• 9.373.383 stemmen

Geregisseerd door: Peter Lord en Nick Park

Met onder meer: Mel Gibson, Julia Sawalha en Phil Daniels

Releasedatum: 14 september 2000

Plot Chicken Run

"There's nothing more determined than poultry with a plan."

Engeland in de jaren vijftig. Een ogenschijnlijk doodgewone kippenboerderij op het platteland van York. Maar achter de prikkeldraad heerst ware terreur. Het kippenhok lijdt onder het schrikbewind van de gierige boerin Mrs. Tweedy, die altijd en overal een graantje wil meepikken. Zo eindigt elke kip die niet op tijd een ei legt onverbiddelijk in de pan. Nu heeft ze het plan opgevat om kippenpasteitjes te gaan verkopen. Maar de kippen pikken het niet langer. Onder aanvoering van Ginger komen ze in opstand. Na talloze zeer creatieve maar onsuccesvolle vluchtpogingen komt er onverwacht redding. De stoere haan Rocky werkt voor een circus en denkt de aangewezen persoon te zijn om de kippen even te leren vliegen...

Ginger (stemrol)

Nick (stemrol)

Fetcher (stemrol)

avatar van Gish

Gish

Iedereen mag van mij PIXAR in zijn of haar armen sluiten, maar deze briljante jongens en meisjes missen soms de kostelijke Engelse humor van deze film.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Charmant filmpje uit de Britse animatiestal. Bewandelt weliswaar de door Disney en Pixar platgetreden paadjes (het verhaal kent geen enkele verrassing), maar de personages zijn leuk en het geheel ziet er gewoon goed uit. Voor superieure claymotion moet je echter bij Mary and Max zijn.

avatar van Charmides

Charmides

Deze film verdiend zeker wel een grote waardering. Het is echt goed en apart en mooi gemaakt. Leuk verhaal ook.

avatar van Frenetic

Frenetic

Fantastisch mooi gemaakt en vermakelijke film

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Kippig rondrennen in klei. Erg leuk/knap gemaakt. Ook de figuurtjes zien er geinig uit. Ik vind wel dat hij met kijk beurten wat saaier wordt. Maar toch wel een grappig filmpje met een leuk verhaal. 3,5.

avatar van skipy05

skipy05

Goede film. heel mooi gemaakt.. Verhaal is goed. Na meermaals te zien is de film toch wat minder.

avatar van van duijn

van duijn

Vond ik vroeger erg leuk maar ook heel leuk gemaakt en een goed verhaal.

avatar van MarcieMarc

MarcieMarc

Laatst weer eens opgezet omdat iemand in mijn omgeving deze niet kon...Ik kon er nog steeds om lachen..Grandioos voor die tijd....dikke voldoende

avatar van soom

soom

Klei-poppen? Is dat leuk of zo? Dacht ik, lang voor ik een blik op Chicken Run wierp. Nogal een vooroordeel, natuurlijk, vroeger namelijk zelf weleens een poging gedaan, wat te kleien, maar verder dan kleirolletjes of kleiballetjes draaien, kwam mijn klei-talent niet... Hoewel, terugdenkend, ik volgens mij wel een keer een mannetje gemaakt heb, tijdens handarbeid op de lagere school. Ik ben hoe dan ook niet écht creatief, houd niet van dat soort gefrutsel. (al kan ik weleens een uitbarsting van creatief zijn hebben, dat wel, maar echt goed in dat soort dingen ben ik nooit geweest).

Maar dit is geniaal. Echt, briljant, wat Aardman met klei doet. En natuurlijk veel en veel beter dan wat ik vroeger als jonger meisje deed met klei. Zelfde met Team America. Wat een immens werk zal dit hebben opgeleverd, en wat krijg je daardoor een meesterlijke film. Jeetje, ben best onder de indruk van al dat werk met klei. En het verhaal is best aardig verzonnen, maar ondergeschikt aan de klei productie. Ik genoot, van de bewegingen, en toch natuurlijk wel een beetje van het verhaal, leuke wendingen, en gewoon de hele sfeer. Klei is leuk, ja. En ziet er gewoon mooi uit. Verbluffend staaltje werk.

Dk2008

Deze film bekeken maar ik hou eigenlijk niet van die moderne animaties. Nou Shrek 3 is me erg meegevallen en deel 1 ging ook nog wel maar dan heb ik het wel weer gehad.

