Super 8 (2011)
Releasedatum: 11 augustus 2011
Bekijk via SkyShowtime
Plot Super 8
"It Arrives."
In de zomer van 1979 sluit de Amerikaanse Luchtmacht een sectie van Area 51. Alle materialen worden per trein vervoerd naar een opslagplaats in Ohio. De trein wordt echter aangereden door een truck en ontspoort. Een groepje kinderen, dat bezig is om hun eigen zombie-film te maken met hun 'Super 8' camera, stuit op de ravage. Al snel wordt vermoed dat het niet om een ongeluk gaat, als er plotseling verdwijningen plaatsvinden en onverklaarbare dingen gebeuren. Een lokale sheriff probeert het mysterie te ontrafelen, maar wil hij de angstaanjagende en onmenselijke waarheid wel weten?
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Super 8 (MusicMeter)
Louis Dainard
Martin Read
Cooper
Cleanshot
Na de reviews gelezen te hebben ging ik uit van een kinderfilm, zo ging ik er ook in.
Dan is hij prima te kijken.
De onthulling van het mysterie was "klein". maar vond het tot dat moment wel een ok film.
S.E. waren summier en vaag maar in orde..
mabiba80
Prima film voor een avondje onbezorgd vermaak.
Technisch gezien een hoogstandje maar de verhaallijn is vrij voorspelbaar.
Een kruising tussen The day the earth stood still, cloverfield en stand by me.
Ik heb me geen minuut verveeld.
SaNDuTjE
Matige film dat een samenraapsel is van verschillende in zijn soort maar nergens iets opzichzelfstaand wordt om
Een poging om de glorietijden van ET eens dunnetjes over te doen is maar deels gelukt. Te veel clichés moeder dood, vader ongelukkig, vader vriendinnetje aan de drank, dik vriendje jaloers en uiteraard de onmogelijke liefde worden er gebruikt om het qua verhaal interessant te maken terwijl dat voor mij althans te veel van het goeie is. Want clichés en een beetje vals sentiment was ook wel te verwachten in een Spielberg productie.
Qua effecten zit het allemaal redelijk in orde. Eigenlijk is het alleen de scene met de trein wat betreft beeld en geluid de moeite waard is, aangezien de effecten daarna dit niet meer overtreffen. Vooral het zeer belabberde einde zorgt in meerdere opzichten voor een anticlimax waarin met name het verwachte sentiment ontbreekt. Want wat in films van Spielberg vaak aanwezig is, is een band tussen een kind en een ander 'iets' waardoor die relatie op het eind meestal naar een emotioneel en passend hoogtepunt gestuurd wordt. Courtney en Fanning doen het overigens wel aardig maar weten Super 8 niet tot de memorabele kinderfilm van de jaren '01 te maken.
mvdb1982
De film begint sterk, maar wordt na ongeveer een half uur minder en minder. Naar mijn idee een stripverhaal wat qua geluidseffecten goed uitgewerkt is.
Vinco
Toch een tegenvaller,film begint prima maar zwakt toch al snel af naar een saai verhaal.persoonlijk vindt ik dat de film toch neigt naar een kinderfilm wat opzicht niet slecht hoeft te zijn.
gijsvogel
Had me hier wel enigszins op verheugd,
Het hoge (7,4) IMDB cijfer schepte geen verwachting, maar verbaast me nu achteraf wel.
Al met al een vrij vlakke film die wat te lang is uitgewerkt, maar gelijkertijd toch ineens is afgelopen geheel onverwacht.
Daar laat Spielberg dan ook wel de punten voor mij liggen... het afgeraffelde einde...
Heb lang zitten kijken of het niet gewoon een kinder-griezelfilm zou zijn, maar bepaalde scenes gaan toch net even te ver voor die kwalificatie.
Verder qua special en soundeffects niet heel erg vernieuwend, maar het voldoet wel allemaal voor een goed filmavondje.
Niet heel bijzonder, wel een keer kijken.
trompster
Mijn eerste echte bioscoopfilm die ik bij enigzins vol bewustzijn zag was Jurassic Park. Spielberg... Producer van deze film. Ik had na het zien van deze film weer het gevoel alsof ik een 'echte' bioscoopfilm had gezien. Het voelde vertrouwd. Fijn. Dat is een gevoel dat ik koester. Het maakt me tegelijkertijd ook minder kritisch.
Was het intergallactische insect wel eng?! De super8 camera wordt wel erg weinig gebruikt en wat een enorme drijfveer (iets te kort uitgewerkt waardoor er wat weinig sympathie is) moet je als jongetje 12 hebben om je leven te wagen tegenover zo'n gruwelijk monster voor een meisje?
