• 9.376.205 stemmen

Legally Blonde 2: Red, White & Blonde (2003)

Komedie | 95 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Charles Herman-Wurmfeld

Met onder meer: Reese Witherspoon, Sally Field en Bob Newhart

Releasedatum: 9 oktober 2003

Plot Legally Blonde 2: Red, White & Blonde

"Bigger. Bolder. Blonder."

De blonde Elle Woods gaat naar Washington om een wetsvoorstel door congres te krijgen. Elle is namelijk erg bezorgd bezorgd over het testen van make-up op dieren. Elle raakt bevriend met de oudere portier van haar hotel, die haar de weg wijst in Washington DC.

Rep. Victoria Rudd

Serena McGuire

Timothy McGinn

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Ontzettend flauwe en voorspelbare vervolgfilm die compleet niet aansluit op het eerste deel. Op een of andere manier gedraagt Elle zich namelijk ook nu weer net zo als aan het begin van deel 1, en zelfs haar onnozele loopje is weer terug.

Tot overmaat van ramp is het plot echt om te gillen (ze wil de mama van haar hondje zoeken!) en zit het verhaatlje vol met onlogische wendingen, doorzichtige personages en tenenkrommend beschamende scènes (met als dieptepunt het 'Go Congress'-dansje en een pro-Amerika speech waar Bush tevreden over zou zijn). Bovendien was de film soms zo knalroze dat de kleuren op mijn tv begonnen door te vlekken en tenslotte wordt zelfs de ontknoping van deel één schaamteloos herkauwd.

Zelfs de altijd stralende Reese Witherspoon en twee hele sterke grappen (die van het domme blondje en de snowglobe en die van de portier die probeert om door de voordeur het hotel in te komen) kunnen de film helaas niet redden van de totale afgang.

Vreselijk. 1 ster.

avatar van Film Pegasus

Reese Whiterspoon is geknipt voor deze rol. Al heeft de film nog meer dan de vorige een vrij onozel en moraliserend gehalte. Ook doet de sfeer helemaal lijken op de Highschool Musical-reeks met het creëren van een quasi perfecte wereld. Leuk voor de kids, maar als volwassen filmliefhebber heb je niet veel aan deze film. Net niet irriterend, maar wel vrij saai, voorspelbaar en overbodig.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Erg flauw vervolg op de eerste film die best leuk was. sowieso vond ik Witherspoon irritant. Bij de eerste film vond ik haar best grappig. In deze film zijn ook de grappen minder leuk. Overbodig/vervelend vervolg die echt nergens nodig voor was. 1,5.

avatar van killerfreak

killerfreak

Film is net iets te zwak om te delibereren. Daar waar Legally Blonde nog verassend en 'goed' uit de hoek kwam, doet de opvolger ervan het veel minder op alle fronten. En nee, zelfs een roze reese kan daar niet veel aan veranderen...

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

De eerste was een leuke guilty pleasure, met een Reese Witherspoone die excelleerde als het ''domme blondje'' dat slimmer was dan ze leek. In dit tweede deel hebben ze een iets andere richting gekozen; het is een soort Mr Smith goes to Washington (waar ook naar gerefereerd wordt!), maar dan met het overdreven gegil, de roze kleding en de stijl van de eerste Legally Blonde. En dat werkt dus niet. Het is zonde want Reese Witherspoone zit net zo goed in haar rol als in het eerste deel, maar het slaat helaas dood in een stortvloed aan te flauwe grappen.

avatar van Theunissen

Het eerste deel vond ik al slecht en dit deel is gewoon enorm slecht. Het verhaal is behoorlijk onnozel en flauw (op het domme af) en de uitvoering stelt ook niet veel voor (te lachen valt er in ieder geval niets tot bitter weinig). Hetzelfde geldt ook voor de cast met als dieptepunt "Jennifer Coolidge". Alleen Reese Witherspoon en oudgediende Sally Field maken deze film het kijken nog een heel klein beetje waard.

avatar van K. V.

K. V.

Deze was op tv en ook maar eens bekeken. 'k vond het een prima vervolg. Geen waw film, maar 'k heb me er ook niet mee verveeld. Reese deed het weer prima en was toch wel de ster van de film.

Vermakelijke film.

avatar van Antinous

Antinous

Waar het eerste deel nog lachen en leuk is met een leuk verhaaltje is het tweede deel wat nergens meer over gaat finaal mislukt en een heel erg slap aftreksel van het eerste deel .

complete mislukking en geflopte film dus!! ik heb de film dan ook met heel veel moeite uitgekeken want liever had ik de tv halverwege al uitgezet maar ik ben enkel nog blijven kijken om deze beoordeling te kunnen schrijven .en kwam tot de conclusie waarom ze dit tweede deel nog gemaakt hebben is mij een raadsel.

ik vond de film nergens boeiend worden .ik vond de hele film van begin tot het einde erg saai en het werd nergens echt goed of leuk zoals in het leuke eerste deel waar tenminste ook wat emotie in zat. ,ik miste alles van het eerste deel bij dit mislukte tweede deel en heb dus nergens om kunnen lachen of er iets bij gevoeld.verspilling van tijd en geld voor zo'n flut film als je het mij vraagt., zelden zo slecht ergens een tweede deel van gezien als het eerste deel zo goed was.ik vind het nog geen halve ster waard maar wil de halve ster enkel nog geven voor Reese Witherspoon ,maar eigenlijk ook zonde om haar in deze zeer slechte in elkaar gezette film te zien spelen.

avatar van scorsese

Matige film waarin de slimme blondine een wetsvoorstel doet tegen dierproeven. Dit vervolg is op veel vlakken een herhaling van zetten waarbij de advocatuur is ingewisseld voor politiek. De humor is wat flauwer en het hoofdpersonage simpelweg minder leuk (wat overigens niet aan Reese Witherspoon ligt).

avatar van ibendb

ibendb

Elle! You look like the Fourth of July! Makes me want a hotdog real bad...

Opvallend minder goed dan het eerste deel. Waar zijn voorganger dikke camp, oprechte hilariteit en enkele iconische scènes bevat, is Red, White and Blonde eerder een flauw afkooksel. Dit wil niet zeggen dat er niet een paar goede momenten te vinden zijn maar het voelt allemaal eerder als een goedkope cashgrab aan.

Iets te veel geneuzel en te weinig Jennifer Coolidge.