• 9.374.678 stemmen

Met onder meer: Adam Sandler, Jack Nicholson en Marisa Tomei

Releasedatum: 5 juni 2003

Plot Anger Management

"Feel the love."

De rustige zakenman Dave Buznik (Adam Sandler) wordt per vergissing op een cursus 'woedebeheersing' gestuurd. Hier komt hij in aanraking met de lichtgeraakte dokter Buddy Rydell (Jack Nicholson). Het is uitgerekend deze psychotische instructeur die de irritatie in Dave naar boven weet te halen, want als er iemand een dergelijke cursus nodig heeft dan is het Rydell zelf wel.

Ik kan me niet voorstellen dat mensen hier om kunnen lachen. Wat een vervelende onzinfilm.

avatar van mister blonde

mister blonde

adam sandler is al geen geweldige acteur (ook niet in komische rollen), maar als je hem naast nicholson zet, dan blijft er helemaal niets meer van hem over. nicholson's bekkentrekkerij is in deze film het hoogtepunt.

verder is anger management niet meer dan een standaard komedie, met een paar leuke grappen,
zoals het gezang uit west side story. maar het eind; tja voorspelbaar, niet leuk en te makkelijk. wat ik niet snap is dat komediemakers het niet aan durven om een eind te maken dat geen happy-end is. de mogelijkheden om dat komisch te maken zijn veel groter.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Aardig, niet meer en niet minder. De film is op zich best vermakelijk en weet je best 100 minuten te amuseren, maar daar is het ook wel mee gezegd. De film leunt vooral op Nicholson, maar die is dan ook 100 keer grappiger dan Sandler. De film had er wat mij betreft wel een paar schepjes bovenop mogen doen, het blijft allemaal wat tam. Ook de echt hilarische scènes blijven jammer genoeg uit.

Toch nog 3 sterren, voornamelijk voor Nicholson.

De vliegtuigscène is zonder twijfel de beste scène uit de film.

Als de scenarioschrijver dat kan bedenken, vraag je je af waarom hij niet meer van dergelijke scènes kan bedenken.

De humor in de rest van de film is veel platter en voorspelbaar.

Dankzij Jack Nicholson is de film best vermakelijk. Adam Sandler is weer doorsnee Adam Sandler. Er zijn helaas maar enkele scènes die aan Punch Drunk Love doen denken. Frappant, als ik er even over nadenk gaat Punch Drunk Love meer over anger management dan deze film...

John Turturro doet een afgezwakte Jesus Quintana imitatie. Wat een verspilling van acteurs eigenlijk.

Ik dacht: hey leuk, John McEnroe, die gaat even voor wat pit zorgen. Maar nee, de man heeft blijkbaar al zijn adrenaline in zijn tenniscarière opgebruikt.

Totaal ongrappig en onecht. Het lijkt in de verste verte nog niet op zijn beruchte woedeaanvallen. Het is dan ook niet vreemd om een groot deel van zijn inbreng bij de deleted scenes te zien.

avatar van otherfool

otherfool

Teleurstellende team-up van Sandler en Nicholson, waarbij de eerste veel te ingetogen speelt en de tweede denkt dat z'n grijns de film wel kan dragen. Niet dus.

Te weinig echt goede grappen, een vreselijk irritante Nicholson (nee, niet op een leuke manier), zelfs de typetjes van Torturro en co vond ik maar matigjes uitgewerkt. Wel leuk om McEnroe alweer in een Sandler film op te zien duikelen.

Een paar keer gelachen, maar niet meer dan 2* in mijn ogen.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Het begon inderdaad zo leuk. Het ontzettende hypergestress in de luchtvaart van heden ten dagen word even heel mooi te kakke gezet. Daarna gaat de film een beetje verder als een 13 in een dozijn komedie. Het kabbelt gewoon lekker door, paar leuke grappen hier en daar. Nicholson gaat op de autopilot maar speelt zelfs dan nog met het allergrootste gemak Sandler geheel van het scherm af. Vond het niet zo heel bijzonder allemaal maar toch wel enigzins amusant todat... Het einde.

Tjonge, het stelt zelfs de de meest gruwlijk cheesy jaren '80 Family Ties aflevering ver, heel ver in de schaduw. Een ding, zo hoort het dus niet. 0,5* aftrek of anders gezegd "I guess Pearl Harbour sucked but this end sucked just a little bit more".

avatar van neo

neo

Tot aan die 'omzwaai' viel ik van de ene in de andere lachbui dankzij Jack Nicholson. De duivelse blikken en alles erbij, heerlijke acteur! Sandler staat er maar een beetje bij en maakte mij geen enkele maal aan het lachen. Het probleem met teveel Amerikaanse komedies; het zakt na een flink tempo als een pudding in elkaar. Hier ook weer. 2 sterren

Hmmmm.

