Justin Bieber: Never Say Never (2011)
Genre: Documentaire / Muziek
Geregisseerd door: Jon M. Chu
Met onder meer: Justin Bieber
Releasedatum: 31 maart 2011
Bekijk via Netflix
Plot Justin Bieber: Never Say Never
"Find out what's possible if you never give up."
Het verhaal achter de Canadese R&B en popsensatie, Justin Bieber. De documentaire geeft een blik achter de optredens van de jeugdige zanger die op 16-jarige leeftijd al miljoenen fans heeft weten te vergaren. Ook krijgen we een unieke blik in de geest van de zanger zelf en hoe hij met al deze druk op zo’n leeftijd zelf omgaat.
Nomak
Als je een held bent bij 70 miljoen of meer zul je ook wel een fan zijn van Mugabe en Khadafi.

Justin Bieber heeft voor zover ik weet nog nooit iemand kwaad gedaan.
Zijn management is een held. Die harken een kapitaal binnen. Bieber wordt gewoon gebruikt, maar zal er uiteraard goed aan verdienen.
Nomak
Het zal hem sowieso worst wezen als hij gebruikt wordt of niet. Hij hoeft zijn hele leven niet meer te werken, bijna elk meisje van zijn leeftijd is verliefd op hem en hij kan zich nu al alle luxe permitteren waar andere mensen alleen maar van kunnen dromen. En dan is ie nog niet eens meerderjarig.
Rianneke_Dan
Zag hem laatst in RTL Boulevard langskomen, wat een leuke jongen! Erg spontaan en 'normaal' in zijn doen en laten. En dan is hij ook nog eens een schatje om te zien. Niks mis met Justin, en hij heeft het inderdaad goed voor mekaar. Zolang hij niet naast zijn schoenen gaat lopen vind ik het allemaal prima!
Dat klopt. Ik geef hem ook groot gelijk. Zelfs als hij over 2 jaar weer volledig vergeten is, is hij stinkend rijk. Maar laten we niet doen of Bieber nou zo'n extreem groot talent is op welk vlak. Hij weet zichzelf goed te verkopen en hij heeft een koppie waar tienermeisjes van 13 jaar op vallen. De rest is allemaal het werk van zijn management.
Ik heb ook zeker geen hekel aan hem hoor. Ik gun iedereen zijn of haar succes. Behalve Paris Hilton dan
Tonypulp
Hij heeft 0,0 nul talent, behalve een (tot een bepaald punt) bruikbare stem (deels door te werken) en een aangeboren hoofd. That's it, het is geen wereld wonder dit kind. Enkel wat slimme marketing en alle, vrijwel breinloze, jeugd van tegenwoordig hobbelt er weer (terwijl ze zichzelf volledig aanpassen) achteraan. Kan daarom toch wel interessant zijn hoor, deze docu.
Naomi Watts
Hij is nog maar net 17, een groot marketingsproduct maar sluit het niet uit dat hij een groot artiest kan gaan worden. De wereld weet niet eens wat hij helemaal in zijn mars heeft omdat ie nog niet veel schrijft en produced. Ook is zijn stem nog lang niet volgroeid. Kijk maar naar een Timberlake bvb, of een Aguilera.
Nomak
Ik heb ook zeker geen hekel aan hem hoor. Ik gun iedereen zijn of haar succes.
Nomak
Erg spontaan en 'normaal' in zijn doen en laten.
Ben het met je eens. Behalve dat deze docu boeiend kan zijn. Dit gaat over zijn optredens enzo. Als er een docu komt waarbij hij gevolgd wordt van zijn onbekendheid tot megaster, dan zou het wel wat kunnen zijn. Deze film nu zal wel een kritiekloze worst zijn, die alleen gekeken wordt door de jonge tienermeisjes.
Dat is ook zijn rol he. Hij weet wel hoe hij met media om moet gaan. Imago kweken is natuurlijk cruciaal.
Maar het zal geen kwade jongen zijn nee.
Asaharo
Meer dan 70 miljoen euro. Haha, laat de haters maar haten, Bieber is een held!
Mensen adoreren omwille van hun banksaldo, dat is pas zielig. Decadent vind ik het. Een hele generatie wordt opgevoed met allerlei spilzieke idolen, die geld verbrassen alsof het water is, en iedereen lijkt het maar normaal te vinden, meer nog het worden rolmodellen.Nogmaals; ziek.
Tonypulp
Nomak
Mensen adoreren omwille van hun banksaldo, dat is pas zielig.
Asaharo
Ik adoreer niemand. Maar als talloze jaloerse types hier en overal op het internet schreeuwen dat hij niets kan en niets waard is, dan verwijs ik graag naar zijn banksaldo. Ja, dat roept nog wat meer jaloezie op.
ach, jaloezie heeft er niets mee te maken beste Nomak. Ik ben opgegroeid met weinig en ik ben content met weinig. Als ik in mijn leven gewoon chillekes kan leven ben ik al gelukkig. Jij schreef gewoon een zeer eigenaardig bericht en ik reageer op de decantie die ervan af droop. Heeft zelfs weinig met bieber te maken mijn commentaar, maar alles met de popcultuur. Je mag voor mijn part de moraalridder van Bieber zijn hoor, helemaal geen probleem mee.
