• 9.376.883 stemmen

Geregisseerd door: Joe Cornish

Met onder meer: John Boyega, Jodie Whittaker en Nick Frost

Releasedatum: 21 juli 2011

Plot Attack the Block

Verpleegster in opleiding Sam loopt alleen door de duistere straten van Zuid-Londen wanneer ze wordt overvallen door een jeugdbende. Ze wordt echter gered wanneer er iets uit de hemel valt. Een meteoor slaat in nabij een geparkeerde wagen en Sam weet te vluchten, net vooraleer de bende wordt aangevallen door een klein buitenaards wezen dat uit het wrak komt. De bende achtervolgt het wezen en doodt het, en sleept het karkas naar het hoogste punt van de wijk, die ze als hun territorium beschouwen. Maar het avontuur is nog niet voorbij. De buitenaardse aanvallen zijn nog maar een begin…

avatar van Chrisseh

Chrisseh

Ha, hij staat erop.

Ben benieuwd, als dit een beetje goed wordt aangepakt kan dit een toffe film worden.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van voomzap

voomzap

avatar van schram101

schram101

Red Band trailer.

Nieuwe Attack the Block trailer (Red Band) - Video op FilmTotaal

Krijg hier steeds meer zin in

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

2x gestemd zonder dat de film ook nog maar ergens, in willekeurige kwaliteit, te bekijken is?

Heeft al vertoningen gehad in de VS en user streeter woont daar. Hij ziet wel vaker films in voorvertoningen.

De andere stem heb ik verwijderd.

avatar van nesta13

nesta13

Omg, heerlijke film. Met keidroge humor en makkelijk weg te kijken. Verhaal gaat helemaal nergens over, but who cares.

4.5

avatar van Number23

Number23

Sneakl preview van deze week en wist er verdomde weinig over, behalve iets met aliens en kinderen. Het was gelukkig allemaal iets beter dan ik verwachtte, want de film is spannend, bloederig, origineel en zit vol met droge humor. Talloze verwijzingen naar andere sci-fi klassiekers maken de lol compleet. Leuk tussendoortje.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Gisteren gezien in de sneak. De film moet even op gang komen, het lijkt een erg slechte B-film te worden, maar het blijkt later gelukkig allemaal met een dikke knipoog te zijn. Grappige personages en veel lompe en droge humor. Leuk hoe de straatcultuur een beetje belachelijk gemaakt wordt.

avatar van N23

N23

Sneak preview.

Een B film die flirt naar een Grindhouse achtige film en mede mogelijk gemaakt is door de PvdA. Het enige leuke aan deze film was dat ze talloze verwijzingen heeft naar andere sci-fi klassiekers. Meer ook niet.

Het is eerder een film die een hoge waardering krijgt door het 'zo slecht dattie goed is', dan dat hij daadwerkelijk goed is, maar ik vind hem gewoon weg 'te slecht'. Misschien zou deze film beter scoren als ik in een grindhouse stemming was geweest ofzo?

avatar van Macmanus

Macmanus

Lekker Britse komedie horror!

Betwijfel of N23 ooit een grindhouse heeft gezien laat staan deze film, en PvdA pfff!

Dit is een lekkere jonge frisse film die met bestaande horror sci-fi cliches lekker eigentijds omspringt. Vooral de jeugd is vrij hilarisch en lekker brits. Nergens doen ze hun best om beschaafd Engels te spreken. Ze rollen lekker wat one liners van hun tong. Opvallend genoeg ook al zijn het vrij onsympathieke knaapjes krijg je snel genoeg feeling met de gang. En ga je als kijker lekker mee met het vlot vertelde verhaaltje. Lekker soundtrackje, epic einde. Weinig te klagen over deze film eigenlijk. Monsters waren misschien wat jammer. Vond de kleine vetter vormgegeven dan de grote. Maar ach echt erg of heel slecht was het zeker niet.

Zal hier wel eindigen rond de 2.53 ofzo maar zal zijn publiek wel vinden denk ik, voor zover die niet al gevonden zijn. Blijkt het goed te doen op festivals.

Zuinige 3.5 sterren maar scheelde niet veel of die 4 stonden er.

avatar van rep_robert

Attack the Block is zo'n lekker snel filmpje die je tussendoor kunt kijken. Snelle Britse humor, een vlot verhaal, een geinige alien invasie dat zich is een keer niet in Amerika afspeelt en een speelduur dat door de luchtigheid als een speer voorbij gaat. Terecht dat de film veel lovende kritieken krijgt. Tegen de gangstertjes had ik ook niks, je moet wel een erge zuurpruim zijn wil je hierover heen vallen. Ik vind het persoonlijk ook fijn dat niet iedereen het redt(vooral omdat het tieners betreft), wat dat betreft speelt de film ook minder op save dan de grote broers uit Hollywood.
Enige wat er wel aan scheelt is dat de algehele indruk gewoon erg leuk is, maar nergens echt erg bijzonder. Daarvoor kijkt het net even te vlug weg in dat uurtje en een kwartier.

