• 9.377.078 stemmen

The Lincoln Lawyer (2011)

Drama / Misdaad | 118 minuten

Genre: Drama / Misdaad

Geregisseerd door: Brad Furman

Met onder meer: Matthew McConaughey, Ryan Phillippe en Marisa Tomei

Releasedatum: 28 april 2011

Plot The Lincoln Lawyer

"This case is a dangerous game of life and death."

Mickey Haller (Matthew McConaughey) is een populaire advocaat met een opvallende werkplek. Vanaf de achterbank van zijn Lincoln sedan houdt hij contact met zijn louche clientèle. Het gaat prima met zijn carrière en zijn dubieuze klantenkring, maar hij wacht op die ene grote zaak. Dan ontmoet hij Louis Roulet, een vermogende, knappe vastgoedhandelaar uit Beverly Hills. Roulet wordt beschuldigd van verkrachting en poging tot moord. De schijnbaar eenvoudige zaak ontwikkelt zich tot een lastig complot...

Maggie McPherson

Mary Windsor

Detective Lankford

avatar van Lay190

Lay190

Matthew McConaughey speelt een erg goede rol in deze film.

Absoluut een aanrader!

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Degelijke misdaad film

avatar van shrink

shrink

Zeer goede films. Zo zouden alle advocaten moeten zijn.

verrassend goed.

avatar van Leno

Leno

Leuke film met een rol die McConaughey op het lijf geschreven staat. De karakterontwikkeling die hij doormaakt is voorspelbaar maar hij draagt de film die nergens te serieus wordt, ondanks dat het thriller element steeds meer de overhand krijgt. Het verhaal moet zich wel in bochten wringen om tot een goed einde te komen.

avatar van Illum Sphere

Illum Sphere

Ondanks dat het er vingerdik op lag dat dit een Hollywood film was, vind ik het toch meer dan degelijk. Verrassend dat Matthew McConaughey zijn uiterste best doet en dan ook weinig steekjes laat vallen. Iets wat de eerste keer moet zijn voor hem. Met momenten dacht ik aan Christian Bale, maar dat was niet altijd zo. Voor de rest een (herkauwde, maar toch) onderhoudend verhaal met de nodige clichés die wel zichtbaar waren, maar niet stoorden. De film gaat dan ook niet de geschiedenis in als klassieker, maar eerder als een meer dan degelijk niemendalletje.

avatar van moesty

moesty

Goede flitsende film met een goede McConaughey in topvorm.

Zo kennen we hem al van in "A Time To Kill" uit '96 waar hij echt mee doorbrak.

De plot zit ook sterk in elkaar en zeker met verrassingen.

Voor mij meer dan een goed niemendalletje, zeker na alles wat we de laatste jaren voorgeschoted krjigen.

avatar van Najade

Najade

Het verhaal zoals het hierboven omschreven staat doet de film wel tekort, wat ook de reden is dat ik hem nu pas heb gekeken. Degelijke misdaad-rechtbankfilm die tegen het genre 'thriller' aan ligt. De werkelijkheid ligt er niet al te dik bovenop zodat je als kijker nog wat overhoudt om te raden. Ook het einde past goed bij de film. Het acteerwerk van Philippe vond ik wat tegenvallen, op de scène na waar hij getuigt. Maakt verder niet veel uit, gedurende de film ga je hem toch steeds meer haten.

avatar van Masterkeeltie

Masterkeeltie

Verassend sterk verhaal, bij het ontdekken van een gelijkenis begon de film echt goed, het eerste kwart was daardoor wel iets langdradig. Mocht de pret niet drukken. Mooie misdaadfilm!

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Spannende film met slimme ontknoping.

avatar van Toontje G

Toontje G

Goed verhaal, goed geacteerd. Kortom absoluut geen vervelende film.

avatar van Decec

Decec

Een goede misdaad/drama/thriller film...

Spannend verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende acteurs Matthew McConaughey (speelt zeer goed),

Ryan Phillippe, William H. Macy en Bob Gunton...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit...

Heerlijk genoten...

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Slapjes.

Plotgewijs heeft The Lincoln Lawyer te weinig om het lijf, tenminste om twee uur lang te boeien. De hele ontknoping is weinig verrassend, enkele personages lopen er maar wat bij zonder enig nut en het geduld van de kijker wordt op proef gesteld door na het einde nog 20 minuten langer door te gaan.

