Genre: Actie / Thriller
Geregisseerd door: Roel Reiné
Met onder meer: Luke Goss, Ving Rhames en Danny Trejo
Bekijk via SkyShowtime
Plot Death Race 2
"10 killer drivers, 20,000 rounds of ammo. 1 survivor."
In de nabije toekomst verkeren de Verenigde Staten in een economische crisis en heerst er groeiend geweld. In een poging om de criminaliteit de kop in te drukken, worden privé-gevangenissen geopend. Maar in plaats van het probleem op te lossen, komen er meer bendes en moordenaars bij. Bij zijn aankomst in de Terminal Island gevangenis, trekt veroordeeld moordenaar Carl Lucas de aandacht van September Jones, een ambitieuze televisiepersoonlijkheid. Zij leidt en presenteert het reality programma Death Match, waarin gevaarlijke gevangenen het met allerlei wapens tegen elkaar opnemen. De dalende kijkcijfers zorgen voor een wijziging van het concept. Death Race, een extreme variant met omgebouwde wagens, is geboren. De prijs is vrijheid, maar lukt het iemand om daarvan te genieten?
Carl 'Luke' Lucas / Frankenstein
Lists
Hillbilly Con
El ralpho
Beter dan verwacht.
Oke, de aanloop is een beetje aan de lange kant, de camera shots zijn mij iets te fragmentarisch en de setting is knudde. De film hanteert namelijk wel een zeer cheap ass gevangenis stijl
Ook gebeurd er aan het einde iets in de film wat ik absoluut niet verwacht had en wat voor een aangename afsluiting van de film zorgde. Carl Lucas alis Frankenstein neemt op een heerlijke brute wijze wraak in zijn moordmachine.
De eerste film had te kampen met een groter budget waardoor met name de gevangenis setting iets sterker overkwam. Ook was het verhaal daar op sommige vlakken iets geloofwaardiger. Voor de rest doet deze film weinig onder voor zijn voorgaande deel. En alleen al als je ziet wat de regisseur voor een kleine 6 miljoen dollar uit zijn hoge hoed weet te toveren verdiend de film onderstaande beoordeling al.
Als je je niet stoort aan de vele ongeloofwaardigheden is het een heerlijke no-brainer. Uiterst vermakelijk!
puckb96
Slap aftreksel van deel 1. Niks waard! En waarom zit Jason Statham er niet in? In plaats daarvan krijgen we een onbenullig rolletje van Luke Goss (Hellboy: The Golden Army). Jammer ook dat deze film niet een bioscoop-release kreeg.
Metalfist
Omdat het een prequel is... Statham komt er pas in wanneer de echte Frankenstein (degene die hier dus geïntroduceerd wordt) sterft!
NovaChe
Ah duhu, nu doet ik het snappen... Die Frankenstein kwam me al zo bekend voor hahaha. En die vrouw zegt ook, het is totaal nieuw, die death race...
Thnx voor de opheldering..
Was wel een vermakelijke film. Ben wel fan van Danny Trejo, das toch wel DE B acteur van de laatste jaren!!!
Testa-Rossa
Ik ben met stomheid geslagen dat mensen na het zien gewoon niet begrepen dat het een prequel was
NovaChe
whahaha, dat geloof ik graag.
Mijn excuus: Ik kijk gewoon te veel films dat ik niet alles kan onthouden. Deeltje 1 was al weer een tijd geleden dat ik die gezien had. En echt toen die Frankenstein kwam, dat ze er over hadden, dacht ik. Ik ken dit ergens van. Niet denkend aan deel 1, maar aan een trailer..
^ wat een excuus of niet
jippie2010
Kon geen moment tippen aan deel 1,
maar keek toch redelijk weg. 2,5
agi
Waardeloos lijkt me deze film. Jason Stattham hij heeft altijd wel leuke opmerking en gewoo een hilarische kop. Dat zijn films een beetje humor hebben daardoor. Dus een van mijn lievelingsacteur s. De regie is niet meer van Paul W.'S die een zeer goede regissseur is lekker donker sfeertje en de film verhaal lijkt op deel 1 zelfs de poster is bijna hetzelfde. Ik vond deaht race alleen leuk om de regie en cast en voor de rest vond ik er niet echt iets aan. Vind auto gevechten niet leuk.
