• 9.374.010 stemmen

Gesproken taal: Italiaans en Engels

Releasedatum: 10 januari 2002

Plot Ocean's Eleven

"Are you in or out?"

De crimineel Danny Ocean komt na een gevangenisstraf van vier jaar eindelijk vrij. Hij besluit zijn herwonnen vrijheid meteen goed te gebruiken door drie casino's in Las Vegas te beroven. Om deze bijna onmogelijke klus te klaren, verzamelt hij een grote crew professionals om zich heen. Al snel blijkt dat er voor Danny meer op het spel staat dan alleen maar geld: zijn ex-vrouw Tess is namelijk de nieuwe vriendin van Terry Benedict, de eigenaar van de casino's die hij wil beroven.

Linus Caldwell

Livingston Dell

Frank Catton

avatar van --flimmer--

--flimmer--

Een goede film met goede acteurs. Een leuk verhaal ook. Het is leuk om te zien hoe de boeven zich voorbereiden op zoiets. En het is ook leuk dat er zoveel verschillende mensen zijn. Met ieder hun eigen vaardigheden. En als het dan uiteindelijk tot de inbraak komt, hoe het precies, tot in de puntjes wordt uitgewerkt. Zeker een goede film, ik wil graag ocean's twelve ook zien, ook al wordt gezegd dat die minder is dan deze..

avatar van vantje

vantje

Een onderhoudende film. De dialogen en de voorbereidingen zijn helaas iets te lang om een echte 'kick' te geven. Steekt vrij goed in elkaar en is tot op het einde best genietbaar. De sterke cast zit er ook voor een groot deel tussen.

avatar van Jessicaaa

Jessicaaa

Goede film, ikheb hem al zo vaak gezien maar vind hem nog steeds geweldig!

avatar van RemyBl

RemyBl

Onderhoudende nonsense-film met hoog entertainment gehalte. Mooie, soepele, lekker lopende beelden van Soderbergh. Catchy muziek met dito dialogen en een goed lopend script.

Mijn probleem met de film is eigenlijk een persoonlijke, de film is leeg. Niks steekt er achter, hersenloos kijkwerk.

Daarom 3*

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Fantastiche film!

Gewoon geweldig hoe het allemaal in elkaar is gezet. Vergeet het orgineel, deze is veeeeel beter. Vooral te danken aan het ruime budget en de geweldige cast.

5,0

avatar van Dracu

Dracu

leuke vermakenlijke film geef hem 3 sterren, vooral het einde was leuk bedacht vond ik

avatar van the good guy

the good guy

zeer vermakelijke film, steekt goed in elkaar, briljante acteurs, ik geef hem zo'n 3 sterren

PS: Komt 2 september op kanaal twee om 21.10

avatar van Doom

Doom

the good guy schreef:

PS: Komt 2 september op kanaal twee om 21.10

Thx, ik heb het meteen genoteerd!! Wil hem namelijk altijd nog is zien.

avatar van silhoupin

silhoupin

vrijdag 2 september om 21.10u op kanaal 2.

avatar van xenne

xenne

silhoupin schreef:

vrijdag 2 september om 21.10u op kanaal 2.

gezien aldaar... film komt nogal traag op gang, maar blijkt dan toch vermakelijk te zijn ; maar ook niet meer dan dat. 't is ook een film met hoog holywood gehalte, ik vind de aanwezigheid van Julia Roberts totaal overbodig. al bij al had ik er misschien wel iets meer van verwacht, 3 sterren ...

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Net gekocht, ze verkochten de nieuwe versie voor 3 euro bij de videoland en dat kon ik natuurlijk niet laten liggen.

avatar van SabineZ.

SabineZ.

Wel leuk.

Een 3*

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

IK kom op m'n vorige bericht terug. Het is gewoon een heel goed uitgewerkt verhaal. Goed acteerwerk enz. 4.5 *

avatar van Doom

Doom

Het is inderdaad een heel goed uitgewerkt verhaal. De film is geen moment saai, zit leuke humor in af en toe. Het acteren is uiteraard zeer goed, maar dat mag dan ook wel als je kijkt naar sterren als Julia Roberts, Brad Pitt, George Clooney etc.

Het verhaal was zoals ik al zei zeer goed uitgewerkt, het werd leuk gebracht. Verder werd je verschillende keren op het verkeerde been gezet, dingen komen naar voren die ik niet had verwacht. Bijvoorbeeld als je kijkt hoe ze gingen ontsnappen, briljant!

