Genre: Thriller / Misdaad
Geregisseerd door: Julian Gilbey
Met onder meer: Melissa George, Ed Speleers en Eamonn Walker
Gesproken taal: Spaans, Engels, Italiaans en Servisch
Plot A Lonely Place to Die
"Out here, there's nowhere to hide."
Een groepje van vijf bergbeklimmers trekt door de Schotse Hooglanden en ontdekken hier een jong Servisch meisje dat begraven is in een ondergrondse kamer in de wildernis. Al snel raken de bergbeklimmers verstrikt in een dodelijk kat-en-muis-spel met de ontvoerders terwijl ze proberen het meisje in veiligheid te stellen.
Lui (crew films)
Poster geplaatst!
Lijkt me een leuke film, maar doet me een beetje denken aan Vertige en Turistas.
jarno1975 (moderator series)
Heeft inderdaad wat weg van Vertige, en dat was best een aardige film.
TragieStar.*
Lijkt me een gave film !
En dan ook nog Melissa George
Leuk om haar weer in een horrorfilm te zien. Ben benieuwd.
dwid
Ben benieuwd, even geduld nog, 2 september pas in the UK in premiere, amerika nog later (november)...
l-d
Lijkt me best spannend dit.. Ben net terug van mn klim vakantie dit jaar, dus kan plaatjes van bergen wel waarderen
MovieFreekje
Een film met mooie natuurbeelden, verder slecht acteerwerk een meisje dat consant hoge gillen geeft, boeven die de good guys altijd weten te vinden.
Mijn irritatiedrempel werd bereikt en heb hem niet meer uitgekeken
voomzap
Krijgt in ieder geval veel postitieve recensies op de websites voor horror- en thrillerliefhebbers, Die 4 out of 5 op bloodydisgusting volg ik netjes op. Al moet het even op gang komen en is het berg-gedeelte beduidend minder mijn smaak, de wendingen die eenmaal in de bewoonde wereld plaatsvinden, met de nieuwe personages, zorgen ervoor dat de verveling niet toeslaat... Zeker de moeite waard!
Het eerste half uur was heel erg sterk en zag er groots uit met de geweldige val partijen en prachtige opnames.
Daarna werd het meer een standaard kat en muis spel en na mijn mening volledig overbodig neven plot over de Servische kidnappers. had het maar gehouden bij een overlevingsfilm over een bergcrew in de bergen. Melissa George kon me wederom overtuigen en gaat een grootse Carrière tegen moet. En deze film is echt geen horror meer thriller/drama.
MyOwnStyle
Leuke thriller. Horror is dit niet te noemen, eerder een thriller met voornamelijk een kat en muis spel. Komen enkele leuke wendingen in voor en het einde vond ik wel goed. Over die Melissa George ben ik wel te spreken, goed acteerwerk en ze ziet er zelf nog goed uit ook
Bovendien ook nog mooie beelden van de Schotse Highlands.
voomzap
Zo zie je maar weer, ik vind precies het tegenovergestelde. Wat was ik blij dat het mooie plaatjes schieten in de bergen zich uiteindelijk ontvouwde tot een goede thriller met een spannend kat-en-muis spel
Anders kijk ik wel een natuur-docu.
En deze film is echt geen horror meer thriller/drama
Thriller en Misdaad zeker. Drama? Nee. dat slaat echt nergens op. Zo kun je iedere film wel drama noemen omdat er kwetsbare personages in spelen... Of niet zo moeilijk doen en zet er gewoon 'thriller' neer. Net als pakweg films als 'Taken' of 'Straw Dogs' die binnen zulke criteria, als je dan toch wilt strooien met de term, sowieso meer drama bevatten dan deze film ...
Melissa George speelt zoals in 30 Days of Night en Triangle weer een goede rol idd.
Bottleneck
Filmpje met veel tempo en ontwikkelingen, maar nogal wat zaken en de afwerking gingen me tegenstaan; de piepkreetjes van dat meisje, Melissa die als Superwoman overal doorheen banjert en iedereen bemoedert als een legkip, een orkest dat echt geen moment stil is, een paar flauwe slomo's.. had wat dat betreft zo uit Hollywood kunnen komen.
Pluspunten vind ik de mooie bergplaatjes in het begin, de onderhandelingsscene en dat de vaart erin blijft. Verder is het niet indrukwekkend, ondanks de verschijning van Melissa George
waarbij die vriend van 'r gelijk had: ze waren beter af geweest als ze niet tussenbeide waren gekomen.
Vertige, ook een bergfilm (met spannendere klimscenes maar die niet zo best uitmondt in een horror) beviel me beter.
SaNDuTjE
Vermakelijke thriller met prachtige beelden en prima cast.
