New Kids Turbo (2010)
Bekijk via Prime Video
Bekijk via SkyShowtime
Plot New Kids Turbo
"Kick some kut"
De crisis heeft toegeslagen. Ook de hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie in het Brabantse dorpje Maaskantje zijn door misverstanden hun banen kwijtgeraakt. Zelfs nog erger, hun uitkeringen zijn stopgezet. Met slechts één logische oplossing, nergens meer voor betalen, loopt alles uit de hand.
Gerrie van Boven
Reinout Oerlemans
Rikkert's boss
Foreman
VanRippestein
Na de vermakelijke sketches kan een film dan ook vrijwel niet meer uitblijven. Wat volgt is één lange achtbaanrit van absurd gescheld, flinke porties geweld en super overdreven scene's. Vooral die scene dat, sorry weet zijn naam niet meer, die schreeuwt Niemand komt aan maaskantje!!!. Hij krijgt een pistool op zich gericht en er wordt geschoten. Vervolgens komt die agent de kogel voor hem opvangen. Alleen krijgt hij de kogel in zijn been als ik me niet vergis. Het schot was dus heel slecht en sowieso mis, had die agent net zo goed niet voor hem hoeven te duiken
Al met al zou je op deze punten zeggen dat deze film slecht is...
Maar: de humor maakt deze film toch compleet. Keigoed Jonguh

