Genre: Animatie / Komedie
Geregisseerd door: Peter Lord en Nick Park
Met onder meer: Mel Gibson, Julia Sawalha en Phil Daniels
Releasedatum: 14 september 2000
Plot Chicken Run
"There's nothing more determined than poultry with a plan."
Engeland in de jaren vijftig. Een ogenschijnlijk doodgewone kippenboerderij op het platteland van York. Maar achter de prikkeldraad heerst ware terreur. Het kippenhok lijdt onder het schrikbewind van de gierige boerin Mrs. Tweedy, die altijd en overal een graantje wil meepikken. Zo eindigt elke kip die niet op tijd een ei legt onverbiddelijk in de pan. Nu heeft ze het plan opgevat om kippenpasteitjes te gaan verkopen. Maar de kippen pikken het niet langer. Onder aanvoering van Ginger komen ze in opstand. Na talloze zeer creatieve maar onsuccesvolle vluchtpogingen komt er onverwacht redding. De stoere haan Rocky werkt voor een circus en denkt de aangewezen persoon te zijn om de kippen even te leren vliegen...
Ginger (stemrol)
Fowler (stemrol)
Nick (stemrol)
Fetcher (stemrol)
nightbreed
Grappig en zeer vermakelijk.
Voor jong en oud zoals mijn voorganger al reeds wist te vermelden.
Cijfer: 4
Sportingerke
Ik ben serieus tegen gedubte versie's van (animatie)films maar deze Vlaamse versie was heel grappig.
Vlaamse versie mag er inderdaad best wezen. In mijn ogen een van de best gedubde films die ik ken.
3.5 sterren, omdat de film mij als kind (zelfs nu ben ik eigenlijk nog een groot kind) erg kon bekoren.
jumpstylemovie
aardig saai met soms wat leuke stukjes.
vond de haan erg leuk.
2.5***
Vandernagel
Goed geanimeerd en met een heerlijke authentieke, typisch britse sfeer. Een bijna all-female cast, leuke personages, een uitstekende verhaal en ditto dialogen, spitsvondige humor ipv de standaard platte no-brainer humor. Een goede les voor o.a. Disney. Omdat het weer eens anders is dan al die standaardjes, inclusief de aziatische animatiefilms:
4,0 sterren
tommykonijn
Erg vermakelijke film Chicken Run is een film die ik nooit zal vergeten, de animatie vind ik heel grappig gemaakt en het verhaal bevat ook humor en vind ik heel goed!
***** (net over de 4.5*)
Herzien maar 5* vind ik wat te veel ik verlaag hem naar een 3.5* maar het zorgt nog steeds voor een heerlijk avondje (of middagje) vermaak, Het heeft Leuke animatie en is soms érg hilarisch.
dvdfreak123
best vermakelijke film om naar te kijken vooral het grappig accent in het vlaams
Itt Chicken Little is dit wel een leuke kippenfilm. De manier van animeren vind ik echt erg mooi gedaan en de film heeft dan ook nog eens het soort doordachte humor wat ik altijd leuk vind. Natuurlijk moet je dit soort films wel in het originele Engels kijken anders erger je je dood.
P8rb
Ik heb toevallig een lekker gebakken eitje op 2 uurtjes geleden.
Aangename familiefilm. 3*
mhennink
Een erg sterk verhaal door de eenvoud. De animaties (met klei?) zijn goed voor elkaar en de film blijft ondanks het enigzins kinderachtige verhaal boeiend tot het eind.
oteis
prachtige parodie/remake van 'the Great Escape'!!! Zelfs de soundtracks lijken op elkaar. eigenlijk moet je ze relatief kort achter elkaar zien. da's het leukst.
niethie
Vond hem zeker niet geweldig zoals vele hier maar gewoon erg vermakelijk, de klei animatie is heel erg mooi, de humor en dialogen gecombineerd met de juiste stemmen waren erg leuk en daarnaast was het plot dat inderdaad zomaar een parodie op The Great Escape zou kunnen zijn erg leuk gevonden, maar goed zoals ik al zei vond het niet geweldig allemaal, het kijkt allemaal lekker weg maar ik vond die shorts van Wallace & Grommit (van het zelfde productie team) toch een stuk beter te doen.
