• 9.378.920 stemmen

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)

Fantasy / Avontuur | 137 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: Rob Marshall

Met onder meer: Johnny Depp, Penélope Cruz en Ian McShane

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 18 mei 2011

Plot Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

"Live Forever Or Die Trying."

Kapitein Jack Sparrow (Johnny Depp) kruist wegen met een mysterieuze vrouw (Penélope Cruz) die hij ooit eerder heeft ontmoet. Hij valt als een blok voor haar, maar al snel blijkt dat haar bedoelingen niet zuiver zijn. Ze dwingt Jack aan boord te gaan van het schip van piraat Blackbeard (Ian McShane) om de geheimzinnige 'Fontein van de Eeuwige Jeugd' te vinden. Een onverwacht avontuur begint waarvan Jack er niet over uit is welke hoofdrolspeler daarin hij meer moet vrezen: Blackbeard of de mysterieuze vrouw van het verleden.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Na alle box-office hits van de vorige drie piratenblockbusters kon een vierde deel natuurlijk niet uitblijven. Regisseur Gore Verbinski stapt op en Rob Marshall neemt het roer in handen. Verder worden de personages Elizabeth Swann en Will Turner ook het script uitgeschreven, waardoor we een geheel nieuw verhaal voorgeschoteld krijgen en een uitgekauwde romance (voor het grootste deel) onze tenen niet kromt. Schrijversduo Rossio en Elliot hebben gelukkig geleerd van hun fout om een overgecompliceerde verhaallijn te pennen die volgepropt zit met onnodige personages. 'Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides' pakt dankzij deze aspecten naar mijn mening goed uit. Zoals te verwachten kan de vierde uitmelker van de franchise niet tippen aan het origineel en, in mijn ogen, ook net niet aan het tweede deel, maar het is een flinke verbetering ten opzichte van het derde deel.

Na deze positieve woorden zal ik eerst even mijn kritiekpunten uiten, want helaas had de film beter gekunt. Ten eerste baalde ik een beetje van het nut van sommige dingen. Zo was het personage Philip niet echt belangrijk voor het verhaal en gaf ons alleen maar een saaie romance-subplot die nogal overduidelijk die van Will en Elizabeth moest vervangen - gelukkig was dit maar een klein deel van de film. Verder vond ik de Spanjaarden ook nogal een vreemde toevoeging; ook zij hadden weinig te maken met het grote plaatje en stonden er nogal nutteloos bij, van: hallo, wij zoeken ook de Fountain of Youth. Ook stoorde het me dat de Spanjaarden onder elkaar gewoon Engels spraken, sloeg nergens op.

Ten tweede: het eerste stuk speelt zich compleet af in Londen en ondanks dat het vermakelijk is sleept het een beetje aan en voelen de actiescènes aan als een videogame. Het heeft verder ook weinig met het plot te maken en het duurt lang voordat ze eindelijk op zee zitten en het plot vooruit gaat. Maar als ze eenmaal op zee zitten wordt het weer ouderwets... welcome to the Caribbean!

Want snel daarna volgt een scène waarin Blackbeard een zeemeermin wil vangen. Een paar van zijn matrozen zijn lokaas, waaronder het aanstekelijke nieuwe personage Scrum. De gehele scène is prachtig belicht en wordt begeleid door magische muziek van Hans Zimmer. De zeemeerminnen zijn simpelweg majestieus en angstaanjagend. Dit is echt de uitschieter van de film, een van de beste scènes van alle Pirates-films.

Natuurlijk zit Barbossa ook achter de schat van de eeuwige jeugd aan, met hulp van Gibbs. Het is eigenlijk interessant om te zien dat het deze keer niet Jack was die de show stal, maar Barbossa! Om eerlijk te zijn liep Jack overal maar een beetje achteraan en was hij er ook maar bij omdat het geen Pirates is zonder Sparrow. Hij doet zijn gebruikelijke dingetje weer, wat leuk blijft, maar wat we ook onderhand al hebben gezien. Barbossa heeft in dit deel echter een interessante achtergrond en Geoffrey Rush maakt hem tot een boeiender personage dan Jack. Het enige leuke aan Jack is eigenlijk wel zijn love-interest. In tegenstelling tot velen vond ik Penélope Cruz een goede toevoeging, stukken beter dan Keira Knightley. Ze acteerde leuk en had een prima chemistry met Jack.

