• 9.375.055 stemmen

The Lincoln Lawyer (2011)

Drama / Misdaad | 118 minuten

Genre: Drama / Misdaad

Geregisseerd door: Brad Furman

Met onder meer: Matthew McConaughey, Ryan Phillippe en Marisa Tomei

Releasedatum: 28 april 2011

Plot The Lincoln Lawyer

"This case is a dangerous game of life and death."

Mickey Haller (Matthew McConaughey) is een populaire advocaat met een opvallende werkplek. Vanaf de achterbank van zijn Lincoln sedan houdt hij contact met zijn louche clientèle. Het gaat prima met zijn carrière en zijn dubieuze klantenkring, maar hij wacht op die ene grote zaak. Dan ontmoet hij Louis Roulet, een vermogende, knappe vastgoedhandelaar uit Beverly Hills. Roulet wordt beschuldigd van verkrachting en poging tot moord. De schijnbaar eenvoudige zaak ontwikkelt zich tot een lastig complot...

Maggie McPherson

Mary Windsor

Detective Lankford

avatar van Ricochan38

Ricochan38

Gewoon eindelijk weer eens een goede thriller.

avatar van scorepio

scorepio

Goede rechtbankthriller met een toch wat vergezocht verhaal. (ook teveel gaten en onlogische handelingen ) Desondanks heb ik toch ferm genoten van deze prent. Schitterende rol ook voorMatthew McConaughey.

avatar van mfreak

mfreak

Weer goed acteerwerk van Matthew. Een zeer spannende film om een keer te zien. Daar blijft het ook bij. Met thrillers is het vaak als je het gezien hebt gewoon niet leuk meer om het nog een keer te kijken. Maar zeker de moeite waard om het te zien zeker een aanrader.

btw verhaal was inderdaad vergezocht maar ook wel weer "mogenlijk"

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Uitstekende thriller, spannend met goed verhaal. Film kende eigenlijk geen zwakke punten, maar meer dan een spannende thriller is het ook niet. Maar dat hoeft ook niet.

avatar van rupie

rupie

zeer goede film, zit aardig in el kaar, jammer van het accent wat hij blijkbaar moet hebben, soms te irritant.

avatar van soap

soap

Leuke thriller, erg van genoten. Matthew is terug !

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Boek was geweldig. De film goed. Ik erger me normaal gesproken heel erg aan McConaughey, maar dat deed ik nu enkel het eerste halfuur.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

scorepio schreef:

Je moet eigenlijk het boek lezen, dat is vele malen beter. Dan wordt bijvoorbeeld ook duidelijk waarom hij de Lincoln Lawyer heet. Oke, hij rijdt nu nog wat rond in zijn auto... Maar dat werd nu wat summier gebracht. En hij reed behoorlijk veel zelf in zijn auto. Eigenlijk opereert hij voornamelijk vanaf zijn achterbank en kruipt hij zelf zelden achter het stuur.

avatar van Phoenix

Phoenix

Prima rechtbankthriller met goede casting. De hoofdrol is op het lijf geschreven voor McConaughey en voor verwende rijkeluisventjes moet je inderdaad bij Philippe zijn. Aardig plotje en een erg fijne hiphop soundtrack maken het af. Ik schrok me wel dood toen ik Macy zag, dat was eigenlijk de enige echte miscast. Het lijkt er op dat ook de regisseur dat ook vond vond, want hij zag er echt niet uit met zijn vermomming.

avatar van Zinema

Wegslikker.

Formulewerk dat aan de meestal in jeuk opwekkende films verschijnende McConaughey kan worden overgelaten. De krabmomenten worden echter ditmaal veroorzaakt door het voorspelbare personage van de stoïcijnse Philippe. De dialogen alsmede het tempo en de donkerbruine soundtrack trekken de sfeer op juiste wijze naar boven, maar echt bijzonder wordt het allemaal niet. Voldoende vermakelijk en luchtig wegslikkend wel.

Goed.

avatar van Steven00123

Steven00123

Top film!!!

avatar van ribas123

ribas123

is wel ok deze film.

Niet echt bijzonder maar totaal niet zonde van je tijd.

avatar van Mirckje

Mirckje

Vond het maar een vage film qua moraliteit. Een vrijpleiter van criminelen die heel cool daarom is en handel drijft vanuit zijn autootje. Opzich zou ik dat snappen als ze een grens lieten zien van erge en niet zo erge misdaden maar dat lieten ze compleet in het midden. Helemaal onbegrijpelijk was dat hij zo koel als die was door ging met het verdedigen van zijn man. Hij liet hem daarna wel weer pakken, maar als je zo geemotioneerd gepakt bent door diegene die je moet vrijpleiten dan ben je wel heel koel wil je zoiets kunnen. Vond dat erg ongeloofwaardig.

avatar van WanderingStar

WanderingStar

Een streling voor het oog... ik hou van mooie plaatjes.. de kleuren.. de sfeer.. very nice..

De meeste van dit soort films vind ik vaak een uitgebreide versie van al die series die je op tv hebt.. maar deze was echt wel beter..

Moeite waard!

0,5 - 1 punt voor de oogstrelingen..

avatar van Toontje35

Toontje35

Heerlijke film, goed verhaal. Boeiend, spannend. Prima geacteerd

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Film heeft alleen in het midden even kunnen pieken maar bleef daarna wat te simpel. Vond het acteren een beetje op CSI niveau. Tikkeltje te gemaakt!

