• 9.384.396 stemmen

Releasedatum: 11 augustus 2011

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Super 8

"It Arrives."

In de zomer van 1979 sluit de Amerikaanse Luchtmacht een sectie van Area 51. Alle materialen worden per trein vervoerd naar een opslagplaats in Ohio. De trein wordt echter aangereden door een truck en ontspoort. Een groepje kinderen, dat bezig is om hun eigen zombie-film te maken met hun 'Super 8' camera, stuit op de ravage. Al snel wordt vermoed dat het niet om een ongeluk gaat, als er plotseling verdwijningen plaatsvinden en onverklaarbare dingen gebeuren. Een lokale sheriff probeert het mysterie te ontrafelen, maar wil hij de angstaanjagende en onmenselijke waarheid wel weten?

avatar van Betamax

Betamax

Ik hou het kort.

Niks mis mee.

Spannend verhaal en uitstekende effecten.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Production Value!

Na de trailer gezien te hebben, keek ik erg uit naar deze film. De film is erg mooi gemaakt. Lekkere eind jaren 70 sfeer. De eerste 45 minuten zijn erg mysterieus en daardoor leuk. Je weet niet wat er allemaal aan de hand is. Ook acteren de kids goed. Je krijgt zelfs een beetje The Goonies-gevoel. Maar daarna wordt het allemaal iets te zoetsappig en cliché. Het begon op een Disneyfilm te lijken. Het abrupt einde vond ik ook maar niks. Het is allemaal iets te snel gegaan.

O ja, hoe kon die biologieleraar die ongelooflijke klap overleven?

Het zou een hele vette film kunnen zijn. Erg jammer. Toch redelijk goed vermaakt dus 3*.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Als je deze film met de insteek 'Stand By Me in een modern jasje' bekijkt, is dit nog best leuk. Een stadje wordt opgeschrikt door een treinongeluk en daarna gebeuren er vreemde dingen! Gelukkig is er geen vergezochte oorzaak voor al die bizarriteiten, het is gewoon een afzichtelijke alien die de boel op stelten zet . Uiteraard is Super 8 nog steeds kinds met bijvoorbeeld telkens die blaag die continu te koop loopt met zijn fascinatie om dingen in de fik steken. Maar al met al is het wel een aangename film geworden, op het te gemakkelijke einde na dan. Wat voor een afknapper was dat dan!

avatar van Waku

Waku

Vooral jeugd sf thriller.

"Super 8"ziet er vooral wat betreft special effects er goed gelikt uit.

Voor ouder kijkers is jaren 80 sfeertje wel leuk om te zien met de daarbij horende muziek en attributen. Leuk maar niet overdreven spannend of meeslepend.

avatar van Crook

Crook

Dit is echt 'the Goonies' 2011!! Ok, hij is niet zo awesome als the Goonies, maar toch heerlijk om te zien! Alle elementen zitten erin: een groepje kids, waarvan 1 dikke, chaotische gesprekken, iedereen schreeuwt vol enthousiastme door elkaar heen, een mysterieus avontuur. 4,5*!!

avatar van flaphead

flaphead

dit was toch wel een tegenvaller. de mysterieuze insteek sprak me erg aan en het sfeertje wordt prima neergezet in het begin. doordat de film echter vanuit het punt van kinderen speelt, krijgt het meer het gevoel van een avonturenfilm voor kids. en daar gaat het dan ook aardig mis, want er komen teveel Hollywood-cliches langs, de plotgaten zijn te groot voor volwassen en gaandeweg zakt de film dan ook naar bedroevend niveau waar bijpassend het laatste kwartier rondweg triest is. eigenlijk zakte ik al wat weg vanaf het moment dat er iets levends in die gecrashte wagon leek te zitten. ik hoopte heel erg dat het wel een mystery-film zou blijven en geen rondmoordend monster, maar helaas. enig pluspunt zijn de aardige effecten, zeker bij de crash zelf.

avatar van T-Rip

T-Rip

Wow! Verrassend goed deze film!