Als iedereen, waaronder Barbossa, uiteindelijk de Fountain of Youth heeft gevonden breekt er weer een gevecht los tussen alles en iedereen en blijkt iedereen weer een eigen motivatie te hebben, wat natuurlijk altijd een van de heerlijke aspecten van de Pirates-serie is. Het is echter het einde wat onverwachts erg bevredigend is. Barbossa is weer vol-piraat en is in bezit van de Queen Anne's Revenge (dit was een grote verwijzing naar de scène van deel 1, waar Jack helemaal op het einde de Pearl weer terugheeft). Jack laat Angelica achter op een eiland met, ja hoor, een pistool met één kogel: heel even verwacht je een afgezaagd moment tussen de twee, maar nee, Jack heeft de manipulaties van zijn Spaanse tegenhangster door en hij laat haar als een echte koelbloedige piraat achter op het idilische eilandje. Verder heeft Jack de Pearl weer terug en zijn laatste woorden zijn: 'A pirate's life for me. Savvie?'

Mijn conclusie is dat ondanks een paar negatieve punten deze film een grote verbetering is van 'At World's End' dankzij een minder gecompliceerd verhaal en minder onnodige personages. Het is weer één grote achtbaanrit van gelach, sterk acteerspel en leuke actiescènes, begeleid door opnieuw een mooie score van componist Zimmer. Mijn advies: luister niet naar al die negatieve recensies, als je de vorige Pirates-films erg leuk vond, dan zal deze je ook zeker vermaken.

4,0 sterren

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Best wel aardig, maar kan nergens tippen aan deel 1 en 2.

Ik wist op voorhand dat het verhaal terug een stuk makkelijker ging zijn dan deel 3. Dat zou al een heuse vooruitgang zijn. Ik vond deel 3 niet slecht, maar de verhaallijnen waren erg ver gezocht. Hier was het back to basic. Simpel verhaaltje. Op zich niets mis mee, maar doordat enkele ondersteunende elementen niet voldoende uitgewerkt worden, blijft het iets te vaag.
Jack Sparrow is niet de fijne etter uit deel 1 en 2. Hij holt net wat teveel achter zowat alles aan.
Hector Barbossa is geweldig, en dat komt omdat hij zowat het enige fatsoenlijk uitgewerkte personage is. Hij heeft een goeie achtergrond, een goed motief, ..
Blackbeard daarentegen, blijft een te gewone badguy. Ondanks hij er echt wel als een piraat uitzag, vond ik het plot rond Davy Jones beter uitgewerkt.
Angelica was een leuke toevoeging, maar dan ook enkel en alleen als toevoeging.
Het hele romance-achtige gedoe met die Philip trok op niks, niet in het minste omdat Philip amper iets met het hele gebeuren te maken had.
Voorts vond ik de zeemeerminnen-scène erg goed, maar ook met dat gegeven wordt te weinig gedaan.

Johnny Depp zet een Jack Sparrow neer die minder is dan deel 1 en 2, maar wel grappig blijft. Geoffrey Rush is steengoed als Barbossa - die altijd zowat tussen goed en slecht inhangt, een echte piraat, dus. Ian McShane is ook een erg goeie badass, helaas werd zijn personage te weinig inhoud gegund. Penelope Cruz was best goed, al is haar Engels bij momenten onverstaanbaar.

Een wat avontuurlijkere sfeer terug, de tocht door de rimboe deed me wat denken aan Dead Man's Chest. Ik had graag wat meer gedurfde actiescènes gehad zoals het zwaardgevecht tussen Sparrow en Jones op die mast in At World's End. Hier blijft het allemaal wat basic, het is te weinig verrassend. Het 'eindgevecht' bv hoe die Spanjaarden komen aangewandeld. Alsof er iemand op de set 'and- action!' en de groep figuranten mooi in een rijtje het decor opliep. Het deed bijna pijn aan de ogen. Een wat meer spectaculaire arrivé had niet slecht geweest.

3,5

avatar van Shinobi

Shinobi

Bij vlagen vermakelijk, begint op zich wel aardig om daarna in herhaling te vervallen.