Een film die toch al heel vaak op tv is geweest, maar ik heb hem vandaag gezien op de BBC. Grootste nadeel van dit soort films is altijd erg druk zowel inhoudelijk als ook de muziek erbij. Erg knap gemaakt zonder meer. Een beetje leerzaam gezien onze huidige vreetcultuur en dan waren dit eigenlijk nog scharrelkippen. Leuk gedaan richting de WO2 ontsnappings-films en tegen het eind ook nog een beetje James Bond.

Ik raakte toch vrij snel uitgekeken op die kippen met brede bekkies en tanden. Wel vond ik de scènes met de strenge boerin en de wat sullige boer erg geinig gedaan. Het laatste gedeelte is ook prachtig. Wat dat betreft zit ik aardig op dezelfde lijn als The Great Escape. Maar ik hou het toch op 2.0.

avatar van juhnzun

juhnzun

1ste stem voor 2011

was een waardige afsluiter van 2010 deze film

avatar van Fikret8

Fikret8

De droge humor met kipgrapjes waren voldoende aanleiding om mij als een kip zonder kop 84 minuten te kunnen vermaken.

avatar van movie fan

movie fan

Dit is echt een geweldige film !

Voor my de beste animatie film tot nu toe die ik gezien heb ! Vergeet de computer animatie , dit is echt een meesterwerk . De manier hoe dat de film gemaakt is . Men petje af voor de makers . Maar dat is niet alles , de film ziet er niet alleen mooi uit , maar het verhaal is ook nog is vermakelyk . Leuke parodie op The great escape . Er komen veel leuke en grappige stukken in de film . En dan nog maar te zwygen over de geweldige soundtrack ! Want de muziek in de film vind ik echt geweldig .

Deze film verdiend van my , ook al duurd hy maar 84 minuten . Krygt hy toch een dikke , verdiende 5 op 5 !

avatar van daxclusive

daxclusive

Een redelijke animatiefilm. Leuke opbouw en best wel zo nu en dan erom kunnen lachen. Helaas tipt hij niet aan de meeste andere animatie films.

avatar van the new guy

the new guy

Leuke film. Prima voor de kids, maar niet zoals veel media melden voor de ouderen. Te weinig subtiele grappen daarvoor. Natuurlijk wel fantastisch in elkaar gekleiijdt.

avatar van Minotaures

Minotaures

Een verfrissend leuke animatie film.

Mijn 2de klei-animatie die ik positief heb ervaren. Het is erg leuk gedaan en ziet er behoorlijk netjes uit.

Het verhaal is grappig. Vergelijkbaar met een POW-kamp verhaal, maar dan met kippen. Dat is het enige waar de kippen daar aan denken: ontsnappen. En na vele mislukte pogingen, blijven ze het gewoon keer op keer proberen.

De personages zijn erg leuk, zo heb je Rocky, een soort van Depp onder de dames, RAF-veteraan Fowler, 2 ratten met een gevoel voor zaken en nog genoeg andere.

Zoals gezegd, ziet al dat geklei er mooi uit. Dus ziet het gehele boerderij, kippenhokken en alle omgeving er prima uit. Erg mooi en plezierig om naar te kijken.

Qua stemmencast is Gibson één van de weinige die ik ken. Zijn stem voegt heel wat bij en is plezierig om naar te luisteren. De speelduur is ook niet zo'n lange zit. De film duurt zo'n +/- 75 minuten, dus dat is ook snel voorbij.

De film heeft ook een mooie einde, al is het natuurlijk erg voorspelbaar. Zo zit het met de meeste familie/kinder-animatie, dus erg nieuw en negatief is dit niet.

Dick2008 schreef:

Stem iets verhoogd, ondanks de brede bekkies. .

Wat ik nog wel even kwijt wil is dat je zo'n film beter van dvd kunt bekijken. Dat is wat rustiger, zeker als je deze bij commerciële zenders gaat bekijken, die natuurlijk weer iedere keer de reclames er tussen door knallen, wat behoorlijk storend is. Het geluid komt gewoon beter tot zijn recht al is de keuze tussen taal ook prettig. De Nederlandse versie is dan ook best wel aangenaam. 3.0

the new guy schreef:

Dit klopt dus echt niet. Er zijn om maar weer even als ouwe lul te klinken (oebele is hupsakee), bijzonder veel films en series voor kinderen tegenwoordig en daar zitten dan ook grappige en kundig gemaakte zaken tussen.

Leuk en leerzaam voor kinderen dus maar ook voor ouderen.

avatar van Spetie

Zeer vermakelijk filmpje.

Toch leuk wat er met klei te maken valt. Met Mary & Max is al bewezen dat er een geweldige film van te maken is, maar ook deze Chicken Run is verre van slecht. Het verhaaltje is geinig en aangezien het Brits is, is het een soort van Animal Farm, maar dan met een dikke knipoog.

