• 9.374.112 stemmen

A Lonely Place to Die (2011)

Thriller / Misdaad | 99 minuten

Genre: Thriller / Misdaad

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Julian Gilbey

Met onder meer: Melissa George, Ed Speleers en Eamonn Walker

Gesproken taal: Spaans, Engels, Italiaans en Servisch

Plot A Lonely Place to Die

"Out here, there's nowhere to hide."

Een groepje van vijf bergbeklimmers trekt door de Schotse Hooglanden en ontdekken hier een jong Servisch meisje dat begraven is in een ondergrondse kamer in de wildernis. Al snel raken de bergbeklimmers verstrikt in een dodelijk kat-en-muis-spel met de ontvoerders terwijl ze proberen het meisje in veiligheid te stellen.

avatar van voomzap

voomzap

Leo1954 schreef:

Dit was geen thriller, voor mij in ieder geval niet. Mislukt op alle fronten.

Voor iemand die een 0,5 of 1,0 geeft voor bijv. Abre los Ojos, I Saw The Devil, I Spit on Your Grave, Irréversible, Triangle en de hele Lord of the Rings trilogy is dit dan nog een goede beoordeling En bij vrangue ook een hele rits goede films met een lagere beoordeling dan deze

avatar van Shinobi

Shinobi

Vrij matige film. Begint op zich wel vrij sterk, maar als het kat en muisspel begint is vrij weinig meer aan.

Nipt 2,5 sterren.

avatar van bergt

bergt

na vandaag eerst de film ''the tree of life'' te hebben gezien was ''A Lonely Place to Die'' gewoonweg een verademing om naar te kijken!!

gwn een heerlijke thriller met een goed (niet origineel) verhaal. ik heb ,m in 1 adem uitgekeken!! wat mij betrefd zeer zeker een aanrader

avatar van zjandannybob

zjandannybob

Oke thriller met een zeer slecht verhaal. Maarja wel lekker wat simpele actie. Kijkt leuk weg.

avatar van Waku

Waku

Best wel goed te behappen thriller.

Klim scenes aan het begin zien er wel ok uit.

Verder ontstaat er na verloop van tijd een standaard thrillertje.

Achtervolgings thriller.

Goed te doen. Geen afknapper. Lekker tussendoortje.

avatar van pukkie88

pukkie88

Film begint lekker maar eindigt een beetje te goedkoop. Had meer in gezeten.

Maar toch niet slecht.

avatar van Laks

Laks

Redelijke film.

Eerst en vooral: leuke en mooie beelden van de Schotse Hooglanden.

Verder vond ik het best wel een goeie thriller, maar redelijk standaard. Enkele leuke scènes (zoals de beginscène bij het klimmen) maken de film wel oké. De achtervolging vond ik maar vrij standaard en er gebeurt te weinig om het echt een goede of memorabele film te maken. De cast vond ik, op die Melissa George na, maar redelijk zwak acteren.

Leuk tussendoortje, maar zeker niet meer. 3*

avatar van pollet

pollet

wat spannend... NOT! Het verhaal is lekker vergezocht, actiescenes om over naar huis te schrijven..NOT! Deze film faalt voor mij op alle fronten. OK hij krijgt nog een ster voor de hoeveelheid mensen die het niet overleven, maar het einde is zwak. Het acteerwerk verdient een halve ster waardoor ik uitkom op 1.5 ster. VER ONDER DE MAAT.

avatar van james_cameron

Deze thriller bewijst maar weer eens dat een film beter slecht kan beginnen dan slecht eindigen. Een slecht begin wil je nog wel vergeven, maar een slecht einde... Helaas hebben we hier dus te maken met de tweede categorie. Het eerste uur is prima- spannend, goedgemaakt en met voldoende karakteropbouw, maar in het laatste half uur gaat de boel finaal onderuit. De stupide plotwendingen stapelen zich op, allerlei cliché-figuren doen hun intrede en visueel wordt het allemaal een stuk minder interessant. Jammer, want hierdoor wordt de knappe opbouw volledig teniet gedaan en hinkt de film ternauwernood met een krappe voldoende over de finishlijn.

avatar van Artsmak

Artsmak

bergt schreef:

Vergeleken met Tree of Life is alles een verademing!:)

avatar van lobeko

lobeko

lekkere creepy thriler in schitterend natuur. Na eerst the Maze en the Double gekeken te hebben, was dit meer daneen verademng en heeft mijn nachtje film kijken helemaal goed gemaakt.

avatar van otherfool

otherfool

Gemiste kans, dit. A Lonely Place to Die kent een aardig eerste uur, met natuurschoon, een beetje mysterie en acceptabele karakters inclusief vuige bad guys. Helaas gaat halverwege het roer om; nieuwe personages komen ten tonele, de verwikkelingen worden almaar dommer (jaja zelfs de politie heeft geen werkende telefoon) en de scenes in het stadje halen het hele idee van 'the middle of nowhere' onderuit, een onbegrijpelijke switch van locatie derhalve die de film bepaald geen goed doet.

2*.

Leuk.

Een film die aardig wat van (sub)genre wisselt, maar doorheen de speelduur toch een fijn en consistent sfeertje weet aan te houden. Het begin lijkt inderdaad wat op Vertige, daarna komt er een stukje El Rey de la Montaña om dan bijna als een soort van In Bruges te eindigen.

Tussendoor ook nog wat leuke stukjes die slim met cliches omgaan om je zo toch even op een dwaalspoor te zetten (George die even droomt dat ze in de kist zit en daarmee de film eerst een heel andere wending lijkt te geven). Visueel verzorgd, vond het deel in stadje er zelfs nog mooier uitzien dan de natuuropnames. Acteerwerk voldoet ook best voor een film als deze en de muzikale ondersteuning is ook op niveau.

