Final Destination 5 (2011)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Steven Quale
Met onder meer: Nicholas D'Agosto, Emma Bell en Miles Fisher
Gesproken taal: Engels en Kantonees
Releasedatum: 25 augustus 2011
Bekijk via Prime Video
Plot Final Destination 5
"Death has never been closer."
Het voorgevoel van Sam redt een groep collega's van een instortende hangbrug. Maar het was niet de bedoeling dat deze groep nietsvermoedende zielen dit zou overleven. In een race tegen de klok doet de onfortuinlijke groep verwoede pogingen om een manier te ontdekken om uit de sinistere agenda van de dood te ontsnappen.
Molly
Dennis
Agent Block
Bludworth
CoproManiac
Leuke film. Het verhaal is voor mij al niet belangrijk meer sinds het 2de deel (ook al was het verhaal hier wel redelijk goed). Het gaat mij meer om de kills, en die werden goed uitgevoerd. De brugscene was goed gedaan en ik heb ook echt zitten lachen toen er iemand naar beneden viel en half op die betonnen pilaar neerkwam.
De twist die op het einde volgde had ik totaal niet verwacht en hij was leuk gevonden.
marcelp
Het begin met de brug was keigoed. De eerste kill in de turnzaal was ook apart....daarna zakte de film naar veel van hetzelfde...jammer.
Ach, het was zoals elk deel uit deze serie best wel weer vermakelijk. Alleen doodzonde dat ze van die waardeloze special defects hebben.
Zag er regelmatig echt niet uit.
Denk dat de magie er buiten het witte doek al wel snel vanaf gaat. In de bios waren de 3D effecten best geinig en makkelijk genietbaar. Denk dat dit op een scherm thuis al snel geanimeerd eruit gaat zien wanneer je het niet in 3D kijkt.
Bxian32
Dat valt best mee, heb m thuis gezien en is goed te genieten.
TimZor
Ik vondt hem weer erg vermakelijk, leuk eind ook !
Als je al een liefhebber was van alle vorige delen kan je gerust deze ook gaan kijken.
Banjo
- 2035 berichten
"Roy are you okey down there?"
Ja ik vond m wel te genieten, het was in ieder geval beter dan scream 4!
In het verhaal had wel wat meer pit gemogen maar oke...
KillahHillah
Dit deel is ontzettend voorspelbaar met slechte CGI. 1* voor het einde, al was dat ook voorspelbaar.
Bottleneck
Ja geinige kills, vooral die afsprong, daar doe je het voor. Beter hadden ze er een horrorkomedie van gemaakt met een stel lelijke houthakkers want het serieuze riedeltje van het Lot willen ontlopen is onderhand zo suf als wat. Dan ook die agent nog met z'n terrorisme-verdenkingen hm
Svenniboyke
Leuke film!Final destination is gewoon altijd leuk om zien:).Vond ze allemaal best goed tot nu toe.Buiten de vorige was niet bijzonder.De eerste blijft de beste.Deze valt ook goed te pruimen!
TrueLoveOne
Flinterdun verhaal, zo voorspelbaar dat ik me ronduit zat te vervelen tussen de kills door..... die special effects is ook het enige dat de film nog enigszins interessant maakt.
Overigens is dit de eerste en enige film uit de serie die ik gezien heb. Ik denk ook niet dat ik delen 1 t/m 4 nog ga kijken....
Gewoon niet mijn ding....
Banjo
- 2035 berichten
het verhaal is nog nooit belangrijk geweest in deze films
dat weet je van te voren toch?
davincstyle
Gore is aanwezig maar er is niet veel sprake van enge spanning of dergelijke. Een vermakelijke film en zoals ik al in het begin zei, de kills zijn heerlijk !
Ik zou best nog wel eens een deel 6 willen zien met dit niveau want ik kijk er graag naar.
Verhaal was niet echt heel diep maar dat hoeft ook niet echt bij deze film.
Enige wat mij stoorde was het begin van de film waarin ik lange tijd moest wachten totdat alle namen voorbij kwamen met de begintitels. 3,5 sterren van mij!
frolunda
Toch wel beter als deel 3 en 4,enkele sterke 3D effecten en redelijk acteerwerk.Het beste aan de film was nog het verrassende en goed gevonden einde.Ik heb me er prima mee vermaakt. PS grappig dat "Tom cruise"hier in meespeelt.
mnrk
Death... doesn't like to be cheated.
Wederom een vermakelijk deel uit de Final Destination reeks...
Het verhaal is natuurlijk niet zo heel sterk, maar mede door het sterke begin van deze film (de gehele brug scene) en de overige kills blijft het toch prima om naar te kijken...
Het acteerwerk was ook goed te doen en zoals veel andere leek Miles Fisher inderdaad veel op TC in zijn "jongere" jaren
Sijmen de Geus
DRAMA! was eerder een comedy dan een horror/thriller...
het 1e deel was goed, maar ging daarna zoals zovelen hard achteruit!
JacoBaco
Heintje de Dood is een sadist en dat laat hij nu al 5 delen op creatieve wijze zien. Het enige wat de Final Destination reeks dus doet, is puur laten zien hoe iemand zo vervelend mogelijk om zijn leven moet komen. En voor iedereen zitten er wel één of twee ongelukjes bij waarbij hij of zij een glimlachje moet laten.
