hebben leren kennen en daar waar ze hun vrouwen versieren. En om Cal's kledingstijl te verbeteren, zijn ze ook wezen winkelen in een winkelcentrum en alle nodige clichés komen thuis aan bod.
De film wisselt wel van personages, dus dat houdt het nog wel leuk. Het blijft moeilijk, een komedie die meer dan 95 minuten duurt, dus zulk soort extra lange komedie's hebben vaak mijn aandacht op sommige stukjes niet echt te pakken - en dit heeft ook zo z'n momenten. Maar omdat er voldoende wisseling tussen personages ontstond, werd dit niet echt irritant.
2de leuke komedie achter elkaar begin 2012 (al vond ik Horrible Bosses stukken leuker).
AHWA
Misschien lette ik niet goed op of zo, maar ik was totaal verrast dat Emma Stone de dochter van Steve Carell en Julianne Moore was. Stom eigenlijk, want het was heel logisch natuurlijk, maar ik zat zo in de film dat ik er niet eens rekening mee hield.
Sterke film, goede rol van Carell die een geweldige delivery laat zien, en ook Emma Stone en Ryan Gosling zijn heel goed.
gauke
Prima en met gevoel geproduceerde, gevatte, verfrissende, verrrukelijke en milde romkom, die
van het begin tot eind grappig is en weet te onderhouden, zonder het thema liefde en romantiek uit het oog te verliezen. Natuurlijk zijn er cliché's, maar zonder is volgens mij bij een romkom niet (meer) mogelijk. De dialogen zijn knap, met een fijne neus voor ironie. Vooral de ijzersterke cast (topbezetting) maakt de film onweerstaanbaar (je houdt er een positief gevoel aan over), het script is innemend en de kleuren zijn warm en zwoel gekozen.
Tommy De Vito
Tegenvallertje. Weinig verhaal en teveel toevalligheidjes. Romcoms bevatten cliche's maar deze film bevat haast alles wat de kijker al een keer heeft gezien. Als Gosling, Carrel weer wil veranderen tot een man is slecht uitgewerkt naar mijn mening. Je bent een charmeur of je bent het niet. Laat ik het anders stellen onzekere mannen zoals Weaver in deze film maak je niet op de één of ander dag ineens een casanova. Die man had nog maar met 1 vrouw het bed gedeelt om een week late zo goed te worden dat hij er stuk of 9 het bed in jaagt. Op het eind in de achtertuin komt haast de hele cast samen wat zeer ongeloofwaardig is. Uitwerking van de script had stukken beter gekund. Toch nog 2,5 omdat de film aardig wegkijkt.
K. V.
'k ben erg aangenaam verrast door deze film. Een heel aantal keren moeten lachen, maar er is ook ruimte voor drama. De indrukwekkende cast deed het uitstekend en eigenlijk waren ze allemaal wel goed (wel een kleine rol voor Kevin Bacon).
Ondanks de lange speelduur, wist hij me te boeien van begin tot einde. Een goeie film.
eh1982
goede film. carrell laat zich met momenten ook van zijn serieuzere kant zien, en ja, hij kan echt acteren.
De rest vd cast valt ook niet tegen en het verhaal is zeer onderhoudelijk!
3,5 sterren voor deze bovengemiddelde komedie.
channed
Leuke film, lekker om niet bij te hoeven nadenken. Filmtip voor op de druilerige zondag!
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Kijkt vlot weg. Maar ondanks dat het een Steve Carrel film is zijn de grappen echt schaars. Duurde ook iets te lang naar mijn mening.
Wel een goed plot - de twist op het einde (zijn derde dochter die op de proppen komt met haar vriend) zag ik niet meteen aankomen. De stukjes met de lerares zijn grappig, voor de rest geen echte uitschieters. Speech op het einde is erg ciché, maar de film heeft duidelijk het hart op de juiste plaats.
Ook leuke bijrol voor Kevin Bacon die de gehate David Lindhagen speelt. Onderhoudend, maar meer niet.
fatshark
Goede verhaallijn die heel genietbaar is.
Goede grappige familie film op hoog niveau.
4*sterren film...
Allepinie
Vond het een leuke film, kijkt lekker weg. Heb me er geen moment aan geërgerd, en dat heb ik vaak toch al snel bij dit soort films. Maar wat mij betreft een aanrader.
skipy05
Erg goede film. Er zitten een paar mooie en leuke momenten in. Verhaal is erg goed.
Steve Carell speelde zoals altijd zijn rol erg goed, ook de andere acteurs speelden erg goed.
Vogel18
Leuke film!
Paar erg leuke stukken.
& Ryan Gosling, hij is lekker maar kan ook zeer zeker goed acteren!!

Romantische comedy 'Crazy, Stupid, Love' gaat binnenkort Netflix verlaten

Netflix voegde een hele lijst nieuwe films toe, dit zijn de vijf best beoordeelde

The Notebook
Drama / Romantiek, 2004