Over het algemeen toch wel grappig filmpje waarbij het raadzaam is om niet teveel met de ogen te knipperen. Voor je het weet mis je een naam, of gebeurtenis waardoor het verhaal behoorlijk ingewikkeld lijkt!

avatar van mock turtle

mock turtle

goede film, redelijk spannend en erg goed geacteerd. lekker verhaal.

avatar van deGVR

deGVR

Leuke set acteurs en een goede Matthew McConaughey maken samen met het interessante verhaal dat deze film lekker weg kijkt.

avatar van lanki101

lanki101

Genoten van de film. Aanrader! 4* zeker waard

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Goed in elkaar gezette film met McConaughey eindelijk weer eens in een rol zonder ontbloot bovenlijf en surfplank.... Deze rol past hem goed, zo zie ik graag. De rest van de cast is goed ingevuld met ook in de bijrollen sterke vertegenwoordigers die het totaal danig versterken. Ietwat abrupt einde maar dat deed niets af aan het geheel.

avatar van KingJ

KingJ

Aardige film al vliegt het plot wat mij betreft uit de bocht naar het einde toe...

Zeker een onderhoudende (rechtbank) thriller: 3*

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Onderhoudende film, goede thriller.

Ik blijf het alleen onbegrijpelijk vinden dat plot-samenvattingen soms plotwendingen weggeven die halverwege de film pas plaatsvinden. Deze film zou veel beter en leuker zijn als je weinig tot niets van het plot weet.

P.S. Waarom zijn hier eigenlijk geen richtlijnen voor afgesproken in de filmwereld? Ik wil best weten wat er ongeveer in het eerste kwartier gebeurt, maar daarna niets.

avatar van hedrick

hedrick

Had toch iets meer verwacht van deze film. Zo ontbrak naar mijn idee echt een motief van Roulet voor de mishandeling en het vermoorden van een prostituee. Wellicht dat ze dit motief in verband probeerden te brengen met de aanranding van zijn moeder, maar dit vond ik niet echt geloofwaardig. Ook had de film een wat trage opbouw en kwam de film pas na ca.45 minuten goed op gang. Plotwending ook niet echt goed uitgewerkt, het hoe of waarom van de moeder wordt niet echt goed uitgewerkt, naar ik gis ter bescherming van haar zoon Daarentegen wordt deze film ook wel weer goed gekenmerkt door goed acteerwerk door zowel Matthew McConaughey en Ryan Phillipe en alhoewel de eerste zijn rol weer goed neerzet heeft hij een stuk betere rechtbank film op zijn naam staan, namelijk A Time to Kill. Ryan Phillipe daarentegen verbaasd als de gewiekste Roulet.
Wel een aanrader maar zeker geen topper!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Prima film, met een vermakelijk plot en een redelijk acterende cast, waar McConaughey vooral aardig speelt (perfecte rol voor 'm), maar Philippe zo nu en dan wat steekjes laat vallen. Niet helemaal overtuigend helaas. Sterkste scéne is het moment dat Haller ziet dat de Colt uit het doosje mist, voor de rest niet erg veel opzienbarends in deze Lincoln Lawyer. Maar... leuk gemaakt en vermakelijk. Voldoende.

avatar van tevelenco

tevelenco

Degelijke rechtbankthriller.

Die prima in beeld wordt gebracht en waarin overtuigend wordt geakteerd.

Metname McConaughey zette een prima rol neer.

Verder niet echt bijzonder maar ondanks dat wist de film me tot het eind te boeien en scoort daarom dan ook een dikke voldoende.

avatar van Fortune

Fortune

Geen verkeerde rechtbankthriller.

Het plot komt alleen niet helemaal overtuigend over. Het is een boekverfilming en ik denk dat het in het boek allemaal wel overtuigender overkomt.

De mensen die een rechtbankthriller willen zien hoeven ook niet zo'n vergezocht plot te hebben maar gewoon sterke scenes in de rechtbank. Die zitten er hier ook wel in.

De film heeft een trage start; pas na 45 minuten weet je pas welke richting het op wil gaan.

Tijdsduur mocht wel wat ingekort worden. Voor de rest is het acteerwerk gewoon goed alleen kwam Phillippe me toch niet helemaal over als een rijkeluis-kindje/psychopaat.

Maar gewoon goed vermaak verder.

avatar van imcw

imcw

Ik vond het een spannende film, hij greep me bijna meteen en heb de hele tijd geboeid zitten kijken. Zeker een aanrader!

avatar van _RIP_Ivanhoe

_RIP_Ivanhoe

Prima film !! Geen topper, maar zeker de moeite waard.

avatar van cor1946

cor1946

Slome ouwehoer film. IK zie hem liever in actie films mr. McConaughey

avatar van Respekked

Respekked

Ben op dit moment het "vervolg" aan het lezen, en daarom benieuwd naar de voorgeschiedenis.

Prima, ietwat standaard rechtbank, thriller, die vooral door de goede casting (op Macy na, al weet ik niet hoe Frank in het boek wordt neergezet) boven het gemiddelde uitsteekt. McConaughey als alpha male doet het altijd goed en Phillippe is sterk als gluiperd. De Haller uit 'Het laatste oordeel' is overigens wat minder 'een baas' dan in The Lincoln Lawyer heb ik het idee. Leuk om Cranston in weer eens in een andere rol dan Walt White te zien. Sterke presence, as always!