• 9.385.205 stemmen

Releasedatum: 11 augustus 2011

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Super 8

"It Arrives."

In de zomer van 1979 sluit de Amerikaanse Luchtmacht een sectie van Area 51. Alle materialen worden per trein vervoerd naar een opslagplaats in Ohio. De trein wordt echter aangereden door een truck en ontspoort. Een groepje kinderen, dat bezig is om hun eigen zombie-film te maken met hun 'Super 8' camera, stuit op de ravage. Al snel wordt vermoed dat het niet om een ongeluk gaat, als er plotseling verdwijningen plaatsvinden en onverklaarbare dingen gebeuren. Een lokale sheriff probeert het mysterie te ontrafelen, maar wil hij de angstaanjagende en onmenselijke waarheid wel weten?

avatar van Delta65

Delta65

Ik snap niet waarom deze film met films zoals The goonies en Stand by me wordt vergeleken. t heeft er geen fuck mee te maken...

Qua verhaal vond ik t uiteindelijk wat tegenvallen, maar t kijkt lekker weg etc bla bla/.... 3 stars

avatar van Minority_Check

Minority_Check

het is wat voorspelbaar

maar dat was te verwachten

de hele sfeer met wat actie deden veel goed

ik vond het wel leuk om te zien

avatar van Jagged Edge

Jagged Edge

jaren 80tig flick daar ben ik mee opgegroeid duz leuk

avatar van superhenkie

superhenkie

Prima film.

De film ziet er mooi uit qua kleuren en de sfeer is goed. In het begin mysterieus en in het latere deel meer actiegericht. Die kinderen zijn een beetje irritant maar de film gaf me een goed gevoel.

4 sterren.

avatar van Dominootje

Dominootje

Interessante film! Vooral leuk met de "kinderen"
Helaas sommige dingen niet goed uitgewerkt voor mij persoonlijk dus blijft de film hangen op 2,5ster.. (vb: Einde met het leger, niks meer over gezegd; na terugkeer van de alien is in principe de film afgelopen, terwijl ik toch wel benieuwd ben hoe het daarna gaat.. De docent en geschiedenis van de alien blijft vaag.. etc.

avatar van gizmo_o

gizmo_o

gauke schreef:
Met kinderlijk plezier, oog voor detail, creatief, ouderwets en doordacht gemaakte en liefdevol bewerkte sciencefiction nostalgie. De ingrediënten: actie, spanning, humor, gevoel, charme en plezier. Je voelt je in de tijd teruggezet. De jonge cast creëert haast met pure menskracht een sfeer die juist door Steven Spielberg bedacht kan worden. Kortom een film met een hart. De ontsporing van de trein is bombastisch spectaculair.

Ik ben het hier helemaal mee eens, alleen miste ik soms wat pit/actie. De film probeert een soort van ET-gevoel op te wekken, zeker als je kijkt naar het feit dat de aliens uit beide films uit goede intenties handelen en gewoon graag terug naar huis willen.
Ik vind dat de hele 'kidcast' het uitzonderlijk goed doet, i.h.b. het blonde meisje (Elle Fanning).
De score is overigens prima, evenals de speciale effecten (e.g. uitwerking van de alien, de manier waarop zijn schip wordt herbouwd d.m.v. die kubussen).

avatar van gizmo_o

gizmo_o

Dominootje schreef:
Interessante film! Vooral leuk met de "kinderen"

Tsja een regisseur moet ergens een einde erin gooien, anders kun je bezig blijven.
Wat de docent/wetenschapper betreft: die is vermoord op bevel van kolonel Nelec.
Wat de geschiedenis van de alien betreft: die is in de jaren '50 neergestort op aarde, waarna hij gevangen is genomen in Area 51, waar er allerlei experimenten op hem/haar & zijn/haar schip plaatsvonden. Een van de wetenschappers in die tijd was de latere docent dr. Woodward, die doorhad dat de alien geen kwade intenties had, maar gewoon naar huis wilde. Hij probeerde hem/haar hiermee te helpen door de trein te laten ontsporen, waar dit beest in vervoerd werd.

avatar van Dominootje

Dominootje

gizmo_o schreef:

Hmm.. bedankt voor de informatie, maar na het zien van de film kon ik dat zelf ook nog wel bedenken.. Het gene wat hierboven door je beschreven staat bleef voor mij als nog te vaag, te onduidelijk, zonder complete inhoud. Creëerde meer het gevoel van "we moeten ergens een terugblik geven dus doen we dat en dat even"

