Super 8 (2011)
Releasedatum: 11 augustus 2011
Bekijk via SkyShowtime
Plot Super 8
"It Arrives."
In de zomer van 1979 sluit de Amerikaanse Luchtmacht een sectie van Area 51. Alle materialen worden per trein vervoerd naar een opslagplaats in Ohio. De trein wordt echter aangereden door een truck en ontspoort. Een groepje kinderen, dat bezig is om hun eigen zombie-film te maken met hun 'Super 8' camera, stuit op de ravage. Al snel wordt vermoed dat het niet om een ongeluk gaat, als er plotseling verdwijningen plaatsvinden en onverklaarbare dingen gebeuren. Een lokale sheriff probeert het mysterie te ontrafelen, maar wil hij de angstaanjagende en onmenselijke waarheid wel weten?
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Super 8 (MusicMeter)
Louis Dainard
Martin Read
Cooper
Elineloves
Wisselende gevoelens bij deze Super 8.
Gisteravond gezien, en weet nog niet goed wat ik er nou van vond. Het is niet slecht, maar ook niet goed. Middelmatig zou het juiste woord kunnen zijn. De kinderen waren aardig, het verhaal viel me een beetje tegen (wellicht te hoge verwachtingen gehad) en het kon me helaas niet de hele tijd blijven boeien.
Misschien is het gewoon niet helemaal mijn ding en weet ik daarom niet goed wat ik er mee aanmoet, maar af en toe zat ik met een vreemd gevoel te kijken. Geforceerd voelde het bijna.
Vond de spanningsopbouw niet schitterend, hoewel sommige scenes wel erg mooi in beeld waren gebracht. Geluid was af en toe flink hard (had ik daarvoor bij Conan: the Barbarian ook al, wellicht biosprobleem?) waardoor het zo schreeuwerig en schel klonk.
Tsja, niet goed en niet slecht. Toch neig ik naar de voldoende, omdat ik hem toch heb uitgekeken en enkele scenes wel de moeite waard waren.
SnakeDoc
@ Elineloves, ik had ook last van het geluid. Vooral bij de Trein Explosies. Zat met de vingers in de oren. Erg vervelend!
tristanrc1
Raar dat er zoveel slechte reacties zijn, vond het toch echt een sterke film. Misschien moet je niet te hoge verwachtingen hebben...
Elineloves
@ SnakeDoc: Precies, daarbij had ik het ook heel erg. Als het nou iets zachter had gestaan, was die scène beter tot zijn recht gekomen. Nu neigde het naar het irritante.
@ tristanrc1: Denk dat ''geregisseerd door J.J. Abrams'' dat onbewust wel doet..
Geen last van het geluid gehad. Het kan mij niet hard genoeg eigenlijk.
Feanatieke
Geluid stond vreselijk hard in Pathé Groningen. Enkel bij deze film, want bij alle andere films geen last gehad van te, te, té hard geluid. Af en toe handen stevig op de oren gedrukt.
Over de film: eindeloze opstapeling van clichés. Tergend. Maar een onovertroffen sfeer, prachtig scenes. Sprong bijna door het dak van die vreselijke over-the-top, maar o zo prachtige scene van de treinontsporing. .
Wat biedt deze film? Sfeer en uitstekend spelende personages. Vooral het meisje is een natuurtalent. Als we niets meer van deze kinderen horen in de toekomst, is er toch iets mis. Vaak zijn kinderen in films irritant of spelen ze ongeloofwaardig. Bij deze film totaal geen last van. De sfeer maakt deze film. Vier sterren voor het fijne gevoel. Zelfs een clichéfilm kan heel goed zijn.
scapolo
Wat een ongelofelijke saai film en erg storend vond ik de drukke dialogen tussen die kinderen..
bassie200
Vond het echt een topper, had ook niet anders verwacht van Steven Spielberg!! Toppertje...
wwelover
Interessant project, waar ik wel iets meer van had verwacht, maar geen slecht gevoel over nahoud. Het concept is goed, maar doordat het om kinderen gaat, is de sfeer wellicht te lief. Het had allemaal wel wat spannender gemogen, en nu waren de bijverhaaltjes niet echt interessant altijd. Al vond ik de gedeeltes waarin ze een film gingen opnemen wel geinig. Daarnaast is het gevaar dat jonge acteurs niet altijd even goed zijn, maar dat viel nu wel mee, enkel de jongen met de beugel was nogal irritant maar dat hoorde ook wel een beetje. De special Effects zijn wel weer fantastisch en ook de score vond ik goed.