Gang_Star
Deze film heet wel deel 2 maar speelt zich voor deel 1 af. Luke Goss speelt de hoofdrol, alleen wel jammer dat hij dat uitgerekend doet. De cast had toch een aantal bekende namen: Danny Trejo, Sean Bean & Robin Shou als 14K. We weten dus dat hij sowieso deze film overleeft aangezien hij ook in Death Race 1 speelt. Ik vond het eigenlijk wel jammer dat de film in het begin nog niet om Death Race gaat, maar om Deatmatch. Ook leuk, maar ik miste die brullende motoren. Hoe verder je in de film komt vallen alle puzzelstukjes in elkaar, en wordt duidelijk op het moment dat Luke Goss verbrand hij Frankenstein wordt. De 'held' die in deel 1 in het begin om het leven kwam en waarvan Statham zijn rol moest overnemen . Ook vermakelijk om een foto te zien van de vrouw die het gevang moet gaan leiden als vervangster. Oftewel de vrouw die in het eerste deel te zien is.
Vermakelijke film van Reiné.
ledenjes
Sluit helemaal aan bij wat ik ervan vond.
De film wordt cooler naarmate de film vordert, maar het einde is echt kick-ass!
Zag een paar jaar geleden Death Race. Die wil ik door deze nu weer opnieuw zien.
Beter dan verwacht.
Dat gezegd hebbende blijven er echter nog voldoende positieve punten om te benoemen over. Zo doen de race gedeeltes absoluut niet onder voor het eerste deel. Hoewel ze iets te fragmentarisch gefilmd zijn ziet het er nog wel lekker strak uit. Tevens heeft de regisseur een aantal -lees meestal nutteloze- maar niet minder gave slow motionshots in zijn film verwerkt zitten. Als ik hier lees dat de film voor een minimaal budget geschoten is en vervolgens terug kijk naar het eindresultaat wat daaruit ontstaan is kan ik niet anders concluderen dan dat het een hele prestatie is voor Reiné. Hij doet veel met weinig!Ook de acteurs zijn niet voor de poes. Zo hebben Sean Bean en Danny Trejo getekend voor een kleine rol in de film en doet de hoofdrolspeler het zelf ook allesbehalve slecht. Statham doet het in de eerste film net wat beter maar storend wordt de rol van Luke Goss in deze film evenmin nergens.
Tarkus
Deze film, eigenlijk een prequel op deel 1, is niet wat ik er van had verwacht.
Maar misschien waren mijn verwachtingen te hoog, want deel 1 vond ik wel zeer goed en deze is een flauw afkooksel ervan.
Ik had meerdere keren de indruk dat ik naar een kopie van deel 1 aan het kijken was.
Leuke rol wel van Danny Trejo, maar Luke Goss is geen maat voor Jason Statham van deel 1 een puike film maakt.
Voor de liefhebbers van keihard racen is dit wel een goede film, maar als je echt racegeweld wil zien is de eerste film stukken beter.
DjFrankie
Prima actie (ook veel). En bijzonder amuserend, leuk idd als prequel op deel 1, had ik niet verwacht.
Met veel plezier bekeken, vond je deel 1 prima dan is dit een must.
pindope
Deze had deel 1 moeten zijn en geen prequel en met vihng rames is het altijd wel ok [/quote][quote]
Davidus
Matig. Zonder Statham, scheelt alles.
Feitelijk Death Race 0. Niets nieuws, alles gelijk aan dl 1.
Zeer rommelig gefilmd. Begrijp niet waarom ze niet wat langere shots vanuit de auto maken.
barcam
Vond deze prequel beter dan de eerste.
Leuk is dat je meer verneemt over het ontstaan van de Death Races.
Races zijn zeer spectaculair in beeld gebracht.
Heerlijke pulp, prima mee vermaakt.
nilsal
Ik vroeg me meerdere keren af of ik per ongeluk Death Race #1 had opgezet. Dat samen met de té veel aanwezige zelfde stijl camerashots (slowmo, muziek zacht..... en weer op normaal temp verder) - wat me echt ging irriteren - en de rare sprongen tussen de scenes en het verhaal zorgt ervoor dat ik geen hoog cijfer geef.
Jammer, want het eerst deel had wel wat.
bollepeer
als je gaat vergelijken is dit deel natuurlijk minder, maar ik kijk het liever als film apart en dan is het absoluut een vermakelijke film en het toevoegen van deathmatch was ook niet slecht, alleen het had iets minder lang moeten duren.
luke is goed, maar ik mis statham.
