Genre: Misdaad / Komedie
Releasedatum: 10 januari 2002
Bekijk via Videoland
Plot Ocean's Eleven
"Are you in or out?"
De crimineel Danny Ocean komt na een gevangenisstraf van vier jaar eindelijk vrij. Hij besluit zijn herwonnen vrijheid meteen goed te gebruiken door drie casino's in Las Vegas te beroven. Om deze bijna onmogelijke klus te klaren, verzamelt hij een grote crew professionals om zich heen. Al snel blijkt dat er voor Danny meer op het spel staat dan alleen maar geld: zijn ex-vrouw Tess is namelijk de nieuwe vriendin van Terry Benedict, de eigenaar van de casino's die hij wil beroven.
- Trailer (YouTube)
- Ocean's Eleven (BoekMeter)
- Ocean's Eleven (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Reuben Tishkoff
Livingston Dell
Frank Catton
--flimmer--
Een goede film met goede acteurs. Een leuk verhaal ook. Het is leuk om te zien hoe de boeven zich voorbereiden op zoiets. En het is ook leuk dat er zoveel verschillende mensen zijn. Met ieder hun eigen vaardigheden. En als het dan uiteindelijk tot de inbraak komt, hoe het precies, tot in de puntjes wordt uitgewerkt. Zeker een goede film, ik wil graag ocean's twelve ook zien, ook al wordt gezegd dat die minder is dan deze..
vantje
Een onderhoudende film. De dialogen en de voorbereidingen zijn helaas iets te lang om een echte 'kick' te geven. Steekt vrij goed in elkaar en is tot op het einde best genietbaar. De sterke cast zit er ook voor een groot deel tussen.
Jessicaaa
Goede film, ikheb hem al zo vaak gezien maar vind hem nog steeds geweldig!
RemyBl
Onderhoudende nonsense-film met hoog entertainment gehalte. Mooie, soepele, lekker lopende beelden van Soderbergh. Catchy muziek met dito dialogen en een goed lopend script.
Mijn probleem met de film is eigenlijk een persoonlijke, de film is leeg. Niks steekt er achter, hersenloos kijkwerk.
Daarom 3*
SuperSideSwipe
Fantastiche film!
Gewoon geweldig hoe het allemaal in elkaar is gezet. Vergeet het orgineel, deze is veeeeel beter. Vooral te danken aan het ruime budget en de geweldige cast.
5,0
Dracu
leuke vermakenlijke film geef hem 3 sterren, vooral het einde was leuk bedacht vond ik
the good guy
zeer vermakelijke film, steekt goed in elkaar, briljante acteurs, ik geef hem zo'n 3 sterren
PS: Komt 2 september op kanaal twee om 21.10
Doom
PS: Komt 2 september op kanaal twee om 21.10
Thx, ik heb het meteen genoteerd!! Wil hem namelijk altijd nog is zien.
xenne
vrijdag 2 september om 21.10u op kanaal 2.
feanaro surion
Net gekocht, ze verkochten de nieuwe versie voor 3 euro bij de videoland en dat kon ik natuurlijk niet laten liggen.
us_raider
- 2034 berichten
IK kom op m'n vorige bericht terug. Het is gewoon een heel goed uitgewerkt verhaal. Goed acteerwerk enz. 4.5 *
Doom
Het is inderdaad een heel goed uitgewerkt verhaal. De film is geen moment saai, zit leuke humor in af en toe. Het acteren is uiteraard zeer goed, maar dat mag dan ook wel als je kijkt naar sterren als Julia Roberts, Brad Pitt, George Clooney etc.
Het verhaal was zoals ik al zei zeer goed uitgewerkt, het werd leuk gebracht. Verder werd je verschillende keren op het verkeerde been gezet, dingen komen naar voren die ik niet had verwacht. Bijvoorbeeld als je kijkt hoe ze gingen ontsnappen, briljant!
Vond het echt een hele leuke film, krijgt van mij een verdiende 4*.
jordybeukeboom
1e uur: saai en verwarrend
2e uur: boeiend en grappig
Andere aantekening: het gebeuren is natuurlijk zo ongeloofwaardig als het maar zijn kan, maar okay
U-96
- 2069 stemmen
