• 9.379.042 stemmen

Releasedatum: 11 augustus 2011

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Super 8

"It Arrives."

In de zomer van 1979 sluit de Amerikaanse Luchtmacht een sectie van Area 51. Alle materialen worden per trein vervoerd naar een opslagplaats in Ohio. De trein wordt echter aangereden door een truck en ontspoort. Een groepje kinderen, dat bezig is om hun eigen zombie-film te maken met hun 'Super 8' camera, stuit op de ravage. Al snel wordt vermoed dat het niet om een ongeluk gaat, als er plotseling verdwijningen plaatsvinden en onverklaarbare dingen gebeuren. Een lokale sheriff probeert het mysterie te ontrafelen, maar wil hij de angstaanjagende en onmenselijke waarheid wel weten?

avatar van movie-edje

movie-edje

niks aan.

Kreeg op een bepaalde manier en gevoel , dat ik naar een kinderfilm zat te kijken.

had er veel van verwacht.

maar stelde mij erg teleur.

avatar van purekillah

purekillah

Had 'm wat meer science fiction verwacht. In de zin van een beetje uitleg over het wezen o.i.d.

Je verwacht gedurende de film een beetje uitleg over het hoe of waarom, maar meer dan een filmpje van een of andere professor krijg je niet te zien. Was verder niet echt spannend. Misschien een leuk kinderfilmpje ofzo?

avatar van nachtraafje

nachtraafje

Goeie film, maar wat een dof einde..

avatar van devidia

devidia

geniale setting en build up. Enkel jammer van het laatste halfuur dat de verwachtingen niet weet in te lossen. Had ik jong geweest vond ik dit waarschijnlijk fantastisch, maar nu had ik toch graag wat vragen beantwoord gezien.

toch 3*

avatar van SamDekker

SamDekker

De kids uit Super 8 deden me een beetje denken aan de kids uit 'Stand by me' (1986)
Het is wel een erg standaard verhaal: Neergestorte alien op aarde wil terug naar thuisplaneet / overheid of instantie wil alien hier houden voor testen etcetera / alien kan uiteindelijk toch terugkeren. Zoals meerderen over de film zeggen; leuk voor een jonger publiek. Wel tof was die walkman met Blondie en de afgeragde gele muscle car.

avatar van what is truth

what is truth

vreselijk, zoveel ongeloofwaardigheden achter elkaar. Vooral aan het einde van de film. Het acteerwerk was ook niet echt heel goed.

avatar van witboek

witboek

Leuke kinderfilm voor degene die weinig cinematografische ervaringen hebben.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Dat kun je wel van elke film zeggen die uitkomt in de commerciele bioscopen . Voor cinematografische ervaringen kun je beter naar een filmtheater gaan.

avatar van RuudC

RuudC

Beetje rare opmerking inderdaad. En nog arrogant ook.

avatar van legian

legian

witboek schreef:

Leuke kinderfilm voor degene die weinig cinematografische ervaringen hebben.

ohkay en jij hebt uiteraard veel cinematografische ervaring?

anders zou je dit natuurlijk niet zeggen.

cinematografische ervaring, kan iemand ff kort uitleggen waarom ik dat nodig zou moeten hebben om een film op zijn waarde te kunnen waarderen?

avatar van Fast Eddy

Fast Eddy

Goed opgebouwde film.
De jeugdige cast acteer schitterend.
Enkel het einde val min of meer tegen.

De manier waarop hij zijn spaceschip opbouwd ....,
de Aliën zou een prachtige oplossing zijn voor ons afval probleem

avatar van erik1677

erik1677

Spanning, humor,actie,drama,romantiek, gave effects.

Godsamme wat een gave blockbuster is dit.

Echt geen moment mee verveeldt.

avatar van barcam

barcam

Vermakelijke sf film met een uitstekende jeugdige cast.

Op het einde zakt alles een beetje in elkaar en haalt zeemzoeterigheid de bovenhand.

avatar van Quatro

Quatro

wat een tegenvaller van abrams en spielberg... t was bijna net zo slap, ongeloofwaardig en sentimenteel als independence day...

avatar van DramaKing

DramaKing

[quote]movie-edje schreef:

niks aan.

quote]

Ehm, er stond 12 jaar op de poster. Ben erg benieuwd wat je dan had verwacht.

avatar van tal1b

tal1b

ET is back, and he is angry!

Geinig filmpje, in de sfeer van ET

avatar van Smi

Smi

Prima filmpje vind ik Aanrader, juist omdat het een klassiek, ouderwetse Steven Spielberg is.

Kon er zeker van genieten.

Bovenstaande kritiek vind ik nogal oppervlakkig en kortzichtig. De film is dan wel niet hoogst origineel maar keek goed weg. Jammer dat het Spielberg-laagje niet echt meer gewaardeerd wordt

avatar van Colombo

Colombo

hahah wat was dit een bagger film zeg, ik kijk alleen maar bagger films de laatste tijd.

Die trein scene die je in trailer ziet klopt he-le-maal voor geen meter. Flut film 1*

avatar van BS

BS

Ik zie een hoop negative of anders raar getermde zinnen. Denk dat het voornamelijk met het verwachtingspartoon te maken heeft.
Even bijstellen:

The film according to J.J. Abrams was homage to the producer of the film, Steven Spielberg, and his films of the 1970's ranging reverence from Spielberg's directorial films like Close Encounters of the Third Kind & E.T.: The Extra-Terrestrial to Spielberg's produced films like The Goonies.

