• 9.413.072 stemmen

Releasedatum: 11 augustus 2011

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Super 8

"It Arrives."

In de zomer van 1979 sluit de Amerikaanse Luchtmacht een sectie van Area 51. Alle materialen worden per trein vervoerd naar een opslagplaats in Ohio. De trein wordt echter aangereden door een truck en ontspoort. Een groepje kinderen, dat bezig is om hun eigen zombie-film te maken met hun 'Super 8' camera, stuit op de ravage. Al snel wordt vermoed dat het niet om een ongeluk gaat, als er plotseling verdwijningen plaatsvinden en onverklaarbare dingen gebeuren. Een lokale sheriff probeert het mysterie te ontrafelen, maar wil hij de angstaanjagende en onmenselijke waarheid wel weten?

avatar van yellowflag

yellowflag

de arrogantie van sommige meningen....een familiefilm. 'tuurlijk. Zeker een familie die al flink wat rotzooi gezien heeft en afgestompt is. Ik vond het een goede geacteerde film. Zeker niet hoog, maar de moeite waard. 3,5*

avatar van vantagev82

vantagev82

Onverwacht leuk en spannend! Zeker een aanrader!

avatar van legian

legian

Imperial Figure schreef:
Flinke teleurstelling, had er veel van verwacht maar kreeg een langdradige kinderfilm voorgeschoteld met een te lange aanloop naar sci-fi toe en met een zwak einde.
En beest/monster eet eerst mensen op en dan op het einde is het ineens een goed beest laat jongetje leven en iedereen leeft nog lang en gelukkig. Echt belachelijk.

als je je een beetje ingelezen had van te voren, dan had je kunnen weten dat het geinspireerd is op de oude Spielberg familiefilms.
waardoor je had kunnen weten dat het een kinderfilm/familiefilm zou worden, met alle standaard cliche's

ik snap dan ook niet waarom iedereen hem daarop aanvalt, was al bekend dat het zo'n soort film werd, samengevoegd met de mysterieuze campange van Abrams.

avatar van PEN15

PEN15

Hier kon je dertig jaar geleden mee aankomen, maar nu toch zeker niet meer man. Het was echt typisch zo'n er gebeurt geen enkele mallemoer tot de laatste vijf minutenfilm. Het duurt echt zo lang voordat hij op gang komt dat alleen de laatste minuut het waard was om te kijken. Ik heb met pijn en moeite geprobeerd om de film te blijven volgen, want ik raakte bijna in een winterslaap. Ik vind dat enkele shots in de film wel mooi zijn gedaan, maar dat kon mijn verpeste kijkbeurt niet meer redden. Ik zou dit absoluut geen sci-fi willen noemen, misschien mysterie/drama.

avatar van PEN15

PEN15

mmniet op 9 aug 2011 schreef:
betoog

Bravo! Je hebt mij er van overtuigd dat dit niet alleen een irritante, overgewaardeerde, slappe film is, maar dat ook de verhaallijn gewoon bar slecht is. Ik ergerde me ook aan tal van factoren. Om er even een paar te noemen:

De kinderen wisten alles beter, ze waren zóóóóó slim! Ze namen volop initiatief en liepen op alle zaken ver vooruit. Ze hadden alle sporen gevonden om anderen voor te zijn. Ze waren het leger te slim af en konden gewoon autorijden. Hee man ik ben te stoned om te rijden, nou dan rijd ik toch wel even? Kan zo'n ventje überhaupt bij het gaspedaal? (Die hippy komt trouwens net aanrijden, maar in het volgende shot was hij helemaal van de kaart?? Hoe komt ie dan daar?) Ze schuwden ook totaal geen angst, wat een braveriken, ondanks dat ze met lede ogen hebben gezien dat het beest een mens kan verpletteren als een rijpe kers. Dus waag je in het hol van de leeuw..en wandel even tussen vuurgevechten van het leger, dat kennelijk doelloos doorblijft schieten terwijl ze weten dat ze geen controle hebben over hun wapens.

De gedoe met die frontale treinbotsing was ook te belachelijk voor woorden. Dat is geen ontsporen meer, maar alsof alle treinwagons vol zaten met zware springstoffen. De trein viel als legostukken uit elkaar, zelfs minutenlang nadat de impact had plaats gevonden. Hoe past zo'n gigantisch king kong alienmonster in hemelsnaam in één van die wagons?