Vooral het eerste uur was geweldig, ik zat er helemaal in! Vervolgens werd het iets minder maar nog steeds zeker het kijken waard. Acteerwerk van de kinderen was goed en de humor was ook prima! Om nog een + punt te noemen; de special effects en camera werk!

Na mijn mening een 'must see' 4*

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1957 berichten

Wij vonden dit een SUPER 10 in plaats van een SUPER 8!!!! Leuk dat de doelgroep nu eens niet van die irritante jong volwassenen zijn, zoals in bijvoorbeeld de 'Scream' films. Maar nu eens net iets jonger. Beginnende pubers. Dat geeft gelijk een hele andere insteek. Misschien iets kinderachtige grappen etc, maar ook een stuk jeugdsentiment. De special effecten zijn erg goed. En ik vond het juist steeds spannender worden naar het einde toe. Ik wilde het monster wel eens zien. En die krijg je gelukkig goed te zien. Zeer sfeervolle film. Mooi camera werk. Vijf sterren dus.

avatar van conch

conch

verrassende film. had geen idee waar het over ging... goed sfeerbeeld, goed geacteerd. zeker de moeite waard.

avatar van Mythos

Mythos

Vond het begin wel mooi, einde wat minder.

Ook zat er wel leuke humor in.

In m'n gids stond dat het wat weg had van E.T. maar dat zag ik totaal niet.

In ieder geval niet het verhaal.

avatar van jpbeenen

jpbeenen

Leuk verhaal ... het groepje is duidelijk een goonies 2.0

De film weer helemaal niet, leuk om naar te kijken. Altijd moeilijke kinder acteurs, maar deze doen het echt steengoed.

avatar van tijn79

tijn79

Een heerlijk film!

Prachtige special effects, mooi verhaal, goed acteerspel, alleen het einde is wel erg abrupt en doet wat goedkoop aan. Maar dat hadden we met Lost (serie van J.J. Abrams) tenslotte ook al hahaha

avatar van *Thijs*

*Thijs*

Leuke, onderhoudende film. Mooie SFX en leuk om eens hoofdrolspelers van een andere leeftijdscategorie in een dergelijke film te zien.

avatar van Angelo2

Angelo2

Vermakelijke film maar geen hoogvlieger. Lijkt ook gemaakt voor de wat jongere kijker. De effecten waren prima, het verhaal niets bijzonders en de acteerprestaties waren ok. Een ruime voldoende.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

E.T. 2, maar dan veel minder fun, veel minder sentimenteel en veel minder goed.

Dit is volgens mij een aanvaardbare samenvatting. Ik ben die films behoorlijk beu om eerlijk te zijn, het eerste 1,5 uur krijg je totaal niets te zien, enkel wat vluchtige blikken. Dit is zo irritant, uiteraard begrijp ik ook wel dat ze de spanning er in willen houden, maar ik vond het monster helaas niet de moeite waard om op te wachten.

Er zit totaal geen verhaal in deze film. Het einde is teleurstellend en erg cliché. Special effects waren goed, maar verhaal is werkelijk nul.

Een kinderfilmpje, waar volwassenen weinig baat mee hebben, maar toch weer even zoet mee zijn.

avatar van eapoe

eapoe

Wat een aktie ... zeer mooie manier van filmen.

Goed verhaal en de karakters zijn goed uitgewerkt.

het hele S.F. gehalte is meer dan goed... de omgeving zit goed in elkaar.

Zelf ben ik zeer te spreken over dat niet de hele tijd de special effects van het doek afdruipen.

Voor mij een dikke vette 4.5 !

avatar van boemboem27

boemboem27

ik vond het helemaal niks ,er was geen touw aan vast te knopen.

allemaal heel warrig.

wel wat leuke special effect maar dat is dan ook alles.

nee niet mijn filmpje,jammer.

avatar van Stijn B.

Stijn B.

