• 9.373.780 stemmen

A Lonely Place to Die (2011)

Thriller / Misdaad | 99 minuten

Genre: Thriller / Misdaad

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Julian Gilbey

Met onder meer: Melissa George, Ed Speleers en Eamonn Walker

Gesproken taal: Spaans, Engels, Italiaans en Servisch

Plot A Lonely Place to Die

"Out here, there's nowhere to hide."

Een groepje van vijf bergbeklimmers trekt door de Schotse Hooglanden en ontdekken hier een jong Servisch meisje dat begraven is in een ondergrondse kamer in de wildernis. Al snel raken de bergbeklimmers verstrikt in een dodelijk kat-en-muis-spel met de ontvoerders terwijl ze proberen het meisje in veiligheid te stellen.

avatar van MovieFreekje

MovieFreekje

Een film met mooie natuurbeelden, verder slecht acteerwerk een meisje dat consant hoge gillen geeft, boeven die de good guys altijd weten te vinden.

Mijn irritatiedrempel werd bereikt en heb hem niet meer uitgekeken

avatar van stinissen

Het eerste half uur was heel erg sterk en zag er groots uit met de geweldige val partijen en prachtige opnames.

Daarna werd het meer een standaard kat en muis spel en na mijn mening volledig overbodig neven plot over de Servische kidnappers. had het maar gehouden bij een overlevingsfilm over een bergcrew in de bergen. Melissa George kon me wederom overtuigen en gaat een grootse Carrière tegen moet. En deze film is echt geen horror meer thriller/drama.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Filmpje met veel tempo en ontwikkelingen, maar nogal wat zaken en de afwerking gingen me tegenstaan; de piepkreetjes van dat meisje, Melissa die als Superwoman overal doorheen banjert en iedereen bemoedert als een legkip, een orkest dat echt geen moment stil is, een paar flauwe slomo's.. had wat dat betreft zo uit Hollywood kunnen komen.

Pluspunten vind ik de mooie bergplaatjes in het begin, de onderhandelingsscene en dat de vaart erin blijft. Verder is het niet indrukwekkend, ondanks de verschijning van Melissa George
waarbij die vriend van 'r gelijk had: ze waren beter af geweest als ze niet tussenbeide waren gekomen.

Vertige, ook een bergfilm (met spannendere klimscenes maar die niet zo best uitmondt in een horror) beviel me beter.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Vermakelijke thriller met prachtige beelden en prima cast.

Jammer dat de film richting het eind wat uit de bocht vliegt want het merendeel was toch erg geslaagd. De manier waarop de Schotse Hooglanden in beeld gebracht wordt is een compliment waard en geeft de bergbeklimscenes extra spanning. De personages zijn geloofwaardig en goed gespeeld maar hadden wel iets meer uitdiept mogen worden zodat je beter kunt inleven aangezien de dood van sommige me nu niet heel veel deed. Tot en met het moment dat ze het meisje vinden is het dan ook een zeer vermakelijke film vol geslaagde actiescènes en mooie plaatjes. Wanneer de boeven het strijdtoneel, wat mij betreft te snel en te direct, betreden vervalt het verhaal langzaam in een voorspelbare thriller verder weinig meer te bieden heeft. Door de werkelijk identiteit van de ontvoerders en hun missie wat mysterieuzer te houden was het een stuk langer spannend gebleven. Neemt niet weg dat dit een film is die prima wegkijkt en best de moeite waard is.

avatar van Shinobi

Shinobi

Vrij matige film. Begint op zich wel vrij sterk, maar als het kat en muisspel begint is vrij weinig meer aan.

