• 9.231.144 stemmen

Geregisseerd door: Miguel Arteta

Met onder meer: Ed Helms, John C. Reilly en Anne Heche

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot Cedar Rapids

"Today is the first day... of the rest of his weekend."

Van Tim Lippe (Helms) dacht men altijd dat hij het zou maken. Hij woont echter al z’n hele leven in het oersaaie slaapstadje Brown Valley, Wisconsin, samen met z’n vroegere schoollerares Macy Vanderhei (Weaver). Hij probeert verzekeringen aan de man te brengen die de dromen van anderen beschermen. Maar nu zal Tims rustige leventje een serieuze boost krijgen: voor het eerst in 34 jaar moet hij naar een “gigantische” metropool – Cedar Rapids, Iowa – waar hij z’n bedrijf moet zien te redden op een alles-of-niets verzekeringsconventie die voor hem allesbehalve conventioneel zal verlopen.

avatar van Theunissen

Toch eigenlijk een beetje een nietszeggende komedie. De film is opzicht niet slecht maar echt gelachen heb ik eigenlijk nergens om. Probleem met deze film is eigenlijk hoofdrolspeler Ed Helms. Normaal hangt hij altijd wel de clown uit en is hij best grappig maar in deze film speelt hij juist een serieuze sullige sukkel en die combinatie past niet echt bij hem (in het laatste gedeelte van de film komt hij nog een beetje los). Degene die deze film nog enigszins redt en ook het meest grappige is, is John C. Reilly (met buikje ) maar dat is hem wel toevertrouwd. Anne Heche is trouwens vreselijk in deze film met haar hoge irritante stem maar dankzij haar uiterlijk is ze wel nog enigszins genietbaar. Van het verhaal moet je overigens niet veel voorstellen, het begint nog best leuk maar al snel wordt het een flauwe en soms ook best een saaie bedoeling. De film duurt met 80 minuten gelukkig niet echt lang waardoor hij wel best te doen is voor een keertje.

O ja de "Golden Earring" is ook aanwezig in deze film

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Uhhh, Ed Helms speelt juist altijd de serieuze sullige sukkel?

avatar van scorsese

Goeie film waarin een verzekeringsagent uit een klein stadje naar een grote verzekeringsconventie gaat in de grote stad. En hier komt hij erachter dat het leven rondom hem minder braaf is dan hijzelf. Niet hilarisch, maar wel grappig. Het verhaal op zich stelt niet al te veel voor, maar de personages zijn wel goed uitgewerkt waardoor dit nog net 3.5 sterren oplevert.

avatar van Theunissen

Lefgozer schreef:

Uhhh, Ed Helms speelt juist altijd de serieuze sullige sukkel?

Nu je het zegt inderdaad

avatar van The One Ring

The One Ring

Frank Capra leeft! In ieder geval lijken we de geest van zijn werk terug te vinden in Cedar Rapids, tenminste als we even voorbij het gevloek, de seks, de drugs en de hoertjes kijken. Hoewel, dat blijft allemaal ook zeer braaf. Maar de verhaalontwikkeling, het moraal en het type personages zijn puur Capra. Niet dat dit ooit ook maar enigszins in de buurt komt van, zeg, It's a Wonderful Life, maar het is wel een alleraardigste feelgood-film met een gezond screwballgehalte en vooral een cast die er meer van maakt dan er eigenlijk in zit, zeker John C. Reilly en Anne Heche. Verwacht geen hoogstaande film, maar zoals Onderhond al zei kan soms een gezapige, gezellige film als Cedar Rapids geen kwaad. Nu moet Arteta nog alleen maar de donkere, bijna wanhopige onderlaag van Capra vinden en misschien wordt het nog eens echt wat.

avatar van Aapje81

Aapje81

Prettige maar geen hoogstaande feelgoodmovie die het moet hebben van de leuke cast. Vooral Heche en Reilly weten te overtuigen. Helms mist nog wat charisma om een film te kunnen dragen maar de bijrollen zijn dan weer wel erg leuk. De film is gezellig maar zal niet lang in mijn herinnering blijven.

Gemiddeld.

avatar van steph b

steph b

Een beetje moeite om het eerste half uur door te komen, want Ed Helms speelt wel aardig maar op een gegeven moment is zijn naiviteit echt storend aan het worden. Gelukkig komt op dat moment John C. Reilly in beeld die de film heerlijk op sleeptouw neemt, want vanaf dat moment is het best een goede feelgood-movie die lekker wegkijkt!

avatar van AFCA-030

AFCA-030

Matige film, maar best leuk voor een keer. Ik heb mij geen moment verveeld, maar hem ooit nog een keer kijken zal ik waarschijnlijk niet doen. Het acteerwerk is redelijk en echt van het niveau dat de meeste van dit soort komedies hebben. Niet slecht, maar een beetje over the top ge-acteert. Met personages die je in het echt mateloos zouden irriteren.