Vond het echt een hele leuke film, krijgt van mij een verdiende 4*.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

1e uur: saai en verwarrend

2e uur: boeiend en grappig

Andere aantekening: het gebeuren is natuurlijk zo ongeloofwaardig als het maar zijn kan, maar okay

avatar van switch

switch

vond hem al bij al tegenvallen, zat ook niet echt spanning in 2,5*

avatar van U-96

U-96

• 2069 stemmen

Ik had verwacht dat ik me enorm zou storen aan de alom geprezen cast, maar dat viel uiteindelijk wel mee. De personages zijn redelijk oppervlakkig, maar leukigheden zijn wel makkelijk te ontdekken in de hele groep. Groot minpunt wat de cast betreft is George Clooney. Hier vind ik hem net als een stijve hark overkomen...

Wat de film voor mij erg sterk en vermakelijk maakt, is het geniale laten zien van een enorm slimme voorbereiding en uitvoering van een gigantische geldroof die haast onmogelijk gerealiseerd kan worden. Geweldig om te zien hoe ver die mensen gaan om hun doel te bereiken; zoals het compleet nabouwen van de grote kluis en met camera's het hele personeel van het casino misleiden, tot grote grote ergenis van de eigenaar. Hoe de hele groep uiteindelijk op sluwe wijze het pand weet te verlaten met het geld, is ook zo geweldig om te zien. De beelden en het bijpassende camerawerk die bij de hele roof een belangrijke rol spelen, vind ik dan ook erg goed. Ondanks dat het aandeel hiervan gelukkig niet al te groot is, heeft het stomme en zwakke liefdesverhaaltje tussen Clooney en Roberts een lelijke deuk in de film bezorgd...

Ik vind het zeker een vermakelijke film met een goed verhaal, lekker tempo en af en toe wat spanning, maar drang om het vervolg Ocean's Twelve te zien, heerst er bij mij niet...

***** 3.0 *****

avatar van Redlop

Redlop

Ik heb Clooney nog nooit beter gezien. Rol van zijn leven: de coole glamoreuze Bad Guy/Good Guy. Ik heb me bij deze pretentieloze actie/komedie van begin tot het eind uitstekend vermaakt. Lekker gemonteerde film ook, terwijl ik nooit let op montage.

Redlop schreef:

Ik heb Clooney nog nooit beter gezien.

O Brother, Where Art Thou? (2000)

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Toch wel een erg leuke film, vooral de vlotte filmstijl en montage werken erg goed, verhoogd naar 4 sterren.

avatar van IcU

IcU

Erg leuke film. Goed geacteerd. Goed verhaal. Had meer humor in kunnen zitten, maarja.

3½*

avatar van mister blonde

mister blonde

Redlop schreef:

Ik heb Clooney nog nooit beter gezien.

ah! eerste kennismaking met Clooney?!

avatar van gotti

Wou je zeggen dat Clooney zoveel geweldige rollen heeft gespeeld. Valt wel mee, dacht ik zo.

avatar van andy1980

andy1980

wat een cast topfilm

avatar van bertbert

bertbert

12 in een dozijn film, geen diepgang in de karakters waardoor ik me niet heb kunnen inleven en meeleven met de personages, weinig (goede)humor, geen spanning maar wel een leuke uiteenzetting van een poging tot roof.

Conclusie: niet slecht (door een behoorlijk inventief script) maar niet goed (door de oppervlakkigheid)

2.5 ster

avatar van Bulle

Bulle

ze hadden de bank alweer overvallen toen ik dacht dat ze het nog moesten plannen... De film ging wat te snel voor mij maar kan ook zijn dat ik gewoon niet goed zat op te letten... 2,0*

avatar van LDF

LDF

Eerste keer vond ik hem niks aan (snapt hem niet)

Maar hoe meer ik hem keek, hoe meer ik snapte, en hoe meer ik zag hoe mooi het inmekaar stak!!!

Ik heb hem inmiddels 10 keer.

Een prachtfilm!!!

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

de film gaat zo aan je neus vooorbij dus moet je goed opletten om het te begrijpen, dat deed ik en vind hem een topfilm met een topcast...

avatar van mister blonde

mister blonde

de laatste 3 posters doen net of het om een moeilijk te begrijpen film gaat, terwijl ik het juist stuitend simplistisch vind. vreemd.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

mister blonde schreef:

Geniaal en brilljant hoe hij gemaakt is, maar inderdaad totaal niet moeilijk te begrijpen.