• 9.381.092 stemmen

Oorsprong: Zuid-Afrika / Duitsland

Geregisseerd door: Roel Reiné

Met onder meer: Luke Goss, Ving Rhames en Danny Trejo

Plot Death Race 2

"10 killer drivers, 20,000 rounds of ammo. 1 survivor."

In de nabije toekomst verkeren de Verenigde Staten in een economische crisis en heerst er groeiend geweld. In een poging om de criminaliteit de kop in te drukken, worden privé-gevangenissen geopend. Maar in plaats van het probleem op te lossen, komen er meer bendes en moordenaars bij. Bij zijn aankomst in de Terminal Island gevangenis, trekt veroordeeld moordenaar Carl Lucas de aandacht van September Jones, een ambitieuze televisiepersoonlijkheid. Zij leidt en presenteert het reality programma Death Match, waarin gevaarlijke gevangenen het met allerlei wapens tegen elkaar opnemen. De dalende kijkcijfers zorgen voor een wijziging van het concept. Death Race, een extreme variant met omgebouwde wagens, is geboren. De prijs is vrijheid, maar lukt het iemand om daarvan te genieten?

Carl 'Luke' Lucas / Frankenstein

September Jones

Markus Kane

Katrina Banks

Hillbilly Con

Stephan schreef:

Zal 't 'm binnenkort vragen.

Inmiddels al meer bekend?

avatar van vph1272qm

vph1272qm

heerlijk foute film, ik heb genoten van de editing en camerashots.

de race scene's is topgear in het kwadraat.

avatar van NL-kevin

NL-kevin

zeer goede film.

Leuke actie en blijf boeiend

avatar van Hansjoh21

Hansjoh21

Slechte film, actiescenes waren storend (slow motion stukken waren wel top!), verhaal is er nauwelijks en de film was in 1 klap afgelopen. Dit ging nergens over..

avatar van Minotaures

Minotaures

''Let's race.''

Ik had het kunnen weten: een prequel. Er waren gewoon teveel toevalligheden om dit een 'sequel' te noemen.

Een te pruimen film, ondanks dat er veel negatiefs over wordt gezegd. Qua actie ben ik vermaakt en was er weinig erg slecht te noemen. Het is wel jammer dat Luke een fors brandend auto kon overleven, had het nou net even anders gedaan om hem zijn nieuwe identiteit te laten nemen.

Af en toe waren de beelden wel wat haastig en kon er bij sommige scènes weinig gezien worden. De auto's zagen er tof uit (een paar zelfs uit deel 1), geen vernieuwingen qua wapens of verdedigingen en de racebaan zag er zo goed als exact als deel 1. De vrouwlijke schoonheid is ook flink aanwezig. Meer als deel 1 zelfs en daar heb ik - en genoeg anderen - absoluut geen problemen mee.

De wedstrijden zelf zijn in orde, dat slo-mo was inderdaad tof en de kills zijn wat minder grof, maar ook gruwlijk. De tempo was alleen ietsje minder. Het idee om een race te houden en de race zelf kwamen pas langer dan na de helft van de film. Maar waar ze eerst me begonnen waren was ook gevaarlijk en bruut; een kooigevecht met hetzelfde concepten als de race zelf.

Het haalt deel 1 niet in, maar wel een vermakelijk prequel.

avatar van Testa-Rossa

Testa-Rossa

Ik weet niet of het reëel is om nieuwe wapens te verwachten in een prequel

avatar van Minotaures

Minotaures

Nieuw en prequel gaan inderdaad wat minder samen. Ik kon even niet op een ander woord komen. Ander soorten wapens was ook een verandering geweest.

avatar van Waku

Waku

Vanaf direct het begin wordt de toon gezet en weet je als kijker wat je kan gaan verwachten.

Acteerwerk is tenenkrommend slecht endoet het ergste vrezen.

Echter de actie scenes zien er prima uit en dat maakt een hoop goed.

Mooie beelden, puik camerawerk.

Ook de scenes in de gevangenis met de gevechten in de arena op leven en dood zijn zeker vermakelijk. Maar als men overgaat naar de death races is de verrassing wel weg en kan je als kijker de rest van de film wel voorspellen. Enige interessante is dat het duidelijk wordt

hoe personage "Frankenstein" ontstaat, die zo;n prominente rol speelt in de "Death Race"

die eerder verschenen was in 2008.

2.5*/3* kleine voldoende.

Waku schreef:

Mooie beelden, puik camerawerk.

2.5*/3* kleine voldoende.

Ok, dit is belachelijk. Ik heb nog nooit zo'n irritant camerawerk gezien en de actie is onnavolgbaar.

Naomi Watts

Dat vind jij. En volgens mij bedoel je onvolgbaar. Onnavolgbaar is wel heel positief .

Naomi Watts schreef:

Nee, want geen enkele film doet het slechter. Dus, onnavolgbaar. Maar leg mij maar eens uit wat er zo goed is aan het camerawerk en de beelden?

Naomi Watts

Prima kadreringen, fijne camera angles, niet zo conventioneel, camera is constant in beweging.

Naomi Watts schreef:

Juist. Ik zie het meer als: irritant snelle camera wisselingen wat voor chaotische actie zorgt. Als je niet conventioneel wil zijn dan moet je het wel goed doen. Dit is nou niet bepaald Danny Boyle....

Maar als jij deze film een 9 wil geven, prima.

Naomi Watts

Laat me raden, het camerawerk en montage in een Tony Scott of een Neveldine & Taylor vind je ook niks?

