Super 8 (2011)
Releasedatum: 11 augustus 2011
Bekijk via SkyShowtime
Plot Super 8
"It Arrives."
In de zomer van 1979 sluit de Amerikaanse Luchtmacht een sectie van Area 51. Alle materialen worden per trein vervoerd naar een opslagplaats in Ohio. De trein wordt echter aangereden door een truck en ontspoort. Een groepje kinderen, dat bezig is om hun eigen zombie-film te maken met hun 'Super 8' camera, stuit op de ravage. Al snel wordt vermoed dat het niet om een ongeluk gaat, als er plotseling verdwijningen plaatsvinden en onverklaarbare dingen gebeuren. Een lokale sheriff probeert het mysterie te ontrafelen, maar wil hij de angstaanjagende en onmenselijke waarheid wel weten?
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Super 8 (MusicMeter)
Louis Dainard
Martin Read
Cooper
3raser
Heb gisteren de film in de bios mogen aanschouwen. Had er eerlijk gezegd wel iets meer van verwacht. Het is een beetje de gewelddadige versie van ET.
Natuurlijk is het science fiction, maar die trein crash is toch wel erg overdreven. Het kan een eenvoudige pickup truck een trein zo laten ontsporen/exploderen? En de bestuurder van de pickup overleeft het nog ook! De auto explodeerde on impact maar blijkt toch nog voor de helft netjes in elkaar te zitten. Dat is dus wel heel erg ongeloofwaardig. Het verhaal wordt verder wel lekker spannend opgebouwd hoewel het leger wel wat onprofessioneel overkomt. Waarom kunnen ze de auto die bij de crash weg rijd niet gewoon volgen? Ze waren allemaal te voet? Hoe kwamen ze dan zo snel bij de crash?
Ik las in een eerdere post dat iemand zich afvroeg waarom deze film zich in 1979 afspeelt. Misschien vanwege de filmtitel? Super 8 gaat over het filmrolletje van de camera die ze gebruiken. De 2011 versie van deze film zou Digital HD moeten heten ofzo? De filmpjes die de jongens maken zouden binnen no-time op youtube staan en de pers zou het leger in grote verlegenheid hebben gebracht. De hele manier waarop het verhaal zich afspeelt zou vandaag de dag niet meer kunnen denk ik.
Wat iemand mij ook mag uitleggen is waarom de alien niet makkelijk eerder kon ontsnappen terwijl alles wat in zijn buurt komt blijkbaar eenvoudig door hem aangestuurd of beinvloed kan worden. Denk aan de tanks die willekeurig in het rond schieten en de metalen(?) die hij allemaal aan trekt. Waarom was ontsnappen uit de trein dan toch zo moeilijk?
Wat ik vergat te zeggen: Riley Griffiths (Charles in de film) is een waardeloze acteur. Daar zat totaal geen emotie in. Ik stoorde me bijna aan die jongen.
Naomi Watts
Is al een tijdje een dvd screener uit, lijkt me dus ook een erg onlogische aanname om uit te gaan van een cam rip.
RuudC
Het geluid was awesome!
Dat schrapende metaal op de weg op maximaal volume. Dat was nogal een ervaring in de bioscoop, haha. Man wat deed dat zeer.
Geen idee, heb geen enkel intresses in screeners of cam versies. Maar de paar screeners die (deels) ik gezien heb waren meestal ook niet al te best.
Naomi Watts
Deze was best in orde, nadeel is vaak dat de audiotrack zo klote is en dat is toch de helft van de kracht van deze film. Mijn spoedige herziening zal in de bios zijn.
De audio track is ook waar ik op doelde. Zeker bij dit soort filmpjes van groot belang. Audio zorgt voor 70% van de beleving.
Naomi Watts
Ah, vandaar. Tuurlijk jij als sound fiel
. Ik ging even uit van beeldkwaliteit. Die was best sterk maar audio is waardeloos inderdaad.
clockwork72
Inderdaad, had zelf ook een hele goeie versie te pakken, geen dvd-kwaliteit maar 6x zo goed als een cam.
En de audio? Uncompressed pcm of DTS-HD?
Vraag me verder af op wat voor contrast arme slecht gekalibreerde beeldschermpjes jullie die screeners kijken.
Staat in ieder geval mijlen veraf van de bios ervaring.
dutchtuga
Het blijft een treurig iets, film (zeker deze) onwaardig. Ik kan me ook amper voorstellen dat mensen ervan genieten, wetende dat het veel beter kan, zoals in de bios.
En nog zeggen dat ze dan blij zijn dat ze het geld niet hebben uitgegeven, terwijl ze geen idee hebben hoe de ervaring in de bioscoop is..