N23 schreef:

Sneak preview.

Waar haal je deze wijsheden allemaal vandaan?

avatar van N23

N23

rep_robert schreef:

Waar haal je deze wijsheden allemaal vandaan?

Indianse garnalen meditatie. Deze is ontwikkeld in de bossen van Afrika door de Garnalenmensen, Half Garnaal Half mens.

avatar van rep_robert

Blegh, garnalen. Vandaar dat ik er niks mee kan.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Leuke maar niet heel bijzondere horror/sci-fi komedie die het vooral moet hebben van de briljante setting namelijk Zuid Londen met straatschoffies als hoofdpersonen die tegen aliens vechten, een stuk leuker dan de stereotype Amerikaanse held. Mede door de best wel aardige dialogen en humor is het daardoor constant goed te hebben, ook al doet de film niks nieuws binnen het genre.

avatar van namingway24

namingway24

De trailer bekeken en personages staan me totaal niet aan. Deze film laat ik zelfs als horrorliefhebber toch maar links liggen.

avatar van Parasja

Parasja

Gisteren deze film gezien, en alhoewel ik er niet zo veel van verwachtte, was dit een zeer leuke film! Het is weer eens wat anders dan een stel tieners die ergens te maken krijgen met een monster dat op hen jaagt, en een voor een doodgaan..Nee, dan deze film..leuke humor, knappe jongens en een geinige setting. Die fluoricerende tanden van die aliens zijn ook leuk bedacht..wat iets minder is is het verhaal, die is flinterdun. ERg leuk voor een horror/komedie liefhebber die eens een redelijk originele horrorfilm wil zien.

avatar van Rooda

Rooda

• 1987 stemmen

Zeer vermakelijke film. Leuke bedacht verhaal. Alleen het einde zal beter kunnen zijn.

Film absoluut een aanrader.

avatar van Mythikal

Mythikal

Leuke film voor puberende gangster-wanabeetjes!

avatar van koiboy

koiboy

Was bang dat het een vage gangster/rapper film zou zijn met wat aliens. maar ik had het helemaal fout. In het begin was het echt een stereotiep wannabe gangstertjes film waar ik niks mee heb. De film is goed opgebouwd en als je eenmaal aan het kijken bent is de film toch erg leuk.

avatar van nognooit

nognooit

Naar mijn mening weinig humor te bespeuren in deze film, maar hij kijkt lekker weg.

Fijn kleur gebruik en een aardig, simpel, verhaaltje.

Fijn voor tussendoor en dus een volle drie sterren.

Raar dat deze film zo kort heeft gedraaid in Nederland, want deze film is een stuk beter te pruimen dan, bijvoorbeeld, Cowboys & Aliens.

Betere weergave via Attack The Block (2011): Verheerlijking van Londense plunderaars? « tasteless enterprise - tastelessenterprise.wordpress.com

Attack The Block (2011): Verheerlijking van Londense plunderaars?

Deze zomer werd Londen en andere grote steden in Groot-Brittannië opgeschikt door massale plunderingen. De daders: voornamelijk hangjongeren uit lage sociale milieus, zowel allochtoon als autochtoon. Kort voor de plunderingen verscheen Attack The Block in de Britse bioscopen, het regiedebuut van komiek Joe Cornish. In de trailers bleek al snel dat deze sciencefictionfilm handelt over een groepje criminele hangjongeren (autochtoon en allochtoon) die de strijd aangaan met buitenaards wezen. Deze monsterlijke creaturen hebben het (om één of andere reden) op hun locale Londense flat ‘the block’) gemunt.

Op basis van deze premisse was ik aanvankelijk bang dat het om een Britse hiphop/hoodie-cultuur verheerlijkende komedie zou gaan – en dat net in de tijd van de plunderingen. Ook PVV-minnend Nederland wist Attack The Block op het Internet te vinden en sprak over een ‘multiculti-propaganda film, gefinancierd door de PvdA’. Verheerlijkt deze vlotte alien-slasher de Britse straatcultuur (waar niemand nu eigenlijk op zit te wachten) of zit er meer achter Attack The Block?

De protagonist van de film is de vijftienjarige Moses, meesterlijk vertolkt door het jonge talent John Boyega. Een stille, maar harde jongen die opgevoed is door zijn bijna-altijd afwezige oom. Moses leidt de locale mob van bevriende leeftijdsgenootjes; een groepje wannabe gangsters. De film start met een nachtelijke scene waarin dit clubje, getooid met capuchons en fietsend op BMX-jes, de ziekenhuiszuster Sam (Jodie Whittaker) overvallen. Kort daarna mollen ze een – op het eerste oog – onschuldige alien.