Nipt 2,5 sterren.

avatar van james_cameron

Deze thriller bewijst maar weer eens dat een film beter slecht kan beginnen dan slecht eindigen. Een slecht begin wil je nog wel vergeven, maar een slecht einde... Helaas hebben we hier dus te maken met de tweede categorie. Het eerste uur is prima- spannend, goedgemaakt en met voldoende karakteropbouw, maar in het laatste half uur gaat de boel finaal onderuit. De stupide plotwendingen stapelen zich op, allerlei cliché-figuren doen hun intrede en visueel wordt het allemaal een stuk minder interessant. Jammer, want hierdoor wordt de knappe opbouw volledig teniet gedaan en hinkt de film ternauwernood met een krappe voldoende over de finishlijn.

avatar van otherfool

otherfool

Gemiste kans, dit. A Lonely Place to Die kent een aardig eerste uur, met natuurschoon, een beetje mysterie en acceptabele karakters inclusief vuige bad guys. Helaas gaat halverwege het roer om; nieuwe personages komen ten tonele, de verwikkelingen worden almaar dommer (jaja zelfs de politie heeft geen werkende telefoon) en de scenes in het stadje halen het hele idee van 'the middle of nowhere' onderuit, een onbegrijpelijke switch van locatie derhalve die de film bepaald geen goed doet.

2*.

Leuk.

Een film die aardig wat van (sub)genre wisselt, maar doorheen de speelduur toch een fijn en consistent sfeertje weet aan te houden. Het begin lijkt inderdaad wat op Vertige, daarna komt er een stukje El Rey de la Montaña om dan bijna als een soort van In Bruges te eindigen.

Tussendoor ook nog wat leuke stukjes die slim met cliches omgaan om je zo toch even op een dwaalspoor te zetten (George die even droomt dat ze in de kist zit en daarmee de film eerst een heel andere wending lijkt te geven). Visueel verzorgd, vond het deel in stadje er zelfs nog mooier uitzien dan de natuuropnames. Acteerwerk voldoet ook best voor een film als deze en de muzikale ondersteuning is ook op niveau.

De film mist alleen iets wat het écht boven het gemiddelde uittrekt. Kwalitatief klein filmpje dus, dat aardig spannend blijft en best gevarieerd is. Duurt misschien net iets te lang, maar verder weinig op aan te merken.

avatar van Halcyon

Halcyon

Vreselijk slechte film met in de hoofdrol een tamme Melissa George die allerminst overtuigt als thrillseeker. Echter, het grootste manco is het wispelturige script dat van de ene suplot naar de andere hinkelt. Symptoom hiervan zijn verschillende overbodige personages en perspectieven van waaruit het verhaal verteld wordt. Hierdoor gaat men aan de essentie van de zaak voorbij en blijft er van de potentiële spanningsboog weinig over. Films als deze halen meestal hun succes uit de vereenzelviging met de slachtoffers die opgejaagd worden als grof wild. Maar hier zijn teveel stoorzenders aanwezig die naar het einde toe vervelend veel aandacht krijgen zodat de ontknoping helemaal ontspoort.

avatar van Number23

Number23

Een film zoals ik die al vaak (en niet eens altijd beter) gezien heb. Vind Melissa George wel een goede actrice met een goede smaak qua films uitkiezen, maar de rest is weinig sprankelend. Niet eentje om lang te onthouden.

avatar van Spetie

Best een leuke vermakelijke film, die vooral een sterk eerste uur kent.

Daarbij moet gelijk gezegd worden dat de locatie erg goed gekozen is. De woeste Schotse hooglanden geven zo’n film als deze automatisch al iets extra’s mee. De introductie van de personages is niet onaardig en de spanning wordt redelijk goed opgebouwd. Op een gegeven moment zitten er een paar leuke vondsten in, die enigszins verrassend waren. Zo worden de twee slechte jagers zonder pardon vermoord, door de echte moordenaars. In eerste instantie leek het andersom, en daardoor zet men je even op het verkeerde spoor, wat later nog een keer gebeurd.

Mellisa George doet het niet onaardig. Het acteerwerk is niet van topklasse, maar in dit soort films is dit meer dan voldoende. In de twee helft, als men helaas ook van locatie veranderd, wordt het allemaal iets meer voorspelbaar, en zakt het niveau ook langzaam naar beneden. Toch blijft het niveau redelijk en blijft de spanningsboog redelijk strak staan.

