• 9.379.424 stemmen

Geregisseerd door: Joe Cornish

Met onder meer: John Boyega, Jodie Whittaker en Nick Frost

Releasedatum: 21 juli 2011

Plot Attack the Block

Verpleegster in opleiding Sam loopt alleen door de duistere straten van Zuid-Londen wanneer ze wordt overvallen door een jeugdbende. Ze wordt echter gered wanneer er iets uit de hemel valt. Een meteoor slaat in nabij een geparkeerde wagen en Sam weet te vluchten, net vooraleer de bende wordt aangevallen door een klein buitenaards wezen dat uit het wrak komt. De bende achtervolgt het wezen en doodt het, en sleept het karkas naar het hoogste punt van de wijk, die ze als hun territorium beschouwen. Maar het avontuur is nog niet voorbij. De buitenaardse aanvallen zijn nog maar een begin…

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Alien invasion film voor een schaamhaarloos publiek. Puberale nonsens... vervelend tot op het bot. Kon goed zijn, maar op enkele schaarse scènes na heb ik hier weinig plezier aan beleefd.

avatar van starbright boy

Vrolijke clash van genres. Wat deze film erg goed doet is de setting van zo'n flatgebouw in een achterbuurt consequent volhouden, want juist daar ligt de kracht. Voeg daaraan toe dat lekkere vuile Londense straattaaltje, aardige humor die er godzijdank niet te dik bovenop ligt. En Cornish kan filmen. Te weinig memorabel om veel vaker te gaan kijken. Maar leuk genoeg voor een vermakelijk tussendoortje.

avatar van Leno

Leno

De invalshoek is aardig bedacht, maar de film is niet komisch genoeg voor een komedie en niet spannend genoeg voor een thriller/ horror. Het is een beetje 'net niet' allemaal. Desondanks is de film redelijk vermakelijk maar is het jammer dat met het leuke idee te weinig gedaan wordt.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Best amusante Britse SF/komedie die lijkt mee te liften met Shaun of the Dead, Hot Fuzz en Paul. Alhoewel ik die drie bovengenoemde films wel weer wat beter vond dan deze. Neemt niet weg dat dit ook nog een lekker vermakelijk en gevarieerde film is. Het is weer een typische Londense gettho thema, met derdoorheen een invasion- verhaal. Het pakt allemaal nog wel lekker uit. We krijgen te maken met een gang die vrouwen beroven en die uiteindelijk gecomfronteerd worden met een komeet (of meerdere) die de bevolking in de achterbuurt Aliens brengt. Wat volgt als een stel sullige straatbendeleden die het met speelgoed wapens, stokken en waterpistolen het opnemen tegen de ras die wel erg uit is op smikkelen van mensenvlees. Maar erg slim zijn ze niet altijd. De burgelijke vrouwelijke personage (die ze toevallig nog hebben beroofd) en zelfs die 2 jongentjes van 9 pakken het veel slimmer aan.

Het acteerwerk is weer prima te doen en Nick Frost is hier dit keer van de partij als wietdealer. De Londense achterbuurten worden stereotyp weergeven en het bloed spat alle kanten op. En dat maakt het toch een vrij aangenaam filmpje.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Meer van verwacht. Blijkt toch té PG13 om indruk te maken. Hoop kansen die gemist worden op deze manier. Youngsters in de hoofdrol is geen excuus om te dimmen met de gore. Buiten dat is het een opvallend verfijnd filmpje die kwalitatief hoog mikt en met de humor een eind komt. Wint er vooral veel onverwachtse sympathie mee. Verder vind ik de soundtrack te veilig voor een hip filmpje in south London. Wat lekkere grime of zo zou niet misstaan. Niettemin een voldoende voor dit enorm vlotte, vermakelijke maar uitermate veilige werkje.

avatar van Spetie

Een erg leuke film van Britse bodem, met vlotte humor, geinige personages en een leuk uitgewerkt concept.

Ik houd wel van dit soort filmpjes, als ze zichzelf niet al te serieus nemen zoals hier. Veel vaart en niet te veel aandacht besteden aan de randzaken, waardoor de focus vanaf het begin gelijk al ligt op de strijd die de jongeren gaan voeren tegen de Aliens. De Aliens zien er ook best goed uit. Niet super eng, maar ook niet echt nep. Het groepje jongeren weet ondanks dat ze zich met niet al te positieve zaken bezighouden en erg grofgebekt zijn, toch al snel mijn sympathie te winnen. Daarnaast zit er ook een hoop humor in het taalgebruik en de oneliners.

Verder houd ik ook wel van de mooie setting. Een hoog flatgebouw in een achterstandswijk in Londen, dat de basis vormt in de strijd tegen de Aliens. De gangetjes en weggetjes eromheen worden trouwens ook goed benut. Zo iemand al Nick Frost is ondanks zijn niet al te grote rol ook best grappig. Ja, het is misschien niet de meest memorabele film, maar verder zijn er opvallend weinig minpunten te bedenken.

