The Passion of the Christ (2004)
Speelduur: 127 minuten / 120 minuten (cut version)
Alternatieve titel: The Passion Recut
Geregisseerd door: Mel Gibson
Met onder meer: Jim Caviezel, Maia Morgenstern en Monica Bellucci
Gesproken taal: Hebreeuws en Latijn
Releasedatum: 1 april 2004
Plot The Passion of the Christ
"By his wounds, we were healed."
The Passion of The Christ is een film over de laatste twaalf uren van het leven van Jezus van Nazareth. De film opent in de Olijventuin (Getsemane) waar Jezus naartoe gaat om te bidden na het Laatste Avondmaal. Jezus verzet zich tegen de verlokkingen van Satan. Verraden door Judas Iscariot, wordt Jezus gearresteerd en meegenomen binnen de stadsmuren van Jeruzalem waar de leiders van de Farizeeërs hem confronteren met beschuldigingen van heiligschennis en hem ter dood veroordelen.
- Hê Kainê Diathêkê (BoekMeter)
- The Passion of the Christ (MusicMeter)
Jesus
Judas Iscariot
Pontius Pilate
Claudia Procles
Antwoord RTL:
Specifieke datum onbekend. In ieder geval niet komend (winter)seizoen (2004/2005).
JohnDoe
Best een goede film, en hoewel ik geen bijbelkenner ben lijkt het me wel redelijk overeenkomen met het verhaal. Er zit inderdaad wel een beetje veel bloed in (zeker uitverkoop bij de grime leverancier) maar het kon wel boeien. En om nou te zeggen dat het antisemitisch is..nou nee, mensen die dat vinden zouden dan bijvoorbeeld Schindler's list ook anti-Duits moeten vinden.
Bertyl
De film komt ook rédelijk over met het verhaal maar alles is nogal aangedikt. Op de weg naar die berg (weet ik veel hoe ie heet) valt Jesus in de Bijbel 3 keer, in de film 7 keer...
Verder vond ik het nogal een slechte film. Zoals de Volkskrant al melde: "veel bloed en weinig passie".
lotr-fan
Hij valt idd wel te vaak. Maar dat er zoveel bloed in voorkomt kan me niets schelen. In Saving Private Ryan komt volgens mij ook heel veel bloed voor. Ik denk eerder dat Mel Gibson dit geslaagd realistisch neer heeft gezet! Jim Caviezel speelt wel goed vind ik. 4,5 *
www.goeie.tk
Goeie film! Alleen werden die slagen wel erg irritant op een gegeven moment. Dan bedoel ik niet alleen tijdens de marteling, maar helemaal die berg op....
Ortwin
3 sterren.
Redelijk goed. Iets te gruwelijk in de kruisigingscène en geselscène, maar volgens mij was het wel echt meer in die aard dan in die van de vorige Jezusfilms waar nauwelijks bloed aan te pas komt.
Goede acteurs, vooral die knappe Maria Magdalena
, maar Jezus speelt ook wel echt goed. Pontius Pilatus iets minder, hij is zo heel stil en braafjes terwijl hij in het echt een meedogeloze tiran was.
manesero
bah wat een walgelijke film 2 uur lang mishandelingen kijken voor rest is het niks geen fatsoenlijk verhaal of iets .
TukkerBart
dat krijg je als ze het op waargebeurt verhaal maken he..
Voordat je deze film ging kijken wist je wat er komen zou dus...
steven36
Wacht eerst tot het boek uitkomt (ahuuuum) Zie mijn reactie's bij de Titanic en Dances with wolves.
Holywood moet wel blijven draaien.
jacksparrow
Wat een nodeloze film. Heeft mij niets bijgebracht over Jezus anders dan dat het een rare kwibus was die met een reden hierheen zou zijn gekomen maar op het moment dat hij zijn verhaal moet zijn kaken op elkaar houdt en zich bewust laat afranselen. Kan niet de bedoeling geweest zijn.
In tegenstelling tot de mening dat de joden de schuld van zijn leiden in zijn schoenen krijgen geschoven zie ik meer de Romeinen met genoegen wreedheden begaan tegen hem.
Niet de moeite waard van het kijken achteraf en zeker geen verheffend epos over de figuur Jezus.
mister blonde