heheheh ja, dat vond ik ook geniaal! En natuurlijk DJ Paul. rengdengdengdeng!
joeri_filmfreak
deze film heeft op moviemeter meer stemmen dan op imdb !! dat betekent dat de meeste nederlandse filmliefhebbers naar moviemeter gaan
Quentin
Dat is met bijna elke Nederlandse film zo hoor.
Elineloves
Toch nog een mooi gemiddelde, na 800 stemmen. Ben benieuwd in hoeverre dat gaat veranderen wanneer de DVD in de winkel ligt.
Zandadder
Waarom zou dat invloed hebben op het gemiddelde?
Elineloves
Misschien is een bioscoopbezoek toch 'beter' dan wanneer je hem thuis gaat herzien. Dan kan het gemiddelde weer omlaag gaan. Ook zul je mensen hebben die hem downloaden/huren/kopen omdat ze het geen bioscoopbezoek waard vonden, en dan zullen er wel weer wat meer lage cijfers worden gegeven.
xiqu0n
Deze film behoort ondanks de totaal nutteloze verhaallijn toch bij 1 van mijn favorieten op het gebied van comedy. Ik moet wel zeggen dat ik al met een "melige" bui naar de bios ging.
De aparte humor wat ook al veel terug kwam in de serie wisten ze volledig positief over te nemen. Het verhaal is nogal nutteloos, maar ze moeten toch iets hebben om over te kunnen schelden.
1 Ding vond ik wel irritant aan de film, en dat was het stuk waarin Reinoud zijn kop moest laten zien. Het voelde echt als een stuk film waarbij Reinoud invloed heeft gehad. Het kwam totaal niet overeen met de humor wat steeds gebruik wordt. Echt een slecht tussenstukje!
Al met al wel een vermakelijke film.
joeri_filmfreak
Dat is met bijna elke Nederlandse film zo hoor.
dat bedoel ik, met andere woorden, moviemeter is de site waar de meeste nederlandse bezoekers naar toe gaan ! dat is toch wel iets om trots op te zijn, voor de makers van deze site
Spiny Norman
Toen ik de overvolle zaal binnenstapte, kon ik het niet nalaten om even snel naar de mensen te kijken. Toen ik zag dat sommige een exemplaar van A La Recherche du Temps Perdu van Marcel Proust en Als op Een Winternacht een Reiziger van Italo Calvino onder hun armen hadden steken, wist ik dat ik in goed gezelschap was. In deze zaal, vol met mensen waar je urenlang een goed gesprek mee zou kunnen voeren, stond iets magisch te gebeuren: filmmagie
In deze serene, hoogst schrijnende aanklacht tegen onze kapitalistische maatschappij, maken we kennis met onze hoofdfiguren. Stuk voor stuk randgevallen, de archetypes van het proletariaat die achtervolgd worden door problemen en door hun kapitalistische werkgevers. Wanneer ze de deur worden gewezen, begint hun prachtig verhaal waar ze zichzelf en elkaar beter leren kennen. Het script toont met een stel prachtige zinswendingen hoe de personages, ondanks hun uitzichtloze wereld, zich toch nog open stellen voor datgene waar elke mens zich aan kan optrekken: de lach, alsook het vrouwelijk geslachtsorgaan, maar dat even terzijde.
Een favoriete scene kiezen is haast kiezen tussen je eigen kinderen. Toch eentje die ik hoogst schrijnend vond is waarbij één van die onderdrukten opmerkt dat er schijt op de televisie is, waarna de camera zich naar de plaats richt waar voorheen het televisietoestel stond en toont dat er inderdaad werkelijk schijt aan de muur hangt. Hoe die stront daar is gekomen weten we niet, als kijker tast je hierbij in het duister en dus ook letterlijk in de stront. Wat het allemaal moge betekenen en of er enige link bestaat tussen de bruine smurrie en een soort aanklacht tegenover onze massamedia maatschappij, laat ik aan die mensen over die zich bezig houden met filmnarratologie en andere culturele studies. Toch toont het maar weer eens dat de makers geen controverse schuwen. Want vergis u niet, deze scene zal nog veel inkt doen vloeien.
Wat wel jammer is, is dat de acteurs nogal bekakt Algemeen Nederlands praten. Dit kwam niet echt naturel over.
Toch kan je hier over niets anders spreken dan een meesterwerk, het meesterwerk dat we nodig hadden om ons uit deze economische crisis te redden. De It's a Wonderful Life voor het nieuwe decennium. Dat deze film in de bioscoopzalen komt, juist in de periode dat de Academy Awards nominaties bekendgemaakt zullen worden, lijkt me geen toeval. Een film om nooit te vergeten!
Dit commentaar heeft mijn ogen geopend! Vroeger dacht ik dat de serie een voorspelbare tijdverspilling was van talentloos gespuis dat Brabant een slechte naam geeft. Nu pas zie ik de diepere laag! Het is geen achterlijke pulp, maar een epos over de indringende strijd van het individu tegen de meedogenloze samenleving.
Dank je, Pieter Montana, dat je me deze film hebt leren waarderen. Je bent mijn held! Zonder jou had ik niet geweten wat het allemaal betekende, en had ik nog steeds ten onrechte geloofd dat het de dood van alle goede smaak was. Zodra de dvd verschijnt zet ik mijn al mijn DVD's (te weten: de Marlon Brando collectie, de Akira Kurosawa DVD box, Monty Python & the Holy Grail, de Pink Panther films, Schindler's list en One flew over the cuckoo's nest) allemaal bij het grofvuil, omdat ze overbodig zijn gemaakt door dit meesterwerk.
(Eerder had ik mijn verzameling Stanley Kubrick films al eens weggegooid en vervangen door Plan 9 from outer space. Mijn vrienden verklaarden me toen voor gek, maar de geschiedenis zal me gelijk geven! Dat echter terzijde.)
Ook heb ik besloten de komende dagen enkele uren per dag SBS6 te kijken. Hiermee hoop ik de onderste lagen uit deze film begrijpelijk tot me te krijgen. Tot die tijd beoordeel ik deze grootse en meeslepende film ruimhartig met een halve ster.
Dennissssss
Een heel slecht verhaal, maar wel grappig! Als je van vloeken en van grof houdt, is deze film geschikt om te kijken. Er lagen echt mensen in een deuk in de bioscoop!
Diamantje06
Vond dit een prima filmpje. Beter om thuis te kijken dan in de bios. Grappen waren leuk ook al werden sommige grappen herhaald. Je moet zo een film vooral niet te serieus nemen en een echt verhaal verwachten.
prom--queen
Snap niet wat iedereen zo geweldig vind aan deze film, behalve de muziek erin. Ik was grote fan van New Kids maar deze film gaat totaal nergens over, zit niet een echte verhaal lijn in. Zonde van m'n tijd en geld.
joeri_filmfreak
Zat er in de serie dan zoveel verhaal??
kuk
Nee maar die serie had aflevering van onder de 200 seconden. Dan is negentig minuten opeens wel een lange zit..
Fortune
En voor deze film maak je een account aan op moviemeter.(zielig)
Heeft deze film meer gedaan voor jou dan je denkt want wie weet hoeveel films je gaat vinden die je ziel en hersens gaan prikkelen.
kuk
Hoezo zielig? Vond 'm best leuk. Ik kan ook niet anders dan sarcastisch reageren op het bericht van Pieter Montana
Fortune
Zielig omdat je zo moet reageren op een film waar het nog steeds heel makkelijk is om zo te reageren. Zielig om lid te worden van MM door een film die je totaal niet goed vindt i.p.v van een film die je interesse voor films aanwakkert en meer wilt zien.
Spiny Norman
Wacht, dus ik ben zielig omdat ik een open deur intrap? Maar ik heb dus wel gelijk, is dat wat je zegt?
Wat ook zielig is: als je niet kan zien dat iemand al sinds 2005 ingeschreven staat.
shadowwodas
New kids turbo -_-
Een beetje een trieste film waarom?, ik ga er straks heen
maar dan nog volgens mij via-via persoon wordt er naar
ieder scheldwoord gelachen en wat voor soort volk er op afkomt
voor volk ook weer via mijn contactpersoon het laag op geleide volk
ik hoop dat het gauw voorbij is en als ik hem gezien of ik er dan iets
positiefs over kan zeggen maar misschien ben ik er veel negatiever over geworden
maar dat zien we dan nog wel ik zit er niet echt op tewachten maar ja wie weet he