JanVR
Beste Vlaamse voice-over ooit! ik hou er niet van maar deze film is gewoon het beste in het Vlaams. Elk soort Vlaams accent zit er in zoals, Antwerps, Limburgs enz....
Bovengemiddelde familiefilm met leuke stemmencast. Enorm de hemel in geprezen door de W&G fans en hierdoor enigzins overgewaardeerd. Evengoed prettig vermaak voor jong én oud.
Flipman
Ik ook, maar om een goeie beoordeling te geven wil ik hem graag nogmaals zien. Deels is het een kinderlijke vertelling van Animal Farm van George Orwell.
AstridBloom
Ik heb 'm al heel lang niet meer gezien, maar ik kan me nog herinneren dat, toen ik wat jonger was, ik hem vreselijk vond... ik heb geen idee waarom meer, volgens mij door die ene angstaanjagende vrouw
...
Lexcoaster
Erg leuke film, met een leuk verhaal, leuke grappen, en een dubbele bodem naar o.a. andere films. Dat maakt het een toffe film voor kinderen en volwassenen! Er is alleen iets wat mij opviel: op een gegeven moment gaat Rock de haan ontsnappen via een gat gegraven onder het hek door, omdat de kippen denken dat hij kan vliegen terwijl hij dat niet kan. De andere kippen zouden toch ook zo kunnen ontsnappen, waarom dan die moeite voor een vliegmachine? Desondanks een erg leuke familie film! 3.5*
missl
Leuke film. De stem van Ginger klinkt als die van Kate Winslet, ik dacht de hele film dat zij het had ingesproken, hier zie ik dat dat niet zo is. Maar goed, vermakelijke film.
m1701
Aardige film maar niet veel bijzonders
Verhaal is ook wel leuk
Leuk om een keer gezien te hebben
josseheijmen
Aardig.
1e ziening van Chicken Run.
Er zit een hoop leuks in, hoewel de echte, brede lach bij mij niet doorbrak. Helaas hebben de makers gemeend het vervelende personage Rocky een grote rol te moeten geven. Sterker nog, de film draait min of meer om het haantje (Mel Gibson steelt de show,
Om het niet te hebben over het obligate liefdeslijntje met Ginger. Wat zou zo'n film toch opknappen als eens de keuze gemaakt zou worden dit achterwege te laten.
Ik heb de makers van Wallace en Gromit hoog zitten maar ben toch best teleurgesteld over de mate waarin zij zich in deze film conformeren aan 'de Disney-standaard'. Niet verwacht.
Stop-motion blijft erg leuk.
Goede en mindere punten neutraliseren elkaar.
Captain Pervert
100% eens met josseheijmen, op ieder punt. Ik blijf bij Chicken Run het nèt niet gevoel houden. Het cijfer is dan ook nèt niet:
2.5 sterren.
JDSsmetje
Redelijke animatiefilm waarvan ik de animatie van de mensen niet echt geslaagd vond. Verder af en toe vermakelijk.
Frok
Verhaal/Script .................................................. 2,00
Animatie ........................................................... 2,00
Muziek/Speelduur e.d. ................................... 2,00
Tommeh
Beste Frok, ga je nu bij elke film die belachelijke lijstjes zetten? Je gaat natuurlijk geheel voorbij aan het doel van berichten plaatsen. Namelijk WAAROM je hem 2 sterren geeft.
Vinokourov
Knappe animatiefilm, maar daarbij houdt het op. Ik vond er eerlijk gezegd niet zoveel an
SnakeDoc
Eén van de betere animatie/komedie films! Heb hem vaak gezien en blijf laggen!

Chicken Run: Dawn of the Nugget
2023

Wees er als de kippen bij om 'Chicken Run' nog te zien: 'Een verfrissend leuke animatie film'

Mel Gibson leent zijn stem niet uit voor 'Chicken Run 2'

Netflix komt na twintig jaar met vervolg op 'Chicken Run'