En ja een film moet ergens eindigen, maar heb er vaker problemen mee.. Dus zal wel mijn issue zijn

avatar van GroovyDrummer

GroovyDrummer

Hele leuke spannende film! Aanrader!

avatar van bomari

bomari

Leuk als kinderfilm en de opbouw naar de SF duurde erg lang.

avatar van Sutherland

Sutherland

Sterk beginstuk van zo'n 30-45 minuten. Daarna valt de 'magie' van de film een beetje weg. Zodra de militairen in beeld komen, wordt de film m.i. minder. Goed acteerwerk van de kinderen. Ik kan het sfeertje van de jaren 80 ook wel waarderen. Dat het uiteindelijk om een alien gaat vond ik wat minder. Ik had het liever mysterieuzer gehouden. Het sentimentele op het einde is ook wel een beetje jammer.
Overall, fijne film, maar had nét wat beter uitgewerkt kunnen worden.

avatar van mnrk

mnrk

Production Value!

Wederom een prima en leuke film van J.J. Abrams....

Het verhaal is natuurlijk redelijk voorspelbaar,maar door het leuke acteerwerk van de kinderen was de film leuk om naar te kijken...

De actie is prima (de gehele trein ontsporring is dik in orde), dit allemaal in een lekker sfeertje van de 80e jaren...aangevuld met een leuke soundtrack.

avatar van Dario1

Dario1

Kijkt lekker weg, bovendien met een goeie home cinema is het geluid erg mooi en met veel spanning. Niet spielbergs beste film maar opzich wel leuk verhaal met ook wel actie en spanning! lekker voor op een zondag avond ofzo:)

avatar van Comep

Comep

Absoluut een leuke film. Mooie opbouw, lekkere actie en de cast doet het wat mij betreft er goed.

avatar van westsaid013

westsaid013

niet echt mijn ding. had er meer van verwacht een beetje voorspelbaar allemaal ofwel niks speciaals. 2 sterren

Vast aardig voor de wat jongere kijkertjes.

Of de oudere kijkers die met weemoed terugdenken aan de tijd van weleer. Moet eerlijk zeggen dat dit soort film mij toen al niet echt konden bekoren, erg veel is er niet veranderd, al is het wel best wat spannender gemaakt dan vroeger.

Het verhaaltje met de film-in-film was uiteindelijk nog het leukst. De alien-historie was een stuk minder boeiend, niet in het minst omdat het ding nooit goed in beeld kwam. Ging toch wel érg opvallen na verloop van tijd.

Abrams weet visueel vaak dicht bij z'n inspiratiebron te komen, blij werd ik er niet van. Ook de soundtrack is niet meteen van de beste. Verder nogal wat platte personages, een brak script, matig acteerwerk van de volwassenen en een einde dat je liefst zo snel mogelijk weer vergeet.

Gelukkig ontploft er af en toe nog eens wat en wordt het verder wel vlot verteld. Dat heeft Abrams wel onder de knie, maar veel meer wordt het ook niet heb ik het gevoel.

avatar van TIM-K

TIM-K

Leuke spannende familiefilm. Realistisch uitgewerkte specialeffects, met name de ontsporing van de goederentrein lijkt levensecht. Het verhaal is niet erg diepgaand maar wordt door de jonge cast goed overgebracht. De film gaf mij een goed gevoel, 4 sterren dus!

avatar van joeri84

joeri84

na een aanraden van een vriend op facebook maar eens gaan kijken.

wat een kinderachtige film het ging echt nergens over, Anno 2011 vind ik dat je niet met zon film aan kan komen.Ik heb hem na zon 70 minuten uitgezet wat een zielige vertoning. Misschien dat kinderen onder de 16 deze film aanspreken verder niet. gr

avatar van Jozz

Jozz

Eerlijk gezegd had ik iets meer verwacht op verhaaltechnisch vlak. Dat had deze film naar een hoger niveau kunnen tillen. De eerste helft van de film is namelijk erg mysterieus, dus ik vroeg me steeds af in wat voor een origineel plot ik was opgezogen. Helaas... het blijkt gewoon om een aliën te gaan die naar huis wil. Dat grapje ken ik wel. Enigszins tegenvallend dus.

