• 9.374.535 stemmen

A Lonely Place to Die (2011)

Thriller / Misdaad | 99 minuten

Genre: Thriller / Misdaad

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Julian Gilbey

Met onder meer: Melissa George, Ed Speleers en Eamonn Walker

Gesproken taal: Spaans, Engels, Italiaans en Servisch

Plot A Lonely Place to Die

"Out here, there's nowhere to hide."

Een groepje van vijf bergbeklimmers trekt door de Schotse Hooglanden en ontdekken hier een jong Servisch meisje dat begraven is in een ondergrondse kamer in de wildernis. Al snel raken de bergbeklimmers verstrikt in een dodelijk kat-en-muis-spel met de ontvoerders terwijl ze proberen het meisje in veiligheid te stellen.

avatar van Spetie

Best een leuke vermakelijke film, die vooral een sterk eerste uur kent.

Daarbij moet gelijk gezegd worden dat de locatie erg goed gekozen is. De woeste Schotse hooglanden geven zo’n film als deze automatisch al iets extra’s mee. De introductie van de personages is niet onaardig en de spanning wordt redelijk goed opgebouwd. Op een gegeven moment zitten er een paar leuke vondsten in, die enigszins verrassend waren. Zo worden de twee slechte jagers zonder pardon vermoord, door de echte moordenaars. In eerste instantie leek het andersom, en daardoor zet men je even op het verkeerde spoor, wat later nog een keer gebeurd.

Mellisa George doet het niet onaardig. Het acteerwerk is niet van topklasse, maar in dit soort films is dit meer dan voldoende. In de twee helft, als men helaas ook van locatie veranderd, wordt het allemaal iets meer voorspelbaar, en zakt het niveau ook langzaam naar beneden. Toch blijft het niveau redelijk en blijft de spanningsboog redelijk strak staan.

Het is misschien geen topper, maar in zijn genre zeker aardig geslaagd en erg onderhoudend.

avatar van schram101

schram101

Matige prent die met een stel lege karakters en even zo leeg plot aan het begin nog weet te vermaken maar gaandeweg de film steeds waziger wordt en met dat matige eind al helemaal een onvoldoende verdiend. Zoals Spetie al aangeeft is de locatie uitstekend. Echter geeft A Lonely Place to Die juist dat in het laatste half uur compleet uit handen. Waarom men in vredesnaam de laatste pakweg 30 minuten in dat vreemde stadje moest filmen waar en al even zo achterlijke optocht aan de gang was is mij een raadsel. Want ondanks dat het nergens écht spannend werd was het eerste uur vrij aardig.

Ps. Voor wél een goede film in deze setting is Vertige een aanrader.

avatar van blurp194

blurp194

Eerst mooie plaatjes, dan spannend. Best een realistisch scenario, grotendeels - heel veel fouten zie ik er niet in. De bergklimscenes kloppen bijna - de val in de introductie geloof ik niet zo, en het ankerpunt voor het abseilen klopt ook niet. Maar dat zijn details, verder scoort de film op dit gebied bovengemiddeld hoog.

Het verhaal doet wat veel - misschien teveel - aan plottwisten. Meest opvallend vind ik daarvan als ze in een of ander festival in toch een best groot dorp terecht komen. Da's wel een beetje jammer - maar het houdt de spanning wel in het verhaal. En op zich, onmogelijk is het nou ook weer niet. Toch is het vooral dat getwist dat de film punten kost - het leidt teveel af van de kracht van het verhaal. Simpel is meestal toch echt beter.

Qua acteren, vraagt dit soort film natuurlijk niet om doorleefde karakterrollen. Toch, Melissa George speelt best leuk en steelt de show. Wel valt me op dat ze ondanks dat ze nou ook weer niet zo'n grote rugzak meesleept, ze kennelijk wel een behoorlijk uitgebreide garderobe mee heeft - ik telde al zeker 3 kekke topjes. Een schoonheidsfoutje.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Mr. Chiel schreef:

Kan iemand misschien meer van 'dit soort films' noemen? Heb me met deze goed vermaakt, maar las dat er veel betere zijn. Zou ze graag zien!