Hyaenidae
Goede film, maar toch lichtelijk teleurgesteld vanwege de hoge verwachtingen.
Ik heb ontzettend genoten van de kinderen. Goede acteerprestaties en geweldige gesprekken, heb vaak kunnen lachen. Zonder dit had ik de film veel saaier gevonden, ik had toch meer actie verwacht. De film nam regelmatig flink gas terug. Ook vond ik het verhaal vrij slapjes. Om nog maar niet te spreken over het einde, werd wel erg emo toen die jongen met het monster ging spreken en deze vervolgens besloot dat het toch maar eens tijd werd naar huis te gaan. Soms was het gewoon net iets té lief. Had persoonlijk wat meer actie en spanning gewild.
Frenkstarz
Zeer middelmatige film die me soms deed denken aan verschillende andere films zoalsThe Mist/Cloverfield/ET/Goonies...... Allemaal films die in hun soort best ok waren. Super 8 vond ik op geen moment spannend worden en ook het verhaal is m.i. flinterdun.
Gemiste kans...nog 2,5 ster voor de mooie special effects
den_the_man
Voor een film, waar ik het afgelopen jaar, tot vervelens toe, trailers van heb gezien, viel hij me eerlijk gezegd toch een beetje tegen. Het is absoluut geen slechte film, maar ik had er toch veel meer van verwacht. Ik kreeg ook een beetje deja vu gevoelens die in de richting The Goonies/ET en Resident Evil gingen.
Ik heb me niet verveeld, maar ik hoef hem niet nog een keer te zien. Het is een beetje een pocorn-film. Niet te veel nadenken, sit back and enjoy!!!
TheShadowking
Dat mensen zich zo vastklampen aan het verleden bij hun beoordeling is me een raadsel.
Ik vind E.T. en Close Encouters ook 3 keer niks hoor, misschien was het toendertijd helemaal geweldig maar ik leef gewoon nu, weet niet hoe het met jullie zit.
Vind een jaren 70/80 sfeertje gewoon slecht in deze tijd, ook al is het een referentie of nostalgie. Is net zoiets als een 486 computer beoordelen met 5 sterren omdat ze toen zo goed waren.
Ben zeer benieuwd naar deze film, maar verwacht echt een gruwelijk gehypte bout film.
RuudC
Waarom dan kijken? je hebt je mening toch al klaar.
TheShadowking
Zoals je kan zien niet, ik heb het over verwachtingen en heb nog geen mening of beoordeling gegeven. Jammer dat mensen vaak niet verder kijken dan hun neus lang is
Mega-Video
Super 8 lik me r**t!! Wat een schandalig slechte film! Wie hier serieus op in gaat weet niet veel van films in het algemeen. Ziet niemand dan in dat je totaal in de zeik genomen wordt door de filmindustrie. Als makke schapen proppen we alles naar binnen zonder te proeven of het wel te verteren is. Wat blijft is een opgeblazen gevoel en wederom pijn in de portemonnee. Hoe flikken ze het? Ze rammen een waardeloos script op 35 MM, plakken daar de naam van een ooit groot regisseur/producer etc.etc.etc. op en verkopen maar. Totaal niet tot de verbeelding sprekend gevoel achterlatend bij de filmliefhebber.
RuudC
Je bent alleen maar aan het zeuren en negatief aan het wezen. Nooit gehoord van selffullfilling prophecy? Als jij deze film een voldoende gaat geven, krijg ik een krat bier van je.
RuudC
Zo he! Wat ben jij stoer zeg!
TheShadowking
Nou misschien dat het zo op jou overkomt dat kan ik niet helpen, jij bent misschien wat positiever ingesteld ofzo maar als iedereen alleen maar positief is heb je geen discussie meer heh.
