Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: Emile Hirsch, Matthew McConaughey en Juno Temple
Releasedatum: 25 oktober 2012
Bekijk via CANAL+
Plot Killer Joe
"A Totally Deep-Fried Texas Redneck Trailer Park Murder Story."
Wanneer de moeder van de 22-jarige drugsdealer Chris (Emile Hirsch) hem zijn voorraad drugs ontneemt, moet hij snel met $6000 voor de dag komen of het met de dood bekopen. Wanhopig als hij is gaat hij naar het woonwagenkamp waar zijn vader Ansel (Thomas Haden Church) woont om een plan voor te leggen. De moeder van Chris, die door iedereen gehaat wordt, heeft een levensverzekering die zijn schuldenlast kan oplossen en ze allemaal rijk kan maken. Het enige probleem is dat zijn moeder nog steeds springlevend is. De slechtgemanierde huurmoordenaar "Killer" Joe Cooper (Matthew McConaughey) moet de klus zien te klaren.
Det. Joe 'Killer Joe' Cooper
Saleslady
G-Man
Biker Thug
dwid
Het acteerwerk is ok, dat is alle positieve wat ik te melden heb.
Wat een vervelende, trage, saaie film dit !! Het laatste kwartier gebeurt er iets, maar dan heb je het ook wel gehad. Had moeite om mijn gedachten er bij te houden.
Aan het gemiddelde cijfer te zien, is het waarschijnlijk erg persoonlijk, maar dit is niets voor mij.....snel vergeten !
ps de film deed me denken aan Hard Candy, niet het verhaal, maar de stijl van de film (overigens ook een jeukfilm mi)
Askikker
Spanningsboog, bot geweld, verrassende wendingen, super acteer talent, opbouw, abominabele vunzigheid.
Heerlijke Cult
paul83
Bizar, en ook behoorlijk ongeloofwaardig, verhaal. McConaughey zet een prima rol neer. Helemaal in het slot van de film.
Ik ben echter niet zo weg van THC in tegenstelling tot de meeste hier. Ik vond hem weinig overtuigend als trailer trash dombo. Zie hem liever in films als ´We bought a zoo´.
Prima cultfilm met leuke vondsten.
Johnny Chops
helaas een trage saaie film, waar ik toch censuur zie hoor! maar dat is alleen op gebied van sex. oke er komt al gauw een harige blote poes voorbij.
de actie is zeker grof en ongencensureerd.
vooral als 'chris'in elkaar wordt getrapt en de slotscene is ook erg grof, alleen word het einde abrupt afgebroken.. je vraagt je af schiet ze nou wel of niet.. waarschijnlijk vond de regisseur het leuk om je met die vraag achter te laten
en ik hou wel van grof hoor, ik vond 'I spit on your grave' bijvoorbeeld geweldig!
Deze eergisteren gekeken een dag nadat ik 'Killing them softly' gezien had.
pff en dacht weer zo'n saaie langdradig film, deze was iets minder langdradig gelukkig.
was nipt de moeite om te kijken, Dus maar 1,5 ster.
chack
Ben nu halverwege de film en moet zeggen dat het erg vermakelijk vind. Wel beetje jammer dat het in elkaar rossen van iemand er een beetje nep uit ziet. Maar verder is het tot nu toe top!
david bohm
Prima film met sterke rollen van de altijd prettige Thomas Haden Church en een verrassende Matthew McConaughey. De rol van Chris wordt gespeeld door Emile Hirsch en dat vind ik een behoorlijke miscast. Want aan zijn hoofd is toch duidelijk te zien dat dit geen white trash is.
Enfin, al met al een onderhoudende film met enkele brute scenes. Ruim voldoende.
willemfilm
Vermakelijke film en nergens saai te noemen.
T-man
Een goede film. Ik vind Matthew McConaughy als Joe briljant. De film heeft z'n brute momenten en vooral het einde mag er wezen. Wel ben ik niet zo'n fan van een 'open einde'. Schiet ze nu of schiet ze niet En ik weet zeker dat ik niet meer naar de KFC kan gaan zonder aan deze film te denken.
