• 9.378.954 stemmen

Releasedatum: 11 augustus 2011

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Super 8

"It Arrives."

In de zomer van 1979 sluit de Amerikaanse Luchtmacht een sectie van Area 51. Alle materialen worden per trein vervoerd naar een opslagplaats in Ohio. De trein wordt echter aangereden door een truck en ontspoort. Een groepje kinderen, dat bezig is om hun eigen zombie-film te maken met hun 'Super 8' camera, stuit op de ravage. Al snel wordt vermoed dat het niet om een ongeluk gaat, als er plotseling verdwijningen plaatsvinden en onverklaarbare dingen gebeuren. Een lokale sheriff probeert het mysterie te ontrafelen, maar wil hij de angstaanjagende en onmenselijke waarheid wel weten?

russo

vond de film eigenlijk wel wat tegenvallen, toen ik de trailer zag was ik onder de indruk en verwachte ene hele hoop, maar de film zelf kon dit niet waarmaken.

de film vond ik ontzettend over the top, bv de treinontsporing, er vliegen 10 tallen wagons door de lucht alsof het raketten waren, daarnaast is de scene in het dorp (wat in een oorlogsgebied veranderd is) ook erg slecht, overal schieten de mortieren en raketten je om de oren, maar het groepje kinderen loopt overal zonder kleerscheuren doorheen.

positief vond ik wel de sfeer en setting van de film, had zelf het gevoel alsof ik naar een film uit 1978 zat te kijken, het verhaal zelf vond ik ook niet heel slecht, het had wat weg van E.T. en the goonies.

heb me uiteindelijk niet verveeld in de bioscoop, dus daarom toch nog 3 sterren

russo

het viel me trouwens ook op dat er afentoe heel erg storende blauwe licht strepen in beeld waren, meer mensen last van, of was dit iets wat aan de bioscoop lag?

avatar van Soeperman87

Soeperman87

rosso schreef:

Klopt. Maar die blauwe strepen horen zo te zijn. Ik weet niet precies waarom ze er waren, maar ik denk om een 'super 8' of 'vintage' karakter uit voort te bouwen.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Zeer vermakelijke film, waarmee Spielberg eindelijk eens een keer laat zien dat hij het nog niet verleerd is. OK, er zitten zeker mankementen in deze film, zoals een aantal slordige foutjes, maar dat mag het popcorn-gehalte van deze film niet naar beneden halen. Je moet deze film niet al te serieue nemen, daar is het niet voor gemaakt. Goede acteerprestaties van de kinderen, ze kwamen zeer overtuigend over. Jammer van het afgeraffelde einde, anders had hij nog een half puntje meer van me gekregen. Nu goed voor 4 *.

russo

wat ik me dan af vraag is wat spielberg niet verleerd is, hij heeft namelijk de film geproduceerd en niet geregisseerd

Super eng en spannend.

Film lijkt levensecht.

Echt een topper!

avatar van TheShadowking

TheShadowking

Super eng ja? , Ik heb de film niet gezien hoor alleen de trailer en andere meningen, maar kan me wel voorstellen dat kinderen dit eng vinden daarom..

Ik hoef deze film ook niet zo nodig te zien, ik denk echt dat deze te blij is. Maar ik weet niet hoe oud jij bent en m/v

avatar van christian

christian

TheShadowking schreef:

Waarschijnlijk een jaar of 13/14.

De regisseur JJ Abrams is van cloverfield, Fringe en Lost. Dus die heeft wel genoeg kwaliteiten om een goede film te maken. Ben benieuwd of dit mij dit gaat bevallen.

avatar van roelv

roelv

Soeperman87 schreef:

Die blauwe strepen zijn 'lens flares': strepen die je op je beeld krijgt als je tegen een felle lichtbron in filmt. J.J. Abrams staat erom bekend deze overmatig in zijn films te gebruiken als stilistisch element en in deze film roept het inderdaad ook een 'vintage'/'super 8'-gevoel op. In een van zijn films gebruikte hij zelfs een toorts naast een camera om de lens flares groter te maken.

avatar van Ro_mien

Ro_mien

Super 8 was echt een toppertje !

Ik heb goed gelachen, schrik gehad, een beetje ontroerd en ongeloofelijk veel van de muziek genoten.

Ik had er veel verwachtingen van, maar het was zelfs beter.

Heerlijk, meer van dit !

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Teleurstellend. Het begint best aardig met een sfeerbeeld van de jaren zeventig en die jongetjes die bezig zijn met hun amateurfilm. Maar als dan eenmaal ''het monster'' in het verhaal komt, dan is het een opeenstapeling van buitengewoon ongeloofwaardige ontwikkelingen. De reactie van die jongetjes en het meisje als ze nota bene getuige zijn van een explosief treinongeluk en bedreigd worden met een pistool is bijna psychopathisch te noemen. Het hele dorp staat op z'n kop maar onze helden maken zich vooral druk over kalverliefdes en het maken van die film. En zo gaat de film nog wel even door met een overtreffende trap van pijnlijke onwaarschijnlijkheden. Ik heb niet eens zin om mijn tijd te verspillen aan het opnoemen van de vele onnozele wendingen die het neemt.

Misschien nog wel irritanter is het geforceerd sentimentele dat de overhand gaat krijgen. Als je leentjebuur speelt van de grote Steven Spielberg dan mag je alles overnemen behalve zijn hang naar drakerig melodrama. De regisseur staat er niet alleen om bekend dat hij vooruitstrevende en grootse blockbusters maakt, maar ook om hoe hij wel erg sentimenteel te werk gaat. In die zin is Super 8 meer Spielberg dan Spielberg zelf, want de film verliest zich helemaal in zoetsappig gezemel over een dode moeder en een verstoorde vader- en zoonrelatie, met als grote klap op de vuurpijl die volstrekt idiote verwijzing naar E.T., met een buitenaards wezen dat als katalysator dient voor de verwikkelingen tussen een vader en een zoon.

avatar van tn2543

tn2543

Ik vond het niet echt een geweldige film. Dergelijke filmen heb ik daarnaast ook al veel gezien... dus het was allemaal niet zo verrassend vond ik.... Special effects waren wel ok... maar ook niet echt onwijs geweldig of vernieuwend...

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Deze film probeert een heleboel te zijn, maar is het vooral gewoon net niet. Het is sciencefiction waarbij de alien nooit echt geloofwaardig word. Het is een actiefilm waarbij de actie zodanig over de top is (het treinongeluk met stip op 1, wat een idioterie) dat het lachwekkend word. Het is een thriller met een aantal geslaagde schrikeffecten. Ook probeert Abrams de film wat 'emotie' mee te geven door de verhaallijnen rondom het meisje en de jongen, hun ouders en alle problemen. Maar ook daarbij geldt weer: het is 't net niet.

Niet overtuigend genoeg, en ik had hoge verwachtingen van Abrams. Tegenvaller!

avatar van dmoore

dmoore

De film keek lekker weg alleen jammer dat het ongeluk zwaar over de top was! Door 1 auto de trein ontspoort en dat de persoon in de auto het in eerste instantie nog overleeft! Verder een leuke film

avatar van teaser

teaser

Erg toffe film tot het einde.... De sfeer was geweldig, de cast deed het erg leuk. De gaten... mjah ok, maar dat einde verpest de hele film. Wat een slappe zooi... Ik had een slimmere vondst verwacht.

avatar van Timba69

Timba69

Sterk begin, maar een teleurstellend laatste kwart van de film. En het treinongeluk was inderdaad over de top. Ik had achteraf echt het gevoel dat er veel meer uit het verhaal te halen was. De spanning werd in het begin goed opgebouwd, maar was aan het einde echt helemaal verdwenen.

avatar van joko16

joko16

Zeer spannende en goed gemaakte film.

In de typische Spielbergstijl.

Als je van Spielberg houdt moet je deze gezien hebben.

Prima acteerwerk, special effects zijn wel wat 'over the top'.

Op het eind wat sentimenteel, nee ontroerend zelfs.

Ik heb me prima vermaakt!

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Waarom waren de verwachtingen bij veel mensen zo hooggespannen en de stemmen zo laag?

Abrams is nou niet een geniaal regisseur te noemen. Zeker niet gezien de twee flutfilms die hij hiervoor gemaakt heeft.

De film zelf heeft naar mijn mening genoeg in huis om zowel de échte filmliefhebber, als het grote publiek te bekoren.

De ware filmliefhebber kan zich laven aan bovengemmeld acteerwerk (zeker voor zulke jonge acteurs), een lekker ouderwets avontuurlijk verhaal, prima special effects en gewoon het zichtbare plezier dat de makers van deze film hadden.

Voor de popcornvreters zouden de prima explosies en het monster al haast voldoende moeten zijn.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

aSMoDeuS schreef:

Het aloude principe van een trailer die meer belooft dan we uiteindelijk krijgen.

avatar van tristanrc1

tristanrc1

Ik vond de film de hoge verwachtingen die ik van de trailer had juist helemaal waarmaken. Had gewoon een Spielberg achtige SF/Monsterfilm verwacht. Nostalgisch voor de dertig plussers en special effects van nu. En dan zo'n prettig trage sfeer.

avatar van queenie

queenie

Leuke film. Kinderen acteren goed. Je moet een beetje van dit genre houden. 3,5*

avatar van perceived

perceived

Redelijk.