Eerste deel: Loopt lekker! Sandler is een doorslag van Punch-Drunk Love, maar speelt het verder wel aardig. Nicholson is wat irritant en zwalpt wat teveel, maar dat doet z'n rol op die moment nog goed. Verder zijn er een aantal erg komische scenes, waar het Sandler personage echt zo geteisterd wordt dat er naast een tikje medelijden gewoon erg veel humor uit volgt.

De film keert wanneer het duo samen op reis vertrekt. De kleine, freaky irritaties (die voor de humor zorgden) worden opzij geschoven en worden vervangen door grotere (en platgetreden, uitgekauwde) issues. Ook Nicholson past hier helemaal niet meer in. Z'n bekkengetrek wordt saai en voorspelbaar, en je lijkt 10 eerdere films in één te kijken. Hier en daar een wrange glimlach, maar de film glijdt helemaal weg.

De film valt zwaar op z'n gezicht in het laatste kwartier. De omschakeling van Sandler en het goody-goody haha knuffel gelul vond ik niet om aan te zien.

2* dan maar, voor het sterke eerste deel. Film duurt verder ook wat te lang en gaat daarna helemaal plat. Jammer, gemiste kans.

avatar van Quentin

Quentin

Poep met een grote P, het enige dat me van de laagst mogelijke waardering afhoud is Nicholson. 1,5*

avatar van The Oceanic Six

De film weet de kwaliteiten van Nickelson en Sandler goed te combineren. Leuke wegkijker. Wel had ik tijdens de film een beetje het gevoel dat het allemaal niet zo origineel was. Maar het erg goede einde (ik had dat op een gegeven moment zelfs niet eens meer zo verwacht) maakte veel goed.

Nickelson steelt echt de show als bloedirritante psych. Erg goed gecast.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Leuke film. Er zitten enkele hilarische scènes in, zoals de vraag of Dave misschien wil uitleggen wie hij is. En dat ze hem zover krijgen om te zeggen:
''I don't now what the hell you want me to say!''
Of de scène aan de bar, de flirt-scène:
"I'm sorry I was so rude before but it's difficult for me to express myself when I am on the verge of exploding in my pants."

Wel jammer van het verhaal. Het einde van de film slaat volledig de plank mis. Als het ware wordt er dus een onschuldige man zomaar 'getest' op zijn woedebeheersing.

avatar van Zinema

Gemiddelde komedie met flauwe grappen en een zeer voorspelbaar en zoet verhaal. Zelfs Nicholson kan deze film niet redden.

avatar van Dutchero

Dutchero

Deze film is gebaseerd op een leuk idee en dat wordt redelijk goed uitgebuit door twee acteurs die een prima prestatie leveren.

Natuurlijk is het wel een beetje voorspelbaar, maar de film mijdt veel typische komedie flauwigheid, en dat is een plus. Het plotje is niet echt om over naar huis te schrijven (makers hebben goed naar 'The Game' gekeken) maar kan ermee door.

Nicholson als psychoot is altijd grappig, zo ook in deze film. Sandler vervult zijn rol ook prima, al zitten er scene's in waarin ik m niet echt geweldig vond.

Al met al een vermakelijk film, maar memorabel zeker niet.

avatar van Joan D.

Joan D.

Oei!

Dit was wel een héél matige komedie. Nicholson is en blijft een meesteracteur, en Sandler kan opzicht ook erg geinig zijn, maar beiden heren weten dit zaakje niet te redden. Het einde verknalt de film nog wel het meeste. Erg vervelend! Toch zaten hier en daar wel een paar leuke scenes zoals ''I Feel Pretty'' of de Bar-scene. Verder was er echter verdomd weinig aan.. Jammer!

avatar van 606

Leuke Komedie en een prima Adam en Jack als duo.

Verhaal is goed en grappen maken je aan het lachen, ook de overige rollen zijn vermakelijk.

3,5 ster

avatar van thunderball

thunderball

Deze net bekeken:

Geinig werkje. Komt wat moeilijk op gang, Sandler is ok, maar nergens bijzonder, echter het is vooral Nicholson, die de show steelt en de film daadwerkelijk stukken beter maakt.