canciser
shadowwodas voelt zichzelf te goed voor deze film. Onterecht zelfs, je schrijft 'laagopgeleide' aka 'laag opgeleide' fout. Daarnaast ga je naar een film die je niet leuk vind, ook niet bepaald verstandig. Je hele bericht is trouwens zwaar ondermaats. Misschien zegt dat iets over jezelf, maar daar beslis ik niet over. Daar ben ik waarscheinluk te laach op geleit voor.
canciser
Heel goed, ga de film eerst maar zien. Het is trouwens pulp. Alles is opzettelijk extreem gewelddadig en grof om bijvoorbeeld andere films belachelijk te maken. Maar zie maar wat je ervan vind.
Fortune
Dat je sinds 2005 al staat ingeschreven heb ik inderdaad niet gezien. Maar of dat de zaak er beter op maakt dat je sinds die 5 jaar dat je ingeschreven bent, een van je eerste berichten bij New Kids hebt gezet? Lijkt mij niet, maar ik neem terug dat ik jou actie zielig noem, eigenlijk vind ik het best oké. Er moeten meer van deze berichten komen dat er mensen zich oprecht te goed voelen om hier van te genieten. Komt er meer cult status van! Maar nogal flauw om over Kubrick en dergelijke te beginnen, dat kan je bij elke Nederlandse film wel doen, want het is allemaal crap. New Kids doet tenminste iets anders. Beter dit dan Gangsterboys.
Spiny Norman
Netjes dat je dat terugneemt, maar wacht, nu ben ik in de war. Is dat sarcasme bovenop/over mijn sarcastische reactie op de film?
Ik ben het GEDEELTELIJK met je eens. Er zijn namelijk maar heel weinig echt goede Nederlandse films (maar wel een paar). Maar deze film is gewoon geen stuiver waard. Ze doen iets anders, zeg je? Ik kan het geen verbetering noemen dan.
Lang verhaal kort, er film of series die goed, grappig of subtiel zijn, zelfs een paar Nederlandse, maar dit is er niet één van. Randdebielen zonder boodschap en (los daarvan) ook zonder humor, als je het mij vraagt.
Ik stel me zo voor dat deze film voornamelijk scoort bij pvv-stemmers. Die houden wel van geweldplegers en lompigheid, zolang het maar niet van buitenlanders is. Blank gajes wordt hier aanbeden. Ik heb daar overigens geen enkel bewijs voor, dat is gewoon mijn persoonlijke theorie.
hugosven
als je van de Gadgets houd is het een leuk film om heen te gaan,
maar zo niet is het een slechte film!
alles is veel te overdreven en niet realistisch in scene gezet,
je kunt aan deze film goed zien dat het voor de regisseurs een van de eerste films is.
dus wil je ergernis voorkomen ga deze dan niet kijken , maar wacht tot er een deel 2 is of zo
waarin de regisseurs hopelijk wat meer ervaring hebben!

New Kids Nitro
2011

'New Kids'-bedenker komt volgend jaar met Nederlandse carnavalsfilm

'New Kids Turbo' is morgenavond (1 januari) te zien op televisie: 'Beetje dubbel gevoel krijg ik erbij'

Steffen & Flip, het duo achter New Kids, komt na vijf jaar weer met nieuwe speelfilm

De Marathon
Drama / Komedie, 2012