Met dit commentaar in gedachten:
Menno schreef:

heerlijke, lekker bombastisch aangezette, achtervolgingsthriller. met spectaculaire beelden van het schotse landschap.

Misschien: Shoot to Kill (1988) ? Heb deze dus niet gezien... speelt zich níet af in Schotland, maar dat terzijde.

avatar van bjerik76

bjerik76

shoot to kill vond ik destijds een hele goeie film, dit lijkt er ook wel een beetje op.

In het begin dacht ik aan een tv film in de sfeer van Danielle Steel.
een thriller zonder 1 druppel bloed te zien.

Maar dan blijkt dat het toch wel een film is met schokkende beelden dat je op het puntje van je stoel zit.
wat wel beetje raar / onduidelijk was hoe zo'n servisch meisje al die grenzen is doorgekomen naar Schotland ( en dat chinees of Japans jongetje, waarom helemaal naar Schotland? )

Melissa George had zo'n bekend gezicht, nu weet het het weer, ze speelde ook in TRIANGLE.
ook een hele goede film !

avatar van Theunissen

Hoewel deze film eigenlijk nergens bijzonder is, was het wel een aardige en ook wel boeiende film om naar te kijken. Het verhaal is vrij simpel maar zat best aardig in elkaar. Ook visueel mocht de film er wezen (fraaie landschappen). De cast deed het redelijk en dan met name Sean Harris en Melissa George. Leuk om gezien te hebben maar meer ook niet.

avatar van mixmaster

mixmaster

lekkere thriller/misdaad met een mooie spanningsopbouw en een goed verhaal.

de acteurs vond ik niet allemaal overtuigend overkomen maar al met al is dit toch zeker wel een film die me goed vermaakt heeft.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Vond er geen drol aan. Poster doet ook vermoeden dat dit zich beetje in de natuur en bergen afspeelt, maar dat valt tegen. Het is daar nog wel even spannend, maar verder allemaal te goedkoop en simpel.

Het type film dat je doorgaans snel vergeet omdat het simpelweg niet weet te boeien.

Komt door de cast, maar ook door het slappe verhaal.

avatar van -P-

-P-

Goede thriller, niks mis mee.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Prachtige en spannende thriller van begin tot het einde.

Het is niet een uitzonderlijke film maar wel met een goede spanningsboog in de hele film.

Het commentaar van SnakDoc op de poster en zijn kritiek dat het niet veel in de natuur en bergen afspeelt, begrijp ik niet. De rivier, de bossen en bergen spelen juist een hele grote rol in de film.

Maar goed, ik vond de film de moeite waard en geen verspilde tijd!

Mensen met hoogtevrees; bezint eer gij begint!

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Aardige thriller. Vooral doordat het opjaag-gevoel er goed in zit. Ook is Melissa George best oke in haar rol. Mist misschien wat aan momenten die er echt uitspringen maar het gaat allemaal lekker vlot en entertaint wel stabiel.

avatar van Rodger

Rodger

redelijk, had er meer van verwacht....

De film is prima om te zien....maar net dat beetje extra, dat miste ik in de deze film..

2**

avatar van eduard

eduard

Spannend maar heel veel gaten in het verhaal en in de mensen natuurlijk.

Geen achtergrond informatie maar direct in het diepe.

avatar van Diederik58

Diederik58

Onderhoudende thriller.

Wat ongeloofwaardig op sommige momenten, maar dat mag de pret niet drukken.

avatar van duffs

duffs

bij vlage boeiend ook vaak vervelend en overgeacteerd wel mooie natuur beelden van schotland beetje vertical limit slash ransom maar dan stukke minder 5 je

avatar van Svenniboyke

Svenniboyke

spannende thriller.Zeker leuk om eens gezien te hebben.

avatar van aart1706

aart1706

Onderhoudend totdat het verhaal naar het dorp gaat. Hier is de rol van de politie geheel onduidelijk en wordt de lijktelling opgekrikt door het neerschieten van burgers die er niets mee van doen hebben en ook niet echt in de weg staan Daarom wordt het ongeloofwaardig en een beetje rommelig. Toch 3 sterren.