Hoewel af en toe wat langdradig vond ik het een vermakelijke film met een heerlijk (nostalgisch) sfeertje. De combi van jeugdfilm (incl. de daarbij horende sentimenten) met wat hardere elementen vond ik nogal storend. Daar wordt vast een bredere doelgroep mee bereikt, maar het komt de film zeker niet echt ten goede.

Het acteerwerk van de kinderen was verrassend goed en ondanks de minpunten is dit toch een best een fijne wegkijker. 6/10*

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Nadat ik een tijdje terug op de voorpagina van de metro-krant een advertentie van deze sci-fi had mogen aanschouwen was ik ervan overtuigd dat ik wel een kijkje moest nemen in de bios. Dat heb ik dus gedaan, maar jammer genoeg is het een kinderfeestje geworden die typisch Amerikaans is uitgewerkt met veel teveel slap gezever over helemaal niets. Emoties worden er royaal bijgegooid en de tranen en omhelzingen worden dan ook niet uitgesloten. Er moet zoals vaker een meisje gered worden en als dat het geval is weet je natuurlijk wel hoe het allemaal gaat lopen. Ik snap dan ook niet hoe J.J. Abrams op deze manier nog enige spanning wil leveren want het is één voorspelbare brei die nergens echt authentiek aanvoelt. Daarbij vond ik de ontsporing van de trein, veroorzaakt door een pick-up, erg overdreven en de vallende objecten bleven veel te lang doorgaan. Ook het monster was allesbehalve geloofwaardig want ik kan me niet voorstellen dat een buitenaards wezen, gearriveerd met een hypermodernische ufo, de Engelse taal gewoon kan verstaan (toen Joe was gepakt wist hij zich probleemloos uit deze situatie te redden door op het schepsel in te praten). Het zou best kunnen dat hij les kreeg op de planeet Ximanadarivolikipabus maar dan hadden ze dat wel even mogen laten zien. Waarschijnlijk is dit voor het grote publiek een prima vermaker maar ik kan het niet echt waarderen.

avatar van wimnoot

wimnoot

John Lee Hooker schreef:

de planeet Ximanadarivolikipabus

Naar verluidt is de film daar erg goed ontvangen.....

avatar van flomotions

flomotions

Dit vond ik een heerlijke film. Uiteraard was alles heerlijk overdreven en dik aangezet, maar dit paste wat mij betreft prima bij de film. Plaatjes waren prachtig en ook de soundtrack vond ik dik in orde.

Het is echt een film die bij mij veel jeugdsentiment opriep van avonturenfilms uit mijn jeugd (toen je op kinderfeestjes nog gewoon een Spielberg film huurde bij de videotheek)

Ik heb er erg van genoten en de toegift vond ik de film ook op passende wijze afsluiten.

avatar van TimF

TimF

Kinderfilm die nooit op gang komt en ondanks een waarschijnlijk hoog budget flink tegenvalt.

avatar van amanda3785

amanda3785

Wat een tegenvaller. Ik moest in eerste instantie denken aan ET en the Goonies maar vond het steeds meer op the Goonies gaan lijken. Met dat geschreeuw de hele tijd. Ook niet echt goed geacteerd behalve van Elle Fanning. Haar vond ik een goede prestatie neerzetten.

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

de opbouw en sfeer is geweldig. Het einde alleen een beetje bleuh! en dat verpest voor mij de film.

Kan dit wel zien als een moderne goonies. Alleen minder goed...

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Ik had hier veel van verwacht maar hij is helaas behoorlijk tegengevallen. acteerwerk is op zich wel prima maar de film weet nergens echt goed te boeien.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

‘verwachte je iets beters, niet tevreden het ligt echt niet aan de film’

Het scenario is herkenbaar en dat zegt al dat Steven Spielberg daar aan mee heeft gewerkt en dat maakt de film ook erg goed en ook dat de regie in de handen is van J.J Abrams.

Het verhaal is goed bedacht en is natuurlijk een beetje voorspelbare maar dat maakte geen probleem. De actie is erg goed maar het is duidelijk te zien waar het geld in zat en dat is de scène met de trein explosie die bij de meeste misschien wat te overdreven over kwam.

Verwachte je iets beters ja dat is mogelijk want mij kon het niet boeien maar vermakelijk was de film zeker want alles is goed in elkaar gezet en de acteurs zijn ook erg overtuigend, ook steekt er hier een daar een goeie grap uit of iets waar je om kan lachen.

Het eind was te verwachten maar was wel goed bedacht, want de gedachten die ik had was dat het eind ging lijken op King Kong wat een slechte gedachten was dat.