Nomak
ach, jaloezie heeft er niets mee te maken beste Nomak.
Asaharo
Jaloezie heeft er alles mee te maken. Ik doel trouwens niet op jou, maar op al die trieste jochies die het internet volspammen met anti-Bieber berichten. Dat komt voort uit pure jaloezie. Succes roept jaloezie op. Persoonlijk ben ik iemand die daar altijd heeft bovengestaan, jaloeziegevoelens zijn mij compleet vreemd. Ik gun iedereen het beste zolang men niemand kwaad doet.
Bij sommige mensen is dat inderdaad zo, ik dacht dat je het persoonlijk bedoelde. Maar als je die hele machinerie ziet die de muziekwereld nu beïnvloed kom je tot de conclusie dat de essentie van muziek dood is.En ja je kunt dan zeggen, vroeger was dat ook, er waren ook artiesten die gemaakt werden door managers maar helemaal niet op zo een grote schaal en met zulke grote bedragen. Neem nu bv. hedendaagse beginnende rockbandjes; ze spelen gewoon klakkeloos hun setje en het is gedaan, en ondertussen hebben ze 3 gitaren back-up moest er iets fout lopen. Den Jimi speelde gewoon met zijn kapotte gitaar verder en zo hoort het ook. Nu is alles zodanig georganiseerd dat de essentie dood is. Jamsessies behoren ook tot het verleden. Ik ga elk jaar naar festivals en ik kan de bands die buiten de lijntjes kleuren op mijn één hand tellen. Men speelt vandaag muziek om geld te verdienen en om niets anders. Films idem dito natuurlijk, het kapitalisme is zodanig vulgair aan het evolueren dat het echt niet meer skeun is.
SSS
Laten we even teruggaan in de tijd, toen jij en ik 12-16 waren... luisterde jij naar The Beatles, Neil Young, The Smiths, Nick Drake, Otis Redding?
(Zul je zien dat jij met die muziek bent opgegroeid...)
Ik was op die leeftijd aan het No-no-en op 2Unlimited en had Two brothers on the 4th floor terwijl ik in een rijtjeshuis woonde bij paps en mams. Daarnaast zong ik maar wat graag mee op Salt 'N Pepa's ''Let's Talk About Sex''.
De meeste mensen zijn wel jaloers omdat zij niet hebben bereikt wat hij wel bereikt heeft.
Waarom zou je anders een hekel hebben aan J bieber.
Wat heeft hij jou / jullie misdaan.
Bieber heeft het gewoon goed gedaan.
Ik heb verder weinig met de hele pro of anti-toestanden met dit ventje, maar ik was het toch wel eens met die recensent laatst bij DWDD.
Dit soort tieneridolen waar bakvisjes voor wegzwijmelen en die daardoor populair worden is van alle tijden, maar deze Bieber is muzikaal toch wel heel erg inwisselbaar.
Skycrawler
Zijn (defuncte) boybands zoals East 17, Westlife, The Backstreet Boys en 5ive en de mensen die deelnemen aan talent shows dat ook niet? Wat maakt Justin Bieber erger dan deze 'artiesten'?
Muchacho
Is het jaloezie? Geen idee, ik zou het ook niet erg vinden als ik met zo'n stem en wat slappe lyrics miljoenen zou verdienen. Probleem is dat die gast niet echt talent heeft (of hij heeft het iig nog niet laten zien) en hij loopt nu al naast zijn schoenen. Ik bedoel, die gast is pas een jaar ofzo echt bekend, is het dan echt nodig dat hij nu al een film over zichzelf maakt? Dit is niet het type artiest waar men over 15 jaar nog steeds over spreekt.
Skycrawler
Je kunt Bieber zelf niet verantwoordelijk stellen voor het feit dat er een film over hem gemaakt wordt. Hij zal weinig zeggenschap hebben in deze. Of dat daarbij geassocieerd kan worden met 'naast zijn schoenen lopen' is bedenkelijk.
synec
Ik denk niet dat hij zelf beslist heeft om deze film te maken, dat zullen die studio's wel hebben besloten. Hij is nu wereld bekend en 'in'. Om een film te maken over hem is gegarandeerd geld verdienen, zo simpel is dat. Hij is een groot marketingproduct. Over een jaar of twee spreken ze over hem misschien niet meer. Het was eigenlijk het perfecte en 'veiligste' moment (kwa geld) om er nu een film over te maken.
Martijnnn
Ik denk niet dat er iets is wat hij zelf beslist
In ieder geval niet zonder dat er 3 vergaderingen over geweest zijn door zijn management.
Nomak
(Zul je zien dat jij met die muziek bent opgegroeid...)
Hoe oud denk jij dat ik ben?
Ik ben opgegroeid met Eazy-E, Mc Eiht, NWA, CMW, Ice-T, Dj Quik, 2Pac, B.G. Knocc Out, Tweedy Bird Loc, Tim Dog, Nas, Bloods & Crips, Canibus,..
JDSsmetje

Katy Perry: Part of Me
Documentaire / Muziek, 2012

Courageous
Drama, 2011
managercanadapop singerprayermusic competitiontour bus post-credits sceneduringcreditsstinger