Waku
Film die het moet hebben van goede dialogen en op sommige momenten harde geweldscenes.
"Killer Joe"is op sommige momenten dan ook zeker niet geschikt voor de wat tere zieltjes..
Einde was wat abrupt en voor mijn gevoel niet bevredigend.
Verder niets te klagen, de film is de moeite van het kijken zeker waard.
voskat78
Heb me prima vermaakt bij het zien van deze film al vond ik hem naar het einde toe toch wel wat over de top gaan. Niet dat dat erg was want het werd er alleen maar vermakelijker van, maar het niveau van Taratino heeft het over de gehele film zeker niet gehaald, al kwam het soms wel dichtbij. Overigens het meest heb moest lachen om die scene met die kippepoot
gauke
De film is, naast voortdurend spannend, komisch, maar zeker ook compromisloos, heftig, grimmig en grof gewelddadig, met absurde dialogen. De regisseur zet de disfuctionerende familie, wier leven heen en weer slingert tussen drank, geweld en seks, treffend neer. De cast is uitstekend; Matthew McConaughey bijvoorbeeld, in het algemeen te zien in "nice guy" rollen, speelt de antisociale, psychopathische en charismatische huurmoordenaar (en tegelijk 'n liefhebber van romantiek) met verve.
In ieder geval ben ik blij dat ik niet van kip houd.
Blekkerstifte
KEIharde doch klassevolle film noir die zonder enig compromis op de kijker wordt losgelaten.
Anderhalf uur ongemakkelijk schuiven op de stoel, maar tegelijkertijd genieten van het geheel.
Matthew McConaughey is echt angtsaanjagend in zijn rationaliteit.
Dirtdiver
McConaughey niet in een zwoele komedie. Toch komt hij wel overtuigend over. De scene met de kippenbout was idioot!
In principe een aardige film maar heeft te veel te lijden door de humor in de film zonder de humor en iets harder zou de film echt goed zijn geweest. De acteurs zijn meer dan ok behalve Thomas Haden Church ( heb ik nooit wat gevonden) , Emile Hirsch en Juno Temple waren goed en de mooie Gina Gershon steelt de show ondanks de bevermat
Matthew McConaughey als Killer Joe Cooper was erg over de top maar dat zal wel zo bedoeld zijn...
royal89
Killer Joe is voor mij een donkere, duistere en licht komische film.
Het verhaal in Killer Joe is vrij simpel maar wordt op een hele donkere en duistere manier gebracht en dat maakt het dat de film wel binnen komt. Het beeld dat wordt neergezet van deze familie is uiterst sneu. De vader Ansel die weinig om handen heeft en absoluut geen hoogvlieger is. Zijn kinderen Chris en Dottie zijn evenmin van een hoog niveau. Het past precies in het beeld wat je hebt van een familie die woont in een woonwagen. Door hun gebrekkige blik op de wereld komen ze tot een besluit de biologische moeder van Chris en Dottie te vermoorden voor haar verzekeringsgeld. Hiervoor huren ze de huurmoordenaar Killer Joe in en dat maakt de film nog zwarter dan hij al is. Het gemak waarmee Killer Joe Cooper controle neemt over de familie zegt veel.
De acteerprestaties in deze film zijn brilliant. Vooral McConaughey zet een wereldrol neer als Killer Joe Cooper. Zijn charisma en kilheid zijn voelbaar voor het scherm. Thomas haden Church en Juno Templo doen het ook zeer goed. Emile Hirsch valt eigenlijk als enige uit de toon. Hij past met zijn mooie kop niet in de film thuis.
Het verhaal is niet bijzonder maar de uitwerking ervan is uitstekend. Er hangt een sfeer in de film die beklemmend en je blijft in spanning naar het einde toe. De finale is naar mening echt geniaal en past precies bij de gekheid van de film. Je kijkt na het zien van deze film nooit meer hetzelfde aan tegen een chickenwing.
_Casper_
Goeie film en sterk acteerwerk, zat eenhele goeie onderhuidse spanning in..
alleen vind ik het einde helaas een beetje een domper... dat maakt de film gelijk een stuk minder en haalt ook een dealvan de spanning af....
