• 9.374.935 stemmen

The Lincoln Lawyer (2011)

Drama / Misdaad | 118 minuten

Genre: Drama / Misdaad

Geregisseerd door: Brad Furman

Met onder meer: Matthew McConaughey, Ryan Phillippe en Marisa Tomei

Releasedatum: 28 april 2011

Plot The Lincoln Lawyer

"This case is a dangerous game of life and death."

Mickey Haller (Matthew McConaughey) is een populaire advocaat met een opvallende werkplek. Vanaf de achterbank van zijn Lincoln sedan houdt hij contact met zijn louche clientèle. Het gaat prima met zijn carrière en zijn dubieuze klantenkring, maar hij wacht op die ene grote zaak. Dan ontmoet hij Louis Roulet, een vermogende, knappe vastgoedhandelaar uit Beverly Hills. Roulet wordt beschuldigd van verkrachting en poging tot moord. De schijnbaar eenvoudige zaak ontwikkelt zich tot een lastig complot...

Maggie McPherson

Mary Windsor

Detective Lankford

avatar van Eibmoz

Eibmoz

Zeg maar, het Joran van der Sloot verhaal.

avatar van hans44

hans44

prima triller, heb me geen minuut verveeld een paar leuke wendingen in deze film zeker het kijken waard

avatar van apolicum

apolicum

McConaughey leek in deze film af en toe nogal eng hard op Christian Bale

avatar van soom

soom

Ik vond het wel een ontzettend mooie film. Ik heb eigenlijk helemaal geen ervaring met rechtbankfilms, dit was (voor zover in mijn herinnering is blijven hangen) m'n eerste. Matthew McConaughey en Ryan Philippe zijn erg sterk, Marisa Tomei en William H. Macy zijn interessante personages.

avatar van iepiet

iepiet

leandra6 schreef:

een film waar ik al heel ang naar uit keek. En ik ben zeker niet telleurgesteld! Had het boek al gelezen, en vond het een hele goede verfilming. Een film die heel dicht bij het boek gebleven is. krijgt 4,5*

Dat is goed om te horen. Heb het boek gelezen en vond het echt een goed boek. Meestal vallen films erg tegen als het boek eenmaal gelezen hebt, maar deze dus niet, mooi. Ga hem meteen kijken!

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Goed geslaagde thriller met weer eens overtuigende McConaughey in de hoofdrol.

Het interessante verhaal wordt ondersteunt door prima camerawerk en een dito score, wat het een gemakkelijk te kijken film maakt. Vooral McConaughey draagt de film door de verschillende kanten van zijn personages overtuigend neer te zetten. Zelfs fysiek lijkt hij wat grenzen op te zoeken en lijkt hij (zoals hier al eerder gezegd) soms op Christian Bale in The Fighter. De bijrollen van Phillipe, Tomei en Macy (ook een dagje ouder geworden) zijn goed gecast en prima gespeeld.

De spanning wordt goed opgebouwd en met wat twists blijft de vaart er in om zo tot een bevredigend slot te komen. Jammer dat op het eind net iets te veel subplots en personages samenkomen en het een beetje rommelig en onoverzichtelijk maakt. De film had een nog iets beter uitgewerkt eind verdient.

Al met al een ruime voldoende.

avatar van edouard

edouard

Prima film met sterke McConaughey! Had in het begin niet in de gaten dat de film zich in het heden afspeelt tot ik na 5 min. een macbook op tafel zag staan, hehe!

Ook best leuk dat af en toe een fijne tune langskwam, o.a. Deadmau5, Gang starr!

avatar van Raffael77

Raffael77

Aardige film maar niet hoogstaand niveau. Het begin van de film viel mij enorm tegen. De sountrack was leuk met klassieker Don´t Sweat The Technique van Eric B and Rakim en ook nog een van de beste Gangstarr songs Moment Of Truth en ook nog Marlena Shaw met California Soul alleen jammer dat het een zwakke mix versie is. Beter het orgineel luisteren. Enfin

Acteer werk is prima, verhaal aardig maar niet speciaal. Film zelf in het geheel wel vermakelijk maar niet super.

avatar van gillie24

gillie24

Vond dit echt een prima film met goede acteerprestaties en een goed doordacht rechtbankverhaal. McConaughey is normaal niet mijn favoriete acteur, teveel een gladjanus en te arrogant, maar dat werkt hier wonderwel. Ook de bijrollen zijn goed ingevuld. De film boeit van begin tot eind en vermaakt prima. En dat is toch uiteindelijk de bedoeling van een film, althans voor mij dan.

avatar van stinissen

Zeer goed geslaagde thriller met prima camerawerk en een goed verhaal en wat hebben Josh Lucas en Matthew McConaughey veel van elkaar weg , wel jammer was de beperkte rol van topper William H. Macy en voor het vrouwelijke schoon een mooie rol van Marisa Tomei verder nog rollen van Michael Peña en een van mijn helden John Leguizamo , Ryan Phillippe en Michael Paré.

avatar van schumacher

schumacher

Eindelijk nog eens een zeer goeie thriller en met een goede acteur ook. Veel woorden niet aan vuil maken, gewoon gaan kijken, je zal niet teleurgesteld zijn.