Het is misschien geen topper, maar in zijn genre zeker aardig geslaagd en erg onderhoudend.

avatar van schram101

schram101

Matige prent die met een stel lege karakters en even zo leeg plot aan het begin nog weet te vermaken maar gaandeweg de film steeds waziger wordt en met dat matige eind al helemaal een onvoldoende verdiend. Zoals Spetie al aangeeft is de locatie uitstekend. Echter geeft A Lonely Place to Die juist dat in het laatste half uur compleet uit handen. Waarom men in vredesnaam de laatste pakweg 30 minuten in dat vreemde stadje moest filmen waar en al even zo achterlijke optocht aan de gang was is mij een raadsel. Want ondanks dat het nergens écht spannend werd was het eerste uur vrij aardig.

Ps. Voor wél een goede film in deze setting is Vertige een aanrader.

avatar van blurp194

blurp194

Eerst mooie plaatjes, dan spannend. Best een realistisch scenario, grotendeels - heel veel fouten zie ik er niet in. De bergklimscenes kloppen bijna - de val in de introductie geloof ik niet zo, en het ankerpunt voor het abseilen klopt ook niet. Maar dat zijn details, verder scoort de film op dit gebied bovengemiddeld hoog.

Het verhaal doet wat veel - misschien teveel - aan plottwisten. Meest opvallend vind ik daarvan als ze in een of ander festival in toch een best groot dorp terecht komen. Da's wel een beetje jammer - maar het houdt de spanning wel in het verhaal. En op zich, onmogelijk is het nou ook weer niet. Toch is het vooral dat getwist dat de film punten kost - het leidt teveel af van de kracht van het verhaal. Simpel is meestal toch echt beter.

Qua acteren, vraagt dit soort film natuurlijk niet om doorleefde karakterrollen. Toch, Melissa George speelt best leuk en steelt de show. Wel valt me op dat ze ondanks dat ze nou ook weer niet zo'n grote rugzak meesleept, ze kennelijk wel een behoorlijk uitgebreide garderobe mee heeft - ik telde al zeker 3 kekke topjes. Een schoonheidsfoutje.

avatar van Theunissen

Hoewel deze film eigenlijk nergens bijzonder is, was het wel een aardige en ook wel boeiende film om naar te kijken. Het verhaal is vrij simpel maar zat best aardig in elkaar. Ook visueel mocht de film er wezen (fraaie landschappen). De cast deed het redelijk en dan met name Sean Harris en Melissa George. Leuk om gezien te hebben maar meer ook niet.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Aardige thriller. Vooral doordat het opjaag-gevoel er goed in zit. Ook is Melissa George best oke in haar rol. Mist misschien wat aan momenten die er echt uitspringen maar het gaat allemaal lekker vlot en entertaint wel stabiel.

avatar van Diederik58

Diederik58

Onderhoudende thriller.

Wat ongeloofwaardig op sommige momenten, maar dat mag de pret niet drukken.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Leuke avonturenthriller, met genoeg actie en spanning om tot het einde aan het scherm te blijven hangen. Het plot is niet origineel, de situaties zijn soms absurd (bvb dat de killers steeds het groepje bergbeklimmers makkelijk terugvinden in een toch wel groot natuurgebied, dat er stenen één voor één kunnen neervallen van de berg) en de dialogen erg elementair. De rauwe Britse actie en het wilde natuurschoon maakten echter veel goed en de film blijft ook opmerkelijk onderhoudend. Dit kon ook zoveel slechter geweest zijn.

avatar van Piratje

Piratje

Wie van bergbeklimmen houdt en zeer mooie onmetelijke Schotse zichten, laat zich het eerste half uur sterk verwennen in blijde verwachting.

Ook al is het geheel uiteindelijk een sfeerloze oppervlakkige slordige bedoening die helemaal niets met bergbeklimmen te maken zoals de poster je zou doen denken.

Maar dan komt een lugubere kidnappingsscene en een uitgebreid uitgelaten seksistisch vreemd dorp, met een te gekke toestanden, zonder politie en telefoonverbinding je hele enthousiasme kelderen. Gewoon geweld omwille van de drukte.