Al DeNiro
Je voelt je weer helemaal in de 80s met deze film.
Ook aardig wat spanning, spectaculaire scenes en ontroerende momenten / muziek.
Behalve E.T. deed de film mij ook ook denken aan verhalen van Stephen King: kinderen die samen geheim delen / avontuur beleven (IT, Dreamcatcher, Stand By Me) + spinachtige monster dat slachtoffers ondersteboven hangt (IT)
wimnoot
Ja, die elementen zitten er ook allemaal in. En samen met die lekkere vroege 80ties muziek echt jeugdsentiment. Eigenlijk zou je na deze film Take Me Home Tonight moeten kijken!
Leland Palmer
Toffe gozert toch, die J.J. Abrams. Komt weer met een érg goede film. Heb me bijzonder vermaakt met deze Super 8. Sfeervol, grappig, avontuurlijk en zelfs nog de nodige dramatische plus (kinderlijk) romantische punten zorgen voor een uiterst geslaagde mix. Sterke effecten en prachtig geschoten.
De leuke 70's / 80's sfeer en muziek (o.a. Blondie en ELO) zijn een prettige bijkomstigheid in dit amusante sci-fi avontuur waar de chemie, dialogen en acteerprestaties van de kinderen regelmatig van het scherm spatten. Heb ook wel moeten lachen om de bijzonder goed klinkende conversaties tussen het stel onbedoelde avonturiers, leuk.
Had wel wat anders van het grote monster verwacht.
Wat precies weet ik niet, maar oké... het werkt prima. Op een gegeven moment wordt het mysterieuze wel in een érg hoog tempo uit de doeken gedaan en heb wat gemengde gevoelens over het einde, maar al met al is het lage gemiddelde hier op de site wat mij betreft zwaar onterecht. Vette film!
Directors Cut
Vermakelijk....3,5 sterren...
Ik vond de late 70s - begin 80s sfeer visueel en gevoelsmatig erg goed en op een of andere manier passend. Ben enigzins fan van deze periode, dus misschien is de halve ster bevooroordeeld toegepast
Goed acteerwerk, goede en passende special effects.
Er zaten wel een aantal flaws in het verhaal (erg ongeloofwaardig dat een trein van dit formaat zodanig onspoort door een pick-up en er vrijwel niks van de trein over is, maar de pickup en bestuurder nog " in orde" zijn.
Verder kan ik niet bevatten dat zo een bruut en machtig wezen niet veel eerder heeft kunnen ontsnappen, maar de hulp nodig had van eerder genoemde pickup...ja miereneuken ik weet het, maar dan had de reden hiervoor verwerkt moeten zijn in het verhaal). En zo zijn er nog een paar kleine dingetjes..
Ook is t mij ontgaan hoe Joe opeeens de ketting van zijn moeder terug had?
Enfin....E.T. on steriods meets the goonies..... leuk om een keer gezien te hebben.
Leland Palmer
Ook is t mij ontgaan hoe Joe opeeens de ketting van zijn moeder terug had?
Mr_White
- 2067 berichten
Waarbij ik me dan afvraag wat überhaupt het nut was dat die ketting hem werd afgepakt. Binnen de context van de film slaat het nergens op (oh nee, wat een gemene legerofficier, alsof we dat nog niet doorhadden toen hij eerder een getuige ombracht) en verhaaltechnisch voegde het ook niks toe (puur om ons er nog een keer aan te herinneren dat die ketting hem dierbaar is?).
clockwork72
En de audio? Uncompressed pcm of DTS-HD?
Staat in ieder geval mijlen veraf van de bios ervaring.
Was ook prima in de versie die ik had, download nooit en nooit cam-versies, kan ik gewoon niet naar kijken.
Was ook prima? Dat is sujectief. Dat het voor dvd r kijkers voldoet zegt me niks. Die weten niet beter. Maar dat het ook maar in de buurt kwam van uncompressed pcm betwijfel ik ten zeerste.
SunChaser
Waarbij ik me dan afvraag wat überhaupt het nut was dat die ketting hem werd ?).
ET eind momentje, ze namen afscheid enzo vanwege hun band, het monster en hij
N23
Het einde was bijzonder slap.
Al die tijd doet de alien moorddadig en blablabla, dan komt hij met het kind in aanraking en heeft dan opeens zo iets van 'Ahh fuck it ook allemaal, screw you guys im going home, ojah ik neem je ketting mee voor een super dramatisch einde.
LimeLou
- 2048 berichten
Leuk, erg leuk zelfs. Vooral dat dikke jongentje die regisseur was was een leuk typetje
Voor de rest niet zo erg bijzonder en vrij dramatisch. Maar de hele film is dan ook met een nostalgische blik gemaakt. Beviel me goed.