Niettemin vallen sommige dingetjes nog mee, onder meer de cast. Matthew McConaughey doet het zoals hij het altijd doet, met de gekende trucjes en maniertjes. Slecht is hij niet, maar ik heb de laatste tijd precies wat te veel van hem gezien.

Ryan Phillippe is de ongeloofwaardigheid zelve, William H. Macy is wel goed en Marisa Tomei loopt er voor spek en bonen bij.

Daarnaast is de film me ook wat te hip. Het vele inzoomen en de vluchtige camerabewegingen lijken een slechte kopie van Tony Scott en ook het muzikale aspect is maar twijfelachtig.

Kleine 2,5

avatar van Theunissen

Lekkere Drama / Misdaad welke van de eerste tot de laatste minuut wist te boeien. Het verhaal zit goed in elkaar (tenminste niet cliché) en er zitten best goede en soms ook wel verrassende wendingen in, inclusief het einde. De uitvoering was ook fraai gedaan en hetzelfde geldt voor de cast welke allemaal goed speelde en met name dan Matthew McConaughey. De film duurt met bijna twee uren aan de lange kant maar zoals gezegd wist de film me te boeien van de eerste tot de laatste minuut en keek hij zich ook lekker weg.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een slinkse advocaat een winstgevende zaak krijgt toegeworpen. Wat begint als een vrij standaard rechtbankthriller, heeft op de helft een goeie twist waardoor de uiteindelijke rechtbankscenes een andere lading krijgen. Onderhoudend van begin tot eind en een cast met aardig wat bekende namen.

avatar van VincentL

VincentL

The Lincoln Lawyer,

Volgens mij was deze film laatst op tv? Ik zag hem in de gids staan maar ik had toen niet de tijd om hem te aanschouwen. Toch was mijn interesse gewekt en ik heb hem nu dan toch gekeken.

Gewoon, dat is het woord waarmee je deze film moet omschrijven. Niet slecht niet goed. Een ruime voldoende is het zeker waard.

Het verhaal van een advocaat die een cliënt krijgt (het zal toch niet) die niet helemaal pluis is. Een geweldpleging, mishandeling uiteindelijk leidt het zelfs tot moord bedrog en wantrouwen. Alle begrippen om een plezant filmpje te maken door de Hollywoordregisseurs in een potje gegooid. Dat was het dan ook. Een plezant filmpje om te kijken. De twee uur die de film beslaat zijn in een gewone tijd voorbij. Je bent verzadigd na de 120 minuten. Je hebt niet het gevoel dat je iets gemist hebt of dat je meer wilt. Want dat is het verhaal ook. Een beetje mager bij elkaar. Zoals ik al zei is het een cliché filmpje van Hollywood. De cliënt is niet wat het lijkt en de advocaat gaat daar uiteraard tegenin. Helemaal als familie en directe emotionele verwanten erbij worden betrokken zijn uiteraard de rapen gaar.

De dialogen helpen duidelijk aan de oppervlakkigheid van deze film. De advocaat is de grootste zak die er is en kan het uiteraard met bijna iedereen goed vinden. Ook de cliënt is niets meer dan een verwent jongentje die toevallig voor mishandeling wordt aangeklaagd. De gesprekken komen niet verder dan “hoe gaat het met jou” en “je blijft met je takken van mijn familie af anders doe ik je wat”. Niet heel diepgaand, wel leuk om naar de te kijken.

Zo zijn ook de acteerprestaties. Veel stoerdoenerij en weinig inhoud. Ik kan er eigenlijk kort over zijn. Het is van gewoon niveau, wat uiteraard in zijn geheel aansluit op het niveau van de rest van de film.

De shots van de film zijn, heel verassend, gewoontjes. Af en toe een luchtopname. Afgezaagde, clichématige locaties. Ook hier hoef ik niet meer woorden vuil aan te maken.

Gewone film dus een gewone beoordeling.

avatar van Dustria

Dustria

Goede film met een goede hoofdrolspeler. Hij laat zien dat hij best een pittige film kan vertolken.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Ik vond dit een zeer goede film. Niet een ingewikkeld plot. Gewoon een spannend, maar simpel verhaal wat wel eens een verademing is. Omdat ik wel eens films zo ingewikkeld vind. En dat heeft niets te maken, dat ik dom ben. Maar het is soms gewoon een verademing, als een film gewoon gebracht wordt, zoals het is. Zonder vage flashbacks of zijplotjes etc. Deze film is duidelijk. De acteurs spelen zeer goed. Ben geen fan van Matthew, maar in deze film alleen maar lof.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Een prima misdaad verhaal. Niet echt verrassend maar wel onderhoudend.