Jammer dat de film richting het eind wat uit de bocht vliegt want het merendeel was toch erg geslaagd. De manier waarop de Schotse Hooglanden in beeld gebracht wordt is een compliment waard en geeft de bergbeklimscenes extra spanning. De personages zijn geloofwaardig en goed gespeeld maar hadden wel iets meer uitdiept mogen worden zodat je beter kunt inleven aangezien de dood van sommige me nu niet heel veel deed. Tot en met het moment dat ze het meisje vinden is het dan ook een zeer vermakelijke film vol geslaagde actiescènes en mooie plaatjes. Wanneer de boeven het strijdtoneel, wat mij betreft te snel en te direct, betreden vervalt het verhaal langzaam in een voorspelbare thriller verder weinig meer te bieden heeft. Door de werkelijk identiteit van de ontvoerders en hun missie wat mysterieuzer te houden was het een stuk langer spannend gebleven. Neemt niet weg dat dit een film is die prima wegkijkt en best de moeite waard is.
gauke
Alleen al een prachtige film, deze mix tussen een survivaldrama en een ontvoeringsthriller, als je van 'de (voor het oog verlaten) highlands' van Schotland houdt. De film begint dan ook als een koel en spannend klimavontuur met imposante en onbarmhartige bergcoulissen en gaat over in een kat-en-muisspel, met de nodige vaart en de plotwendingen. Helaas verliest het laatste deel veel spanning en verloopt teleurstellend. Van de cast overtuigen vooral Sean Harris en Melissa George.
Leo1954
- 2073 berichten
Uiterst ongeloofwaardig, zeker het eerste deel. Stelletje amateurs gaan bergbeklimmen en horen dan toevallig een kind schreeuwen, slimme plek om een kind te verbergen. Bergbeklimmen zonder helm op, echt een lachertje en zo zit het vol met die onzin. Ze vallen trouwens meer dan dat ze klimmen. Twee mannen met telescopische geweren missen als het zo uit komt, dat trucje werkt nog steeds. Ze kwamen daar overigens per toeval aan, afgepakt van een stelletje stropers. jaja, het was druk daar in dat verlaten gebied. . Sfeerloos ook, het verlaten Schotland komt helemaal niet over. Zodra het verhaal wat meer lijn gaat krijgen gaat het over in een derderangs thrillertje, spannend wordt het nooit, verwarrend des te meer. Het slechte spel kun je de acteurs niet eens kwalijk nemen, hier kun je nauwelijks iets van maken als acteur.
filmofiel
Bergbeklimmen zonder helm op? Volgens mij hebben ze die toch echt op in het begin dan. Pas als ze dat meisje ontdekken en ook daadwerkelijk mee op de vlucht gaan, dragen ze deze inderdaad niet meer. Of het ongeloofwaardig is, is maar net hoe je het bekijkt. Als je werkelijk op de vlucht gaat hangt het er maar vanaf of je aan zo'n helm denkt en of je geen andere prioriteiten hebt. Natuurlijk, het is maar een thriller maar om nou werkelijk overal zo pietluttig over te doen zoals @Leo1954 beschrijft vind ik toch echt wat vergezocht. Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde en op elke film valt wel op aan te merken. Ieder zijn/haar mening. De film kijkt goed weg, heeft vrijwel nergens slaapverwekkende momenten, al vind ik zelf de dialogen wel wat magertjes, met veel 'Oké's' en 'Het gaat goed' maak je geen sterk verhaal.
Een hele goeie thriller is mijn eigen ogen pas in balans wanneer er genoeg spanning in zit, goed wegkijkt, en uiteraard een goed verhaal heeft Ik heb deze met plezier helemaal afgekeken, ondanks met regelmaat de magere dialogen. Ondanks dat zeer wel de moeite waard.
Aan iedereen nog de beste wensen voor het komend jaar.
manno
spannende film van begin tot eind !! dacht eerst beetje b-film was zoals ik die trailer zag maar viel 100% mee . leuke twist ook in de film . kaskrakker dus !!!!!
Leo1954
- 2073 berichten
Jij kan het dat wel pietluttig noemen, ik ergerde me er wezenloos aan. Ieder zijn mening, maar wel even iemand pietluttig noemen. Het is maar een thriller, laat ik nou thrillers een heel fijn soort film vinden. En mij zal je nooit horen zeggen, het is maar een thriller. Dit was geen thriller, voor mij in ieder geval niet. Mislukt op alle fronten.
madmax1
Redelijke triller vooral in het begin,daarna de weg kwijt en verdwaald
in een standaard werkje.
Horror?
Hermannus
Matig uitgevoerde dialogen, verhaallijn had veel meer en dieper uitgewerkt kunnen worden. Slecht geacteerd. Nee, jammer, had er meer van verwacht.
MAC72
Goede thriller, heb me prima vermaakt. van het verhaal en acteerwerk kun je natuurlijk niet te veel verwachten, aangezien het 'video-voer' is, maar dat viel reuze mee. komen de onvermijdelijke cliche momenten voor in de film, maar die komen altijd wel voor in bijna iedere film. wie 1:30 uur wil worden vermaakt, heeft met deze film een goeie. een 3.0 dus van mij.
vranque
Dit was geen thriller, voor mij in ieder geval niet. Mislukt op alle fronten.
Helemaal met don leo eens al vind ik de filmlocatie prachtig dus niet op alle fronten mislukt. Vandaar 1.5*

Rendition
Thriller, 2007