• 9.378.179 stemmen

Buffy the Vampire Slayer (1992)

Horror / Komedie | 86 minuten

Genre: Horror / Komedie

Geregisseerd door: Fran Rubel Kuzui

Met onder meer: Kristy Swanson, Donald Sutherland en Luke Perry

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Buffy the Vampire Slayer

"She knows a sucker when she sees one."

Het leven van de tiener Buffy staat in het teken van winkelen, winkelen en nog eens winkelen. Dit verandert echter als ze op een dag een man tegen komt die haar informeert over het feit dat zij de uitverkorene is om vampieren te vermoorden. Met de hulp van haar instructeur leert ze te vechten, en samen met haar vriend Pike moet ze de meestervampier zien te overwinnnen.

avatar van mikoz

mikoz

haalt het niet bij de tv-serie

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

De serie is inderdaad beter, maar zo belabberd als de film er hier vanaf komt vind ik toch ook weer overdreven.

Vond het best aardig voor een vampierenfilm.

Met nog een best redelijke cast.

3,0

avatar van Witch-king

Witch-king

Het is een hele tijd geleden dat ik deze film gezien heb, en het is wel een baggerfilm.

De serie is stukken beter.

1* voor de moeite.

avatar van BlueSword

BlueSword

BIG fan van de serie!

alleen de film vond ik best wel slecht, ik geef het een 3.0.

ik denk dat de mensen die buffy serie nie boeien deze ook nie echt wat zou zijn.

de serie blijft toch een topper en dit is er niks bij vergeleken met dat.

ik moest wel een paar keer nog lachen om een maar grappen.

geef het toch nog wel een 3.0 omdat tja, buffy-fan he.

avatar van otherfool

otherfool

Matig maar toch nog wel te verteren werkje. Zou natuurlijk allang in de vergetelheid zijn geraakt zonder de (eveneens matige) serie. Buiten de fans van de serie zou ik deze film eigenlijk niemand aanraden.

2,5*.

avatar van lowhusky

lowhusky

lang geleden gezien en was wel vermakelijk alleen zagen die vampieren er niet uit

avatar van lowhusky

lowhusky

Veel slechter dan dat ik me herinnerde. Ik verlaag mijn stem naar 1 ster

avatar van Modar

Modar

Wij hebben thuis de gehele serie op dvd naja wij me zusje dan hehe. Ik heb de hele serie gezien en die vond ik wel vet. Vandaag ik kwam thuis film was net begonnen en ik denk hmm eindelijk is de orginele film kijken. De film leek me leuk maar viel me toch wel tegen. Vampieren leken zeer vriendelijk en totaal niet sterk, en het doden van de vampieren ging ook wel erg simpel voor een vampier zijn doen, ik denk als dracula deze film zag dat hij zich om zou draaien in het graf maar dat terzijde.

Kortom de serie is dus vele malen beter dan de film zoals BlueSword hierboven ook al zei. De film krijgt van mij 2.5 ster omdat verhaal wel geinig was maar meer ook niet.

avatar van Purmerend

Purmerend

Leuk dat Rutger Hauer hier de hoofdpiet van de vampieren speelt.

avatar van Stevo

Stevo

lowhusky schreef:

Veel slechter dan dat ik me herinnerde. Ik verlaag mijn stem naar 1 ster

Dat was ook mijn gedachte

avatar van mister blonde

mister blonde

Een wel erg laag gemiddelde voor deze camp. Heb een aantal keer goed gelachen. Tel daar de aardige bijrollen van Hauer, Arquette, Sutherland en nog wel een aantal leuke, bekende koppen bij op en ik kom uit op een 2,5.

avatar van mikey

mikey

De kleding die buffy droeg, lijkt me zelfs voor die tijd gedateerd. Anyway; deze film is net zo lelijk als de serie alleen de hoofdrolspelers zijn veel grappiger. Kleine ***

avatar van zwibberpiff

zwibberpiff

Slechte film, ik ben een grote fan van de serie maar dit was echt crap. Toch 2** voor Luke Perri, David Arquette en Rutger Hauer.

avatar van Inperfections

Inperfections

1,5* (3/10). Meer kan ik het echt niet geven. Belachelijke storyline. Slechte regie. Slecht acteren... ALLES!!

avatar van sherena

sherena

Vond de film toen leuk. Maar zoals vele anderen al zeiden de Serie is veeeel beter. Heb ze ook allemaal op dvd (net als Angel de spin of) Als echte fan kan ik uit nostalgische reden toch nog een ***0.5 geven. (Vooral om de hilarisch gemaakte vamps dan) Bij de serie hebben ze dan ook een aantal jaren kunnen oefenen op het verbeteren van de morphs. Super gedaan !!

avatar van *eef

*eef

Aardige film, maar die kleren, gatver. De 10x betere gelijknamige TV-serie is op deze film gebaseerd

avatar van boekenutje

boekenutje

Kijk, als je de film pas ziet, nadat je gewoon bent van de serie, die trouwens heel goed is, (Moest er een top 10 bestaan van de series staan Buffy en ook Angel bovenaan) dan heb je al direct genoeg gezien. Die kledij zeg, , het enige wat ik er nogal redelijk aan vond, was Rütger Hauwer (maar dit komt omdat ik hem graag zie spelen).

avatar van Musicer

Musicer

Slecht, om kort te zijn. Mijn verwachtingen waren wel redelijk hoog gespannen, omdat ik deze heb bekeken nadat ik de serie kende, die veel beter is,( maar Angel is nog veel beter:))

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

best wel leuke film.

