Hwanghae (2010)
Geregisseerd door: Hong-jin Na
Met onder meer: Ha Jung-woo, Yoon-seok Kim en Cho Seong-ha
Gesproken taal: Spaans, Mandarijn en Koreaans
Plot Hwanghae
"The only thing he must not have crossed."
Gu-nam is een taxichauffeur in de Yanbian Autonome Koreaanse Regio in China. Zijn vrouw is vertrokken naar Zuid-Korea en hij heeft torenhoge gokschulden. Dan krijgt hij een aanbod waardoor hem de schulden zullen worden kwijtgescholden. Hij moet hiervoor iemand in Zuid-Korea om het leven brengen. Zonder iets over zijn doelwit te weten en in de hoop zijn vrouw weer te zien, vertrekt Gu-nam naar Seoel. Daar wordt hij meteen gezocht door de politie voor een moord die hij niet heeft gepleegd. Daarnaast heeft een huurmoordenaar het op hem gemunt. Hij zal moeten uitzoeken wie hem in de val heeft proberen te lokken om het vege lijf te redden of uit de gevangenis te blijven.
Kim Gu-nam
Joo-young
Detective 1
Detective 2
Prudh
Raar dat er ondanks het succes van The Chaser nog niets bij deze film staat.
groente12
The Chaser is echt bruut. Echt een fantastische debuut film van Hong-jin Na. Ben erg benieuwd of dit ook zo goed is.
Ricochan38
Geweldige drama, en af en toe HEEL ERG bruut zoals je bij films uit korea en deze regisseur van Chaser kunt verwachten. Echt een aanrader weer.
kathmandu
Brute film van regisseur Hong-jin Na, die wederom met een meesterwerk komt !
P.s Thai-Tanic heeft de Nederlandse vertaling afgerond dus binnenkort voor iedereen beschikbaar !
Deze keer is de Director's cut korter dan de bioscoop versie,
de vertaling is gemaakt voor de 156 minuten versie, die heb ik dus ook gezien.
FillumGek
Hong-jin Na gaat gewoon door met harde thrillers maken. De samenwerking met Yun-seok Kim en Jung-woo Ha beviel blijkbaar goed in The Chaser, want ook hier vertolken ze de hoofdrollen. Opnieuw een harde Zuid-Koreaanse film die vooral verhaaltechnisch onderhoudend is.
De opbouw duurt zo'n half uur waarin we het leven zien van de hulpeloze Gu-nam die diep in de schulden zit en noodgedwongen een opdracht aan neemt om iemand te vermoorden. Wanneer hij in Seoul aankomt komt de film pas echt op gang en een spannende klopjacht volgt. Hij wordt vals beschuldigd van moord en de rest van de film is Gu-nam voortvluchtig en zitten er diverse groeperingen achter hem aan die allemaal een vinger in de pap willen.
Yun-seok Kim, maar vooral Jung-woo Ha bevestigd dat hij een zeer goed acteur is die een film weet te dragen. Het verhaal wordt op een gegeven moment een beetje tricky doordat er erg veel criminelen komen opdraven, maar daar schuilt ook weer de kracht. The Yellow Sea zit vol met ijskoude, louche mannen die absoluut overtuigen als moordlustige psychopaten. Die Koreanen kunnen hakken als geen ander! Bij vlagen erg bloederig en de messen klieven op lustige wijze door het vlees. Het is een verademing dat je eens geen overdreven woosj of flats geluid hoort wanneer er bot wordt geraakt, maar er gewoon een subtiel doch effectief geluid te horen is.
Het is jammer dat Zuid-Koreanen er een handje van hebben de film dik twee uur te laten duren. Ook dit is toch wel een lange zit, ondanks dat het weer een uitstekende film is. Je moet er van houden. Ik ben eens te meer overtuigd dat de beste misdaadthrillers van Zuid-Koreaanse komaf zijn. More please!
RickZ
Langdurige Koreaanse misdaadthriller. Een lange zit, dat wel, maar nergens wordt deze film saai of langdradig. 1e helft redelijk, 2e helft veel beter. Wel even het koppie erbij houden vanaf halverwege want dan wordt het toch wel wat warrig allemaal. In de nogal bloederige scenes worden messen en bijlen gebruikt ipv geweren/pistolen, veel rood gekleurde scenes dus.
izri
Dit is een mooie film.Koreaanse regisseurs kun je vergelijken met japanse reggiseurs.Zeer talentvol.
Mooi in elkaar gezet deze film.