Ik had verwacht dat ik me enorm zou storen aan de alom geprezen cast, maar dat viel uiteindelijk wel mee. De personages zijn redelijk oppervlakkig, maar leukigheden zijn wel makkelijk te ontdekken in de hele groep. Groot minpunt wat de cast betreft is George Clooney. Hier vind ik hem net als een stijve hark overkomen...
Wat de film voor mij erg sterk en vermakelijk maakt, is het geniale laten zien van een enorm slimme voorbereiding en uitvoering van een gigantische geldroof die haast onmogelijk gerealiseerd kan worden. Geweldig om te zien hoe ver die mensen gaan om hun doel te bereiken; zoals het compleet nabouwen van de grote kluis en met camera's het hele personeel van het casino misleiden, tot grote grote ergenis van de eigenaar. Hoe de hele groep uiteindelijk op sluwe wijze het pand weet te verlaten met het geld, is ook zo geweldig om te zien. De beelden en het bijpassende camerawerk die bij de hele roof een belangrijke rol spelen, vind ik dan ook erg goed. Ondanks dat het aandeel hiervan gelukkig niet al te groot is, heeft het stomme en zwakke liefdesverhaaltje tussen Clooney en Roberts een lelijke deuk in de film bezorgd...
Ik vind het zeker een vermakelijke film met een goed verhaal, lekker tempo en af en toe wat spanning, maar drang om het vervolg Ocean's Twelve te zien, heerst er bij mij niet...
***** 3.0 *****
Redlop
Ik heb Clooney nog nooit beter gezien. Rol van zijn leven: de coole glamoreuze Bad Guy/Good Guy. Ik heb me bij deze pretentieloze actie/komedie van begin tot het eind uitstekend vermaakt. Lekker gemonteerde film ook, terwijl ik nooit let op montage.
Ik heb Clooney nog nooit beter gezien.
feanaro surion
Toch wel een erg leuke film, vooral de vlotte filmstijl en montage werken erg goed, verhoogd naar 4 sterren.
IcU
Erg leuke film. Goed geacteerd. Goed verhaal. Had meer humor in kunnen zitten, maarja.
3½*
mister blonde
Ik heb Clooney nog nooit beter gezien.
ah! eerste kennismaking met Clooney?!
Wou je zeggen dat Clooney zoveel geweldige rollen heeft gespeeld. Valt wel mee, dacht ik zo.
bertbert
12 in een dozijn film, geen diepgang in de karakters waardoor ik me niet heb kunnen inleven en meeleven met de personages, weinig (goede)humor, geen spanning maar wel een leuke uiteenzetting van een poging tot roof.
Conclusie: niet slecht (door een behoorlijk inventief script) maar niet goed (door de oppervlakkigheid)
2.5 ster
Bulle
ze hadden de bank alweer overvallen toen ik dacht dat ze het nog moesten plannen... De film ging wat te snel voor mij maar kan ook zijn dat ik gewoon niet goed zat op te letten... 2,0*
LDF
Eerste keer vond ik hem niks aan (snapt hem niet)
Maar hoe meer ik hem keek, hoe meer ik snapte, en hoe meer ik zag hoe mooi het inmekaar stak!!!
Ik heb hem inmiddels 10 keer.
Een prachtfilm!!!
Turkeyloverz
de film gaat zo aan je neus vooorbij dus moet je goed opletten om het te begrijpen, dat deed ik en vind hem een topfilm met een topcast...
mister blonde
de laatste 3 posters doen net of het om een moeilijk te begrijpen film gaat, terwijl ik het juist stuitend simplistisch vind. vreemd.
SuperSideSwipe
Geniaal en brilljant hoe hij gemaakt is, maar inderdaad totaal niet moeilijk te begrijpen.

Ocean's Thirteen
2007

Ocean's Twelve
2004

Komische misdaadfilm 'Ocean's Eleven' en zijn vervolgen zijn nu te zien op HBO Max

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

Online casino spellen die ook in films voorkomen

Geprezen misdaadkomedie 'Ocean's Eleven' van Steven Soderbergh zondagavond 12 mei te zien op televisie

Snatch

The Hangover
Komedie, 2009

Taken
Actie / Thriller, 2008
gevangeniscasinopickpocketstripclubdiefcaperovervaloplichteratlantic citysalt lake city, utahlas vegascard dealerexplosives expert exhilarated