Heel boeiende film dus.

avatar van JamesB009

JamesB009

Goede film, zeker een aanrader!

avatar van Sergio

Sergio

Soms zijn films te lang een minuut of tien, zoals deze en dat is jammer want het is verder een prima film.

avatar van RickZ

RickZ

Thriller over een gewiekste advocaat met een gevaarlijke client verwikkelt in een stevige rechtzaak, redelijk spannend, sterk acteerwerk, kortom een prima film, aanrader.

avatar van usr14112

usr14112

Ik was niet onder de indruk van deze film. Kwam met name door het verhaal. Het beeld van een gewiekste advocaat die met zijn gladde praatjes en acties overal tussen door glipt. Tot het moment dat hij er achter komt dat één client onschuldig wordt veroordeeld en dan raakt hij direkt aan de drank en ziet het even niet meer zitten. De openbare aanklager die wel heel makkelijk omgaat. De mannen die Roulet in bedwang houden tot de politie arriveert en nooit worden gehoord. Hoe wist Roulet dat Haller een revolver had en als hij dat niet wist waarom brak hij dan in en ontstond die onnodige dialoog. Misschien kan iemand me ook uitleggen wat de rol nou was van die vent die die enkelband kon traceren via zijn computer. Das ook knap. Waarom ging Roulet nadat hij was vrijgesproken naar de familie van het eerste slachtoffer. En hoe kwam het dat Haller dit wist.Nee, er zaten nogal wat missertjes in deze film. Al met al is ie wel het kijken waard hoor. Acteerprestatie's zijn prima.

avatar van erpunited

erpunited

Ik vond het een goede film. Goed verhaal. Een paar leuke wendingen in het verhaal. Het acteerwerk was ook wel aardig. Ik heb me kostelijk vermaakt tijdens de film en ik kan hem iedereen aanraden.

avatar van Piratje

Piratje

Toch wel een heerlijke film en aardig vertolkt.

Een koele kikker die voldoende vraagtekens gooit tussen het criminele en juridisch zogezegd rechtlijnig midden. Vlotte overgangen. Toch wat seuterig omgeven door een blondjesmentaliteit.

Goed voor een 4*

avatar van kathmandu

kathmandu

Ze kunnen het wel in Hollywood.

Eindelijk een Amerikaanse film zonder al die overdreven computereffecten.

Hier draait het om de pure dialogen, een zeer sterk verhaal

en subliem acteerwerk van Matthew McConaughey.

avatar van anoniempje

anoniempje

Leuk thriller maar niet geweldig

avatar van Miss Lola

Miss Lola

Toch nog een 2,5 ster en dan voor de acteurs, want daar lag het niet aan. Op zich ook een goed/leuk verhaal, maar er zaten mij teveel losse eindjes in en te makkelijk weer opgelost, dat veel meer uitgediept had kunnen worden. Ik had er veel meer van verwacht. Dus geen geweldige film en niet bijster veel diepgang.

Er zaten inderdaad geen computereffecten in, maar ik vond het op zich er een beetje goedkoop uitzien. Waar het nou aan lag, belichting, camerawerk, weet ik niet precies.

avatar van kiliuea

kiliuea

Ik vond het een goede film. De acteurs prima. Ik vond het wel snel gaan, aangezien mijn Engels niet top is. Er zaten een paar verrassende wendingen in, waaroor ik geboeid bleef kijken. Ik heb alleen het idee dat ze aan het eind wat tempo wilde maken om de film niet te lang te maken, het einde vond ik dus wat minder sterk uitgewerkt, maar zeker niet teleurstellend. De film moet het vooral hebben van het verhaal en de acteurs, het camerawerk was wat minder, maar dat is voor dit genre films minder van belang.

Al met al heb ik me prima vermaakt, een van de betere films de laatste tijd, in dit genre, vandaar 3,5.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Redelijk filmpje, geen grootse acteerprestaties, verhaal mwah, verliep niet echt vlotjes...wat geforceerd de menselijke kant van McC laten zien. Nee mij kon ie niet echt boeien, wel afgkeken uiteraard. Al met al toch 2,5 ster.

avatar van Waku

Waku

Degelijke rechtbank thriller.

Boeiend van begin tot eind.

Verhaal, acteerwerk en een aantal plotwendingen om van te smullen.

4*/4.5*

avatar van D-pulse

D-pulse

Partyboooi schreef:

Hier mee eens, alleen ben ik wat negatiever in mijn beoordeling. Dat had wat mij betreft zwaar te maken met het ontbreken van spannende momenten en bar slechte dialogen. Heel veel keer net niet is voor mij één keer helemaal niet!

avatar van Fryce

Fryce

Prima rol van McConaughey. Film loopt lekker sfeervol en is af en toe spannend. Kijkt prima weg.

avatar van demik

demik

Ik had helaas al het boek gelezen, enik vond het eigenlijk een serie waard de boekenreeks althans, ik moest de film uiteraard zien, het is nu wachten op de rest van de boeken van Micheal Connolly die verfilmd gaan worden.

avatar van kuno45

kuno45

erg vermakelijke film alhoewel er veel meer van dit soort films zijn. Ik vond het leuk om Matthew McConaughey de rol van de advocaat te zien spelen. Het arrogante typetje dat altijd alles voor elkaar heeft en zoals altijd weer in de problemen komt dat kan hij geweldig spelen.

De film krijgt een 3,5. Ik vond de tegenspeler niet zo geloofwaardig overkomen. Anders was het een 4.0

avatar van wimaroca

wimaroca

McConaughey speelt echt uitstekend,een prachtig verhaal

avatar van rolfgizmo

rolfgizmo

TOP!

Best leuk filmpje dat vooral heel aardig begon. McConaughey als een gehaaide advocaat die vanuit zijn auto-slash-kantoor allerlei juridische trucjes bekokstooft is gewoon grappig en de rol is hem op het lijf geschreven.

Maar wanneer de hoofdzaak als rode draad in de film terecht komt wordt het allemaal al snel een beetje business as usual en het hele moord cq aanrandingsplotje wordt ook niet echt heel overtuigend en geloofwaardig gebracht.

Een kleine voldoende dus. Mede door de fijne soundtrack met o.a. Eric B & Rakim en Gangstarr.

Trouwens wel een erg raar inhoudsloos rolletje van Marisa Tomei.