Met dit scenario wil men hemel en hel met elkaar verzoenen door heel wat toevallige absurditeiten. Gewoon vallen en opstaan. Als je tenminste nog leefde.

Het inhoudloos thrillerscenario met heel wat domme situaties dat in het bergverhaal vermengd wordt is van het meest wazige dat je maar kunt indenken. Teveel in één scenario willen stoppen levert duidelijk niet altijd succes op en vraagt ontstopper.

Als je dan nog het slechte acteren (voor zover goed acteren in zo'n gedrocht mogelijk was) er bij neemt - de mooie Melissa George weet het echt niet te redden - moet je moeite doen om de film uit te zien.

Vooral het slot is totaal verwarrend en ondermaats met de laatste begrijpelijke kinderwoordjes "dank u wel". Voor de rest was dit kind in de ganse film onverstaanbaar. Dit maar om de verwardheid maar aan te dikken.

Je duikt van een schijnbaar prachtige natuurfilm in een belabberde criminaliteit en vooral zwak drama terecht.

Dit is een film, om volledig zonder verstand te bekijken en gewoon in fragmenten over je te laten heengaan terwijl je aan heel andere dingen denkt of je kijkt hem niet uit.

Als je de valpartijen, de schutters allerhande en vooral de langdradige watertoestanden in de zeer woelige bergrivier bekijkt dan is er geenenkel genietbaar ogenblik meer. De eerste vrienden vallen zomaar dood zonder vervolg.

Moorden met of zonder politie zonder een duidelijk verhaal wordt de gewoonste zaak.

Over heel de lijn is deze film voor mij een mislukking van het goedkope soort. Ook al begon hij avontuurlijk prachtig. Het thrillertoemaatje is er gewoon bijgeplakt.

Ik begrijp niet dat heel wat reacties zo'n hoge score toekenden.

Deze film echt eens herbekijken als je de moeite wil doen om juist te beoordelen.

Mistoestanden bij de vleet. Zowel voor dramaliefhebbers als thrillerfreaks. Van horror is hier zeker geen sprake.

Voor de prachtige intro van de Schotse zichten lijkt me 0,5 punt de max.

Het thrillergebeuren zou er eerder 1 punt van aftrekken.

Maar gelijk hebben jullie: ieder zijn eigen aanvoelen en mening.

avatar van Zinema

Schitterend Schotland.

Vermakelijke thriller die voorzien wordt van prachtige plaatjes, geschoten in de natuur van het schitterende Schotland. Vooral het begin is sterk, wanneer nog niet geheel alles duidelijk is en de film de kant van een survivaldrama op lijkt te gaan. Genrewisselingen werken hier, al moet gezegd dat het laatste half uur van een minder niveau is.

Goed.

avatar van Mars4i

Mars4i

Robbel schreef:

2 mannen met snipers die alles zo ongeveer missen, kan ECHT niet.. bij het eerste treffende schot hadden ze meteen al bijna iedereen kunnen neermaaien.. SOWIESO 2 man hadden ze meteen kunnen schieten... dit was echt de grootste irritatie

Inderdaad en in de scenes daarna schieten ze wel ineens raak. Zoals in de scene waarin die ene man wegrent met een nepkind in zijn armen. Dan zijn alle 3 de schoten wel raak

Maar het eerste stuk is wel redelijk goed met zoals hier al veel genoemd mooie shots van Schotland. Dus daarom toch nog maar 2.5 sterren.

avatar van Decec

Decec

Een goede actie/avontuur/misdaad/thriller film...

Spannend verhaal...

Prima acteerwerk...

Super mooi HD kwaliteit...

Uitstekend achtergrond muziek-geluid

(Dolby Digital)...

Prachtig gebergte...

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Prima filmpje om zo tussendoor even te kijken. Prachtige scenès in de rijke natuur van Schotland, waar vooral in de 1e helft van de film dankbaar gebruik van gemaakt word. Ik was helaas minder onder de indruk van het vertoonde acteerwerk maar dankzij het vlot lopende plot heb ik me alsnog best kunnen vermaken met A Lonely Place To Die.