Actie is op zich wel redelijk, de humor ook wel. Maar het voelt gewoon teveel op de automatische piloot gespeeld.

Plus het verhaal boeit me echt niet over de fontein van de eeuwige jeugd en tot slot had ook flink wat ingekort gekund.

Nipt 2,5 sterren.

avatar van namingway24

namingway24

Eindelijk een echt leuk vervolg op het eerste deel, met een iets minder gecompliceerd verhaal en een redelijk vlot tempo. Er zitten een paar geweldige actiescènes in, maar de film verliest een beetje vaart in het middengedeelte, vooral omdat de makers er toch weer een vervelend liefdesplotje doorheen moeten gooien, bovendien rond twee vreselijke personages. Dacht ik dat Bloom en Knightley saai waren, dit was bijna nog erger.

De film brengt een hele boel leuke acteurs samen, met natuurlijk voorop Johnny Depp. Zijn gedrag werkt toch weer aanstekelijk en hij kraamt weer lekkere onzin-teksten uit. Rush als Barbossa is natuurlijk weer terug, en hij heeft op het eind een goede confrontatie met Ian McShane's Blackbeard, die toch wel een indruk achterlaat. Penelope Cruz heb ik nooit wat gevonden, en ook hier staarde ik meer naar haar decolleté dan dat ik op haar 'acteren' lette.

Het verhaal is dit keer iets meer rechttoe-rechtaan, hoewel er weer een paar dubbele vallen ingeslopen zijn. Het plot is niet al te origineel, maar hoe de Fountain gebruikt dient te worden is dan weel weer goed gevonden. Alleen jammer dat je de laatste plotwending duidelijk aan zag komen.

De scène met de zeemeerminnen is trouwens één van de beter opgebouwde die ik in tijden gezien heb. Het gaat van een subtiel eng moment over in een geweldig actiespektakel; het beste stuk uit de film. En in Stranger Tides zitten zombies! Dat zie ik als zombie-fan graag, hoe nietszeggend hun optreden ook was. Wat dat betreft werd deze film door dit kleine snufje horror voor mij nog net iets leuker. Die voodoo-pop was in dat opzicht wel weer overbodig.

Het verhaal rond de relatie Sparrow/Angelica was trouwens lang niet zo vervelend als die andere romance, hoewel ik in dit soort films liever zo weinig mogelijk romantiek zie; ik wil gewoon een snelle actievolle film, en die kreeg ik over het algemeen ook in deze leuke Pirates film, die ik eigenlijk net zo leuk vind als deel 1. Over deel 2 en 3 hoeven we het wat mij betreft niet meer te hebben...

Trouwens, bedankt Pathé, voor de reguliere voorstelling, want dat 3D was waarschijnlijk nergens voor nodig...

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Niet al te best.

Ik begin een beetje Pirates moe te worden en de rek is er al lang uit. Tuurlijk zijn de maniertjes van Depp leuk en heeft hij sinds het eerste deel laten zien dat hij het succes van de franchise is. Helaas blijft het vooral herhalen en helaas volgt ook dit deel weer dat typische PotC formuletje. Een verademing dat Bloom en Kneightley er niet meer bij zijn maar daar krijg je helaas de zwaar irritante Cruz voor terug. Ik hou van Cruz, maar dan wel graag in een Spaanse film, dat Engels van haar is zo vervelend.

Uit alles blijkt dat de brave avontuurtjes van Sparrow helemaal niet leuk meer zijn. Dat gedoe met de fontein is wel aardig, Ian McShane is een held en het segment met de mermaids is meer dan aardig maar buiten dit om is het één helse martelgang. De houdbaarheidsdatum van Pirates is verstreken en dat is tijdens heel de film voelbaar. Die spanjaarden waren dan wel weer tof . Wel erg blij dat ik 'm in 2D heb kunnen zien. Jammer dat ik hier dik 2,5 uur van mijn leven aan heb vergooid, en daar kan geen zeemeerminnentraan wat aan veranderen.

avatar van Wassup !

Wassup !