Op dit punt zullen de meeste bioscoopgangers een gloeiende hekel aan Moses aan zijn maatjes hebben gekregen. Maar nu begint de film eigenlijk pas echt: een ander, meer monsterachtige alien-variant valt namelijk de wijk binnen. De luchtige, bijdehante toon waarmee de film begon (in de stijl van Shaun Of The Dead, Hot Fuzz en Scott Pilgrim – films van dezelfde productiemaatschappij) is dan voorbij en de film krijg een duisterdere, realistischere, maar ook een meer moralistische toon.

Tijdens deze nacht komen Moses en co. onder grote druk te staan: niet alleen van binnenvallende aliens, maar ook van de daadwerkelijke gangsters die de dienst in hun wijk uitmaken. De jongens leren wat de consequenties zijn van hun asociale en criminele gedrag. Elk lid van het clubje wordt uitgediept na de oppervlakkige kennismaking aan het begin. Ondanks dat de film maar 80 minuten duurt (precies lang genoeg voor zo’n vlotte film) krijgt ieder personage een eigen gezicht, bijvoorbeeld plaatselijke drugsdealer Ron (Nick Frost). [spoiler[Uiteindelijk leren de jongens hun verantwoordelijkheid te nemen: vooral Moses, die op determineerde wijze zijn block probeert te redden van de aliens en daarmee boete probeert te doen voor zijn kwade daden uit het verleden.

Zo is Attack The Block uiteindelijk is intelligente, verfrissende slasher met een sociologische, moralistische ondertoon. Het sciencefictionelement is verwaarloosbaar, maar dat doet er eigenlijk niet toe. Verheerlijkt deze film uiteindelijk het type jongere die verantwoordelijk was voor de recente plunderingen in Londen? Nee, dat doet het niet. Moses en zijn kameraden doen hun best om de andere buurtbewoners tegen het kwaad te beschermen, maar de weg tot sociale acceptatie is een lange. Hun (mis-)daden uit het verleden worden niet zomaar vergeten. Wel laat de film zien dat redemptie mogelijk is, evenals een weg uit de sociale misère van de Britse achterstandwijken. In plaats van te kiezen voor een zwaar sociaal drama heeft regisseur Cornish deze boodschap in een vlot, aanstekelijk en vooral onderhoudend jasje gestoken. Attack The Block is voor mij – samen met genregenoot Trolljegeren – zonder twijfel één van dé verassingen van filmjaar 2011. (Eru)

8.8

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Zeer vlot filmpje.

Toeval dat deb ritten altijd van dit soort leuke onzinfilmpjes maken en het uit andere contreien naar niets maakt? Dacht het niet. Frost of Pegg blijken een kwaliteitsstempel voor vermaak, ook al is Froost zijn rol niet groot toch zit ie weer in zo'n hele leuke comedy met campy elements.

Creature design is grappig, de termen van de young'uns werkt aanstekelijk en de vlotte pacing maakt van zo'n film wel genoet. Vooral veel tongue in cheek humor, de expertise van de britten en werkt erg goed. Lekkere soundtrack, fijne personages en ook lekkere vlotte punchlines. Einde is ook erg tof. Vooral een erg fijne zelfbewuste nonsens film. Leuk, snel, effectief.

avatar van rdohigh2

rdohigh2

Leuke film met wat britse humor waar ze zeer goed in zijn.

Die 2 kleine gangsters waren ook grappig.

Keek lekker weg

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Prima filmpje wat lekker weg kijkt, en om nou te zeggen dat het een Grindhouse achtige film is ???

Nee daar kan ik niet in mee gaan.

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik had zo mijn twijfels in het begin, maar de film werd leuker en leuker. Mist een beetje de grootsheid van een alien blockbuster, maar als kleine broertje zorgt deze voor goed vermaak.

Attack the Block heeft flink wat vaart gelukkig. Geen diepgaande kennismaking met de hoofdrolspelers maar meteen die aliens op Aarde knallen en gaan met die banaan. Aanvankelijk vond ik het allemaal wat flauw; een paar stoere gangstertjes die de aliens te lijf willen gaan als ware het politie of rivalen waren. Maar al snel begreep ik dat je het allemaal niet zo serieus moet nemen. Dat benadrukken de diverse grappige oneliners nog maar eens.

Thank God for subtitles want ook al kan ik goed Engels, dat Britse gangster accent is amper te verstaan. Leuk geacteerd overigens door een jonge cast. Alien design is best geslaagd, al zagen ze er misschien nog wat te knuffelbaar uit. Hun zwarter dan zwarte vacht was wel tof en deed me trouwens ook sterk denken aan de schaduwen in de game ICO.

Speelduur is perfect waardoor de film niet verveeld. Behoorlijk wat actie, aardige soundtrack en hier en daar een druppel bloed. Het voelt allemaal niet heel erg speciaal, maar als totaalpakket een zeer vermakelijke film.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts