Genre: Actie / Avontuur
Gesproken taal: Frans, Noors en Engels
Releasedatum: 28 juli 2011
Bekijk via Disney+
Plot Captain America: The First Avenger
"When patriots become heroes"
Een dappere, maar zachtaardige jonge soldaat genaamd Steve Rogers moet aan een aantal experimenten deelnemen voor het Amerikaanse leger, het zogenaamde Super Soldier programma. Maar wanneer het experiment wordt stopgezet besluiten ze Steve te gebruiken om het imago van het Amerikaanse leger te verbeteren.
Captain America / Steve Rogers
Nick Fury
Dr. Arnim Zola
Mr_White
- 2067 berichten
Nieuwe speciaal door Marvel geproduceerde retro poster geplaatst, een stuk beter dan die suffe photoshop rotzooi waar ze normaal mee komen aanzetten.
Metalfist
Geniale poster met een dikke verwijzing naar de eerste comic. Dit gaat echt ontzettend goed worden!
jarno1975 (moderator series)
Inderdaad mooie poster maar vraag me af of die geaccepteerd wordt.
Mr_White
- 2067 berichten
De poster is een officiële Marvel poster, dat hij in gelimiteerde oplage beschikbaar is maakt dan niet uit.
sofripa
Ik kijk ze bewust niet, wil helemaal fris de bioscoop inlopen.
Wat ik heb gezien ziet er niet fris uit, maar wel cool...
SnakeDoc
Nieuwe poster toegevoegd. Vond die andere mooier
Maar dit is de meest recente
Martijnnn
Moet het altijd de meest recente zijn?! ik vond die andere 1 van de mooiste posters ooit! Deze niet bepaald...
jarno1975 (moderator series)
Op de vorige poster stonden geen credits vermeld. En de voorkeur gaat uit naar een poster waar die wel op staan.
Timothyvdmeer
ben erg benieuwd naar deze film. Marvel films zijn altijd zeer goed te pruimen.
TheLionKingFan
jarno1975 (moderator series)
De eerste reacties van de premiere van de film komen binnen.
Captain America is the best superhero movie this summer. Was up there with Iron Man.
Captain America was Awesome!!
I was originally skeptical about CAPTAIN AMERICA. I was wrong. It's not perfect, but it rocks. Best Marvel film yet.
the 2nd half of CAPTAIN AMERICA rushes by, but I still loved the movie. Evans is the perfect Cap.
The Cube
Ik heb de film nog niet gezien, maar dat masker/helm van Cpt. America ziet er zo lomp uit. Die vleugeltjes moeten gewoon op dat masker/helm.
Mocht er een vervolg komen op Cpt. America, waar zou het verhaal over gaan, de villains? Waarschijnlijk weten de die-hard fans er meer van.
Filmkonyn
leuke vermakelijke film.. Uiteraard bol van het Amerikaans patrionisme (Wat verwacht je anders bij zo'n titel
) Vrouwelijk schoon mag er zeker wezen (Hayley Atwell
) Verder zitten er een paar domme dingen in de film, maar dat mag de pret niet drukken. Ga je hier kritisch naar kijken, dan gaat de film tegenvallen, maar voor de rest is het zeker leuk gemaakt. Oh en dan nog 1 klein tipje.. ga geen chliche's tellen.. want je raakt de tel kwijt
filmfr3@k
prachtig mooie visuele film!
natuurlijk doordrenkt van de o zo bekende cliché maar goed da's typisch Amerikaans...
moet wel zeggen dat ik de scene met het vliegtuig een beetje slordig vond.... als Cpt. America gewoon even een beetje normaal probeert te landen zou hij misschien niet in narcose zijn gevallen....
maar goed toch leuk einde die ons weer een stapje dichter bij de Avengers brengt
heb tijdens de gehele film wel met een glimlach rond m'n mond gezeten en me geen moment verveelt, zeker een 4,5!
DiDa
Zeer positieve review:
Captain America: The First Avenger (2011) Recensie - Movie 2 Movie - movie2movie.nl
gorelover
Erg meegevallen deze film.
Beter dan Spiderman, Thor etc.
Heerlijke jaren 40 vibe, dito muziek.
Het cabaretnummer was een grote verassing, erg leuk gedaan (en een overvloed aan lekkere dames),
En wat een lekkere meid die Agent
, jammie.
Andere dames zagen er ook zeer appetijtelijk uit.
De hoofdrolspeler blijf ik een beetje een sukkel vinden, maar hij deed zijn rol wel goed.
Leuke effects, humor en vooral die rode lippen
Leuk einde, de hele bios werd afgebroken.