De spanning wordt niet opgebouwd door het onbekende, maar wel door het feit dat Mick weet wie het deed en hier niks aan kan doen.

Sterk acteerwerk door Matthew McConaughey

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Geweldige rechtbankthriller, heel consistent, alles hangt zeer goed aan elkaar. Deze zal wel blijven als één van de betere in het genre. Furman weet er een swingende, coole film van te maken, daar waar men in dit genre vaak op stijve en muffe exemplaren kan stoten. Alleen al het openingnummer "Ain't no love in the heart of the city" was van "sit back and relax". McConaughey zet één van zijn allerbeste rollen neer punt, en Macy is onherkenbaar maar zelfs in zo'n rolletje nog steeds heerlijk om aan te schouwen.

De tricky advocaat met de Lincoln staat voor een zaak waarin hij stilaan zal wegzakken in een moeras van leugens en netelige situaties. De schuld van Roulet staat al van vroeg in de film vast met het lullige alibi waar geen enkele kijker in kan geloven . De film is niet zozeer een whodunnit dan wel een opeenvolging van spelletjes van het type "de ene dienst is de andere waard" die achter de schermen gespeeld worden. Ook tot op het juiste niveau goed uitgediept allemaal, met de latino die ten onrechte in de bak zit en met zijn ex met wie hij een vrij herkenbare relatie onderhoudt. Ik begin met een dikke 4*

avatar van willemJHS

willemJHS

Prachtig hoe de hoofdrolspeler tekeer gaat in de film. Hij laat zien hoe een raadsman hoort te strijden. Het is als een gevecht, ruzie, oorlog. Je ziet hem paraderen door een Amerikaanse rechtbank. Het is een kat- en muisspel waarvan iedereen kan genieten. Deze acteur kan zo aan de slag in de advocatuur.

avatar van VforVictor

VforVictor

Ardige rechtbank thriller, alleen snapte ik nog niet alles, dus wellicht volgt er een tweede kijbeurt. Matthew acteerde goed ent verhaal was spannend. Daarom 3 sterren omdat ie af en toe ook saai was.

avatar van Edwinb

Edwinb

Goede film, met verrassende wendingen in heu verhaal. Heb ervan zitten genieten. Haha en dat nummerbord

Jammer, hier had meer in gezeten.

Matthew McConaughey speelt zijn rol fantastisch.

Er gebeurt veel, dat maakt het erg vermakelijk. In het laatste half uur vliegt de film flink uit de bocht met een reeks vergezochte ontknopingen die elkaar opvolgen. Verrassende wendingen zijn leuk, maar hier wordt het te sterk overdreven.

In een film als Kiss Kiss Bang Bang is dit vooral heel erg leuk, maar hier ontaardt het in een flauwe b-film. De knipoog had dan net wat vetter moeten zijn.

Op het laatste half uur na wel dik 3,5*, het einde haalt het helaas naar beneden.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Ik vond deze wel avondvullend, goed geacteerd, volop spanning en wendingen. Vooral de motorbende is gaaf.

avatar van DragQueen

DragQueen

Zeer degelijke Drama/Misdaad film, met een uitstekend uitgevoerd verhaal. De verschillende wendingen houden je geboeid tot het einde. Verder sterk acteerwerk van de aanwezige cast, en een glansrol van Matthew McConaughey. 4 Sterren.

avatar van popcorn en cola

popcorn en cola

Spannende rechtbankthriller met de nodige vaart en aktie. Het is al even geleden dat ik deze gezien heb, maar hij ligt weer boven op de stapel om nog eens te kijken binnenkort.

avatar van Bélon

Bélon

Standaard TV-film crime geval, voelt aan als een verlengde aflevering van een US generieke misdaad-serie. Niet heel slecht (eerste uur), maar daarna wordt het wel een clichë feest.

2,5* "Mwah, zeker te missen"

avatar van benzoni

benzoni

Lekkere film met een goed verhaal, goed acteerwerk, en toffe momenten.

avatar van pmaj663399

pmaj663399

Goed verhaal, goed geacteerd, klasse film. Aanrader !