IIG die prophecy gaat lang niet altijd op bij mij, ben namelijk gister nog aangenaam verrast door The Impostor die me ook niks leek. Zeker met dit soort blockbusters die bergen geld kosten, waar ontzettend veel reclame voor wordt gemaakt en veel mensen lyrisch over zijn, wil ik hem gewoon zien en mijn eigen mening vormen. Laten we dit afspreken anders: Als ik dit een k*t film vind krijg ik 3 kratten bier van jou
N23
Doe jij nu niet hetzelfde bij de andere reacties?
HeijsFijn
Had toch wel redelijke verwachtingen van deze film maar wat een tegenvaller...
Het begin was wel aardig met een zwaar over-the-top scene met het treinongeval. Vliegende wagons, een auto die ontploft bij impact en een volledige goederentrein laat ontsporen en daarna ook nog eens redelijk intact teruggevonden wordt met een levende bestuurder.
Maar ok, hier kon ik nog mee leven. Aardige effecten en een mysterieus sfeertje zorgde voor een leuk eerste half uur. Daarna begon ik me meer en meer te ergeren.
Met name de ongeloofwaardigheid en het amateurisme van het leger en het geforceerde drama tussen de hoofdpersonen wekte irritatie op waarbij het einde van de film echt alles sloeg.
Om toch positief af te sluiten. Best een aardige film voor savonds met redelijk acteerwerk maar verwacht er vooral niet te veel van. En probeer je vooral ook niet te veel te ergeren aan de slecht doordachte actiescenes die vaak nergens op slaan.
dammit
Vandaag gezien in bios, eerlijk gezegd was ik best onder de indruk van deze film.
spannende scènes goede special effects.
Ook vond ik de scenes met die bus wel spannend, ik kon wel verwachten dat er iets zou gebeuren, maar het gebeurde juist op een bepaald moment in scene dat ik het niet verwachtte.
De alien vond ik ook wel wat weghebben van Cloverfield.
Ik vond alleen jammer dat het kinderen van een jaar of 13 zijn de erin spelen daardoor kon ik het verhaal toch niet helemaal 100% nemen ookal speelden ze hun rollen erg goed.
Al bij al toch een leuke vermakelijke film
kepi666
Deze film straalt echt gevoel uit van de ouderwetse Spielberg en ook Steven King verfilmingen.
En ik persoonlijk mag dat wel dat andere deze film afkraken als zijnde "oubollig" is hun mening.
Vond vooral het eerste uur van de film heel goed, het einde daarin tegen vond ik nogal tegen vallen.
fappie
- 2005 stemmen
Als vaker gelezen hier over die J.J. Abrams. Voor zover ik het zie is dit pas zijn derde film. Waarom zulke hoge verwachtingen bij hem?
tristanrc1
Als producer van 'Cloverfield' en regiesseur van 'Star Trek', films die beide hoge ogen gooide, verwacht je natuurlijk wel wat...
RipCurl
Ik was bang dat er weinig aan zou zijn gezien sommige opmerkingen, maar het is me reuze mee gevallen. Het was een leuke film die me vooral deed denken aan een van mijn favoriete jeugdfilms: The Goonies. Gewoon popcorn kopen en kijken, je zal je niet vervelen!
Noodless
Super boring ! De actie, het verhaal en de personages boeide mij niet. Ook de mysterieuze kracht viel tegen. Heel veel onduidelijkheden daaromtrent en antwoorden worden er niet gegeven. 4/10
maradona75
Van de week even wezen kijken, was ook geprikkeld door het mysterieuze... viel helaas toch erg tegen.. kinderfilm

Netflix-kijkers wachten op 'Stranger Things': de scifi-film 'Super 8' is het perfecte alternatief

Voor 'Stranger Things'-fans: vijf films over kinderen op avontuur

District 9
Sciencefiction / Thriller, 2009

End of Watch
Misdaad / Drama, 2012
jaren 70geheimbuitenaards wezentrain crashfirecrackersuper 8mm footage duringcreditsstinger