Overbodig deel dat de franchise totaal geen eer aandoet. Jammer dat de formule van de vorige films zodanig is uitgemolken dat het je niets meer doet voor een vierde maal. Wat ooit zo'n leuke belevenis was om naar te kijken is hier nog maar eens een keertje opnieuw gedaan. Met alle gevolgen van dien.

Keek 'm met met moeite uit. Zonde van m'n geld.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Van de cast van de oorspronkelijke trilogie is weinig overgebleven, maar gelukkig zijn de beste personages wel aanwezig. Johnny Depp doet zijn kunstje weer als Jack Sparrow en gelukkig is ook Geoffrey Rush weer van de partij als Barbossa. Daarnaast is het leuk dat Kevin Macnelly als Gibbs is gebleven, de chemie tussen hem en Depp is aanstekelijk.
De nieuwe personages zijn niet beter dan die van de eerdere films. Penélope Cruz, Ian McShane en Sam Claflin zetten weinige memorabele karakters neer, al heb ik bij McShane vooral het idee dat dat door het script komt want zijn personage op zich is wel interessant.

Het verhaal is leuk, maar ik vind het een minpunt dat het veel minder ‘Piratenachtig’ is dan in de eerste drie delen. Het is meer een veredeld Indiana Jones-avontuur. Ook zijn er veel minder scènes op zee, eigenlijk alleen de muiterij en de gevolgen ervan spelen zich op zee af.

Verder is er weer een aardige portie humor, hoewel minder dan in de eerdere delen, mooie locaties en fijne muziek van Hans Zimmer met een exotisch gitaartje er overheen. De beste scènes vind ik die in London en de zeemeermin-scène.

Het vierde deel uit de de Pirates-franchise zet de dalende lijn voort, maar is nog steeds vermakelijk en zeker de moeite waard om te kijken. De scène na de aftiteling maakt de weg vrij voor een vervolg, laten we hopen dat de weg naar boven in dat geval weer wordt ingezet.

avatar van james_cameron

Leuk om Depp nu in de hoofdrol te hebben zonder een boel overbodige andere personages, maar helaas komt de film niet helemaal van de grond. Het script is aan de futloze kant, de humor en dialogen zijn vrij flauw en er is een nijpend gebrek aan aktie en spektakel. Alles wat At World's End te veel had heeft On Stranger Tides te weinig, vreemd genoeg. Regisseur Marshall is ook niet de juiste persoon voor de regie- hij geeft de film niet genoeg vaart en energie mee. Maar vooruit, Depp is best wel weer leuk en de film wint na het vrij zwakke eerste uur wel aan kracht. De beste scene is de aanval van de zeemeerminnen. Onderhoudend, maar al met al niet de frisse doorstart van de reeks waar ik op hoopte.

Aardig saai.

Zat na afloop met de verkeerde Marshall in m'n hoofd. Kon al moeilijk geloven dat Neil een film als deze zou afleveren, van Rob Marshall is het duidelijk wat logischer. De man had nog niks goeds afgeleverd, hij slaagt er ook hier niet in.

Vond deel 2 en 3 de betere van de reeks, jammer dus dat deze film weer terugkeert naar de roots van het eerste deel. Het verhaaltje is echt té banaal, en verder valt er gewoon niet zo heel veel te beleven. Depp doet weeral z'n gekende kunstje, Cruz is alouds vervelend en ook Rush kan niet bekoren. De fun moet een beetje komen van het Blackbeard personage, maar ook dat is een stoffig gevalletje.

Rest eigenlijk alleen maar een soort van King Kong avontuurtje, wat kris kras een schatkaartje narennen op een onbewoond eiland, maar dan zelfs nog zonder de hoogtepunten van die film.

Armoe troef dus. Een saai piratenverhaaltje, visueel absoluut niet boeiend, de soundtrack is nog steeds een evengrote soep (bij élk heldhaftig moment komt het bekende deuntje weer naar boven ) en het is gewoon van minuut 1 vervelend. Compleet overbodige film, hopelijk vergeten ze een vijfde film.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Depp weet de film in z'n ééntje vaak boven water te houden en zorgt ervoor dat dit nog redelijk te doen is allemaal. Voor de rest vond ik hier niet zo veel aan eigenlijk. Te weinig overtuigende settings, matige bijpersonages, te weinig actie / avontuur en grotendeels is dit een veel te donker en overdreven CGI-gedreven blockbuster. Ik had het liever wat lichter gezien, dat donkere hier bevalt me niet.