Veel te lang misdaaddrama, met iets te weinig plot om de volle lengte te kunnen boeien. Op visueel gebied evenwel zeer indrukwekkend, met geweldig camerawerk en een knap gebruik van montage. Vooral de aktiescenes zien er erg goed uit, van de energiek in beeld gebrachte autoachtervolgingen tot de zeer bloederige hak- en zaagscenes. Wel wordt dit op gegeven moment iets teveel van het goede en herhaaldelijk verliest de film zijn geloofwaardigheid. Tegen het einde was ik qua plot ook een beetje het spoor bijster moet ik zeggen. Na The Chaser wederom een interessante film van regisseur Na, maar ook ditmaal net geen topper.
Akama
Ik vond dit film zeer sterk maar ik begreep het laatste deel niet met dat vrouw in de bank!
De Knip
Ik kon het koppie dr ff niet meer bijhouden. Eigenlijk is het verhaal een beetje zoek het laatste half uur. Er werd me wat té veel met bijltjes gehakt op een gegeven moment. Te lang om geinteresseerd te blijven kijken. Het leek wel of iedereen elkaar maar af ging maken.
Ik was het toch ergens kwijt op het laatst. Kan aan mij liggen, maar kan me voorstellen dat er meer dit idee hadden op het laatst:
***
gauke
De regisseur portretteert de personages en het ellendige milieu waarin zij leven met precisie en langzamerhand wordt de spanning opgebouwd. Helaas ontploft de film op een gegeven moment in een bloedig slagersfestival met naast het geweld vol messen, bijlen en beenderen, de ene autobotsing na de andere. Weg realisme en authenticiyteit, welkom ongeloofwaardigheid, onoverzichtelijkheid en chaos. Jammer zo werd 'The Yellow Sea' een van de mindere thrillers van Zuidkoreaanse makelij die ik de laatste tijd gezien heb.
zombie
Weer een fijne film van Hong-jin Na. Ondanks de lange speelduur heb ik me nergens verveeld. Misschien komt de film wat langzaam op gang, maar halverwege gaan de remmen compleet los met geweldige achtervolgingsscènes en liters bloed als resultaat...
...maar ik begreep het laatste deel niet met dat vrouw in de bank!
Ik had het ook niet helemaal goed begrepen de eerste keer, maar de vrouw in de bank was de weduwe van de vermoorde professor. En de bankbediende was de uiteindelijke opdrachtgever van de moord (dat verteld die bediende/middleman die in de kelder wordt gemarteld). Het is volgens mij niet helemaal duidelijk of zij (de weduwe & de bankbediende) een verhouding hadden en de professor voor het geld lieten vermoorden of dat de bankbediende jaloers was.
Uiteindelijk is het allemaal wel te bevatten, maar het zou een stuk makkelijker gaan als ik Koreaans sprak.
Priller
Toch wel een mooie film, ondanks de soms mindere commentaren. Het is best wel moelijk volgen en tegen het eind moet je echt wel het hoofd erbij houden. Maar als je deze nogmaals zou opleggen, wordt het toch beter begrijpbaar.
De sfeer in het eerste half uur vind ik uitstekend in beeld gebracht. Hier voel je de ellendigheid van het scherm druipen. In het tweede deel van de film gaat het dan wel over de nodige liters bloed die van het scherm druipen, maar het blijft best wel leuk om naar te kijken. Ik geef 3.5 sterren ...
mostje
Chaotisch gefilmd, veel schelden, slecht te volgen en verwarrend verhaal, en extreem geweld.
Echter is de film spannend en v.w.b. de actie, daar kan Hollywood een puntje aan zuigen.
popcorn en cola
Over het algemeen hou ik er wel van, de Koreaanse thriller. Maar deze was toch behoorlijk rommelig. Uiteindelijk werd het wel erg overdreven bloederig en gewelddadig, zodanig dat het de geloofwaardigheid wel erg ver naar beneden haalt. Maar desondanks nog zeer de moeite waard om te kijken, er zijn echter betere te vinden in dit genre.
Bottleneck
Een erg grimmige, fatalistische film die anders uitpakt dan z'n voorganger The Chaser; geen greintje humor maar enkel grauwheid, gangsters en zich opstapelende problemen. Wel grappig dat Jung-woo Ha hier de good guy is en Yun-seok Kim de bad guy; precies andersom als in The Chaser en beiden spelen weer sterk, vooral het personage Myun-Ga is bruut.