Niemand kon zijn zin afmaken. Elke keer als iemand net was uitgesproken volgde er een knal, was er stroomuitval of kwam de alien iets doen wat je niet kon zien behalve wat flitsbeelden. De kinderen zaten de ganse film ordinair naar elkaar te schreewen. Vriendin wordt alleen wakker na een ferme bitchslap...ja, wat is het toch een rommetje

stem verlaagd naar 1*

avatar van -P-

-P-

PEN15 schreef:

Bravo! Je hebt mij er van overtuigd dat dit niet alleen een irritante, overgewaardeerde, slappe film is...ja, wat is het toch een rommetje

stem verlaagd naar 1*

Als je op deze manier naar films gaat kijken dan zijn er bar weinig films goed en heb je nergens plezier aan.

avatar van Masterbrain

Masterbrain

Super 8 : Kinderlijke ontwikkeling in volwassenheid.

avatar van Tarkus

Tarkus

Je kan deze film beter eerder als een jeugdfilm beschouwen, want dat is ie ook.

Maar ik vond het wel een goede film, vooral de effecten sprongen er uit.

En hoewel er een Alien-tintje aan de film zit, deed hij me toch op vele momenten denken aan E.T., ook een jeugdfilm, maar wel een van Spielberg's grootste successen. J.J. Abrams zal dit met deze film niet overdoen, maar toch een geslaagde poging vind ik.

avatar van S. Russell

S. Russell

Viel me bepaald niet tegen, en at had ik niet geacht van weer een Spielberg met kinderen in de hoofdrol.

avatar van DBTim

DBTim

Had ook niet verwacht dat het verhaal helemaal over die kinderen zou gaan. Uiteindelijk was dat best leuk, goede chemie tussen die kinderen en ze spelen eigenlijk stuk voor stuk goed. Alleen rammelt de rest van het verhaal aan alle kanten, en het mierzoete, sentimentele en cliché einde verpestte het echt helemaal voor mij..

avatar van Ben de Hoog

Ben de Hoog

Er staat nergens vermeld dat dit een kinderfilm is met een verhaallijn van niets. Het speelt zich af in de jaren 80 en hij lijkt ook wel in die tijd te zijn gemaakt....erg eenvoudig. Snap helemaal niets van de hoge score voor deze kinderfilm.

avatar van meneeroldhand

meneeroldhand

Zeer vermakelijke film. Deed me een beetje denken aan the Goonies op één of andere manier, er straalde veel plezier van de film af. Ik hoop dat de makers van deze film nog een tijdje door zullen gaan, behalve de doorgewinterde en fantastische Spielberg zit er veel andere kwaliteit en talent tussen. Errug leuk!

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Een geweldige film zag ik eigenlijk helemaal niet aankomen, totdat ik de naam: Steven Spielberg zag staan wat toch wel een goede regisseur is al is hij dat hier niet. Maar dan als nog wist ik wel dat dit een leuke film zou worden voor mij, maar ik wist niet echt wat me te wachten stond. Het plot overtuigde me eigenlijk niet. Een kans om deze film in de bios te kijken was ook mislukt, dus dan maar op bluray (ook prima naar mijn gevoel).

Het acteerwerk valt over te discuseren, maar ik vond het nog redelijk hier en daar. Het begint nog niet echt fantastisch maar word toch leuker naarmate je kijkt. Heb er geen moeite over gedaan om de film uit te zitten ondanks dat de speelduur toch wel wat langer is dan normaal.

Toch genoten van het mysterie met de kinderen, al zag je dit natuurlijk wel aankomen.

avatar van Insignificance

Insignificance

Plezier is hier het sleutelwoord. En als je er, met overtuiging en overgave, zo veel instopt als Abrams in Super 8, dan valt te leven met het onvermijdelijk weke sentiment, zo'n extra gemene militair en een avontuur dat eigenlijk een beetje te dol wordt. Het hoort er natuurlijk bij, maar het gleed toen wat gemakkelijker weg dan nu. Wat het in ieder geval doet, is aanvoelen als een oprechte hats off richting inspiratiebronnen, dat eigenlijk al vrij snel het gewenste sfeertje te pakken heeft.

Een beetje grappig, een beetje zielig, de kids staan met veel flair te spelen en wanneer op een perron een hartstochtelijke scène wordt gespeeld, knalt het feest met een geweldige bak herrie los. Abrams heeft er zo'n beetje alles ingestopt, inclusief blauwe schijnsels en wat fijne muziek, wat het toen zo leuk maakte. Wellicht dat daarom het lijntje met het monster uiteindelijk net iets te dun is om 'm memorabel te maken, wat evenzeer geldt voor de totale film, maar leuk is 't absoluut nog wel.

avatar van x-sense-x

x-sense-x

PEN15 schreef:

mee eens wat een slechte film

avatar van davincstyle

davincstyle

Kreeg een beetje een soort E.T gevoel bij het logo aan het begin van de film en aan het einde van de film met het verhaal en uitwerking. De film was vermakelijk en ik kon me alsnog irriteren aan het al te lelijke jongetje Cary (Ryan Lee). Bah....Maargoed..