Het is gewoon een film die je moet zien als je zelf 12 bent, dan is hij echt helemaal geweldig. Nu ook wel, maar je moet als volwassene soms wel erg je best doen. Gelukkig heb ik Spielberg met en in mijn kinderbrein opgeslagen en kan ik de film 3,5 sterren geven. Net geen 4. Ondanks dat ik Elle Fanning echt heel erg goed vind, 1 van mijn favoriete actrices.
DiDiejj
Ondanks dat de film niet realistisch was en er dingen gebeurde die echt niet kunnen bleef de film mij boeien, met afwisselende spanningen er in. Ik vind het een goede film, wel magisch maar zeker leuk om te kijken.
notoirefilmhater
Wat een ongeloofwaardige clichématige schijtfilm is dit zeg. Alleen al het begin al met die totaal ongeloofwaardige CGI-crash van die trein
. Voor de rest bestaat de film alleen maar uit ripoffs van andere films. Het is werkelijk tenenkrommend om naar te kijken, Spielberg lijkt tegenwoordig alleen nog bagger te willen produceren.
Filmkriebel
Integendeel, een echte Spielberg film als je het mij vraagt. De SF thematiek, de jongeren, de militaire inmenging, de goede sentimenten die het altijd halen maken van Super 8 een echte film "80s style". Ik vond het een mooi staaltje filmmagie... wie wil nu in zo'n films realisme?
Was ook een film die ditmaal geen saaie grafische actie toonde maar lekker bleef vasthouden aan een Roswell achtig verhaal. Super 8 roept in alles de nostalgie van de jaren '80 op. Maar de alien werd hier zeer zelden in betrokken. Dat had de film nog beter kunnen maken. In ieder geval : ik vond de film een echte teletijdmachine die me eventjes een kwart eeuw jonger maakte.
hydex
Super 8 is een heerlijke film waarbij je wegdroomt in het verhaal. Het jaren tachtig gevoel is goed neergezet. De emotie en manier van filmen is verademend na al die films van tegenwoordig waarbij snelheid en special effecten voorop staan. De film heeft alles in zich spanning humor romantiek verdriet en actie wat erg mooi verfilmd is.
toetje1977
Geweldig goede film. Had er niet veel van verwacht. Klein beetje weg van E.T. en the Goonies. De treincrash is geweldig goed overdreven gemaakt. En ik vond hem spannend tot het eind. 4*
De treincrash was zeer fijn gedaan, gelijk de beste scene van de film helaas... wat wel knap is is dat je met een pickup truck een enorme trein kan ontsporen... en niet zon beetje ook, de wagens vliegen door de lucht... ik denk dat een dergelijk gevaarte normaliter niet eens last zou hebben van een dergelijk pickup truckje... Ook bijzonder is dat het terrein in een slagveld veranderd, maar de geel-zwarte muscle car is ongedeerd gebleven, en het is ook geen probleem om er me diezelfde auto als een haas vandoor te gaan voor het uit het niets opduikende leger... Geen last van brokstukken onderweg, gewoon gassen... Een beetje uitleg waarom de alien mensen "ontvoerde" maar in leven liet was ook wel gewenst
Vond 'm wel vermakelijk, zoals eerder hier aangehaald zit er een jaren-80 sausje over de film welke aangenaam nostalgisch is. Maar over de hele lijn gezien valt het allemaal wat tegen.
JacoBaco
Lekkere tegenvaller dit. Een rechtstreekse hommage aan Steven Spielberg en zijn films als Close Encounters of the Third Kind en E.T. Goed bedoeld, maar het resultaat is veel te slapjes. Het trein incident is indrukwekkend, maar ook flink overdreven. Daarna zit je vervolgens te kijken naar een soort familiedrama met wat kinderen. En een buitenaards wezen. Ziet er goed uit van dichtbij, maar het enige wat hij doet, is af en toe mensen meenemen naar zijn ondergrondse schuilplaats. Echt heel spannend dus.
J.J. Abrams, militairen en tanks gaan weer is samen door 1 deur. De scène waarbij er tanks in het wilde weg schieten en er militairen rondrennen doet wel heel erg denken aan scènes in Cloverfield. Alleen het verschil, in Cloverfield zijn de betreffende scènes 10x beter. Maar ach, in Super 8 zorgt het in elk geval voor nog een beetje leven in de film, want over het algemeen is het een dooie bedoeling. Te veel drama en te weinig avontuur. Het einde vind ik ook tegenvallen. Flink afgeraffeld en fantasieloos.