Een film met dezelfde ingrediënten als close encounters, E.T. en the goonies en ook in ongeveer dezelfde tijdzone opgenomen. Daarbij moet je 2 dingen extra bijnemen:
J.J. Abrams, dus een aardig verhaal met een twistje.
Spielberg, dus groots opgezet en een eind met een fantastisch mooi gemaakt iets.

Wat krijg je dan?
We beginnen rustig, daarna pakt Spielberg even uit met een groots treinongeluk. Klopt dat niet met de werkerlijkheid? Eh... het is een film en het gaat o.a. over een buitenaards wezen. Hou het een beetje in verhouden zou ik zeggen
Daarbij is het gewoon een mooi neergezet, prima stukje actie !

Daarna mag Abrams weer aan het werk met zijn lekker geheimzinnige aanvals-shots en komt Spielberg even buurten voor wat gesprekjes.

Vervolgens de bus-scene met de onthulling van het wezen ( ik bedoel, dat we het ook te zien krijgen ) Tijd voor Abrams om weer even wat verhaal met een wisseling van studio
en dan mag Spielberg er een visueel en emotioneel eind aan maken.

Oh ja, vergeet natuurlijk niet dat de hoofdrolspelers de kinderen zijn, dat het zich afspeeld in 1979 en dat de film gemaakt is om te entertainen
Al met al heb ik een kleine 2 uur naar een goed gemaakte film zitten kijken, kreeg datgene wat ik ook verwachte, en krijgt hij gewoon 4*

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Zeer zeer zeer waardeloos einde! Als er nu moeite was gestoken in het echt compassie krijgen met dat beest.. Of op zijn minst een beetje uitleg, etc.. Niks van dat alles. Eerste 1 uur en 3 kwartier zijn redelijk goed en fijn.. Maar het eind weet dat volledig de nek om te draaien. Zeer jammer, en een echte afrader.

avatar van egelhunter

egelhunter

Geweldig goede film. Had er niet veel van verwacht. Klein beetje weg van E.T. en the Goonies. De treincrash is geweldig goed overdreven gemaakt. En ik vond hem spannend tot het eind. 4*

avatar van tal1b

tal1b

Smi schreef:

Kon er zeker van genieten.

Het wordt wel gewaardeerd, zeer zeker. Je kan er alleen niet omheen dat het qua sfeer hetzelfde is als in ET.De kids stonden ook meer centraal dan die alien, wat ik wel jammer vind.

Miste in deze film de nodige spanning..

Maar hij is prima voor tussendoor, vandaar m'n 3*

avatar van Smi

Smi

Ik heb gek weinig toe te voegen aan BS' bovenstaande beoordeling.

Goed verwoord man.

avatar van Theunissen

Ach voor kinderen is dit zeker een geslaagde film en voor volwassenen is deze film ook wel enigszins te bekijken. Het is inderdaad een soort van boze ET meets The Goonies. Het verhaal was best onderhoudend en de beelden inclusief special effecten zagen er best fraai uit, de cast (kinderen) deden het ook best leuk. Het grote manco van deze film als volwassenen vind ik de sentimentele bullshit en de romantiek bullshit die zeer flauw en erg cliché was. Het einde vond ik overigens best waardeloos en ik moest bijna een teiltje halen om in te

Maar al met al is deze film me best nog meegevallen en keek hij zich best lekker weg, zeker in het eerste uur. Wel overigens belachelijk dat die kinderen auto konden rijden want ze waren net 12-14 jaar

avatar van Halcyon

Halcyon

Typisch Spielberg-vehikel waarin een interessant uitgangspunt vakkundig de nek wordt omgewrongen door wansmakelijk sentiment. Wel een pluim voor de kindacteurs die aardige rollen neerzetten, ook al zijn het stuk voor stuk "typetjes". Ze doen het in elk geval veel beter dan hun volwassen tegenspelers. De zweem van nostalgie die over de film hangt maakt het allemaal nog draaglijk, maar in wezen is dit niet veel meer dan een zielloze bluckboster vol plotholes en plat spektakel.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Zielloos is wel het laatste wat ik Super8 zou willen noemen. Het sentiment had je kunnen verwachten. Kracht van Spielberg is vaak dat hij dat perfect weet te combineren met sterke sci-fi, iets wat Abrams hier bijna vlekkeloos voortzet.

avatar van erik1677

erik1677

helemaal met dutchtuga eens!

avatar van Halcyon

Halcyon

dutchtuga schreef:

Zielloos is wel het laatste wat ik Super8 zou willen noemen.

Ik vind het zielloos omdat het een herhaling is van eerdere successen. Te gemakkelijk, te publieksgericht. Een eigenschap waar de meeste blockbusters onder te lijden hebben. Maar in feite spreek ik mezelf ook een beetje tegen, want die nostalgische zweem waar ik het eerder over had is wel degelijk een bewijs dat de film een ziel heeft.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Vind het eerder een ode aan een genre/regisseur/filmstijl en niet echt een herhaling van. En dat is iets wat bijna elke blockbuster juist mist (Transformers e.d.). Maar inderdaad; die nostalgie

avatar van Gman2oo6

Gman2oo6

Zalige film

Precies zoals je van Steven Spielberg kunt verwachten

Kijkt heerlijk weg ...

@ Sommige

Uhh het is een fictie film he

Treinen die zo ontsporen , Aliens , explosie voor je neus en niet doof of blind zijn enz enz

het is fictie ...FICTIE !!!!