Verder ook een aantal leuke bijrollen van oa JohnTurturro en Woody Harrelson, die beiden weer compleet gestoorde rollen spelen.

Verhaal is niet altijd even logisch en je moet vooral ook niet het allemaal serieus nemen.

Ik vond het behoorlijk vermakelijk.

Een zeven, ofwel 3,5 ster.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Flauwe onzin film die soms ietwat vervelend is. Sommige grappen zijn wel leuk maar het merendeel niet. Sandler en Nicholson vond ik trouwens niet bij elkaar passen en hebben bij elkaar weinig charisma. Nicholson zorgt zeker niet voor een teleurstellende rol maar dit is wel een van z'n mindere. 2,0.

avatar van dave

dave

Een film die nooit echt vermoeiend wordt, al heeft het zeker dat potentieel. Ik ben nog steeds geen fan van Sandler, wat wellicht de grootste invloed heeft op mijn beoordeling. Zijn hakkelend spreken en die idiote stemmetjes komen te clownesk over om aanvaard te worden, aangezien dit niet 'The Circus' is. Nicholson biedt gelukkig tegenwicht en lijkt zich tenminste te amuseren. De rest van de cast bestaat daarentegen uitsluitend uit typetjes of vlakaf flauwe personages. Turturro lijkt er als enige mee weg te komen. De grapjes worden zodoende meestal gebrekkig naar voor gebracht en missen vaak doel. Ondanks de clichématige romantiek en de fletse ontknoping, heb ik me verrassend genoeg niet verveeld. Geen idee hoe dat mogelijk is.

3,00 (2,75)

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Top komedie met leuke rollen van zowel Sandler als Nicholson. Grappig verhaal, complete onzin natuurlijk maar goed. Ik heb een aantal keren hardop gelachen. Het einde was cheesy, typisch Sandler. Geen minpunt verder.

avatar van Number23

Number23

Leuke komedie waarbij je moet oppassen dat je m niet te vaak ziet, wat bij mij het geval is. Sandler is voor de verandering echt leuk als man die zijn woede niet goed kan uiten en daardoor alles opkropt. Nicholson is briljant als woedebeheersing-coach en zijn methodes zijn raar, genant dus grappig.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Beetje flauwe tamme komedie wat mij betreft. Sandler is wel oke, maar Nicholson (en dan ook zijn rol) vond ik helaas af en toe een beetje misplaatst. Zo'n groot acteur verwacht je niet met slapstickachtige humor. Voor de rest nog wel het aanzien waard, maar denderend is het niet.

avatar van Spetie

Vermakelijke film uit de Sandler stal.

Het script is aardig, maar bevat nogal wat schoonheidsfoutjes, al kan ik me er bij een film als deze eerlijk gezegd niet zo heel erg aan storen. Jack Nicholson is een leuke toevoeging aan de film en laat hier zien op momenten ook erg grappig uit de hoek te kunnen komen. Sandler doet zijn ding, maar gelukkig zijn daar ook nog leuke bijrollen van John Turturro, Woody Harrelson, Luis Guzmán, John McEnroe en John C. Reilly.

Soms vliegt de film iets uit de bocht, maar over het algemeen blijft het amusant genoeg. Het einde is weliswaar zoet, maar op zich kon ik daar ook wel goed mee leven. Het is duidelijk een film die op papier niet zo bijzonder is, maar die gered wordt door de overige cast, die bijna allemaal een grappige bijdrage leveren. En humor is toch het punt waar ik deze film vooral op beoordeel.

avatar van Film Pegasus

Nogal standaard komedie waarin sommige grappen bestaan uit 'het is allemaal een misverstand', helaas ook een bekende formule bij series als F.C. De Kampioenen. Af en toe zorgt het wel voor een glimlach en zowel Sandler als Nicholson zijn niet slecht bezig. Maar het wordt nooit een echt goeie film. Eentje uit de zovelen.

avatar van Ajacied16

Ajacied16

Mwah, geen super film. Bij vlagen vond ik het erg flauw en overdreven en ik heb er niet heel vaak om moeten lachen. Nichelson zet wel een erg goede rol neer, maar dat is dan ook direct het beste uit deze film. Sandler vind ik namelijk een irritante acteur. Geen idee waar het aan ligt, maar het kijkt gewoon niet plezier. Hoger dan 2* ga ik dus echt niet geven.

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Film met leuke, grappige momenten.

Al had ik wel meer het soort humor verwacht zoals de bed scene in het eerste half uur, daar bleef het helaas op wachten.