Overigens ligt de anti-drugs reclame er ook weer veel te dik bovenop.
He's too stoned!
Oh, drugs are so bad!
Pffff, bijna net zo verschrikkelijk als Cartoon All-Stars to the Rescue.
graded-bullet
Wel geinige film. Ik had er helaas wel meer van verwacht...
Begint wel goed met het treinongeval etc.. maar komt dan pas laat op gang. Het "raadsel" element van de film trok mij persoonlijk wel. Al vond ik het einde dat toch inderdaad weer erg naar het ET idee neigen allemaal.
Onderaan de streep een vermakelijke film, maar zeker geen topper. Helaas steven spielberg!
notoirefilmhater
De treincrash was zeer fijn gedaan, gelijk de beste scene van de film helaas...
Ik vraag me af bij iedereen die de treincrash goed vond, of ze de blu-ray versie wel gezien hebben. Waarschijnlijk niet, want in HD ziet die CGI-crash er totaal niet uit. Sowieso is het extreem onrealistisch dat een pickup-truck een trein kan laten ontsporen. Super 8 is een film vol met flauwekulletjes.
sofripa
Ik heb naar een frisse en fijne film gekeken. Wat deze film zo sterk maakt is dat het vanuit het perspectief van een groepje pupers is opgenomen. Met het feit dat zowat de halve wereld om hun heen wordt afgebroken, blijven de jongeren 'lekker' zichzelf. Met al het gedoe wat er op die leeftijd bijhoort.
Daarnaast waren special effects best te pruimen en niet te vergeten gouwe ouwe jaren 80 muziek. Wat ook hielp; ik was net zo oud in 1980 als dit clubje jonge vrienden. 4 sterren voor alweer een puike film van meneer Abrams.
Stephan
Mag die domme flare plugin van Abrahams' Apple af? Wat een onsamenhangende film met over de top actie doorsneden met te korte momenten van té gevoelig drama. De love story was wel aardig maar ik ergerde me enorm aan het van de hak op de tak springen van de spanningsbogen. En wat een leentjebuur van met name Close Encounters of the Third Kind. En dan nog eens enorm cliché.
Grote teleurstelling
HASCH
Het verhaal is dun, maar juist door alle vreemde wendingen en de special effects toch de moeite waard om te bekijken. Je moet deze film niet bekijken als je een echt realistisch verhaal verwacht. Leuk voor een avondje ontspanning en bedenken dat het pure kinder fantasie is.
moonlam
Is het iemand opgevallen dat er scenes zijn die dezelde zinnen hebben als een film uit de jaren 80
Stephan
Mij viel vooral op dat zelfs de scène uit Close encounters van een onhandelbaar kind aan tafel, dat speelgoed kapot loopt te rammen (terwijl de ouders er niet naar omkijken) hier letterlijk gekopieerd was. En de monteur onderweg naar stroomuitval, en de colonnes militairen kwamen ook zo uit het Spielberg origineel.
Schrijnend.
skipy05
speciale film. Wel redelijk goed. Hij zwakt wel iets af naar het einde. Verhaal is goed. Goede acteurs. Ik vond toch wel sterk geacteerd door Elle Fanning.
Martijnnn
Ja, dat is onder de noemer hommage. Het is zo duidelijk dat ik dat wel wil geloven.
DVD-T
Toch wel een middelmatige film.
Sfeer is dik in orde. Het 70's sfeertje druipt van je scherm af. De crash zag er weergaloos uit en ook het actiemomentje aan het eind met de kinderen die door een oorlogsgebied rennen is mooi vormgegeven. Toch is de film het allemaal net neit. Een ode aan de avoturenfilms van welleer komt niet altijd even goed uit de verf. Misschien komt dat toch ook wel een beetje doordat de verkeerde regisseur aan het roer staat. In alles is dit eigenlijk een Spielbergfilm. Hij had het beter zelf kunnen doen, want Abrams voegt weinig van zichzelf toe. Enkel qua Alien design zie je een beetje terug, maar deed sterk denken aan het Cloverfield monster . Dus inspiratie van Abrams zelf is bijna niet terug te vinden. Jammer want de man zit vol met goede ideeën. Het is verder wel vermakelijk, maar doet je uiteindelijk niet heel veel. Wel veel lof aan de sound designers, want het geluid is werkelijk om van te smullen voor de soundfreaks onder ons.