6/10 (IMDB)

avatar van scorsese

Goeie film waarin een groep bergbeklimmers een ontvoerd meisje bevrijden uit een gat in de grond. Een plot dat aardig wat verassingen in petto heeft. Realistisch in beeld gebracht met mooie natuuropnamen. Behoorlijk gewelddadig en vooral tijdens het laatste gedeelte soms wat ongeloofwaardig. Een goeie, en fysiek zware rol van Melissa George en vooral vanwege de constante spanning een kleine 3.5 sterren.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Best een vermakelijke thriller met een paar aardige verassingen in het verhaal. Die verrassingen laten qua geloofwaardigheid soms wel wat te wensen over maar vooruit, de film kan het hebben.

Visueel is het vooral in het eerste gedeelte van de film smullen geblazen met vooral mooie beelden van de Schotse hooglanden. Het acteerwerk is over het algemeen gewoon goed en er is een redelijke dosis spanning aanwezig.

Onderhoudend, doch zeker geen hoogvlieger: 3,0*

avatar van Gon1234

Gon1234

Hoewel de film soms wel spannend was, waren er geen moment die mij op het puntje van m'n stoel lieten zitten. Ook zaten er soms wat flauwe twists en cliche's in de film. Toch heb ik me wel vermaakt en waren de beelden mooi. Daarom verdiend de film toch nog 3* (6,4)

avatar van rep_robert

De film begint mooi met prachtig gefilmde omgevingen, maar omdat het plot en de daders al vrij snel prijsgegeven worden is het gevolg allemaal redelijk zwak. Alleen het einde vond ik wel passend en leuk, waar één van de kidnappers een koekje van eigen deeg krijgt.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Met vaart en enthousiasme gemaakte manhunt onderhoudend voor de iets meer dan anderhalf uur dat ie duurt. Nadeel is nauwelijks verhaal en al helemaal geen uitdieping van de karakters en zo komen eigenlijk alleen de bad guys goed tot hun recht. Paar sterke vondsten, mooie omgevingen waarin het zich afspeelt.

avatar van leatherhead

leatherhead

Vreemd genoeg vond ik het eerste gedeelte juist het minst. Geijkte paden worden bewandeld door slachtvee dat allesbehalve sympathie op weet te wekken. De bad-guys en de Serven, die zich later pas luider beginnen te manifesteren waren al een stuk leuker, evenals de afwikkeling van dat (sub)plotje. Die Roden blijft ook een geweldige tronie hebben.

Enigszins vermakelijk is het verder wel, maar de mankementen van dit matige allegaartje wegen helaas toch een stuk zwaarder dan de positieve aspecten.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Een spannende thriller uit Engeland.

Ik ben wel een liefhebber van dit soort films. Toch daalt het tempo halverwege iets naar beneden. De broers Julian en Will Gilbey waren in staat om dankzij hun ervaring in bergbeklimmen deze film te maken. De opnames waren niet geheel zonder risico's. Zo kwam er een grote kei naar beneden, en raakte bijna de crewleden. De cast doet het prima. Melissa George nam de plek in van Franka Potente. Vooral Kate Magowan is het bekijken waard.

De film viel 6 keer in de prijzen, en werd 2 keer genomineerd. Onderhoudend genoeg om mee te nemen.

3,0 *

avatar van AniSter

AniSter

Geen verkeerde film. Qua voorspelbaarheid helaas al helemaal vanaf het begin duidelijk wie er overblijft. De opbouw is redelijk standaard: in het begin worden de karakters van de bergbeklimmers toegelicht inclusief de onderlinge wrijving. Daarbij wel hele mooie plaatjes van de omgeving; helaas heb ik totaal niets met bergbeklimmen. Vanaf het moment dat het meisje wordt gevonden komen er wat spannende elementen in maar wordt het geheel ook een stuk onwaarschijnlijker en al helemaal wanneer het dorp wordt bereikt. De cast was goed, waarbij ik de kleine Anna heel erg goed vond. Kijkend naar de amusementswaarde voor mij, geef ik toch een iets hogere score dan het gemiddelde.