avatar van Robbel

Robbel

Ik zat deze film te kijken, en halverwege na allerlei ergernissen hier is gaan kijken hoe het scoorde onder de medemens. Ik stond versteld hoe hoog dat was.. ik vond het echt slecht op veel punten. Aan de acteurs ligt het nog niet zo zeer (altijd) zoals eerder ook al iemand schreef.. Maar heel veel dingen kloppen gewoon niet:
2 mannen met snipers die alles zo ongeveer missen, kan ECHT niet.. bij het eerste treffende schot hadden ze meteen al bijna iedereen kunnen neermaaien.. SOWIESO 2 man hadden ze meteen kunnen schieten... dit was echt de grootste irritatie
Ook als dat meisje bewusteloos uit het water wordt gedragen door wonderwomen.. meiske houdt haar gewoon stevig om haar nek vast in al haar bewusteloosheid.. en in een latere shot hangen de armpjes slap naar beneden... zoals het dus meteen al had moeten zijn.
en zo waren er nog wel wat dingen

Ik klink denk ik best wel als een mierenneuker nu.. maar dit begon toch écht te irriteren.
halverwege de film ook afgezet.. 2e of 3e keer in m'n leven dat ik dat doe.
Ik kan normaal echt wel wat kleine foutjes e.d. gewoon door de vingers zien maar het waren er hier teveel.

echt verrast hoe het hier scoort.. van mij krijgt het een 1,8, maar afronden doen we in dit geval dan toch naar beneden.
En dat komt vooral door de schietpartijen

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Leuke avonturenthriller, met genoeg actie en spanning om tot het einde aan het scherm te blijven hangen. Het plot is niet origineel, de situaties zijn soms absurd (bvb dat de killers steeds het groepje bergbeklimmers makkelijk terugvinden in een toch wel groot natuurgebied, dat er stenen één voor één kunnen neervallen van de berg) en de dialogen erg elementair. De rauwe Britse actie en het wilde natuurschoon maakten echter veel goed en de film blijft ook opmerkelijk onderhoudend. Dit kon ook zoveel slechter geweest zijn.

avatar van Piratje

Piratje

Wie van bergbeklimmen houdt en zeer mooie onmetelijke Schotse zichten, laat zich het eerste half uur sterk verwennen in blijde verwachting.

Ook al is het geheel uiteindelijk een sfeerloze oppervlakkige slordige bedoening die helemaal niets met bergbeklimmen te maken zoals de poster je zou doen denken.

Maar dan komt een lugubere kidnappingsscene en een uitgebreid uitgelaten seksistisch vreemd dorp, met een te gekke toestanden, zonder politie en telefoonverbinding je hele enthousiasme kelderen. Gewoon geweld omwille van de drukte.

Met dit scenario wil men hemel en hel met elkaar verzoenen door heel wat toevallige absurditeiten. Gewoon vallen en opstaan. Als je tenminste nog leefde.

Het inhoudloos thrillerscenario met heel wat domme situaties dat in het bergverhaal vermengd wordt is van het meest wazige dat je maar kunt indenken. Teveel in één scenario willen stoppen levert duidelijk niet altijd succes op en vraagt ontstopper.

Als je dan nog het slechte acteren (voor zover goed acteren in zo'n gedrocht mogelijk was) er bij neemt - de mooie Melissa George weet het echt niet te redden - moet je moeite doen om de film uit te zien.

Vooral het slot is totaal verwarrend en ondermaats met de laatste begrijpelijke kinderwoordjes "dank u wel". Voor de rest was dit kind in de ganse film onverstaanbaar. Dit maar om de verwardheid maar aan te dikken.

Je duikt van een schijnbaar prachtige natuurfilm in een belabberde criminaliteit en vooral zwak drama terecht.

Dit is een film, om volledig zonder verstand te bekijken en gewoon in fragmenten over je te laten heengaan terwijl je aan heel andere dingen denkt of je kijkt hem niet uit.

Als je de valpartijen, de schutters allerhande en vooral de langdradige watertoestanden in de zeer woelige bergrivier bekijkt dan is er geenenkel genietbaar ogenblik meer. De eerste vrienden vallen zomaar dood zonder vervolg.