Heel goed geacteerd en enkele cameo's van bekende gezichten.

Minder hylarisch dan ik had verwacht maar wel leuk genoeg om eens gezien te hebben.

avatar van scorsese

Matige film waarin een man, door een incident in een vliegtuig, naar een zelfbeheersingscursus wordt gestuurd. Alhoewel de casting van Adam Sandler tegenover Jack Nicholson op zich wel voor vuurwerk zou moeten zorgen, is dit niet het geval. Op een enkele scene na is de humor nogal flauw.

Een aangename komedie met Adam Sandler en Jack Nicholson

Het is niet echt wat je noemt hilarisch, maar het hij blijft wel overeind! Wat ik hilarisch vond, was de lach van Jack Nicholson

Verder echt een hele leuke film, gewoon voor een sobere avond! Je kijkt hem zo weg. Leuk en origineel verhaal. Wat ik ook erg grappig vond was hoe Buddy, Dave voor de gek houdt. Fantastisch!

3 sterren voor de acting, verhaal en humor.

avatar van Kondoro

Kondoro

Anger Management

Dit was toch wel een beetje een aparte film. Ik kon mij niet echt op alle vlaktes vermaken met Anger Management en dan vooral met het onlogische en soms wat saai verhaal kwam ik niet ver. Ik had van het weekend ook Mr. Deeds (2002) gezien die was toch wel een tikkeltje beter, al was Anger Management niet slecht, beter dan Mr. Deeds (2002) vond ik hem persoonlijk niet.

Het verhaal was toch wel vreemd, maar vaak typisch Sandler. Sandler is een zakenman in het maken van kleding voor dikke katten, waarna hij ruzie krijgt met een tuttebel in het vliegtuig. Hij word op Anger Management gestuurd om daar meer voor zichzelf op te komen. Het blijkt allemaal een set-up te zijn en hij kan nu voor zichzelf opkomen en zich te laten zien.

Verhaal was meh, concept was oke. Mijn volgers moeten nu niet denken dat ik aan de Romcom's verslaafd raak. Ik ben vaak wel een Sandler fan, meer dan misschien anderen maar, ook deze film kon bij mij niet echt iets los halen. Plezier was er niet veel, alleen het komische dat hij juist gek werd van zijn Anger Management leraar.

avatar van Theunissen

Deze ietwat flauwe Komedie / Romantiek film, werd in de Verenigde Staten een grote hit, terwijl hij hier geen volle zalen trok.

In dit verhaal draait het om de timide zakenman Dave Buznik (Adam Sandler), die na een opstootje om een drankje in een vliegtuig ten onrechte wordt veroordeeld tot een cursus "boosheidbeheersing". Zijn therapeut is Dr. Buddy Rydell (Jack Nicholson) en die runt zijn praktijk op een aparte manier. Binnen de kortste keren staat Dave Buznik's leven op zijn kop en moet hij alles doen wat Dr. Buddy Rydell hem opdraagt.

De opening van de film met een flashback van Dave Buznik's jeugd in 1978 waarbij hij vernedert werd, was best leuk, maar voor de rest is dit een onevenwichtige komedie waarin dan wel de fans van Adam Sandler (speelt met zijn film-alter ego de rol van braverik met onderdrukte woede) dan wel de fans van Jack Nicholson (speelt met zijn imago de rol van ster met woede uitbarstingen), teleurgesteld worden.

Dat het toch nog enigszins vermakelijk is, komt vooral door Jack Nicholson. Verder is het leuk om te zien dat een aantal bekende acteurs en actrices ook een rol of rolletje hebben in deze film, zoals de altijd leuke Marisa Tomei (in de rol van Linda, die de vriendin is van Dave), Woody Harrelson (in de rol van beveiligingsagent Gary en "Galaxia") en John Turturro (in de rol van mede therapiepatiënt Chuck).

Al met al leuk om eens gezien te hebben deze Komedie / Romantiek film (duurt circa 100 minuten) en dan vooral vanwege Jack Nicholson.

avatar van Black Math

Black Math

Een aardige komedie met een rol voor Nicholson die hem op het lijf geschreven staat. Leuk om te zien hoe de hoofdpersoon in een Kafkaeske situatie terecht komt en Nicholsons karakter moet zien te verdragen. Natuurlijk blijkt het allemaal een complot van de vriendin van de hoofdpersoon te zijn om hem assertiever te maken. Je ziet het al van verre aankomen en de uitwerking ervan is nogal klef. Maar tot die tijd is het redelijk vermakelijk. 2,5*.