Verhaal was spannend en de opbouw was prima in orde. Vond het monster dan ook origineel en goed om te zien. Effecten waren prima dus ik heb me zeker vermaakt deze avond. 3,5 !

avatar van otherfool

otherfool

Een heus meesterwerkje van Abrams, deze mix van ET, The Goonies en Cloverfield. Ik kijk zelden of nooit een film twee keer niet al te ver achter elkaar, maar voor dit prachtige stukje familie-entertainment heb ik in deze donkere dagen tussen kerst en oud & nieuw een uitzondering gemaakt. Was de film echt zo goed als in mijn herinnering? Ja dus.

De openingsscene is een plaatje an sich; op serene wijze en met de prachtige score als achtergrond wordt duidelijk dat zich een tragedie heeft voorgedaan in het leven van het gezin van de tiener Joe, waarna nog op de begrafenis van zijn moeder ook de andere relevante karakters (de local drunk, de vrienden) worden geïntroduceerd; de kijker zit er meteen middenin.

Als de tijd verstrijkt en we in het echte plot terecht komen blijkt Abrams dan ook nog eens een troef in handen te hebben met Elle 'zusje van' Fanning, die als pas 12-jarige een fantastische rol aflevert als Alice, de love-interest (als je dat zo mag noemen) van Joe, en daarnaast dochter van de local drunk en een van de hoofdrolspelers in het filmpje die de vriendengroep van Joe wil maken rond zombies.

Bij het filmen van een scene voor dit projectje komt de groep terecht in een enorme, voor de film bijna te grootse treinontsporing waar omheen de nodige mysterie hangt. In no time zit het leger er bovenop en stijgt het vermoeden dat er iets bijzonders in de trein zat, zeker als er allerlei onverklaarbare dingen in het verder slaperige stadje gebeuren. Steeds duidelijker wordt dat er iets buitenaards on the loose is...

Abrams mixt in de rest van de film dit spannende gegeven met coming of age, ontluikende verliefdheid, vriendschap, familie-banden en een hoop comic relief, waardoor Super 8 een waar feestje wordt om te kijken. Alles is tot in de puntjes verzorgd en als na anderhalf uur de emotionele conclusie komt ben ik definitief om; dit is de beste film van 2011.

4 dikke sterren.

avatar van blurp194

blurp194

Ode aan de zombie- en horrorfilms, ode aan de pulp science fiction films, ode aan de jeugdfilm, jaren-80 nostalgie. En echt goed gelukt in al die dingen, het is een superleuke en spannende film. Dat het verhaal van het ene cliche naar het andere gaat is eerder een pluspunt dan een zwakte. Wel vond ik het einde wat zwak en ongeinspireerd overkomen. Maar dat is dan ook het enige puntje van kritiek.

Leuk gespeeld door de kinders, die de volwassenen volledig van de plaat spelen. En de titelrol is ook de moeite waard.

avatar van bomari

bomari

Waardering bijgesteld ivm de onterechte superlatieven hier over deze overgewaardeerde kinderfilm (Blijkt achteraf)

avatar van Pitakaas

Pitakaas

JJ Abrams is voor mij het meesterbrein achter Lost en daarom ging ik er echt even voor zitten: een samenwerking tussen JJ Abrams (als regisseur vrijwel niets van hem gezien) en de vakman Spielberg als producer. We volgen een paar schoolkiddo's die ongewild in een ongekend avontuur komen. Alhoewel het alle ingrediënten bevat van een horror verhaal, voelde het toch meer alsof ik wat kids zat te bekijken die een geweldig avontuur beleefde. Echt een soort The Goonies inderdaad, wat echter wel meer een kinderfilm is. Maar toch, toen ik een beetje op dat gevoel verder ging voelde Super 8 opeens meer als een kinderfilm, en ik ben er van overtuigd dat Abrams ook een beetje dat kindergevoel in de film heeft proberen te stoppen... En daarmee een beetje een ode te brengen aan oude 80s films met een dik hedendaagse sci-fi sausje. De verschillende stereotypes zoals de vader van Alice, de commandant, het verschrikkelijke monster, het dikke vriendje en het liefdesplotje passen op de een of andere manier perfect in dit beeld van de film. En dat komt vooral op het conto van Abrams die echt los is gegaan en het kind in hem heeft laten bovenkomen.