Naomi Watts schreef:

Jij hebt blijkbaar helemaal geen verstand van. Tony Scott....... Tony Scott weet hoe hij in de lijn van een film zijn camerawerk moet doen. Roel Reine is een prutsert eerste klas. Neveldine & Taylor doen het ook in de lijn van de film (Crank): adrenaline is terug te zien in de camervoering en montage. Crank is gewoon een zieke film waarbij de shaky cam van toepassing is. Ga geen appels met deze verrotte peer vergelijken.

Naomi Watts

Oef, jouw welbespraaktheid lult mij nu wel klem zeg. Dat je het hier niet van toepassing vindt is jouw mening, al lijkt mij dit puur een middel, geen doel. Ik vind het camerawerk erg sterk, jij niet. Ik had eigenlijk veel meer verwacht van iemand die zich profileert als een expert op dit gebied. Helaas komt dat er niet uit.

Ik hou niet van steady camerawerk. Ik vraag me af waarom je het bij de ene film wel gepast zou vinden, en de andere keer niet. Al verheug ik mij zeer op dat je me verheugd met je intellect en mij verrijkt met je grenzeloze kennis. Wel tegenvallend dat je aangeeft dat ik er niets van snap maar je ook niet laat blijken dat jij het wel hebt.

Naomi Watts schreef:

Ik profileer mij niet als expert. Ik vind gewoon het camerawerk niet passen bij de film en jij snapt blijkbaar mijn punt niet. Deel 1 deed het veel beter dan dit gedrocht. Dat jij niet snapt dat Crank met het camerawerk extra nadruk wil leggen op het soort film, doet mijn wenkbrauw fronsen.

In deze film zie je totaal niet wat er gebeurd in bepaalde actiescenes. Daarnaast weet deze regiseur totaal geen snelheid mee te geven aan de auto's. Het is duidelijk te zien dat de auto's ongeveer 30 km per uur rijden in de overzichtshots. Dus:

1. Hoe laat ik de kijker denken dat de auto's enorm hard gaan (gefaald)

2. Hoe breng ik overzichtelijk (lees: wie zit er in welke auto en wie ramt wie) de duellerende auto's in beeld (gefaald)

En Scott is een expert op het gebied van camerawerk.

Naomi Watts

Dat Neveldine & Taylor, en ook Scott een stijl hebben die van een ongekend niveau zijn vind ik ook, dat het bij N&T ook vooral past bij het gestileerde uiterlijk van hun films is ook klaar als een klontje, al hoeft hectisch camerawerk echt niet in dienst te zijn van het 'soort' films. Is wta mij betreft ook prima op zijn plaats in de nieuwe film van Hilary Duff. Vooral in een film als Death Race vind ik hectisch camerawerk wat resulteert in overzichtelijkheid een plus, maakt de kijkervaring veel meer immersive.

avatar van Cybill.

Cybill.

Ik vond deze bijlange niet zo goed als deel 1. En het camerawerk kon ook beter op sommige momenten. Wel een leuke cast, maar toch.. Ik vond het een beetje te geforceerd en overdreven, dat einde ook trouwens. Achja, entertainend blijft het natuurlijk wel

paul83 schreef:

Kom op... als er iemand is die actiescenes kan verpesten door een overdaad aan Montage met een hoofdletter M is het Tony Scott wel.

Death Race 2 beviel me uitstekend. Een fijne bier-en-tietenfilm, met veel van-dik-hout-zaagt-men-planken -actie en leuke rollen van Trejo, Goss en Rhames. Camerawerk was dik in orde.

• 11924 berichten

Trouwens nog een complimentje voor de uitstekende recensie van MetalFist.

avatar van Mustard

Mustard

Beetje rommelig geschoten. Er zaten een paar facepalm momenten in, maar zeker geen slechte film. 3.0

Onleesbaar bericht verwijderd.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Prequel dat bijna even goed is als de eerste film.

Met weer veel geweld, spannende races en lekkere wijven.

Ook mooi dat we het ontstaan van Death Race en Frankenstein te zien krijgen.

avatar van Goirle_NL_Bas

Goirle_NL_Bas

Leuke actie film, niet echt bijzonder, deel 1 was stukken beter, maar wel een voldoende waard.

avatar van WietseN

WietseN

wat een slechte film, te voorspelbaar en te nep. de punten zijn alleen voor het begin waarin ik dacht dat het wel een leuke film zou worden. sommige actiescenes kon ik nog wel waarderen, maar verder slecht geacteerd en nogmaals... voorspelbaar!

avatar van maxerAZ

maxerAZ

Ik heb death race 1 gezien die vond ik veel mooier

dus ik d8 er komt een leuk vervolg maar nee het was een beetje vreemd

avatar van RaouL#1

RaouL#1

Goh, natuurlijk wilde Jason Statham niet meedoen aan een vervolg van dit niveau. De eerste 40 minuten zijn een te lange intro, en het uur daarop is het een 100% kopie van death race. Om het niet al te slecht te laten lijken dan maar doen alsof dit zich allemaal voor deel 1 afspeelt

Mij niet gezien

avatar van Testa-Rossa

Testa-Rossa

Ja dat heb je wel vaker met een prequel dat het zich voor het eerste deel afspeelt (?)

Ik snap ook niet waarom dat een spoiler zou zijn?

avatar van Quentin

Quentin

Gedraaid voor een kleine 6 miljoen dollar, 4,3 miljoen euro. Best knap wat Reine daarmee gedaan heeft.