Een fantastisch warme en mooie ode aan Spielbergklassiekers als "close Encounters of the Third Kind"

avatar van Frequency

Frequency

Zwak,

niet de moeite te bekijken.... Spielberg gaat helemaal de mist in met deze film...

mislukte ET2...

avatar van gauke

gauke

Met kinderlijk plezier, oog voor detail, creatief, ouderwets en doordacht gemaakte en liefdevol bewerkte sciencefiction nostalgie. De ingrediënten: actie, spanning, humor, gevoel, charme en plezier. Je voelt je in de tijd teruggezet. De jonge cast creëert haast met pure menskracht een sfeer die juist door Steven Spielberg bedacht kan worden. Kortom een film met een hart. De ontsporing van de trein is bombastisch spectaculair.

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Een film met een hoog 'i don't care-gehalte'. Ik kon mijn aandacht er geen seconde bij houden. Ik zal een stem dan ook achterwege laten, alhoewel dit wel direcht met de film te maken had.

avatar van Nientje1980

Nientje1980

Zit leuk in elkaar, mooie effects echter niet echt zoals ik had verwacht adhv de trailer.

Is wel een mooie film om te kijken, en zeker voor herhaling vatbaar.

avatar van zyntex

zyntex

Saaie film. Het leukste is het filmpje bij de aftiteling.

avatar van edge2011

edge2011

Super 8 is een aardige film, verhaallijn met de groep kinderen is goed in elkaar gedraaid. Er zijn duidelijke overeenkomsten met The Goonies en ET.

Kinderen acteren bijzonder goed.

Einde van verhaal was echter wat mager uitgewerkt. Ik hou het op 3*.

avatar van Roger87

Roger87

Friday the 13 th schreef:
E.T. 2, maar dan veel minder fun, veel minder sentimenteel en veel minder goed.

Ik ben het hier helemaal mee eens, had deze film toch wat beter verwacht.
Hiervoor Attack the Block gekeken(die het niet moet hebben van de speciale effecten) en gek genoeg is die film voor mij stuk beter bevallen.

Zonder de goede speciale effecten van deze film is het voor mij niet meer dan 1.5/2*

magere 2.5*

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Klopt Roger87. Vaak kan een film met minder budget beter scoren dan een film die zogenaamd een blockbuster hoort te zijn. Het verhaal in deze film is gewoon achterhaald en dan nog eens slecht uitgewerkt. Entertainent op een zeker niveau was het wel, maar daar blijft het dan ook bij.

avatar van Raffael77

Raffael77

Leuke film die door velen niet begrepen worden denk ik juist omdat het nostalgisch aanvoelt. Het doet mij denken aan The Goonies en E.T.. Het gaf mij weer dat gevoel van toen en daar ligt de kracht van JJ Abrams. Elk ding wat hij bewerkt schrijft of regisseert veranderd in goud. Hij bedenkt eerst een van de beste series zoals Lost en Fringe maar Alias ook niet vergeten. Dan maakt hij van een van de lelijkste films genaamd Star Trek en supersonische Scifi sensatie en nu komt hij met een hele mooie kinder film die bij de ouderen onder ons dat oude gevoel weer terug geeft waarvan wij zoveel hielden. Een dikke pluim.

avatar van Jiv

Jiv

Goede soundtrack, leuk geacteerd, lame verhaal.

Lijkt me een goede film

avatar van EliasZ

EliasZ

Zeer matige film.

- Eerste 10 min had eruit gekund daarna begon het veelbelovend

- Op een gegeven moment sloeg het verhaal al helemaal nergens meer op

- Alle clichés werden uit de kast getrokken en zeer voorspelbaar

- Het acteerwerk was echt matig toch slecht, behalve van het blonde meisje

- Na het veelbelovende begin heb ik toch naar een avonturenfilm voor kinderen (12+) zitten kijken

- Het enigste wat overblijft is een prima sfeer en de production value, wat heel goed verzorgd was

2 STERREN*