Resh
Te weinig sciencefiction en te veel cliche verhaallijnen. Er ziten paar belachelijke scenes tussen (zoals de achtervolging van Alice door de vader waarbij hij een auto ongeluk krijgt etc).Ook het hele verhaal rondom de overleden moeder vind ik heel slap. En dan niet te spreken over het einde, dat de ow zo verschrikkelijke monster emotioneel wordt door een 10 jarige jochie. Grote tegenvaller. Nog een paar puntjes voor de pure entertainment en het acteerwerk.
Frank Zappa
Kon me maar matig boeien. Kinderen speelden wel goed, maar miste spanning en mysterie.
Ceeda7
Ik keek echt uit naar deze film.
J.J. Abrams, de maker van Cloverfield, MI3, Star Trek, en schrijver van Lost met bijzondere nieuwe mysterieuze en coole filmscenario's, heeft mij tot nu toe kunnen overtuigen van zijn kunnen.
Maar toen ik de trailer zag van Super 8 had ik het gevoel dat dit wel een eerste misstap kon worden. Mijn verwachtingen waren dus niet erg hoog.
Toch heeft deze film mij weer verrast, weer door dat mysterieuze
"monster"sfeertje, gecombineerd met talloze Stand by Me, ET momenten zoals hieronder al vermeld door andere users.
Ook de acteerprestaties en cast is goed, niet echt makkelijk zonder een echte "ster" aan boord te hebben.
Ik geef de film tussen 3.5-4 sterren, omdat het een film is die alle elementen uit andere mainstream films overstijgt. Bovendien is het weer uitkijken naar een nieuwe J.J. Abrams film en script. Helaas zal dit MI4 worden.
sinterklaas
2 weken geleden in de bios gezien en het was weer een mooi werkje van Abrams. Ik heb Star Trek nog niet gezien maar deze was ook wel zeker geslaagd. Het is een tienerverhaaltje en lees overgens wel vaak dat dit een potentiele vervolg is op Cloverfield. Vond de bijde films niet gek veel met elkaar te maken hebben, behalve dat het weer om een monster gaat. Die aan het einde toch wel sympatiek blijkt te zijn als Joe op hem inpraat. Verder gewoon weer een aangenaam Amerikaans popcorn vermakertje met weer zijn vette effecten. Die crash met die trein zag er wel kippenvel verwekkend uit en de jongeren en dan ook vooral Fanning (Ze lijkt in deze film wel een stuk ouder), deden het erg goed. Naast dat alles ook nog een loyaliteitendrama (Alice en der vader en Joe)
Nee, zeker niet slecht.
Phantasm
Redelijke film, gisteren in de bioscoop gezien. Film met een beetje vreemd verhaal, maar okee, valt voor een keertje te doen.
choller
@ choller
En je moet me ook maar eens vertellen waar je dvd-r schijfjes kan kopen voor 10ct..........
ja connecties betaal 10,- voor een spindel van 100 dus geen bioscoopjes voor mij wordt te veel pulp gemaalt daarvoor
Euro551
Ja wat moet ik hier van zeggen...
Geen boeiend film...maar ook zeker geen flop film!
Al met al voldoende dus!
Ari..
Hoge verwachtingen, en zodoende toch teleurgesteld.
Film was goed, maar 'k had niet gedacht in het type monsterfilm te geraken,
waarbij een groepje kinderen op jacht gaat naar een gekwetste buitenaardse sprinkhaan.
Ik had meer spanning, mysterie en diepgang van de film verwacht.
En waar zijn uiteindelijk al die honden gebleven??.....
stevyforello
Zat tot het laatste half uur op het puntje van mijn stoel. Goede acteertalenten, lekker mysterieus en veel spanning. Tot het laatste half uur. Wat een verschrikkelijke ophoping van clichés zeg. Het moment waar het hele stadje OPEENS een oorlog slagveld is geworden, WTF? Heel veel vreemde gebeurtenissen die de kwaliteit van het begin niet eens aan konden tikken. Het leek alsof de script schrijver van gedaante was verwisseld.
Enorm veel potentie maar dramatisch uitgewerkt, therefore 3*.

Netflix-kijkers wachten op 'Stranger Things': de scifi-film 'Super 8' is het perfecte alternatief

Voor 'Stranger Things'-fans: vijf films over kinderen op avontuur

District 9
Sciencefiction / Thriller, 2009

End of Watch
Misdaad / Drama, 2012
jaren 70geheimbuitenaards wezentrain crashfirecrackersuper 8mm footage duringcreditsstinger