De film bevat leuke dialogen en soms aanstekelijke humor. Er zitten een paar leuke vondsten in de film, zoals bijvoorbeeld dekippenpasteimachine.Verder zitten er wat leuke verwijzingen in naar andere films zoals o.a. Stalag 17 en Braveheart. Vooral de diverse ontsnappingspogingen zijn uiterst vermakelijk om te volgen.

Kortom een leuke film, die lekker wegkijkt. Alleen de herkijkwaarde is niet zo hoog.

avatar van basssss

basssss

Leuke film om zomaar even weg te kijken op een zondagmiddag of kerstavond of zo. Enorm knap gedaan! Er is echt heel veel tijd in gaan zitten, nagaand dat elke scene, seconde voor seconde is opgenomen! Staat leuk in mijn dvd collectie, geen moment spijt van gehad!

avatar van the flash

the flash

ik heb onlangs deze terug moeten kopen omdat iemand van de familie die gestolen heeft van mij maar nu vind ik de vlaamse versie niet meer weet iemand raad??

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Lekkere familie heb je

avatar van jipt

jipt

Mooi gemaakt maar te kinderachtig voor mij. Saaie kippen, flauwe grappen. De sporadische actiescènes maken het leuk maar alles daar tussen was veel te slap. 2*

avatar van MizKriz

MizKriz

Geweldige remake op de film ' The Great Escape '

zowel de liedjes als de begin scenes waren zo subiel gebracht.

Pixar heeft dit ferm goed nagedaan.

Grappig verhaal ook, raar is waarom ze voor deze remake kippen hebben gebruikt en geen andere Pixar inspiratie? Anyway, ik vond het leuk om te zien, grappig ook wel, goede humor.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Als je weet dat dit zoals Wallace en Grommit volledig met figuren uit klei is gemaakt, kan je niet anders dan heel veel respect hebben voor de makers. Het verhaal is misschien niet geweldig sterk, maar wel heel vermakelijk met grappige en kleurrijke personages. Ik heb het niet zo op dubbing, maar de Vlaamse stemmen vallen heel goed mee. Vooral bij die twee muizen en de breiende kip vond ik ze heel geslaagd. Het moment waarop Mevrouw Tweedy het kippenren binnenstapt en de kippen allemaal netjes op een rij moeten gaan staan voor inspectie, deed me echt denken aan een concentratiekamp. Een schitterende film die leuk blijft.

avatar van Insignificance

Insignificance

Een kippenren met barakken. Bij Aardman moeten ze fan zijn van klassieke POW films. Of ze hebben zich daar in ieder geval enigszins in verdiept. Het geeft het toch al hartelijke avontuurtje nog eens een boost. Mooie claymation en qua toon zoveel schattiger dan veel van het Amerikaanse geweld dat op je af wordt gevuurd. Vaak goed voor een brede glimlach, de gezichtsuitdrukkingen van de kippen zijn erg goed gelukt het wordt zelfs een keertje ondeugend.

Bijrollen als die van het naïeve breikipje en de ratjes zijn een verademing, want niet overdreven en Gibson geeft zowaar een verrassend aardig stemoptreden. Het Britse gekakel, met Julia Sawalha voorop, vormt een serieuze meerwaarde. In plaats van meteen als een dolle tekeer te gaan, bouwt het eerst de nodige charme op en dan mag het ook los gaan. Sterkste onderdeel wat mij betreft is wanneer de Tweedys, een grappig stel, een machine gaan testen.

avatar van Norma

Norma

Omdat ik erg enthousiast was over Wallace & Gromit besloot ik ook deze film eens een kans te geven. Ik moet zeggen, hij is best leuk maar hij haalt het voor mij niet bij eerder genoemde.

Het gegeven vond ik eigenlijk wat summier om anderhalf uur mee te kunnen vullen en omdat het zicht grotendeels op één locatie afspeelt is er ook in visueel opzicht wat minder eer mee te behalen.

Neemt niet weg dat het nog altijd zeer knap gemaakt is, dat al die kakelende kippen voor grappige momenten zorgen en dat het hele voorbereidingstraject voor de grote ontsnapping best geinig is.

avatar van richardd.

richardd.

Leuk voor kinderen..

Dk2008 schreef:

Nooit zo leuk gevonden deze film. Kan natuurlijk wel mooi gemaakt zijn deze film, maar als dat alles is. Niet door heen te komen, humor is matig, en de film is net als The great escape langdradig. Het begin is wel aardig en het slot is goed. Maar 85 minuten is lang, veel te lang. 2.0

avatar van Ted Kerkjes

Ted Kerkjes