Moorden met of zonder politie zonder een duidelijk verhaal wordt de gewoonste zaak.

Over heel de lijn is deze film voor mij een mislukking van het goedkope soort. Ook al begon hij avontuurlijk prachtig. Het thrillertoemaatje is er gewoon bijgeplakt.

Ik begrijp niet dat heel wat reacties zo'n hoge score toekenden.

Deze film echt eens herbekijken als je de moeite wil doen om juist te beoordelen.

Mistoestanden bij de vleet. Zowel voor dramaliefhebbers als thrillerfreaks. Van horror is hier zeker geen sprake.

Voor de prachtige intro van de Schotse zichten lijkt me 0,5 punt de max.

Het thrillergebeuren zou er eerder 1 punt van aftrekken.

Maar gelijk hebben jullie: ieder zijn eigen aanvoelen en mening.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1951 berichten

Dit is een aardige film. Soms best spannend. Maar soms ook een beetje gekunseld. Ik weet niet precies waar het aan ligt. Een beetje een tv film niveau. Vooral veel irritante personages. Soms heb ik een beetje vooruit gespoeld, omdat ik maar niet in het verhaal kwam. Over het algemeen een voldoende/goed.

avatar van Zinema

Schitterend Schotland.

Vermakelijke thriller die voorzien wordt van prachtige plaatjes, geschoten in de natuur van het schitterende Schotland. Vooral het begin is sterk, wanneer nog niet geheel alles duidelijk is en de film de kant van een survivaldrama op lijkt te gaan. Genrewisselingen werken hier, al moet gezegd dat het laatste half uur van een minder niveau is.

Goed.

avatar van r_AW

r_AW

Is deze eigenlijk ooit op blu-ray verschenen in de Nederlandse winkels? Ik zie namelijk alleen de dvd (ook bij bol.com).

avatar van harpastum

harpastum

Soms spannende film, alleen jammer dat het verhaal op sommige dingen niet echt klopt. Goed voor een regenachtige avond thuis.

avatar van maurice74

maurice74

Harde film. De eerste helft is tergend spannend. Daarna, als ze eenmaal uit de bossen zijn, zakt de film als een kaartenhuis ineen. Dan lijkt het meer een cowboyfilm. Beetje jammer.

avatar van Mars4i

Mars4i

Robbel schreef:

Inderdaad en in de scenes daarna schieten ze wel ineens raak. Zoals in de scene waarin die ene man wegrent met een nepkind in zijn armen. Dan zijn alle 3 de schoten wel raak

Maar het eerste stuk is wel redelijk goed met zoals hier al veel genoemd mooie shots van Schotland. Dus daarom toch nog maar 2.5 sterren.

avatar van Ricardos

Ricardos

Een spannende film om naar te kijken. Originele verhaallijn. Begint wat saai, maar voor de rest erg goed te doen. Wel goed opletten geblazen.

avatar van Decec

Decec

Een goede actie/avontuur/misdaad/thriller film...

Spannend verhaal...

Prima acteerwerk...

Super mooi HD kwaliteit...

Uitstekend achtergrond muziek-geluid

(Dolby Digital)...

Prachtig gebergte...

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Prima filmpje om zo tussendoor even te kijken. Prachtige scenès in de rijke natuur van Schotland, waar vooral in de 1e helft van de film dankbaar gebruik van gemaakt word. Ik was helaas minder onder de indruk van het vertoonde acteerwerk maar dankzij het vlot lopende plot heb ik me alsnog best kunnen vermaken met A Lonely Place To Die.

6/10 (IMDB)

avatar van scorsese

Goeie film waarin een groep bergbeklimmers een ontvoerd meisje bevrijden uit een gat in de grond. Een plot dat aardig wat verassingen in petto heeft. Realistisch in beeld gebracht met mooie natuuropnamen. Behoorlijk gewelddadig en vooral tijdens het laatste gedeelte soms wat ongeloofwaardig. Een goeie, en fysiek zware rol van Melissa George en vooral vanwege de constante spanning een kleine 3.5 sterren.