Genre: Drama / Oorlog
Geregisseerd door: Bernhard Wicki
Met onder meer: Folker Bohnet, Fritz Wepper en Michael Hinz
Gesproken taal: Engels, Duits en Tsjechisch
Plot Die Brücke
Het loopt tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog als in een klein Duits dorpje een groep van 15- en 16-jarige schooljongens een totaal onbelangrijke brug moet verdedigen tegen een oprukkend Amerikaans peloton tanks. Gebaseerd op een autobiografische roman van Manfred Gregor.
Hans Scholten
Franziska
Stern
Heilmann
ewalk
Gisteren weer gezien: Wat een goede film. Ook met Fritz Wepper (Klein in Derrick)
brucecampbell
Er is blijkbaar een remake http://www.imdb.com/title/tt1119180/, met Franka Potente in de hoofdrol, dus dat zit goed!
De remake van Die Brucke is nu te zien op Pro Sieben ! Wie hem gemist heeft kan hem nog snel opnemen want ze herhalen hem vannacht nog 2 keer. Dus wees er snel bij.
Nomak
Volgens mijn opa is dit een prachtige oorlogsfilm.
Weet iemand of hij in Duitsland in de winkelrekken ligt, in de Media Markt ofzo? Ik zou hem echt graag willen bekijken.
klute89
Volgens mijn opa is dit een prachtige oorlogsfilm.
Daar heeft hij helemaal gelijk in.
In Duitsland is hij zeker te krijgen.
Nomak
Bedankt, dan ga ik binnenkort zeker eens zoeken daar.
Brix
- 19677 berichten
En beklemmende en beklijvende anti-oorlogsfilm.
Diverse malen gezien, en telkens pakt hij me weer.

Release van deze film in Nederland:
1-10-2009

Release van deze film in Nederland: 1-10-2009
Bart Simpson
Lijkt mij sterk dat je daar NL ondertiteling op hebt staan.
Lijkt mij sterk dat je daar NL ondertiteling op hebt staan.
Dogie Hogan
Ik maak zelden gebruik van ondertiteling.
tukker1966

Release van deze film in Nederland:
1-10-2009
Dat is dus de release van de remake ..mensen !! Brücke, Die (2008)
Niet deze...
Nee hoor, niet waar. Het gaat om deze versie
Brix
- 19677 berichten
Nee hoor, niet waar. Het gaat om deze versie
Dacht ik ook gelezen te hebben.
Hoop dat 't klopt, want het zou tijd worden.
Lestat
zonet de remake gezien, wat een prachtfilm, en wat een uitstekende kwaliteit - ongelooflijke remake !!!
"Lestat" is volgens mij niet echt serieus te nemen want hij geeft vrijwel al zijn gekeken films (zijn er bijna 250) een 5
harmen50
Ontroerende film, zeker net zo goed als de oorspronkelijke film uit 1959. Deze heeft terecht een Oscar gewonnen. En deze remake komt er mijns inziens ook voor in aanmerking!!
harmen50
Theunissen, waar bemoei je je mee?? Hoe Letstat zijn beoordeling geeft, moet hij zelf weten. Er zijn altijd wel weer een aantal galbakken, zoals jij, die menen hierop commentaar te leveren. Dus alstublieft, zoek dan een andere site op!!!
Dogie Hogan

Deste vervelender zijn zulke 'scores', aangezien steeds minder MM'ers nog stemmen op een film. Ik heb inmiddels totaal geen vertrouwen meer in MM-scores, gelukkig is er nog de IMDB.
Daarnaast melden enigen zich 1x in op MM om een vraag te stellen o.i.d. en keren daarna nooit meer terug op MM. Heeft ook niet echt een toegevoegde waarde.
belchinees
Je zit verdorie bij de originele film te antwoorden.
Blijf van de bollen aub.
Hoe Letstat zijn beoordeling geeft moet hij inderdaad zelf weten maar als iemand vrijwel al zijn films een 5 geeft neem ik die persoon niet serieus. Zeker als die persoon rond de 250 stemmen heeft uitgebracht en maar 12 berichten heeft geplaats ! Zo iemand voegt weinig toe (beter gezegd niets) als hij niet verklaard waarom hij de betreffende films allemaal een 5 geeft.
Dat heeft niets met galbalk te maken maar is gewoon een constatering van mij.
Arnhemmer
Ik begrijp overigens helemaal niet waarom er überhaupt een remake van deze film gemaakt moest worden. De originele film is zelfs na 50 jaar nog overtuigend en krachtig genoeg. Waar het in deze film een echte vriendengroep betreft, lijken ze in de remake alleen maar ruzie met elkaar te hebben. Nee, gooi die remake maar bij `t oud vuil. Deze originele prent is, ondanks zijn leeftijd en `t feit dat ie in zwart/wit is, `t echte werk.
ewalk
Wij begrijpen elkaar Arnhemmer!
Apster
Sterke oorlogsfilm die een aangrijpend beeld geeft van hoe zinloos een oorlog kan zijn en hoe onschuld verloren gaat. Erg goed acteerwerk van de jonge cast en een aantal beklijvende scenes.
Dikke 4*
simonvinkie
Een beetje tegengevallen toch wel, volgens mijn oma en van de beste oorlogsfilm ooit. De film is zeker niet slecht maar ik heb betere oorlogsfilms gezien.
Het begin is erg sterk. Goeie introductie van de personages, erg mooie geschoten plaatjes zitten erbij. Na ongeveer drie kwartier als de jongens de oproep hebben gekregen, gaat het niveau van de film een beetje achteruit vind ik. De uiteindelijke ontknoping op de brug is wel erg aangrijpend. De acteerprestaties vond ik ook niet heel erg sterk, maar het is natuurlijk een oude film.
Goeie oorlogsfilm nogmaals, maar wel een beetje tegenevallen.

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

Es Geschah am Hellichten Tag