Er valt gelukkig (soms) nog wat te genieten, zo zijn o.a. de scénes met de zeemeerminnen prima geslaagd en... eh, ja dan kom ik toch snel weer bij Captain Jack Sparrow uit wat het leuke in deze film betreft. Blijft toch een geweldig karakter. Duidelijk de minste uit de reeks, weinig bijzonders, helaas.

avatar van Spetie

Matige film.

Rob Marshall heeft na drie films het stokje overgenomen van Gore Verbinsky, maar dat is zeker geen verbetering. Waar ik deel drie qua verhaal vond tegen vallen, daar had dat deel gelukkig nog wel een hoop geslaagde humor. Dit vierde deel valt eigenlijk op meerdere gebieden tegen.

Allereerst is het best verfrissend dat Bloom en Kneightly niet meer mee doen, waardoor wat nieuwe personages kunnen opstaan. Die nieuwe personages zijn echter niet zo heel bijzonder. Vooral Penelope Cruz is maar een zeer matige toevoeging en stelt hier maar weinig voor. Blackbeard is op zich wel aardig, maar kon me toch ook niet altijd overtuigen. Depp doet het nog altijd erg leuk als de eigenzinnig Jack Sparrow, maar toch is de film niet zo heel leuk. Dat komt vooral ook door het ontbreken van het duo Pintel en Ragetti, die in de vorige drie delen mij regelmatig aan het lachen wisten te krijgen. Helaas zijn ze niet meer van de partij.

Verder valt op dat er heel wat actie in de film zit, maar dat deze veelal plaatsvindt in het donker. Een keertje kan, maar op zoveel actie in het donker te laten plaatsvinden is wat mij betreft een beetje een zwaktebod. Daarnaast vond ik de film op sommige momenten gewoon ronduit saai. Dat is eigenlijk wel het laatste dat een avonturenfilm moet en mag zijn. Het enige echt zeer vermakelijke stuk was het stuk rondom de zeemeerminnen. Voor de rest viel het behoorlijk tegen, net zoals de hele film een tegenvaller was.

avatar van Justinw

Justinw

Slechtste deel, saai, matig.

In deze dingen kan ik me aardig vinden. Het kabbelt allemaal wat voort. De ontknoping waar we naartoe werken boeit eigenlijk niemand. Want zowel Angelica als Blackbeard zijn nogal in het verhaal erbij getrokken. Ook het zij plotje met de missionaris en de Zeemeermin is totaal overbodig. De film leunt dan nog alleen op Jack Sparrow die ook maar een spaarzame lach op je gezicht toont.

Nee het is allemaal wat minder geworden onder Marshall. Gore Verbinski was misschien beter geweest. Weet niet waarom hij de regie niet in handen heeft, misschien het zwakke plot.

avatar van Mega-Video

Mega-Video

Wat een waardeloos geheel! Gestuntel tijdens de aktiescenes en ongemotiveerd acteerwerk. Lijkt wel een afstudeerproject voor de filmacademie of een opname van de 'Bonte Avond' zoals we die vroeger hadden op kamp in Bladel. Overigens waren die leuker dan deze schertsvertoning. Puur bewijs dat Hollywood, ik zeg het nog maar eens, aan een algehele burnout lijdt. America the pitiful...!

avatar van stinissen

Geen magie , geen spanning , heel erg veel zeer flauwe humor gewoon een draak van een film , misschien nog te doen voor de 10-jarige onder ons. Waarom maken ze niet een keer een piratenfilm lekker bruut en rauw en zonder de nodige humor en bekijken het van de serieuze kant.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Ach, je kunt blasé beginnen doen omdat het de vierde Pirates film is, maar bij mij zit de piratenmoeheid er (nog) niet in : ik vond hem vermakelijk en zeker een stuk beter dan de vorige twee delen. Hier blijft het verhaal simpel en voor queestes als deze heb ik een zwak. Het acteerwerk is opnieuw uitbundig theatraal met Depp die een rol van hetzelfde niveau als vorige films weet af te leveren en ook Geoffrey Rush als Barbosa mocht niet ontbreken. Dat Knightley en Bloom er niet meer zijn vind ik daarentegen een opluchting. De film werkt verder met de zee-mythologie en ook dat is een pluspunt : na spookschepen en octopussen is het de beurt aan zeemeerminnen. Ja, het is een eenvoudig verhaal maar de film is niet meer of minder "kinderachtig" dan zijn voorgangers. Het is voor mij een POTC film zoals die hoort te zijn en ik sta dan ook versteld dat hij zo slecht onthaald wordt hier.