Al vanaf minuut één zet The Yellow Sea een bijna kleurloze sfeer neer. De eerste geweldsscenes laten een tijdje op zich wachten en zijn off screen en dat werkt toch behoorlijk spannend, zoals de opbouw tot de huurmoord met het aan- en uitgaande licht
of de hotelkamerscene waaruit blijkt dat Myun-Ga als een bezetene tekeer is gegaan. Na een uur wordt het steeds explicieter en vliegen de messen en bijlen je om de oren. Met een enkele kogel zou alles voorbij kunnen zijn maar dat bederft de hak-pret natuurlijk; de enige pistooltjes die er zijn heeft de politie en die kan er niet mee overweg.
Op een gegeven moment gaat het allemaal wel erg snel en vliegen ook de namen je om de oren, vrij verwarrend allemaal, maar de harde actie- en achtervolgingsscenes maken een hoop goed (al ziet het er soms hobbelig uit, een achtervolging door 20 man van wie niemand een gun heeft). Het einde is voortreffelijk passend in het karakter van de film; Gu-Nam sterft en wordt zonder schroom overboord gedonderd met de as die niet eens van zijn vrouw hoeft te zijn. Strak filmpje weer van Hong-jin Na maar met een soms wat warrig script.
sinterklaas
Snoeiharde Koreaanse film. Iets waar die lui ook gewoon erg goed in zijn. Helaas heb ik The Chaser nog niet gezien maar dit vond ik alweer erg goed. De hoofdpersoon is ook erg goed als Gu-Nam die een armoedig leven lijd in Yabian provincie in China en steeds dieper in de problemen komt met zijn gokverslaving. Hij krijgt een kans om weer rijk te worden als hij in Zuid Korea iemand omlegt. Dan krijgen we de barre en onprettige tocht die hij moet afleggen om ongemerkt voor de autoriteiten Zuid Korea binnen te treden. En daar sta je dan...
De film is ook weer erg sterk opgebouwd en volgt Gu Nam die niet weet wat hij zoeken moet en zich afvraagt wat er verder gaat gebeuren. Al gouw blijkt hij in de val gelopen te zijn en dat doet de film veranderen in een aaneenschakeling aan bloederige moordpartijen, en dat was best opmerkelijk, want door de hele film heen worden er geen vuurwapens gebruikt (op de politie na dan) en is het gewoon als een dolle er op los hakken en snijden, om jezelf eruit te redden. Alsof we ineens in de middeleeuwen zijn terug gekeerd.
Ja, alles is weer lekker bruut. Het einde is ook lekker gemeen. Het sfeertje is ook lekker grauw, guur en mistroostig.
Prima werk uit Korea alweer en ook precies weer de elementen waar ze om bekend zijn. Ik ga maar eens snel achter The Chaser aan.
tattoobob
Niet zeuren over hoe bloederig deze film is a.u.b...
Het hoort gewoon bij dit soort Zuid-Koreaanse films...en dat is ook een van de redens dat ik ze zo tof vind..
De lange speelduur is ook eigenlijk wel standaard,ik vind het wel fijn.
Toffe film weer...op een gegeven moment snapte ik er geen kut meer van(ondanks de nederlandse ondertiteling)maar goed aan het einde worden de meeste dingen wel duidelijk.
Het einde was ook weer lekker koreaans prachtig
Als het allemaal iets minder warrig was geweest was ie voor mij 4 sterren....jammer het worden er dus 3,5
Evengoed een beste film
Insignificance
Barre, bleke man on the run-thriller waar het bloed, veelal aan de hand van slag- en steekwapens, rijkelijk vloeit. Het begint allemaal nog bedaard, maar wanneer de moord dan eindelijk in zicht is, gaat het los. De plot draait steeds meer overuren, is ook ruig aan elkaar geknipt en de gewelddadigheden, inclusief de nodige blikschade, stapelen zich op. De driftige cameravoering hadden ze daar achterwege mogen laten, maar wie zich overgeeft aan deze frenzy kan z'n hart ophalen. De film duurt eigenlijk veel te lang, maar het staat wel grotendeels in z'n vooruit en Yun-seok Kim zet een geweldige, koele smeerlap neer. Met een bot.
Ramon K
Niemand iets kwijt over de vorm? De film is namelijk vre-se-lijk slecht gemonteerd. Bijna onkijkbaar!
mcdaktari
Wederom een hele vette thriller van deze regisseur, The Chaser was misschien wel iets beter maar ik vind deze toch ook 4 sterren verdienen. Het valt me op dat Koreaanse films niet zuinig zijn met bloed, maar dat hoort ook bij deze films. En daarbij word er ook nog eens heel goed geacteerd. Ik kijk iig uit naar zijn volgende film, als er die tenminste komt.
mcdaktari
Nou nee Ramon K daar heb ik persoonlijk geen last van gehad, ik vond het op de eerste (pak weg) 20 minuten na totaal niet hinderlijk, integendeel zelfs, vond het lekker weg kijken. Maar je weet zelf ook wel dat ieder zijn eigen voorkeuren heeft bij films, en dat is ook prima.
