• 9.374.150 stemmen

Geregisseerd door: Peter Lord en Nick Park

Met onder meer: Mel Gibson, Julia Sawalha en Phil Daniels

Releasedatum: 14 september 2000

Plot Chicken Run

"There's nothing more determined than poultry with a plan."

Engeland in de jaren vijftig. Een ogenschijnlijk doodgewone kippenboerderij op het platteland van York. Maar achter de prikkeldraad heerst ware terreur. Het kippenhok lijdt onder het schrikbewind van de gierige boerin Mrs. Tweedy, die altijd en overal een graantje wil meepikken. Zo eindigt elke kip die niet op tijd een ei legt onverbiddelijk in de pan. Nu heeft ze het plan opgevat om kippenpasteitjes te gaan verkopen. Maar de kippen pikken het niet langer. Onder aanvoering van Ginger komen ze in opstand. Na talloze zeer creatieve maar onsuccesvolle vluchtpogingen komt er onverwacht redding. De stoere haan Rocky werkt voor een circus en denkt de aangewezen persoon te zijn om de kippen even te leren vliegen...

Ginger (stemrol)

Nick (stemrol)

Fetcher (stemrol)

avatar van Tun-89

Tun-89

Ik vind dit best een Leuke film, hahah

avatar van Werwolf

Werwolf

jackie chan schreef:

721 stemmen voor een KINDERFILM?

Mwa ben wel beniewd geworden.

ga wel even kijken

Dat is toch niet zo vreemd? En 'kinderfilms' zijn voor volwassenen meestal juist erg aangenaam om te kijken. Veel Disney films als Lion King of Shrek. Ik ben wel redelijk benieuwd naar de film, maar ik weet niet of ik ervoor thuis wil blijven..

avatar van ChielB

ChielB

Chicken Run heeft toch meer te bieden dan 'gewoon een kinderfilm'. Het heeft een leuk verhaal, prachtig gemaakt en genoeg humor om de hele tijd te boeien.

Het is van een totaal ander genre dan de hiervoor genoemde Shrek of Lion King (mede door de manier waarop de film gemaakt is natuurlijk), maar ik vond het zeker geen mindere film dan die andere toppers.

Misschien net geen klassieker zoals de Lion King, maar zeker een aanrader om eens te kijken.

4**

avatar van x_Roxanne_x

x_Roxanne_x

Echt zo'n grappige film. Moet je echt kijken met een stel vrienden en een biertje...:P

avatar van beast

beast

Heb 'm vroeger eens gezien, weet er niet echt meer veel van.

Dus, kijken vanavond.

avatar van _Daan_

_Daan_

Werwolf schreef:

heb je geen Video/DVD Recorder?

avatar van Tim_FilmGek

Tim_FilmGek

vanavond, ned 3!

kijken, hij is echt lachen

avatar van Lola3

Lola3

Zeer goede film met erg grappige scenes, zoals bijna alle scenes waarin de muizen voorkomen. Ik had wel de vlaamse versie, daar hielpen de dialecten ook wat bij de humor.

3,5

avatar van RubenMeintema

RubenMeintema

Deze film is dus echt heel goed. Veel thema's worden er behandeld, van de holocaust tot de bio industrie tot de Amerikaans-Britse verhoudingen. Wel een soort kunststukje, ja, dat zeker wel.

avatar van murtcelP

murtcelP

Hele leuke film, erg mooi gemaakt! ***1/2

avatar van 10_cent

10_cent

heel mooi gemaakt

avatar van hendrik119

hendrik119

aardig om te zien maar meer ook zeker niet

avatar van korykory

korykory

Omdat ik de gladde computeranimatie van Pixar een beetje zat ben, vind ik deze film toch wel een hele verademing. De 'kleipoppetjes' van Lord en Park zijn een genot om naar te kijken. En ondanks de verwijzingen die RubenMeintema al noemde, vervalt de film nergens in opdringerig moralisme.

Pretentieloos amusement, maar heel goed gemaakt.

avatar van Tun-89

Tun-89

Is heus niet alleen een Kinderfilm hoorr.

ik vond m heel erg Lachen

avatar van ILDIB

ILDIB

Wat een formidabele film, lekker simpel en toch zeer onderhoudend. Van mij mogen ze er zo meer maken..

avatar van jordideboer

jordideboer

Ik heb hem ook gezien toen in november toen hij op tv was. Had hem vroeger ooit al een keer eerder bekeken, maar wat een leuke film is dit!

Er zit gewoon veel humor in, ook ga je medelijden voelen met die kippetjes. Hoewel het allemaal wel een beetje voorspelbaar is, is het een hele leuke film! 4 sterren van mij!

avatar van maxB

maxB

hijs wel heel droog en dat blijft ie als je m een paarkeer heb gezien

avatar van tuureluur

tuureluur

echt een grappige film zag hem destijds in de bios, als ik de kans krijg koop ik deze. 4,5****1/2 viereneenhalf.

avatar van centurion81

centurion81

• 2067 berichten
  • 1989 stemmen

Ik vond dit een vrij droge film met leuke grappen maar de verhaallijn is gewoon zo ongelooflijk dun...Haalt het niet bij vergelijkbare dingen als Wallace & Gromit.

avatar van FullMoon

FullMoon

En omdat de verhaallijn zo doodgewoon en erg voorspelbaar is krijgt de film van mij slechts 2.5.

avatar van FisherKing

???

té gewoon, té voorspelbaar en gewoon níet grappig... 2**

avatar van my style

my style

niet mijn type film! Is erg leuk gemaakt met klei maar niet mijn humor en erg droog 2*

avatar van Wassup !

Wassup !

my style schreef:

Hier sluit ik mij bij aan, hou ook niet echt van dit soort animatie-films. Het flinterdunne verhaaltje doet deze film ook niets ten goede. Alleen vind ik deze film n' halfje meer waard (2.5/5) .

avatar van Weirdo Wizzy

Weirdo Wizzy

Ik vind het een hele vermakelijke film

avatar van film88888

film88888

Redelijke mooie kinder-kleifilm,met wel matig verhaaltje, en druke kippen,en ik zie in de haan wel een beetje Gibson de grappen enal, maar vroeger vond ik hem zo zalig toen ik 10jaar was, maar nu bwa gewoon matig filmpje. Een 3,0

avatar van Scratt

Scratt

Ik ben serieus tegen gedubte versie's van (animatie)films maar deze Vlaamse versie was heel grappig.

3.5

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Erg vermakelijke film Chicken Run is een film die ik nooit zal vergeten, de animatie vind ik heel grappig gemaakt en het verhaal bevat ook humor en vind ik heel goed!

***** (net over de 4.5*)

avatar van movierider

movierider

Oké wie helpt mij,

Ik zoek een animatiefilmpje die ik jaren geleden eens gezien heb op villachterwerk.

(naar mijn meing van de makers van Chicken Run)

Het filmpje duurt 5 a 20 minuten(zelfs dat weet ik niet goed meer)

Het gaat over een 4tal personen in een eerste-klas treinkabine.

Na veel stiltes, en kleine spannende gebeurtennissen in die treinkabine blijkt één van de 4 mensen in die kabine een moordenaar te zijn.

Geniaaaal, helaas ben ik hem kwijt..

Wie kan me helpen?? stuur please pm.

Greets

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Hele leuke combinatie van aantrekkelijke animatiefilm voor kinderen, maar ook leuk voor ouders.