Smaakt naar meer, maar ben bang dat deze jaren 40 sfeer voorgoed verleden tijd is, en dat vind ik persoonliijk erg jammer.
dikke 4.5 *
esoxlucius
Gisteren gezien (helaas geen 3D) tijdens de Burgers Beer & Blockbusters avond van Utopolis Almere.
Vermakelijke film met genoeg actie, maar op sommige puntjes wat traag. Had van mij 15 of 20 minuten korter gemogen.
Voor de liefhebber van Marvel is het wel het kijken waard.
Ik denk dat in 3D deze film beter tot zijn recht komt.
Drs. DAJA
I'm not amused (videorecensie): MovieSense TV: Captain America: The First Avenger – recensie | MovieSense - Online filmmagazine
Drs. DAJA
Voor de liefhebber van Marvel is het wel het kijken waard.
Ik denk dat in 3D deze film beter tot zijn recht komt.
Dat zal je tegenvallen, misschien wel van deze nieuwe stroming 3D-films het slechtste gebruik van de techniek. Erg saai vooral zonder echte 3D-visie.
marzuq
Met of zonder een saaie film ik hoop niet dat dit wat beloofd voor Avengers. Ik lees al vanaf dat ik een klein ventje was Marvel comics en favoriet was altijd De Vergelders. De fillm blijft erg lang in het weinig interessante wo2 deel hangen....Slap en weining meeslepend verhaal
50/50 met een mooie terugkomst in het heden van redskull was beter geweest
Mischien ben ik wel een beetje blockbuster moet, maar ik vond dit een grote tegenvaller. Xmen vond ik daarentegen wel erg goed,
Al DeNiro
Topfilm met een mooie held (zero to hero, nooit opgeven, vechten voor vaderland) en bad-guy (rode schedel, speciale wapens)
WOII, nazi's en Noorse mythologie maken CA ook bijzonder.
Verder leuk om de goed uitziende Hayley Atwell en vader van Iron Man te zien.
Ik kijk nu wel heel erg uit naar The Avengers met Nick Fury, Iron Man, Thor, Hulk en Captain America.....
wimnoot
Captain America: The First Avenger
Weer een Marvel film, en weer erg leuk. Ik kijk steeds meer uit naar The Avengers. Deze is beter dan Thor en net zo goed als X-Men: First Class.
Een paar dingen die opvielen. De mini Chris Evans heeft een bepaalde charme die we terug vinden bij Hobbits en Dobey van de Potter films. Erg knap gedaan, al is dit na Benjamin Button niet zo heel nieuw meer. Howard Stark (gespeeld door Dominic Cooper) heeft wel wat weg van Tony Stark, wat ook logisch is want hij is zijn vader. Hugo Weaving zet een goede schurk neer als Red Skull, maar helaas echt memorabel wordt hij niet.
Verder is alles gewoon heel degelijk, van de muziek (van Silvestri) tot de actie-scenes, bij vlagen lekker bombastisch en over de top. Aan het eind een paar prachtige luchtshots met zo'n kleurige horizon. Maar verder niet baanbrekend, gewoon zo als het hoort.
Als je door het geweldig aanwezige Amerikaanse patriotisme kan heenkijken, zit je wel op je plek bij deze film. Mocht je je hier bij andere films al aan storen, sla hem dan maar over. Het is USA all the way, wat ook niet vreemd is gezien de titel. Gelukkig is Steve Rogers een bescheiden kereltje, die niet die schreeuwerige yank kwaliteiten bezit. Dus weer een geslaagde Marvel film, ik ben ze nog niet zat!
4 punten
cordiacovens
Zeer vermakelijke film en een zeer goede superheldenfilm, door de wat langere aanloop krijg je veel sympathie voor CA/Steve wat erg goed werkt. daarnaast zag her er visueel erg goed uit
1 van de beter superheldenfilms van dit jaar

Captain America: Brave New World
2025

Captain America: Civil War
2016

Captain America: The Winter Soldier
2014

eBay haalt 'Dahmer'-kostuum offline, Harrison Ford speelt rol in nieuwe 'Captain America'-film | MovieMeter Recap

The Dark Knight

Rush: Beyond the Lighted Stage
Muziek / Documentaire, 2010

Batman Begins
Actie / Misdaad, 2005
new york citytweede wereldoorlognazishieldsuperheldgebaseerd op stripsuper soldiernazi duitslandheroismperiode stukbrooklyn, new york citypost-credits scenemarvel cinematic universe (mcu)angryblack widow 3dorigin storysoldiersmarvelwaragent carteragents of shieldanother black widow bold