Het is leuk bedacht, leuk uitgewerkt, kent een geinige soundtrack en kijkt gewoon uiterst gemakkelijk weg. Prima popcornvermaak dus.

avatar van DVD-T

DVD-T

Leuk uitgangspunt, alleen jammer genoeg wat mager uitgewerkt.

De film had beter gewerkt had het meer op komedie gericht. Jammer dat alles af en toe wel erg serieus gebracht wordt. Komt ook mede door de casting. Boyega kan de film gewoon niet dragen en faalt vooral in het komedie gedeelte, de film moet het dan vooral van de ondersteunende cast hebben die iets beter met de humor en het concept van de film kunnen omgaan.

Visueel best aardig. Best fraai geschoten, creature design is goed, Muziek is wat te makkelijk gekozen. Al met al toch redelijk vermakelijk allemaal, had toch wel wat gedurfder gemogen allemaal.

avatar van Decec

Decec

Een goede SF/komedie/actie film...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Redelijk gemaakte SF (beest)...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

avatar van K. V.

K. V.

'k had eigenlijk nog nooit van deze film gehoord, maar hij passeerde op tv en maar eens bekeken. Hij viel eigenlijk beter mee dan gedacht.

'k vond dat de film nog redelijk wat humor bevatte, 'k heb toch een aantal keren moeten lachen.

De aliens zelf waren wel origineel en eens iets anders. De cast deed het ook niet slecht.

Verder verveelde de film niet. Leuk om eens gezien te hebben.

avatar van otherfool

otherfool

Ik weet niet hoor, binnen een paar minuten hoop je al dat de aliens die ont-zet-tend vervelende en nauwelijks verstaanbare hangjongeren van top tot teen verslinden en dan moet je nog anderhalf uur zogenaamd voor ze duimen. De monsters vond ik dan wel redelijk cool, die gorillapakken waren wel een effectieve en goedkope manier om er nog wat van te maken. Door het gebrek aan sympathie voor de protagonisten wil het echter maar niet spannend worden, en de film had rond het typetje van Frost nog wel wat leukere grappen kunnen herbergen. Uiteindelijk een tegenvaller.

1,5*.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een groepje straatjongeren een invasie van aliens proberen te stoppen. Als horror-komedie niet geheel geslaagd, want daarvoor is het niet grappig of goor genoeg. Maar de film weet zich wel te onderscheiden door de setting en personages (een achterbuurt in Londen). Mede door het vlotte tempo nog net 3.0 sterren.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Bij momenten grappige sf horrorfilm, heel verdienstelijke poging. Iets te weinig horror naar mijn smaak. 3,5 sterren

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Inventieve film met een leuk concept, maar de flauwe FX en de deprimerende setting halen de angel voor mij uit de film. Eru Iluvatar heeft op 4 september 2011 (zie de eerste pagina van de berichten hierbij) een goed stuk geschreven over de (mogelijke) maatschappijkritische laag in deze film, maar ik kan zelf maar moeilijk voorbij de onaangename personages kijken, ik vind de "metamorfose" van Moses niet erg geloofwaardig en ik betwijfel of de "les" van de film in een lichtgewicht-verpakking als deze wel aankomt. Bij mij in ieder geval niet.

avatar van Woland

Woland

Tja, niet echt veel soeps. Het is een Britse komedie, enigszins in de stijl van Shaun of the Dead en Hot Fuzz en zo, maar dan over een stelletje wannabe gangstertjes uit Zuid-Londen die een alien-invasie meemaken. Maar hoewel ik eerdergenoemde films goed kon pruimen, was dat hier niet echt het geval. De karakters met hun karikatuurtjes van de ghetto-jeugd, het rijkeluiszoontje, de verpleegster, de lokale drugsbaas enzovoorts konden me ten eerste al gestolen worden, wat al geen goed begin van de film is. En hoewel de film niet echt slecht is en redelijk gefilmd en geacteerd is, vond ik het gewoon niet zo grappig, en bij een komedie is dat toch een belangrijk euvel. Brave grappen gebaseerd op bovenstaande karikaturen, dat was het eigenlijk wel. Ik had er meer van verwacht.

avatar van IH88

IH88

“This is too much madness to explain in one text!”

Toffe film. Attack the Block moet het vooral hebben van de onderlinge chemie tussen de castleden en het plezier dat de film aan alle kanten uitstraalt. Boyega, Whittaker, Frost en de rest van de jonge cast zijn prima op dreef en zorgen ervoor dat je wordt meegesleept in het bizarre verhaal. Een sci-fi verhaal vol met vreemde wezens met lichtgevende tanden, die het om één of andere reden hebben gemunt op Moses (Boyega) en zijn vrienden. Een film vol actie, humor, gore en een maatschappijkritisch tintje is het gevolg. Met het appartementencomplex als sfeervolle locatie, wat ervoor zorgt dat de spanning nog meer wordt opgevoerd.

avatar van Shadowed

Shadowed

Ok.