Verhaal is al vaker gebruikt maar moet zeggen dat ik er genoten van heb.

3.0***

avatar van niethie

niethie

Aangezien ik een grote fan van de serie ben moest ik de film natuurlijk een keer gezien hebben, en de eerste keer dat ik hem keek viel hij behoorlijk tegen, maar gisteren heb ik de film nog maar eens een kans gegeven.

En ik moet zeggen dat ik het kwa slechtheid allemaal nog wel mee vond vallen, de film is inderdaad erg amaturistisch, alle personages die in de film voorkomen en de acteurs die ze spelen komen allemaal ontzettend dom over (maar ik denk dat dit gewoon de bedoeling was).

Het leukste aan de film is dat hij zichzelf absoluut niet serieus neemt dit zorgt ervoor dat er nog een hoop komische scenes en dialogen in de film zaten en ik af en toe nog een hoop gelachen heb, toch kan de film in de verre verte niet meten met de briljante serie maar toch is het leuk om als buffy fan de film een keer gezien te hebben. 2,5 sterren

avatar van K@i

K@i

weet nog goed dat ik deze film puur voor Sarah en Michelle keek

vooral Michelle vond ik heerlijk met der jonge smoel en rode haar Willow mocht er ook zijn alleen jammer van der korte haar en lesbian rol

de film zelf heeft me nooit geboeit

voor de twee meiden die er toen nog aantrekelijk uitzagen Kudos

avatar van K@i

K@i

HUH volgens mij spelen hier helemaal geen Sarah noch Michelle en Willow

avatar van AHWA

AHWA

Nee, dit is de film, voor Sarah en Michelle moet je bij de serie zijn

avatar van MiranLovertje

MiranLovertje

Jammer de serie was 10 keer beter. In die tijd dan Als je er nu naar kijkt zie je pas hoe amateuristisch het allemaal was toen, maar wel erg leuk

avatar van Sutherland

Sutherland

Gister toevallig tegengekomen op tv toen ie net begon. Dacht dat het wel aardig moest zijn met zo'n cast, helaas viel ie nogal tegen. Best amateuristisch, en de gevechten leken ook nergens op. Af en toe wel een leuk klein grapje, maar die vampieren waren toch ook zo slecht. Totaal niet eng. Beetje een geflopte film, helaas.

avatar van Aapje81

Aapje81

Dit was toch wel een erg leuke cultfilm waarbij het campgehalte erg hoog is. Heb me hier prima mee vermaakt

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Deze film heb ik steeds gemeden. Ik ben een grote fan van de Buffy serie, en wist dat de kans dat ik deze film goed zou vinden geweldig klein zou zijn. Ook is al veel in artikels vermeld dat deze film een echte flop was.

Onlangs toch voor een euro kunnen kopen, dus dacht ik dat ik hem maar eens een kans moest geven, enkel en alleen maar om mijn fan zijn te vervolledigen.

Hij trekt inderdaad op niets. Het verhaal is nochtans zeer goed, maar die uitwerking :-s oh my God. Sarah Michelle Gellar ontbreekt echt, Kristy Swanson kan gewoon deze rol niet dragen. Luke Perry vond ik wel goed in de rol als Pike. Verder zijn de kleding er ook wel zwaar over :-s. En dan nog de vampieren, die trekken op niets, en ze gaan niet eens *poof*.

Eentje die gewoon gaat blijven staan als vervollediging van mijn Buffy collectie, maar daar blijft het bij, de film is gewoon te slecht om zelfs maar een vergelijking te maken met de pracht van een serie die Buffy is.

avatar van Aapje81

Aapje81

Ik had de film gezien voordat de serie begon. Hoewel ik beide kan waarderen blijft deze film in mijn ogen toch de basis voor de serie. Ok het is niets bijzonders. Maar de film heeft zeker zijn charmes. Een beetje zoals Batman in de Adam West periode.

avatar van renzoroy

renzoroy

enige positieve aan deze flutfilm is dat het een supervette serie voortbracht

als ze deze film nou beetje in dezelfde trand als de serie hadden gemaakt was die waarschijnlijk wel vet geweest.

en ik moet ook zeggen dat ik sarah michelle gellar een veel geloofwaardigere buffy neerzet dan kristy swanson.

avatar van G to the J

G to the J

Slecht....

Die chick is lelijk.. ze hadden beter die van de serie kennen pakken..

is veel beter voor de film en leuker om naar te kijken!