Verveel je je een keer en deze film komt voorbij op Film1, dan zal je je anderhalf uur lang niet echt vervelen, maar negentig minuten nadat je de film hebt gestart ben je hem waarschijnlijk wel weer vergeten. Isiah Whitlock Jr. en Anne Heche waren voor mij de hoogtepuntjes. Vooral de scene van Isiah Whitlock Jr. bij de vrienden van dat hoertje Bree heeft een flinke glimlach op mijn gezicht getoverd. Zoals ik in het begin al aangaf. Matige film, maar best leuk voor een keer.

avatar van kalehein

kalehein

Had er in eerste instantie niet echt bijster veel van verwacht, maar moet bekennen dat de film lekker wegkijkt. Het naïeve straalt gewoon van Lippe af en hij komt in Cedar Rapids terecht waar hij van zijn baas een Diamond-award moet zien binnen te slepen.
Uitgerekend de 2 personen (Joan en Ziegler) met wie hij niet mag omgaan zijn de mensen die hem op sleeptouw nemen en hem laten kennis maken met de ruwe wereld buiten zijn "kerkelijke" dorpje.
Het is geen echte lachen-gieren-brullen-film, maar wel een waarbij mijn mondhoeken meerdere keren omhoog kwamen. Humor met een achterliggende gedachte...

avatar van T-man

T-man

Ik vond dit een erg leuke, vermakelijke komedie. Ik kan deze film dan ook iedereen aanraden.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Bij de ene film ben ik een man met veel woorden en bij de andere film eentje met weinig.

Ik zal me betreffende Cedar Rapids (2011) aan het laatste houden :

Leuk.

avatar van Sarasani

Sarasani

• 1912 stemmen

Opgezet omdat er niks anders was, maar verrassend leuk!

avatar van roth

roth

De film gaat voor het goedkoop en makkelijk lachen maar levert niet echt. Er zijn sommige grappige scènes in deze film, maar daar heb je het wel mee gehad.

Ed Helms valt in deze film heftig door de mand. Het is aan Heche en Reilly te danken dat deze film toch aardig weg kijkt.

avatar van Dk2008

Dk2008

Komedie...de gaapsmiley is afschaft,....gaap. Ed Helms deed aan een zwakke variant van Ben Stiller denken. Signourey Weaver, heeft niet een piepkleine maar wel vrij kleine rol en komt af en toe nog even tussendoor. Verder niks te melden, gewoon: saai. 2.0

avatar van atomix2010

atomix2010

het begin was even doorworstelen, maar naarmate de tijd verstreek , werd ie toch steeds leuker...zat wel ok inelkaar, acteerwerk was prima, nergens te overdreven, en ja de 2 dames maakten het uiteindelijk ook goed voor een feelgood movie.. zelfs een nerd kan t voor elkaar krijgen . Aantal grappige stukjes, nergens te veel of erg origineel maarrrrr toch , best een hele leuk film! echt een feelgood filmpje. misschien met je vrouwtje.. ik vond m wel ok. zonder hoogstandjes 2.5

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Compleet “blind” in gegaan ,,,geen idee wat ik ging zien.

En heb me erg vermaakt .ed helms is erg overtuigend als naive simpele sukkel .

Die erg los gaat .

C reilly , is in comedies altijd hylarisch ,,,hier geen uitzondering .

Leuk .

avatar van robertinho

robertinho

Leuke, kleine komedie met sympathieke karakters. Geen hoogvlieger, maar kijkt lekker weg.

avatar van Collins

Collins

Cedar Rapids schaart men onder het subgenre fish-out-of-water-comedy, zo las ik. Ik kende die term niet. Dus even opgezocht. Fish out of water refereert aan een persoon die zich in een omgeving bevindt die hem onbekend is en waarin hij zich niet op zijn gemak voelt. In films als Trading Places (1983), Some Like It Hot (1959) en Being There (1979) is dat bijvoorbeeld het geval. Deze films schaart men onder het kopje fish-out-of-water. Het gegeven van een personage in een onbekende omgeving, spreekt mij altijd wel aan. Prettig dat er een term voor is bedacht. Fijn ook dat er vele lijstjes zijn te vinden om eens door te spitten.

Cedar Rapids plaatst zijn held Tim Lippe (Ed Helms) buiten zijn vertrouwde omgeving op een congres voor verzekeringsmaatschappijen in het stedelijke Cedar Rapids. Een enorme schok voor een man die nog nooit een stap buiten zijn dorpse geboorteplaats heeft gezet. Tim is een saaie en plichtsgetrouwe man die je als nerd kunt betitelen. Een man die nogal hecht aan de kleur bruin. Kan het saaier? Hij draagt bruine truien, woont in Brown Valley en werkt voor een bedrijf dat Brown Star heet. In de film wordt deze stijve en bloedserieuze hark losgelaten op het congres dat in feite voor de deelnemers alleen als dekmantel dient om gigantisch te feesten.

En zo ontrolt zich een voorspelbare film met drinkgelagen, foute humor, met feelgood-momentjes en uiteraard met hernieuwde inzichten bij de personages. Ach, ik heb soms nog wel moeten lachen ook. En daarbij heeft die Ed Helms een terughoudende, sympathieke manier van acteren die niet irriteert. Dat scheelt ook.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Cedar Rapids is zo'n filmtitel die me wel iets zei, maar ik eigenlijk niet wist waarover het ging. Zo memorabel is deze film zeker niet nu ik hem heb gezien. alles behalve hoogstaand en gaande over een saaie sukkel die als verzekeringsagent van een klein stadje naar de grote stad mag naar één of andere conferentie.

Nouja, sukkel, de ma blijkt een echte womanizer te zijn. God mag weten hoe, ik zag de magic touch toch veel minder. Leuk zo'n rolletje erbij van John C. Reilly, al vond ik hem overdreven druk. Dan had ik het meer voor de nuchtere klaarkijkende Ronald Wilkes. Fijn ook om af en toe Kurtwood Smith te zien, de man die ik steeds link met de immer slechte Clarence Boddicker uit RoboCop.

Voor de rest een typische komedie met ongewone gebeurtenissen, beetje (foute) humor, enz .. Fijn om meegepikt te hebben, maar ik zal er niet van wakker liggen.