Daarom geef ik de film 3.5 *
ik had hem dikke 4* gegeven als het einde anders was...
maar alsnog ZEKERSS een aanrader om te zien
Djaxx
Had er veel van verwacht. Het verhaal trok me erg aan maar uiteindelijk werd het een saaie en toch wel lange zit. Akteerprestaties waren goed maar vond het verhaal uiteindelijk erg slecht uitgewerkt. Ach waarschijnlijk zal dit soort films gewoon men genre niet zijn.
Macmanus
Aardig
Beetje half om half hier. Verhaaltje is niet bijster origineel maar leuk genoeg. Ook McCougnhey en Temple weten hun rol met glans te vertolken. Helaas valt Hirch wederom door de mand. Hij komt totaal niet over als een aan lager wal geraakte redneck. Ook de scene met de bikers deden de sfeer niet veel goed. Thomas Haden speelde ook wat matig. Hij speelt dom maar ik geloofde nooit dat hij ook echt dom was. Einde maakt wel veel goed en het vermaakte prima. Film had wellicht een iets jongere regisseur verdient.
3 sterren.
kathmandu
Tijd geleden dat er weer eens iets goeds uit Hollywood kwam....
Goed om te zien dat Friedkin weer op het juiste pad zit.
Erg vermakelijk
Sergio Leone
Redelijk.
De eerste helft van Killer Joe is beduidend beter (komischer en scherper) dan de tweede, die steeds onlogischer toewerkt naar een dom einde.
De climax lijkt nog even een voltreffer te worden (wat heeft een kippenbilletje opeens een diepere betekenis), maar duurt te lang en wanneer het hek van de dam is, is er geen houden meer aan.
De cast doet het grotendeels goed. Matthew McConaughey is goed op dreef, maar steekt er niet met hoofd en schouders vooruit. Daarvoor zorgen Thomas Haden Church - super droog - en Juno Temple - volgende keer kleren aanhouden, aub - voor.
Emile Hirsch valt door de mand. Gina Gershon is een aardige verschijning.
Brutaal en agressief is Killer Joe zeker, maar uiteindelijk valt het allemaal nog mee. Enkel de slotscène lijkt echt pijnlijk. Verder zijn het vooral de personages en hun dialogen die in het oog springen.
De speelduur van ongeveer 1h45 is niettemin zeker lang genoeg.
ralfsjam
Wat een geweldige droog komische redneck drama thriller was dit zeg. Genoten van eerste tot laatste minuut. Goed verhaal, leuk acteerwerk, mooi in beeld gebracht, lekker soundtrack en meesterlijke cast... Snap de slechte kritieken niet echt, maar goed, ieder zijn smaak... Had een groot Tarantino gevoel. Aanrader voor een rauwe harde no nonsens film. met een hilarische vader! 4 uit 5
jippie2010
Tja, wat moet ik hier nou van maken... Het verhaal is simpel, maar de kracht van de film is ook niet de storyline. De kracht van de film zit in de ijzersterke rol van Matthew McConaughy en de kille slotscene waar eigenlijk de hele film naar toewerkt. De sfeer van de slotscene deed me overigens sterk denken aan de sfeer in de film Funny Games.
Als het psychologisch aspect net zo hard neergezet was als de harde fysieke scenes dan was voor mij deze film boven de middenmoot uitgestegen, maar hij blijft nu hangen op een *3.0.
%%%%%%
Ik had stiekem verwacht dat deze film bij de toppers van het jaar zou horen. Dat heeft er van minuut 1 nooit in gezeten helaas.
De film is leuk en er zitten toffe scenes in,maar écht briljant of iets van genialiteit is hier nergens in te bekennen.
Tegenvallende 3 sterren.
mnrk
[Are you gonna kill my mama?..... I don't know. Why?....Just curious.
Een aparte maar toch vermakelijke film van William Friedkin...
Het verhaal is niet zo heel bijzonder,maar de manier waarop alles gebracht wordt en de gehele aankleding en setting geeft deze film toch wel wat extra's mee...