RuudC
Beetje een vreemde ervaring. Het eerste half uur had ik geen flauw idee waar dit over ging. Bleek het dus een prequel te zijn. En wel een waarin de achtergrond van Frankenstein wordt verteld. Gelukkig zien we wel enkele acteurs terug uit het eerste deel, aangevuld met Luke Goss als Carl Lucas cq. Frankenstein, Danny Trejo (altijd goed) en Sean Bean (bijna altijd goed). Het eerste deel was wat zwakjes. Zodra Lucas in de bak terechtkomt, wordt alles wel een beetje duidelijk. En dan doel ik vooral op de vogelvrije status van de gevangenen en de aanloop tot de Death Race. Net als met de publieke opinie in de film, vond ik de man op mangevechten niet heel interessant. Met de races komt de film echt op gang en is ook het tweede deel een prima actiefilm. Leuk gedaan ook met het subplot (met Sean Bean).
Phantasm
Ik vond dit deel beter dan de 1-ste, erg leuke aktiefilm die niet verveelt.
Dennissssss
Wat een enorme tegenvaller deze film! De conversaties waren slecht, het geluid was slecht, de gevechten waren nep, het verhaal kwam niet over, de rollen kwamen niet over. Deze film moet wel door andere mensen gemaakt zijn dan de mensen die deel 1 hebben gemaakt!
Je denkt bij jezelf: "vet, Danny Trejo en Ving Rhames in de race". Racen en vechten ze allebei niet mee!
Ik zal morgen deel 1 nog is kijken, maar die is echt veel beter dat is zeker.
2 - 2,5*
papaEd
Jammer, want het eerst deel had wel wat.
Dat ging ik ook denken na verloop van tijd. Moet deel 2 nu 1 zijn en deel 1 deel 2.
Verder een redelijke film
IcU
Prima actie film van de Nederlandse regisseur Reiné. Vakkundig werk, maar met mate. Het is een duidelijke Straight to Video productie, en het heeft op ieder gebied wel zijn mankementen. Des al niet te min een zeer vermakelijke prequel van een toch al niet zo'n hoogstaand eerste deel.
Edit: Een 2-deurs getaway car voor 4 bankrovers.
Daar hadden ze wel even over na mogen denken tijdens het schrijven van de film.
RodneyS
Echte mannen film! Non stop actie. Wel vermakelijk, maar meer ook niet!
GastHeer
Als deze eerder gekomen was dan deel 1 dan was het een goede eerste film, waarna een spannend en vooral beter vervolg gemaakt kon worden. Helaas is dit niet zo en blijf je de film constant vergelijken met de film met Statham in de hoofdrol. Toch blijft de film prima aan te zien en wordt hij interessanter naarmate de film vordert.
m1701
Vond het een hele goeie film.
Jammer dat ze deze film deel 2 genoemd hebben, terwijl het gewoon een remake is
van deel 1.
Deze "driver" oogt wat vriendelijker en minder gevaarlijk dan die uit deel 1. Dat
vind ik het enige verschil.
Kan niet zeggen welke ik nou beter vond.
RuudC
Uhm... Het is geen remake, maar een prequel.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Redelijk.
Degelijke cast, al was het acteerwerk soms een beetje off (njaah, niet perse off, maar het kon beter), en camerawerk soms nogal (voor mij een beetje te) druk. Voelt op het einde nogal gehaast en het begin vond ik dan ook wat te lang uitgesponnen (evenals het verhaal tussen Carl Lucas en Markus Kane) en de cagefights vond ik wel geinig, maar wel tijd die ik liever besteed zag aan racen (al snap ik wel dat het als opbouw was naar de race, had alleen iets korter mogen duren). Love-story was een gevalletje niet nodig, maar ook niet ergerlijk, zeker doordat Tanit Phoenix een genot voor de ogen is. Racen was verder wel ok, paar leuke kills. Ook wel cool dat Lucas Frankenstein wordt, had ik nog niet bij stilgestaan.
m1701
Uhm... Het is geen remake, maar een prequel.
prequel betekent 'voorgaande geschiedenis' kan nou niet zeggen dat dit deel (deel 2) voor deel 1 hoort te komen..... het is gewoon precies dezelfde film... dus noem het maar gerust een remake!

Death Race 4: Beyond Anarchy
2018

Death Race: Inferno
2013

Death Race
2008

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Crank