Die Brücke (2008)

geregisseerd door
Wolfgang Panzermet
Franka Potente,
Lars Steinhöfel en
François GoeskeIn "Die Brücke" speelt Franka Potente een lerares die een verhouding heeft met een student. Wanneer deze laatste zich laat verleiden om dienst te nemen bij de laatste oproep om bij de Wehrmacht te gaan, tracht zij hem te beschermen en hem te beletten daardoor een zekere dood tegemoet te gaan.
2,5
[permalink] geplaatst op 29 september 2008, 21:52 uurVrijwel letterlijke verfilming (wel wat gelikter gemaakt en er zit meer actie in) van het origineel uit 1959. Deze film is natuurlijk in kleur en ziet er beter uit dan het origineel maar ondanks dat is dit eigenlijk een overbodige productie. Het origineel uit 1959 is ijzersterk en blijft ijzersterk.
Voor degene die het origineel nog nooit gezien hebben is dit wel een aardige film om te kijken. Ook deze film laat mooi de waanzin van de laatste dagen in het Duitse rijk zien namelijk "het verdedigen van een nutteloze brug ten koste van mensenlevens". Maar het origineel blijft onovertroffen.
2,5
[permalink] geplaatst op 25 oktober 2008, 23:04 uurTrailer ziet er goed uit. Alleen de vraag: "Waar is de film te koop?".
3,0
[permalink] geplaatst op 28 oktober 2008, 14:50 uurAardige remake met veel meer actie dan de versie uit de jaren '50 maar haalt het niet bij het orgineel.
[permalink] geplaatst op 13 oktober 2009, 14:52 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenEen remake die wat tegenviel. Zoals Theunissen al aangeeft is deze productie overbodig omdat het origineel ijzersterk is. Qua spel en sfeer haalt deze het bij lange niet bij het origineel van Bernhard Wicki. Ook vond ik de opbouw naar het eind toe minder pakkend dan bij het origineel. Ik kreeg in ieder geval minder binding met de personages dan in het origineel. telkens als een van de jongens sneuvelde in het origineel deed het je wat, hier deed het me niet veel
Het vreemde was dat de film bij mij gelijk met Engelse audio begon. Ik moest hem dus eerst op de originele Duitse audio plaatsen.
2,5
[permalink] geplaatst op 17 oktober 2009, 15:48 uurAls je de originele versie (1959) hebt gezien, stelt deze niet veel voor.
4,0
[permalink] geplaatst op 24 oktober 2009, 19:08 uurHeb ze nu allebei, dus eerst maar de versie uit 2008 zien
[permalink] geplaatst op 25 oktober 2009, 22:22 uurDe Blauwe Rijder schreef:
Heb ze nu allebei, dus eerst maar de versie uit 2008 zien
Ik zou als ik jou was het in chronologische volgorde bekijken. dus eerst die van 1959.
3,5
[permalink] geplaatst op 16 december 2009, 23:24 uurIk geef een 3,5
Geen onaardige film. Met leuk verhaal, uitstekende camerawerk.
Maar niet van het niveau van der Untergang, Platoon, The thin red line
Theunissen schreef:
3,0
[permalink] geplaatst op 17 december 2009, 20:06 uurKnoalster schreef:Ik geef een 3,5
Geen onaardige film. Met leuk verhaal, uitstekende camerawerk.
Maar niet van het niveau van der Untergang, Platoon, The thin red line
Theunissen schreef:
Voor een tv-productie haalt de film ruim een voldoende
5,0
[permalink] geplaatst op 10 februari 2010, 18:10 uurWat een film! Ik heb hem helaas in het duits moeten kijken zonder subs dus heb niet alles meegekregen. Maar wat een verhaal!
1,5
[permalink] geplaatst op 2 april 2010, 19:01 uurSlechte film zeg. Ik ben een liefhebber van oorlogfilms. Ook Duitse, zoals Dresden of Stalingrad. Maar deze is werkelijk bedroevend. Slecht geacteerd. Kreeg niet de indruk naar een serieuze film te kijken.
2,0
[permalink] geplaatst op 20 juli 2010, 10:12 uurDe film mist diepgang, personages te stereotiep en acteerwerk was ook niet erg sterk. Moraal van het verhaal is nog wel aardig uitgewerkt.
4,0
[permalink] geplaatst op 16 januari 2011, 12:48 uurGoede verhaal dat ook goed is uitgewerkt, maar toch vind ik niet de beste oorlogsfilm van Duitse makelij die ik al heb gezien, integendeel, er zijn veel betere producties dan deze.
Ik heb ooit het origineel uit 1959 eens gezien, maar om een vergelijking met deze te maken is het te lang geleden al is deze film, mede door de vooruitgang van de cinema, wel mooier gemaakt.
Maar ik zal toch eens op zoek moeten gaan naar het origineel om de 2 eens met elkaar te vergelijken.
Toch wel een goede film hoor deze, vermits hij wel goed weergeeft dat de Hitlerjugend destijds wel fanatiek het nazisme en het land, ook al was het al een verloren strijd, bleef verdedigen, tot de dood toe. En dat wordt in deze film zeer duidelijk getoond, de vele documentaires die ik hieromtrent heb gezien kunnen het alleen maar bevestigen.
Daarom alleen al is deze film wel een aanrader.
3,5
[permalink] geplaatst op 4 april 2011, 1:42 uurZowel deze versie als die van 1959 gezien en moet zeggen dat beide niet echt met elkaar te vergelijken zijn. Mijn voorkeur gaat wel uit naar deze omdat kleur nou eenmaal beter overkomt. Maar qua stijl en authenticiteit is in mijn opinie de zwart-wit versie beter.
Gewoon beide films kijken

1,5
[permalink] geplaatst op 13 april 2011, 20:39 uurTotaal overbodige remake.
Met moeite afgekeken film kon mij niet overtuigen.
2,0
[permalink] geplaatst op 20 oktober 2011, 1:53 uurMatige film. Kan absoluut niet tippen aan het origineel. Jammer, maar het was te verwachten.
2,5
[permalink] geplaatst op 22 november 2011, 11:03 uurVrij aardige remake, acteerwerk is vrij zwak,deze film heeft inderdaad meer actie dan de film uit 1959, komt allemaal een beetje amateuristisch over: 2,5