De film mist alleen iets wat het écht boven het gemiddelde uittrekt. Kwalitatief klein filmpje dus, dat aardig spannend blijft en best gevarieerd is. Duurt misschien net iets te lang, maar verder weinig op aan te merken.

avatar van weberanja

weberanja

Goeie film, best wel spanning en actie, de natuur was wonderschoon om te zien. 3 Sterren

avatar van vinniee

vinniee

Veel belovend en goed begin, mooie beelden, echte spanning en realistisch. Zonde dat het laatste eind van de film er zo'n einde aan draait. Gemiste kans want het zat er zeker in. Ik zag genoeg punten waar men eenvoudig meer mee had gekund (de jagers, droom en familie van het meisje). Met meer subtiliteit en beter script zou dit zo een dikke 4* film kunnen opleveren. Zonde!!

avatar van Samsara1992

Samsara1992

Deze film was wel vermakelijk. Geen film die je erg serieus moet nemen.

Gewoon een bakje chips, wat lekkers drinken, en genieten. Niet meer dan dat...

Geen sterk verhaal, redelijk goede spanning, acteerwerk was ook goed genoeg. Als je wel gaat nadenken over wat je ziet, ga je je erg storen aan alles wat niet kan kloppen. Maar ach.. Daar zijn films voor

avatar van Halcyon

Halcyon

Vreselijk slechte film met in de hoofdrol een tamme Melissa George die allerminst overtuigt als thrillseeker. Echter, het grootste manco is het wispelturige script dat van de ene suplot naar de andere hinkelt. Symptoom hiervan zijn verschillende overbodige personages en perspectieven van waaruit het verhaal verteld wordt. Hierdoor gaat men aan de essentie van de zaak voorbij en blijft er van de potentiële spanningsboog weinig over. Films als deze halen meestal hun succes uit de vereenzelviging met de slachtoffers die opgejaagd worden als grof wild. Maar hier zijn teveel stoorzenders aanwezig die naar het einde toe vervelend veel aandacht krijgen zodat de ontknoping helemaal ontspoort.

avatar van mnrk

mnrk

Dit was een vermakelijke film van Julian Gilbey....

Het verhaal was redelijk maar had tegen het einde beter uitgewerkt kunnen worden...maar de gehele setting waar alles afspeelt maakt veel goed.

Het acteerwerk was ook in orde voor deze film, Melissa George was prima op dreef en is ook nog eens aangenaam om naar te kijken ...

avatar van movieman7

movieman7

Zeer goede actiethriller, goed acteerwerk, spannend en zeer onderhoudend, prachtige opnamen, naar mijn mening een A film van allure, goed voor een dikke voldoende.

avatar van vickmackey

vickmackey

wanneer komt a lonely place to die uit op dvd in de nederlandse contreien ?

avatar van barcam

barcam

Aardige thriller met fantastische beelden van steile rotswanden en spannende klimpartijen. Verstand op nul en genieten.

avatar van ricone

ricone

prima film, die eerlijk is eerlijk en matig einde kent, maar hij kijkt lekker weg, geen topper maar prima thats it

avatar van Noodless

Noodless

Degelijke thriller die misschien wat te veel hooi op de vork neemt want heel wat genres passeren de revue. Het begint allemaal avontuurlijk waarbij het verhaal vlug leidt naar het genre actiethriller.
Daarna wordt de kijker zelfs even om de tuin geleid om daarna duidelijk het pad van misdaad te kiezen. Daardoor komt het soms wat chaotisch over en zijn bepaalde personages niet zo goed uitgewerkt. Een beetje jammer. De prachtige locaties zijn adembenemend. 6,5/10

avatar van Ew_MK1

Ew_MK1

Prima film met genoeg spanning en mooie beelden!

avatar van _Casper_

_Casper_

helaas beetje tegenvallende film, de film kijkt opzich lekker weg... maar ik zou hem nooit kopen of voor naar de bios gaan. tis meer zon film als je hem een keer toevallig op tv tegenkomt kijk je hem heb je er een prima avond mee en meer niet.

Echt heel spannend ofzo word het nergens maar omdat het einde niet helemaal duidelijk is hoe het gaat eindigen wil je dat toch weten ne blijf je kijken

avatar van Menno

Menno

heerlijke, lekker bombastisch aangezette, achtervolgingsthriller. met spectaculaire beelden van het schotse landschap. het is inderdaad niet altijd even sterk geacteerd, de voorspelbaarheid is nogal voor de handliggend liggend, maar dat maakt allemaal niet uit. ik ben ademloos blijven kijken om te genieten van alles wat ik te zien kreeg, ondersteund door een orkestbak met muzikanten.

avatar van Number23

Number23

Een film zoals ik die al vaak (en niet eens altijd beter) gezien heb. Vind Melissa George wel een goede actrice met een goede smaak qua films uitkiezen, maar de rest is weinig sprankelend. Niet eentje om lang te onthouden.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Kan iemand misschien meer van 'dit soort films' noemen? Heb me met deze goed vermaakt, maar las dat er veel betere zijn. Zou ze graag zien!

avatar van Oliveri

Oliveri

Film begint sterk met o.a. mooie beklimmingen in het ruwe Schotse landschap en creeert de nodige spanning, maar gaandeweg vloeide bij mij de spanning weg en nam de ongeloofwaardigheid en verveling toe. Oordeelt u zelf zou ik zeggen ,voor mij 2 sterren.

avatar van Sanderdewilde

Sanderdewilde

Heel goede film, tot vanaf het zich niet meer afspeelt in de bergen. Als het laatste halfuur het niveau van de rest van de film had gehaald, had ik minstens een halve ster meer gegeven