De cast is echt geweldig, vooral Joe en Alice spelen echt goed, terwijl ik het normaal nooit zo op irritante kindacteurtjes heb. Er zijn wel wat minpuntjes, met name de helse explosies aan het einde van de film ging net even een tandje te ver, maar verder prima vermaakt met deze film.

avatar van gizmo_o

gizmo_o

bomari schreef:

Bijzondere manier van stemmen

avatar van catdog

catdog

• 2046 stemmen

Jeetje, wat zijn we negatief hier op MM. Wat een verschil met het IMDB cijfer. Ik neig meer naar die laatste. Vond het een heerlijke film. Een prachtige ode en met liefde gemaakt. En het einde, tja dat hoort er gewoon bij... Ik vond het werken. Het was een beetje E.T. meets Jurassic Park, en voor mij dus genieten.

avatar van voomzap

voomzap

Vond naast het nostalgische element (Films als Goonies en E.T. die spontaan weer in gedachten springen) niet echt heel veel aan deze kids-film. Te zoetjes allemaal. Maar ja, ben dan ook geen kid meer. Helaas te veel over-the-top explosies die daar eigenlijk weer helemaal niet bij passen en te veel aandacht aan melodramatische zijplotjes. Kinderen zijn sympathiek en spelen erg leuk binnen de kaders van een blockbuster. De volwassen acteurs net op het randje van té karikaturaal. Dat red de film van een 1,5 of lager. Maar voor jongere kijkers van pakweg 12+ of volwassenen die op entertainmentvlak in de pubertijd zijn blijven hangen zal het begrijpelijkerwijze een hele 'coole' kijkervaring zijn!

avatar van Samsel17

Samsel17

Ik vond het een hartstikke mooie film, en de kinderen acteerden echt goed! Ik respecteer iedereen zijn mening hier, maar hoe sommigen reageren?

avatar van Hanske82

Hanske82

Leuke film om naar te kijken, meer kan ik er nog niet van zeggen. 3*

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

Tussendoortje met een dikke laag van het bekende Spielbergsausje.

Je moet hier ook maar net zin in hebben, maar toevallig had ik dat Het verhaal is 'oké', maar de kids in deze film vullen de karakters toch wel erg fijn in. Zeer overtuigend in ieder geval. De voorspelbaarheid en het beperkte verhaal zat een hoge score voor deze sciencefiction/avonturenfilm toch wat in de weg. Toch weet de film constant te boeien en de kijker in een zekere spanning te houden.

avatar van Artsmak

Artsmak

Ik heb net de laatste scene gezien, maar ik heb er toch een onbevredigend gevoel aan over gehouden.
Van de combinatie Spielberg/Abrams had ik toch wat meer verwacht. Het was een soort IT meets Cloverfield meets Lost. .

Iets meer achtergrondinformatie over het beest had van mij zeker gemogen. Waarom was ie hier? Wat deed ie hier? En waarom ging hij niet eerder naar 'huis' toen hij op vrije voeten kwam? .

Het 1e uur vond ik nog wel een voldoende, maar daarna werd het wel erg voorspelbaar. Enige echte schrikmoment was de aanval op de bus .

Het subplotje omtrent Joe & Ailce vond ik ook niet veel toevoegen.

Dit was mn eerste bericht hier, ik ga nu even uitvogelen hoe ik sterren kan geven:). Het worden er 2,5 btw.

avatar van pietkeun

pietkeun

leuk gedaan.

Er worden maar weinig goede jeugdfilms gemaakt.

avatar van doctari

doctari

Een aardige film die duidelijk teruggrijpt duidelijk terug op jaren 80 film zoals The Goonies en de verhalen van Stephen King (Stand By Me, IT).

Vanuit nostalgisch perspectief is hij daarom best leuk, helaas zijn bovengenoemde films wel stukken beter. De aankleding is erg leuk gedaan, de karakters zijn sympathiek, en het geheel is wel goed voor een aantal glimlachen, maar verder wil het maar niet echt interessant worden.

Het verhaal is uiteindelijk wel erg dun, de spanning valt ook een beetje tegen (iets heel donker filmen is niet hetzelfde als het ook spannen maken) en het ligt er qua sentiment vrij dik bovenop.

Zeker kijkbaar, redelijk vermakelijk, maar niets bijzonders

avatar van chandor013

chandor013

leuke film om naar te kijken