Aan de andere kant hebben we hier nog steeds te maken met een spannende thriller, die vooral door zijn setting prima in de smaak valt. De jaren '80 sfeer, de muziek, en het feit dat kinderen de hoofdrol spelen doen de film goed. Het einde vond ik dan weer een beetje suf.

Al met al een goede middenmoter, licht tegenvallend wegens te hoge verwachtingen.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Tja, ik lees verdeelde meningen hier op Moviemeter over Super 8, ik moet alleen zeggen dat ik dat niet zo goed snap, tenzij je niet van heerlijke familie films alla Spielberg. J.J. Abrahams mag deze dan geregisseerd en geschreven hebben, je ziet en merkt aan alles dat Spielberg een erg dikke vinger in de pap heeft gehad bij deze film.

Ik heb gewoon 112 minuten vol genoten van deze moderne E.T. De decors, locaties, het camera werk en het verhaal (door Abrahams geschreven) waren gewoon het werk van Spielberg en ik ben nou eenmaal een erg grote fan van de films van Spielberg. 4* krijgt deze film van mij, ik mag dus wel zeggen dat deze film met vlag en wimpel is geslaagd voor mij. Maar goed ik kan aan de verdeelde reacties hier zien dat ik alleen voor mezelf kan spreken.

avatar van tristanrc1

tristanrc1

Die reacties over het einde van de film vind ik ook belachelijk; bij een film als deze hoort het gewoon lekker zoetsappig te zijn, toch?

avatar van laundromat

laundromat

Gezien terwijl mijn piepjonge nichtje een kamer verder sliep, geluid moest af en toe zachter...dat stoorde, maar desondanks heb ik me prima vermaakt. De plussen zijn het 'retro'-sfeertje, acteerwerk van Elle Fanning (die net als haar zus Dakota het ook al zo goed doet) en -ik moest hem even opzoeken -Joel Courtney. Verder de film-in-film gemaakt met kinderlijk enthousiasme. Leuke rollen van de jongens. Minpunten: het buitenaards wezen viel tegen. Net als het eind...ik weet niet....niet erg bevredigend. Het mocht mij wel wat spannender. Leuk om es te zien.

Twijfel tussen 3 of 3,5...een krappe 3,5* it is.

avatar van Rodger

Rodger

Mooie jeugfilm.. voor 12 jaar en ouder..

1 x keer zien,.. dat is genoeg..

Eigenlijk een tegenvaller..

2**

avatar van I-Carlo-I

I-Carlo-I

prima filmpje dit,

hij kijkt makkelijk weg special effects zien er geweldig uit

ook vrijwel de enige keer dat ik een 'kidcast' zo goed heb zien spelen (grappig jochie met z'n

vuurwerk)

70's sfeer is erg goed aanwezig

einde is wat zoet maar ach...bij dit soort films hoort dat ook eigenlijk een beetje

4.0

avatar van Spookje

Spookje

Prima film, met hier en daar behoorlijke plotgaten...De spanning wordt soms heerlijk opgebouwd maar toch blijf je wel met een paar vragen zitten, die niet (echt) beantwoord worden...

avatar van Bxian32

Bxian32

Leuke onderhoudende film, echter begrijp ik het volgende niet hoe komt dat schip aan het einde nu tot stand? Je ziet dat er op een gegeven moment dat ene witte kubusje naartoe vliegt en vervolgens alles van metaal, dus het schip wordt dus weer opgebouwd met die kubusjes met een magnetisch veld of zo? Waarom kan dat nu ineens dan wel en in het verleden niet? En waar komen die kubusjes dan ineens allemaal vandaan?

avatar van Imperial Figure

Imperial Figure

Flinke teleurstelling, had er veel van verwacht maar kreeg een langdradige kinderfilm voorgeschoteld met een te lange aanloop naar sci-fi toe en met een zwak einde.
En beest/monster eet eerst mensen op en dan op het einde is het ineens een goed beest laat jongetje leven en iedereen leeft nog lang en gelukkig. Echt belachelijk.

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Vermakelijke film!

avatar van VforVictor

VforVictor

vermakelijke idd, maar vol met cliches.. alleen echt jammer met dat stukje met die stoner "drugs are bad" voor de kids natuurlijk maar toch..

avatar van -P-

-P-

Ontzettend leuke film, en erg goed gespeeld.

Geen moment verveeld met deze jeugd/avontuur/sci-fi.