avatar van blurp194

blurp194

Dit vierde deel van de Pirates-serie is op zichzelf gezien best een aardige film. Er zit een redelijk verhaal in, er wordt best aardig gespeeld, het is mooi en vlot in beeld gebracht - nauwelijks kritiek op mogelijk, zou je zeggen.

Waarom is het dan toch zo'n onbevredigend gebeuren? Ik denk dat dat vooral ligt aan het frisse nieuwe enthousiasme dat in deel 1 zo overduidelijk aanwezig was, en in dit deel even overduidelijk ontbreekt. En, alles wat in deel 1 werkte omdat het nieuw was, zoals de maniertjes van 'Captain' Jack Sparrow, leveren hier niet echt meer een lachbui op - hoogstens een flauwe grijns. En dat wordt nog versterkt doordat het enthousiasme ook niet echt doorkomt, het is alsof het allemaal volledig op de automatische piloot gemaakt is, en daardoor blijft het vlak. Nog steeds is het geen slechte film - echt niet - maar, vooral in de vergelijking stelt deze film teleur.

Dan de cast - Johhny Depp doet eigenlijk precies hetzelfde als in de laatste twee delen, theatraal de aandacht naar zich toetrekken. Keith Richards is weer leuk, maar helaas maar heel kort aanwezig - net als Judi Dench. Penelope Cruz slaagt er absoluut niet in om Keira Knightley te doen vergeten - maar, om eerlijk te zijn haalde zijzelf ook het niveau van de eerste film niet in de daarna volgende delen. Geoffrey Rush dan, daar mis ik toch de vrolijke 'evil'-heid wat van... maar, die rol lijkt overgenomen te zijn door Ian McShane. Hij is wel een echt leuke verfrissende toevoeging aan de formule - maar, toch dan ook weer jammer dat zijn echt inktzwarte 'evil' daad in het begin van de film niet echt terugkomt in de rest van zijn karakter.

Goed, wat is de samenvatting dan? Best een vermakelijke film - maar, niet een om veel moeite voor te doen om te gaan zien.

avatar van RickZ

RickZ

Langdurige avonturenactiefilm met een inmiddels onorgineel en matig verhaal. Inderdaad slechter dan zijn voorgangers, onvoldoende!

avatar van Thorongil

Thorongil

Pirates Of The Carribean is een serie waar ik nooit fan van zal zijn. Net als de vorige zit ook deze film vol onnozelheid en is hij langdradig.
Vooral de scènes in Londen zijn pijnlijk, overduidelijk georchestreerd en Sparrow ontsnapt zonder al te veel problemen. En altijd maar het gebruik van de muzikale thema's uit de vorige films tot vervelens toe.
Sparrow doet gelukkig wat minder raar dan de vorige films. Snap niet waarom die zo populair is.
Af en toe eens wat deftige special effects en actiescènes met name de boot die zich tegen de muitende bemanning keert en de Meerminnen-aanval maar dat zijn we wel gewoon van films met zulke budgetten. Best dat ze er nu eindelijk eens een eind aan maken aan deze franchise.

avatar van Zinema

Schommelend schip.

Depp zal er ongetwijfeld wel bij varen, maar zijn typetje is zo langzamerhand een beetje uitgewerkt. Dit zoveelste deel in de commercieel uiterst succesvolle Pirates-reeks blijkt inderdaad echt op een kermisattractie te zijn gebaseerd. Langer dan vijf minuten zou kunnen, maar we hebben eigenlijk alle loopings wel gehad, zover ze de maag al kietelden. Leuk voor de kleintjes, maar zelfs in 3D blijft het een behoorlijk vlakke belevenis die nergens echt van de grond komt. De gerenommeerde cast stelt zelfs teleur. De achtbaanrit is waarschijnlijk een stuk aantrekkelijker, al komt er na dit deel vast ook een schommelend schip in het attractiepark. Of nee, die was er natuurlijk al. Brrrrr.