Mysterieus, vermakelijk, degelijk geschoten en sfeervol. Jammer dat het niet veel doet, en dan ook nog eens zo'n vreselijk einde . Gemiste kans. Een half puntje meer voor de erg tof in beeld gezette treincrash.
fotzenbikkel
Een rating vanaf 12 jaar (strikt genomen net zoals bij Transformers) in ogenschouw genomen, vond ik dit toch echt een zwaar kinderachtige film... Het acteerwerk was nog best aardig, maar de film kon mij bijna nergens echt boeien. De zogenaamd "enge stukken" uit de film vond ik nog wel redelijk te pruimen (wel weer een groot contrast met de vrij kinderachtige algemene insteek).
Alhoewel ik kinderfilms met een leuk verhaal en grappige personages op zijn tijd wel kan waarderen, kan ik dat niet echt bij Super 8. Een aantal momenten vond ik de film zelfs langdradig en saai, wat opmerkelijk is als de film 12-jarige moet boeien.
Een magere 2,5 ster dus voor de meestal zo briljante Spielberg, die met deze film schijnbaar moeite had om zich te focussen op een bepaalde doelgroep en genre.
hoffhaan
Gewoon lekkere film. Geschikt voor jeugdige kijkers. Een familiefilm voor het hele gezin.
Ik heb me uitstekend vermaakt en dat is wat een film moet doen.
erpunited
Beetje ongeloofwaardig en niet altijd evengoed geacteerd. Maar heb me toch goed vermaakt. Keek lekker weg. Niet saai.
Mirckje
Een groepje jongeren van rond de 15 zijn helemaal into het maken van films, vooral zombie films. Op een dag hebben ze een goed idee en willen ze een scene opnemen bij een perron als dr een trein langs rijdt en er volgt een enorm ongeluk. Vervolgens gebeuren dr allemaal rare dingen in het dorp en volg je de film crew die beetje bij beetje meemaken waarom er rare dingen gebeuren.
De spanning in de film is leuk en goed neergezet, ik voelde een lange tijd toch best veel spanning over wat het nou zou zijn dat er speelde. De manier van het volgen van een groepje jongeren die een eigen zombie film maken was erg goed gedaan, goed geacteerd ook en leuk om te volgen. Er hing wel een vibe van een kinder film doorheen maar echt kinderachtig is het nooit geworden, op het laatst zelfs best wel bruut waardoor weinig kleine kinderen deze film mogen zien waarschijnlijk.
Dat was het sterke van de film, het filmische gebeuren wat ze meemaakte naast hun eigen zombie film gebeuren zorgde voor een goed parallel verhaal. De relatie tussen de twee toch wel hoofdrolspelers was een mooi opgebouwde liefde en prima geacteerd ook.
Alleen zodra ik dr achter kwam en naarmate de film vorderde ging vooral het verhaal snel bergafwaarts. Van spannend en realistisch ging het naar voorspelbaar en sci fi stijl over de top onrealistisch. De uiteindelijke reden viel voor mij helemaal tegen. Een simpel uitgewerkt verhaal wat totaal niet geloofwaardig verklaarde waarom er zuke rare dingen gebeurde in dat dorp. Zodra het over ( spoiler ) Aliens gaat, schijnt alles geoorloofd te zijn. Daarnaast slaat het ook nergens op dat een alien dat er uitziet als een mislukt dier zoveel keer intelligenter kan zijn dan wij mensen. Het moet altijd een beetje scary overkomen aliens, alsof er daar enorme breinloze monsters leven die 1000x intelligenter zijn dan ons en ons allemaal willen opeten. Dat kan helemaal niet zo'n redenering en toch kom je dit concept in bijna alle alien films weer tegen.
Dat is ook de reden waardoor ik best ben afgeknapt op de film. De logica is ver te zoeken, waarschijnlijk voor kinderen die van dit soort dingen houden en de logica niet belangrijk is, kan het wel eens een leuke film zijn omdat dit toch veel tot de verbeelding spreekt en er een behoorlijke spanning in de film zit. Maar voor nadenkende mensen is dit een grote tegenvaller.

Netflix-kijkers wachten op 'Stranger Things': de scifi-film 'Super 8' is het perfecte alternatief

Voor 'Stranger Things'-fans: vijf films over kinderen op avontuur

District 9
Sciencefiction / Thriller, 2009

End of Watch
Misdaad / Drama, 2012
jaren 70geheimbuitenaards wezentrain crashfirecrackersuper 8mm footage duringcreditsstinger