• 9.374.245 stemmen

Geregisseerd door: Bernhard Wicki

Met onder meer: Folker Bohnet, Fritz Wepper en Michael Hinz

Gesproken taal: Engels, Duits en Tsjechisch

Plot Die Brücke

Het loopt tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog als in een klein Duits dorpje een groep van 15- en 16-jarige schooljongens een totaal onbelangrijke brug moet verdedigen tegen een oprukkend Amerikaans peloton tanks. Gebaseerd op een autobiografische roman van Manfred Gregor.

avatar van ewalk

ewalk

Gisteren weer gezien: Wat een goede film. Ook met Fritz Wepper (Klein in Derrick)

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Er is blijkbaar een remake http://www.imdb.com/title/tt1119180/, met Franka Potente in de hoofdrol, dus dat zit goed!

avatar van Theunissen

De remake van Die Brucke is nu te zien op Pro Sieben ! Wie hem gemist heeft kan hem nog snel opnemen want ze herhalen hem vannacht nog 2 keer. Dus wees er snel bij.

avatar van Nomak

Nomak

Volgens mijn opa is dit een prachtige oorlogsfilm.

Weet iemand of hij in Duitsland in de winkelrekken ligt, in de Media Markt ofzo? Ik zou hem echt graag willen bekijken.

avatar van klute89

klute89

Nomak schreef:

Volgens mijn opa is dit een prachtige oorlogsfilm.

Daar heeft hij helemaal gelijk in.

In Duitsland is hij zeker te krijgen.

avatar van Nomak

Nomak

Bedankt, dan ga ik binnenkort zeker eens zoeken daar.

R-2De DVD HIER gekocht.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

En beklemmende en beklijvende anti-oorlogsfilm.

Diverse malen gezien, en telkens pakt hij me weer.

avatar van OliverDogg

OliverDogg

Net in de Mediamarkt in Duitsland gekocht

Release van deze film in Nederland:

1-10-2009

Release van deze film in Nederland: 1-10-2009

Ik heb de DVD al bijna 4 jaar in huis....

Dogie Hogan schreef:

Ik heb de DVD al bijna 4 jaar in huis....

avatar van stinissen

ik wel

D'oh !

Ooit op Ebay.de gekocht.

Ik maak zelden gebruik van ondertiteling.

avatar van tukker1966

tukker1966

Release van deze film in Nederland:

1-10-2009

Dat is dus de release van de remake ..mensen !! Brücke, Die (2008)

Niet deze...

Nee hoor, niet waar. Het gaat om deze versie

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Nee hoor, niet waar. Het gaat om deze versie

Dacht ik ook gelezen te hebben.

Hoop dat 't klopt, want het zou tijd worden.

avatar van Lestat

Lestat

zonet de remake gezien, wat een prachtfilm, en wat een uitstekende kwaliteit - ongelooflijke remake !!!

avatar van belchinees

belchinees

Waarom plaats je dat bericht bij de originele?

avatar van Theunissen

"Lestat" is volgens mij niet echt serieus te nemen want hij geeft vrijwel al zijn gekeken films (zijn er bijna 250) een 5

avatar van harmen50

harmen50

Ontroerende film, zeker net zo goed als de oorspronkelijke film uit 1959. Deze heeft terecht een Oscar gewonnen. En deze remake komt er mijns inziens ook voor in aanmerking!!

avatar van harmen50

harmen50

Theunissen, waar bemoei je je mee?? Hoe Letstat zijn beoordeling geeft, moet hij zelf weten. Er zijn altijd wel weer een aantal galbakken, zoals jij, die menen hierop commentaar te leveren. Dus alstublieft, zoek dan een andere site op!!!

Theunissen schreef:

Off-topic, maar klopt, heb zulke forumverziekers in het verleden bij de MM crew gemeld, maar daar wordt helaas niets aan gedaan, jammer.

Deste vervelender zijn zulke 'scores', aangezien steeds minder MM'ers nog stemmen op een film. Ik heb inmiddels totaal geen vertrouwen meer in MM-scores, gelukkig is er nog de IMDB.

Daarnaast melden enigen zich 1x in op MM om een vraag te stellen o.i.d. en keren daarna nooit meer terug op MM. Heeft ook niet echt een toegevoegde waarde.

harmen50 schreef:

Maar DIT is het origineel uit '59!

avatar van belchinees

belchinees

harmen50 schreef:

Je zit verdorie bij de originele film te antwoorden.

Blijf van de bollen aub.

harmen50 schreef:

Hoe Letstat zijn beoordeling geeft moet hij inderdaad zelf weten maar als iemand vrijwel al zijn films een 5 geeft neem ik die persoon niet serieus. Zeker als die persoon rond de 250 stemmen heeft uitgebracht en maar 12 berichten heeft geplaats ! Zo iemand voegt weinig toe (beter gezegd niets) als hij niet verklaard waarom hij de betreffende films allemaal een 5 geeft.

Dat heeft niets met galbalk te maken maar is gewoon een constatering van mij.

avatar van Arnhemmer

Arnhemmer

Lestat schreef:

Ik begrijp overigens helemaal niet waarom er überhaupt een remake van deze film gemaakt moest worden. De originele film is zelfs na 50 jaar nog overtuigend en krachtig genoeg. Waar het in deze film een echte vriendengroep betreft, lijken ze in de remake alleen maar ruzie met elkaar te hebben. Nee, gooi die remake maar bij `t oud vuil. Deze originele prent is, ondanks zijn leeftijd en `t feit dat ie in zwart/wit is, `t echte werk.

avatar van ewalk

ewalk

Arnhemmer schreef:

Wij begrijpen elkaar Arnhemmer!

avatar van Apster

Apster

Sterke oorlogsfilm die een aangrijpend beeld geeft van hoe zinloos een oorlog kan zijn en hoe onschuld verloren gaat. Erg goed acteerwerk van de jonge cast en een aantal beklijvende scenes.

Dikke 4*

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Een beetje tegengevallen toch wel, volgens mijn oma en van de beste oorlogsfilm ooit. De film is zeker niet slecht maar ik heb betere oorlogsfilms gezien.

Het begin is erg sterk. Goeie introductie van de personages, erg mooie geschoten plaatjes zitten erbij. Na ongeveer drie kwartier als de jongens de oproep hebben gekregen, gaat het niveau van de film een beetje achteruit vind ik. De uiteindelijke ontknoping op de brug is wel erg aangrijpend. De acteerprestaties vond ik ook niet heel erg sterk, maar het is natuurlijk een oude film.

Goeie oorlogsfilm nogmaals, maar wel een beetje tegenevallen.