de film was ook niet bedoeld om jou (of wie dan ook) iets bij te brengen. de film is een interpretatie van het leven van Jezus. hoe ongenuanceerd dat ook is bij tijd en wijle. maakt de film er niet minder interessant op m.i.
AHWA
de film is een interpretatie van het leven van Jezus.
Ik zou eerder zeggen het lijden van Jezus.
mister blonde
o.k. heb je gelijk in. het ging meer om het woord interpretatie.
ik vind het overigens een goede keuze om slechts de laatste 12 uur te nemen uit zijn leven.
Dat ben ik met je eens.
Al is het wel zo dat de jaren 7 t/m 33 van Jezus ontbreken in de bijbel, geloof ik. Ik ben niet zo'n kenner.
Nu lijkt het me interessant om te weten wat die gozer in de tussentijd heeft uitgevreten.
mister blonde
kan ik me voorstellen. echter deze film heeft bewust gekozen voor het einde van zijn leven. je kunt het een slechte keuze vinden, maar je kunt de film niet verwijten (zeg niet dat je dat doet) te weinig te laten zien van de rest van zijn leven.
ik vind overigens wel dat de flashbacks beter hadden gekund.
AHWA
Ik vond die flashbacks wel meevallen.
Vooral het stukje met als Jezus de staantafel uitvindt, of wat het ook is
Ik denk dat die flashbacks bedoeld waren als rustpunt in de film, voordat er weer een paar hevige scenes kwamen.
Wat een nodel;oze film.
Heb met verbazing gekeken en met nog meer verbazing er over nagedacht.
Het epos verteld helemaal niets, maar dan ook echt niets over het leven van Jezus. Het is 1 grote martelpartij waarbij hij zich als een domme sukkel naar zijn dood laat leiden. Zonder enig vorm van protest of duidelijk te maken waarom. Geen krachtige herder met een missie maar meer een dom lam.
Het idee dat de joden de schuld van dit alles moeten krijgen is mij ook niet duidelijk. Kreeg toch meer het gevoel dat de echte wreedheden door de Romeinen plaatsvonden. Maar dat zal wel een eigen interpretatie zijn.
Grootste bezwaar is dat ik als ongelovige geen enkel inzicht heb gekregen in de figuur Jezus dan een verdwaasde baardmans met SM inslag (zie niet in waarom hij steeds weer opstaat om nogmaals in puin te worden geramd). En dat lijkt me toch de essentie als je een film over deze man maakt.
Al met al een film die wat mij betreft niet had hoeven worden gemaakt en maar weer snel vergeten moet worden.
Zelva
Mooi gezegd.
Jeronimo
Mooi in beeld gebracht en muziek is ook goed gekozen. Dit maakt de film compleet.
Het verhaal is bekend bij de meeste.
Ok film
jacksparrow
Denk niet dat wij het eens gaan worden (en dat hoeft ook niet) Blijf bij mijn standpunten en de overtuiging dat de "figuur" Jezus en dat wat hij vertegenwoordigd met deze film niet duidelijk is geworden. Als je met dat idee naar deze martelgang gaat zitten kijken kom je helaas van de koude kermis thuis en blijf je dagen met de wrede beelden op je netvlies zitten.
mister blonde
en dat laatste zegt wellicht wat over de kwaliteit van de film.
amon
Matig. Hier (en dat blijkt wel uit de 72 pagina's hier) is veel te veel over gesproken. Deze film is niet voor mij weggelegd.

Opnames van 'The Passion of the Christ'-vervolg moeten volgend jaar beginnen: 'Het wordt een hele LSD-trip'

Dit is wat we weten over 'The Resurrection of the Christ' van Mel Gibson: 'De grootste film in de wereldgeschiedenis'

'The Passion of the Christ' van Mel Gibson morgenavond op televisie

Alec Baldwin en het schietincident op de set: Dit zijn vijf andere ernstige ongelukken

The Song of Bernadette

Samsara
Drama / Romantiek, 2001

The Greatest Game Ever Played
Drama, 2005
christendomjewryromeinse rijksufferingapostlelast supper romanbijbelcrucifixionsatanmissionmartelenwreedheidjesus christgraphic violencechristelijke filmaramaicjesus christ graphic violenceancient language film