134.911 gebruikers | 85.732 films | 31.052 regisseurs | 3.508.763 berichten | 4.931.075 stemmen

Mädchenjahre einer Königin (1954)

Alternatieve titel: The Story of Vickie

Mädchenjahre einer Königin (1954)
25 stemmen | gemiddelde 3,00
mijn stem:
Oostenrijk
Romantiek / Komedie
118 minuten

geregisseerd door Ernst Marischka
met Romy Schneider, Adrian Hoven en Magda Schneider

Aan de vooravond van haar 18de verjaardag is Victoria, de koningin van Engeland, uit het paleis verdwenen. Zij wil ontkomen aan de huwelijksplannen die haar moeder voor haar heeft en is onderweg naar Parijs. Door het slechte weer kan de overtocht niet doorgaan en blijft Victoria, samen met haar hofdame en een dienaar, in Dover hangen. Daar leert ze de eveneens incognito reizende prins Albert von Sachsen-Coburg kennen.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 december 2002, 9:14 uur
het is melig, het is campy, maar het heeft iets, weet niet wat, maar iets (daar gaat mijn laatste greintje credibility :)) en Romy Schneider is en blijft natuurlijk een wonder van Moeder Natuur ...

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2002, 1:48 uur
Deze film gaat dus NIET over Sissi = Elisabeth... of vergis ik me ? Was dit een vingeroefeningetje voor het echte werk ?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 oktober 2006, 10:23 uur
dit gaat over de engelse victoria.
En de film is best vermakelijk.
Als je van sissi houdt vind je dit ook leuk.
ik geef het een 3.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 mei 2007, 13:51 uur
grappige film, met prachtige kostuums en redelijk acteerwerk. Er zit zelfs een vleugje humor in!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 juni 2007, 22:19 uur
romy schneider is gewoon een fantastische actrise.
dat zij zelfmoord heeft gpleegd vind ik heel erg jammer.

Een fantastische film.
een 5.0

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 oktober 2007, 7:42 uur
Helemaal geweldig deze film, en idd, het is een vingeroefeningetje voor het echte werk. Zeze is net zo goed (zo niet beter als de sissi films)