Ik kan niet wachten tot ik meer van dit soort films kan vinden.
SnakeDoc
***
Helemaal met je eens. Had het zelfde. Vond het een erg chaotische film, en na de moord raakte ook ik het spoor grotendeels bijster.
Vond het ook wel erg overdreven allemaal. Daar mag je van houden, maar aangezien het eerste gedeelte tamelijk serieus blijft, valt het wat rauw op je dak als er na tig massa vechtpartijen nog altijd de zelfde hoofdpersonages overeind staan. Viel me trouwens op dat iedereen zich erg makkelijk liet afslachten met het standaard mesje of bijltje. Als je dan toch zo'n gangster bent ... Dan heb je toch gewoon een dikke blaffer op zak?
DutchTakeshiro
Jung-woo Ha is weer op dreef in deze fijne Zuid-Koreaanse thriller. Wat is het toch prettig om hem te zien acteren en knokken! Ik heb veel waardering voor die man gekregen. Ik zal met plezier alle films langs gaan waar hij in speelt. Hij is niet alleen de Zuid-Koreaanse variant op Jason Statham, hij is een acteur van kwaliteit!
Hwanghae weet een aparte sfeer neer te zetten. Het versleten en smerige van de Yanbian Autonome Koreaanse Regio komt zeer goed over. Fijn om hier ook wat over te leren, nooit geweten dat deze regio bestond. Ideale plek natuurlijk om het verhaal van de film plaats te laten vinden. Dat is naar mijn mening ook meteen wat deze film onderscheidt van andere in zijn soort: een fascinerende locatie.
Het gaat er hard aan toe in de film, er wordt aardig wat gehakt met bijltjes en gestoken met messen. Uiteraard komen vuurwapens nauwelijks voor in de burgerij van China en Korea. Die bendes weten hun weg wel met keukengerei.
De acteerprestaties zijn gewoon helemaal top. Zoals ik al zei speelt Jung-woo Ha geniaal en Yun-seok Kim weet zeker raad met dialogen en bijltjes. De rest is mij te onbekend om dieper over in te gaan, er was in ieder geval een fijn samenspel van acteurs.
Het enige echte minpuntje van de film vond ik de speelduur. Deze film had wat snelheid kunnen halen door er een halfuur uit te laten. Ik moet wel zeggen dat het eigenlijk nergens saai werd, en dat is vrij lastig te bereiken voor een thriller die niet bouwt op een steengoed verhaal. Verder heb ik vrij weinig slechts te zeggen over Hwanghae omdat het wederom een hele fijne Zuid-Koreaanse thriller is. Als afsluiter moet ik nog wel even zeggen dat ik een scheur heb gelegen om de politie in de film, wat een padvinders zeg. Duidelijk niet uitgerust om criminelen te pakken. Met een klein leger achter één persoon aanrennen en niet iemand hebben kunnen arresteren. Zal waarschijnlijk wel komen omdat hun collega's ze omver reden met de patrouille wagens... Het voelde aan als een slapstick scené. Al en al is het jammer dat Hwanghae net geen topper is, maar zeker beter dan Hollywood!
hutsekluts
Iets te lange film die een flinke aanloop nodig heeft voordat er wat beweging (actie) in komt. Dat wordt al snel bloederig maar daarbij wordt er ook nog het nodige aan de verbeelding over gelaten omdat niet alle open wonden expliciet in beeld worden gebracht. Spannend wordt ie pas na een half uur. Goed opletten wie nou wie opdracht geeft. Goed te kijken.
HALVE TAMME. (moderator series)
''Hakken & rammen.''
The Yellow Sea (2010) is een goede thriller / crime / drama film, die mij in ieder geval geen
seconde verveeld heeft.
Bikkelharde confrontaties, heerlijke gewelddadige scenes en goed gecaste acteurs maken
T. Y. S. (2010) tot een ware must see.
Naar mijn mening zijn dan ook alle 157 minuten meer dan uitstekend besteed aan deze
zeer geslaagde filmproductie.
4 volle sterren van mijn kant voor The Yellow Sea (2010).
HALVE TAMME. (moderator series)
Beter laat dan nooit.
Spoelworm
Films uit Korea stellen mij zelden teleur. Deze vond ik een van de betere. Dat stuk met die vrachtwagen, het acteerwerk, goede hoofdrol speler. Mooie cinema. Aanrader voor fans van Koreaanse films.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

So-won
Drama, 2013