De vorige twee delen vind ik zeer matig, maar deze kon mij toch wel weer bekoren. En bij het einde dacht ik... Ja, dit moest er gewoon een keer van komen. De cast is ook wel oké. Weinig echt bekende op natuurlijk Tony Todd en David Koechner na. Ook ik dacht heel even dat Tom Cruise er in meespeelde, maar die acteur lijkt er alleen maar op en is 20 jaar jonger.
Sowieso heeft de film een goede eerste 45 min en daarna wordt het toch wat minder. Vooral de massagescène had van mij niet gehoeven. In ieder geval had ik het liever anders gezien. Vaak heb je inderdaad het idee dat je naar een komedie zit te kijken en dat terwijl deel 1 en 2 toch best serieuze films zijn. Het wordt (vrij) serieus gebracht, laat ik het zo zeggen. De ene film beleef je en andere films zijn gewoon puur entertainment. Wat dat laatste betreft, dit is er zo'n eentje.
3x een zeis voor deze film.
patjuuh
Leuke thriller die in de buurt komt van deel 1 en daar was behoefte aan na de slechte delen hiervoor. Voor mij 3 *.
sinterklaas
WTF??
Waarom word deze nou persee alleen maar in Blu-Ray+Dvd uitvoering uitgebracht???
Tun-89
Yeah deze was wel weer erg goed
zoals de delen hiervoor ook al.
Erg vermakelijk en nice special effects.
3,5 *
mikey
Same old stuff met meer pixelbloed. Maar wel weer erg grappig en prettig sadistisch.
Niet echt goed, maar in ieder geval een stuk beter dan de vorige twee delen.
Het is echt een filmreeks die leunt op de spectaculaire kills, want het verloop is na vier films wel te dromen. Ook de personages zijn inwisselbaar, stellen weinig voor en zijn op sommige momenten totaal niet serieus te nemen.
De eerste veertig minuten zijn aardig. Het tempo is lekker en de kills zijn best wel weer origineel. Vooral de turnster komt lekker grof om het leven. Spannend is het totaal niet, maar redelijk vermakelijk wel. In de tweede helft zakt de film een stuk in. Het geouwehoer over hoe de dood te ontsnappen wordt wat gerekt en is ook redelijk onzinnig.
Het einde is dan wel weer goed. De link naar het eerste deel, is goed uitgedacht en leuk als je alle vorige delen reeds gezien hebt. Al met al redelijk dus. Het is een reeks die door zijn concept nogal met voorspelbaarheid te kampen heeft, maar dit deel weet op het einde in ieder geval toch nog enigszins te verrassen.
eh1982
Een verhaal van niks, geen goede acteerprestaties, vrijwel geen spanning, hier en daar slechte effecten....
Maar TOCH heb ik me erg vermaakt met deze film. Het enige doel van deze film is entertainen, en dat maakt hij waar. Serieus moet je dit al lang niet meer nemen. De kills waren erg leuk gevonden (vooral de eerste 3) en af en toe lag ik in een scheur.
Dus ondanks alle minpunten toch 3 sterren, want ik heb me erg vermaakt!
john mcclane 2
geweldig deel,een van de beste.
alhoewel het vaak meer humor is als dat je schrikt ofzo.
maar je voelt ze aankomen en dan begin je al te glimlachen.
alleen vraag ik me onderhand af,.. hoe lang blijft dit leuk
hoe dan ook,.. gewoon kijken(mist je een teer zieletje bent)
puurlijknbatsie
Ik vind de spanning in deze film goed opgebouwd, je weet dat het gaat gebeuren maar nog steeds niet wanneer en hoe, je wordt ook meerdere keren op het verkeerde been gezet en ik vind de special effects (kills) echt prachtig in beeld gebracht, zeker in 3D, het spatte de huiskamer binnen.
Keane1983
Na een zeer teleurstellende deel 4 (waarbij het alleen maar om de 3D draaide) is dit toch echt wel een goedmakertje.
Ik had me namelijk voorgenomen om na deel 4 (die ik echt te slecht voor woorden vond) nooit meer een deel van deze (eens zo goed begonnen reeks) te bekijken.
Maar goed dat ik niet zo standvastig ben om mijn woorden om te zetten in daden, want anders had ik deze (enigzinds verrassend) deel moeten laten liggen.
De openings-scene zit erg goed in elkaar en de overige kills waren ook prima. Ik was blij dat er (ondanks dat ook dit een 3D film is) er niet teveel de nadruk op de 3D werd gelegd.
In deel 4 was eigenlijk alles zo de computer uit gerold en vlogen de ledematen en bloed constant het publiek in, met als resultaat dat de film eerder grappig en fake dan eng werd bevonden.
In dit deel is het verhaal niet veel anders dan bij de voorgangers, alleen wist deze film mij bij het einde toch echt wel eventjes te verrassen alles komt weer terug bij deel 1!!!.
Zou dit dan toch het laatste deel zijn??
Acteerwerk was prima en niet heel erg overdreven. Score/soundtrack waren ook inorde.
Deze film heeft me toch echt wel kunnen vermaken. Van mij een 3,5*
barcam
Slechtste deel van de franchise. De lol van de geinige kills is er van af en zeer fake CGI. Zit niet te wachten op een zesde deel.

Final Destination: Bloodlines

Final Destination 2
2003

Final Destination
2000

'Final Destination'-franchise opnieuw populair in aanloop naar nieuwe bioscooprelease van zesde deel

Saw

Tri Orísky pro Popelku
Drama / Fantasy, 1973

Saw II
Horror, 2005
premonitionaccidental deathcrashend is here doodduringcreditsstinger3dcheating deathsuspension bridge supernatural horror3d horrortwist ending