Ik keek deze film eigenlijk alleen voor Boyega. Ook hier stellen zijn prestaties niet teleur. De rest van de cast is matig, op Sam na die nog wel redelijk uit de verf komt. Vooral de straatgangstertjes komen maar over als brugpiepers.

De monstertjes zagen er uit als knuffelberen. Lieve zachte donzige beren of wolven met volgens mij neon tanden of iets in de buurt. Ze zagen er niet eens zo heel slecht uit. Maar ze waren eigenlijk gewoon een beetje te schattig voor een film zoals deze.

Volgensmij hebben de makers zowel de acteurs er wel veel plezier in en is er genoeg te beleven. Maar op mij maakt het toch niet erg veel indruk.

avatar van Film Pegasus

Zalige horrorkomedie, hier hou ik wel van. Weg van de regels van de grote blockbusters met de tienergroepen die bestaan uit een verliefd koppel, een verlegen hoofdpersonage en een blonde kerel die graag uit de hoogte doet. Gewoon een groep jongeren in de achterbuurt van Zuid Londen. Een film met heerlijke dialogen, wat subtiele knipogen en een grote dosis zelfrelativering. Maar bovendien blijft het spannend. met genoeg vaart in de film. Joe Cornish liet zich wat adviseren bij jongeren rond de wapens die ze zouden gebruiken tegen aliens en wat zinnen in het script. Knap gedaan.

avatar van Kondoro

Kondoro

"Big alien gorilla wolf motherfuckers. I swear.”

Jammer weer, een film die eigenlijk als sinds mijn registratie op mijn kijklijstje stond heb ik van de week dan eindelijk eens gekeken, omdat ik er toevallig weer bij terecht was gekomen want de film was me volledig ontgaan. Als ik hem een paar jaar eerder had gekeken had ik het echt een super leuke en goede film gevonden, nu vond ik het allemaal maar wat povertjes. De komedie kon me niet echt bekoren, en waarvan ik dacht dat het altijd een horrorfilm was, daar is ook niks van overgebleven. Ik zag ook dat de tags weg zijn bij zowel MM als op ‘IMDb’, en ik meende dat er ooit wel eens horror tussen heeft gestaan. Achteraf gezien snap ik echter wel waarom deze tags weg zijn, want horror is het niet echt. Een paar momenten zijn hard en wel bloederig maar, de meeste actie, spanning en horror blijft toch wel uit.

Qua cast vond ik het vaak ook niet echt bijzonder. De jeugdigen deden het wel geinig maar, vond ik nergens speciaal. Ik wist wel dat ik vroeger erg werd aangetrokken door deze film omdat ik wist dat ‘Nick Frost’ een aandeel had in deze film. Dit was destijds de tijdperk dat ik onwijs fan van de films ‘Shaun of the Dead’ en ‘Hot Fuzz’ was (en tevens nog deels ben), waar hij natuurlijk ook een prachtige rol in had. Hier vond ik hem wat matig, zag er uiteraard weer hilarisch uit maar daar bleef het ook wel bij hoor, zo bijzondere rol had hij nou ook weer niet.

De chemie tussen de kast en de lol die ze hadden in het maken van de film was duidelijk wel zichtbaar, er werd iets te vele 'gangster’ gedaan wat niet altijd goed uitpakte en ook de invasie van de aliens had in mijn ogen wat heftiger gemogen, misschien zelfs wel wat extremer. Het was allemaal wat softjes. En dat zag je ook in de afwerking, weinig actie, weinig horror en de komdie totaal misplaatst of ik vatte het niet altijd, zo bijzonder was het dus niet.

Dan is toch mijn verwachting aardig naar beneden gedrukt, en ik heb serieus toch te vaak moeite gehad de film uit te zitten ondanks de korte tijdsduur. Ik had er meer van verwacht, die aliens zagen er overigens ook erg beroerd uit, zoals de hele film. Ik had er echt meer van verwacht.

avatar van mrklm

mrklm

Op het moment dat een groep jonge straatcriminelen onder leiding van Moses [John Boyega] buurtbewoner en verpleegkundige Sam [Jodie Whittaker] berooft, wordt de buurt aangevallen door buitenaardse wezens. Omdat niemand de jongens serieus neemt, besluiten ze hun buurt eigenhandig te verdedigen met de weinige middelen die ze hebben. Nick Frost heeft een amusante bijrol als de lokale wiethandelaar in deze SF-actiekomedie die op intelligente wijze vooroordelen op de hak neemt, het belang toont van het kennen van je buren en laat zien waartoe straatjongeren in staat zijn als je ze iets waardevols geeft om voor te strijden. Speelfilmdebuut van John Boyega die een paar jaar later de rol van Finn speelde in Star Wars: Episode VII – The Force Awakens.