Redelijk.

avatar van Keane1983

Keane1983

Een zeer amusante film. hier en daar net iets over the edge met personages die er mijn inziens niet in hadden hoeven te zitten (denkend aan de catolieke jongen).
Verder kent de film, ondanks de lange speelduur, toch genoeg vaart.
Verder vind ik de film wel wat weder dan de voorgangers (niet dat ik het erg vind).
De humor is van het zelfde kaliber en ook weer vermalijk.
Soundtrack ligt lekker in het gehoor, en kent wederom de bekende deuntjes van weleer.
Ik heb me goed geamuseerd en hier en daar op het puntje van me stoel gezeten.
Actie scenes zitten goed in elkaar en zijn ook vermakelijk om naar te kijken.
Van mij krijgt deze film een dikke 4.0*

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Gisteravond op BluRay bekeken. Pirates of the Caribbean blijft leuk, wat mij betreft maken ze er nog een.

Het begint allemaal wel wat vanzelfsprekend te worden. Sparrow die gek doet en telkens weer ontsnapt met hetzelfde muziekje als in de eerste Pirates film. Ik ben geen PotC fan maar ik vind het wel goede films. Net als de voorgaande delen is het weer een leuk avontuur met mooie special effects en soms was het wel grappig.

Ik geef deze een 4* omdat ie beter was als deel 3 maar niet kan tippen aan deel 2.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Mijn verwachtingen waren niet zo heel na het zeer teleurstellende vorige deel. Maar ik werd positief verrast. Uiteraard steelt Johnny Depp opnieuw de show als Jack Sparrow (echt ongelooflijk hoe die man dat personage neerzet). Leuke cameo ook van Keith Richards (iets te kort naar mijn mening).

Vond het een prima 4e deel, niet zo'n heel interessant verhaal maar genoeg geslaagde grappen en actiescenes. Maar Jack Sparrow als voornaamste reden voor mijn positiviteit over deze film. Ja hoor, laat maar komen dat 5e deel. Savvy?

avatar van DVD-T

DVD-T

Een verademing na de twee vervolg films.

De Pirates reeks herpakt zich zeer goed met On Stranger Tides. De film grijpt terug op het avontuurlijke uit Black Pearl. En dat zie je. Jammer genoeg nergens echt groots/episch in de actie, maar door de exotische locaties vergeet je dat snel. De locaties zien er werkelijk verbluffend uit, en de zoektocht door het regenwoud is erg leuk gedaan. Begin is matig en mist gewoon een grote openingscène. Zodra we dan op het schip van Blackbeard, geweldig gespeeld door McShane, komen begint het avontuur. De film heeft best een hoge entertainment gehalte. De beste scène van de film was toch wel met de zeemeerminnen. Prachtig gedaan. Visueel zag dit moment er erg tof uit. Ook de rest daarna is erg leuk met een waardige afsluiting voor dit verhaal.

De nieuwe acteurs doen het met uitzondering van Cruz die ik erg oninteressant en irritant vond, doen eht allemaal erg leuk. De cast die al een aantal films meeespeelt vond ik wat minder. Al blijft Rushs' Barbossa geweldig om naar te kijken. Meest zoutloos personage is dan toch wel Jack Sparrow. Depp is volledig op de automatische piloot bezig en is hiermee ondergeschikt aan het verhaal, de setting en de rest van de cast. Misschien komt het ook wel een beetje doordat hij wat voorspelbaar is geworden.