Matthew McConaughey speelt zijn rol zeer sterk en ook de aanwezigheid van Thomas Haden Church is zeker een pluspunt maar Emile Hirsch was helaas niet op zijn best in deze film.
Maar na het zien van deze film ga je toch met een ander gevoel eten bij KFC
Insignificance
Weer eens een plannetje dat niet anders kan dan verkeerd uitpakken, maar Friedkin geeft er in dit immorele, donkere uithoekje van Amerika toch een aparte draai aan. Een ranzige vooral, met een even domme als verwerpelijke familie en een berekende killer die z'n perverse verlangens komt botvieren. En dat doet McConaughey verrassend aardig. De rest van de cast is ook niet verkeerd, Gina Gershon zelfs nagenoeg perfect, al bekruipt je soms het gevoel dat er wat te dik wordt aangezet.
Dat neemt niet weg dat de omgang van het uitschot redelijk wat opvallende momentjes oplevert en de (lange) scène waar Joe zijn onderpand claimt, is van het tergende soort. Wie daar iets van een climax mist, krijgt er eentje verderop met een kippenboutje, de gewelddadige uitspattingen zijn bot en hard en de finale is van alles wat. Als geheel een iets te wankele vertoning om er volledig in mee te gaan, maar Friedkin neemt geen blad voor de lens en dat staat garant voor wat memorabilia.
erikkk
echt een film voor in de toplijst. heerlijke cult film, rare aktie en bizarre wentelingen. goed geacteerd. een aanrader!
Dubbel.
De film heeft vooral een véél te lange aanloop nodig. Hierdoor wordt vooral het middelste gedeelte van de film een aardig saaie bedoening. Beetje loze plottwistjes en een gebrek aan progressie zorgen ervoor dat je begint te hopen dat het maar snel gedaan is.
Acteerwerk over het algemeen ook wat tegenvallend. McConaughey kon niet overtuigen en mist charisma voor deze rol, Hirsch blijkt ook erg beperkt te zijn. Kon wel lachen om Church, hij redt zowat de gehele film.
Los van de laatste scene dan. Het stuk ervoor met de KFC mocht dan nog genant zijn, het stukje Ex-Drummer daarna was heel wat beter. Jammer dat het een gevalletje twe weinig, te laat was.
Op zich wel aardig om een keertje gezien te hebben. Tempo en toon zijn best origineel, maar de film mist vaart, of in ieder geval genoeg hints om het gestoord te houden. Nu is het vooral wachten tot de laatste 10 minuten en daarvoor duurt de film gewoon iets te lang. Wel een moedige poging van Friedkin, maar had beter gemoeten.
Norman Mailer
Ook mét een shirt aan, is die McConaughey één grote miscast. Het idee achter zijn personage wordt van meet af aan duidelijk; "Ja, vandaag speel ik dus de sociopaat". Maar dat heet dan weer zeker 'cult'.
Vervelende film.
mikey
Moeilijk te vatten wat nou precies de bedoeling is achter deze film: als complotfilm is hij erg aan de magere kant. Wat resteert is het vertellen van hoe personages om gaan met de rotzooi waarin ze zitten en het grootste stuk vuilnis: Joe. Het ging! Niet denderend maar a la. De film is wel mooi gemaakt. Mooi gefilmd, geregisseerd. Maar het blijft wat flauw.
Onderhond legt de link met Ex-Drummer. Alleen is die laatste qua (wat is het?) passie misschien en intensiteit zoveel beter, zonder dat daar de nadruk op wordt gelegd. Doet deze film overigens ook niet. Ook hier wordt de nadruk op cynisme gelegd.
Verwacht geen Exorcist of French Connection.

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Videoland voegt de geprezen Zweedse film 'Så som i Himmelen' toe aan het aanbod

Tip voor fans van de 'Outlander'-spin-off: de fantasyhitserie 'A Discovery of Witches' op Netflix

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie

Detachment
Drama, 2011

Io La Conoscevo Bene
Drama, 1965
trailer parkpistooltexasdealpsychopaathorrordonkere komediesexual humiliation geldlingerie arsongewelddrugspolitie-detectivephysical abusesadistic psychopathneo-noirburialpizza shopfried chicken