Dan nog het verhaal. Heerlijk. Niet zo ingewikkeld en van de hak op de tak als in Dead Man's Chest en At World's End. Geen overbodige zijlijntjes en personages, maar gewoon lekker rechtoe rechtaan. De schrijvers verdienen dan ok wel wat credit doordat ze zich goed naar die kritieken hebben aangepast.

avatar van jpbeenen

jpbeenen

Buiten de leuke plaatjes een complete rukfilm .. weet nu weer waarom het vorige deel niet heb gekeken

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Die Caribische piraten-bende blijft me maar vervelen. Dit vierde deel (alweer) doet erg plichtmatig aan en heeft buiten een paar inventieve acties van onze vriend Jack Sparrow maar weinig om het lijf.

avatar van otherfool

otherfool

Stukken beter en vooral coherenter dan delen 2 en 3. Onvervalst nonsens-avontuurtje met zowaar een kop en een staart, bij tijden best spectaculair en redelijk grappig. Jack Sparrow lijkt zowaar weer iets meer op een karakter in plaats van een typetje en Rush maakt er een feestje van; een fijne rol voor hem. Doeltreffend simpel vermaak voor een doorsnee avondje cola en chips.

3*.

avatar van king-kevino

king-kevino

Heb deze in de Bios gezien en heb me er zeker mee vermaakt, binnen no time zit je weer in het "pirates"sfeertjes.

Johnny Depp weet Sparrow weer uiterst goed neer te zetten.

groot nadeel aan deze film is dat de gaten die onstonden bij het vertrek van Bloom maar vooral Knightley niet dermate opgevuld worden.

Deze film kan op die manier dus niet tippen aan de geweldige eerste film, Om het een One-man-show te noemen vind ik wat ver gaan maar de nieuwe karakters boeien nauwelijks (Angelica) of helemaal niet (Phillip en dat zeemeerminmokkel)

erg leuk is trouwens Keith Richards die de rol van Jacks vader wederom op zich neemt leuk om te zien dat deze gitaarheld niet alleen maar zijn tekst op leest

al met al een redelijk vermakelijk filmpje

avatar van NYSe

NYSe

De film komt niet helaas niet onder zijn "spin-off" status vandaan: waar de eerste drie een duidelijke trilogie vormen (hoewel het tweede deel iets te geforceerd over kwam, maar gelukkig werd gered door het derde deel) en het verhaal ook daadwerkelijk afronden, daar hobbelt deze daar nog een beetje achteraan.

De meeste oude personages zijn ervandoor en laten het aan Depp en Rush over om de film te dragen. Het is jammer dat ook zij de film overduidelijk voornamelijk als een bron van inkomsten zien, want waar hun personages zich in de trilogie steeds weer van een andere kant konden laten zien, is de ontwikkeling hier blijkbaar wel ten einde gelopen: Depp lispelt en waggelt weer eens aangeschoten rond terwijl Rush in smerige outfit zijn overbekende piraats praat. Het zijn twee oude circusdieren waarvan het trucje zo langzamerhand is gaan vervelen.

Al helemaal zonde is het dat er met de interessante nieuwe personages zo weinig gedaan is. Cruz speelt leuk en ziet er goed uit, maar komt nauwelijks echt uit de verf. En waar het personage Blackbeard ongetwijfeld imposant en onvergetelijk had kunnen zijn, weten we aan het eind eigenlijk alleen dat hij niet zo'n beste vader was en mogen we hem van onszelf wel vergeten.

De film zelf leek een aanéénschakeling van losse flodders, waarin de helden van het ene in de andere onheilsmoment wandelen (ik bedoel, wat stelde die overbodige onzin in dat hellende schip nou weer voor?).

Vermakelijk voor een keer, maar binnen no time vergeten. Voegt niks toe aan de trilogie, maar slaagt er gelukkig wel in haar niet te verkrachten. Overbodig: 2*

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Een hoop actie en hilariteiten moeten dit vierde deel een succes maken. Ik was al geen fan van het derde deel. Na een amusant begin, zakt ook dit deel in. De actie is leuk en Sparrow is amusant, maar het is allemaal weer veel van hetzelfde. Op naar deel vijf?

avatar van mister blonde

mister blonde

Nooit verwacht dat ik nog eens terug zou verlangen naar (de verder best wel capabele) Verbinski. Wat is dit een ongeinspireerde en zinloze herhalingsoefening van een uitgebluste formule. Blijft mijlenver achter, ook bij deel 2 en 3 (die al stukken minder waren dan 1). Toch zonde dat dit soort formules worden uitgeknepen ook al is er niets meer te vertellen en hebben de makers geen idee wat ze verder ermee moeten. 2 sterren.