Genre: Thriller / Drama
Met onder meer: Bernard Giraudeau, Jean-Pierre Lorit en Florence Thomassin
Gesproken taal: Frans
Releasedatum: 2 november 2000
Plot Une Affaire de Goût
De rijke, gedistingeerde industrieel Dalemont is in een chic restaurant zeer te spreken over de jonge kelner Nicolas. Hij vraagt hem om bij hem in dienst te treden als zijn voorproever. Deze onalledaagse functie trekt Nicolas wel aan, mede vanwege het vorstelijke salaris. Maar al snel blijkt dat het geen gewone baan is: tot in het bizarre probeert de werkgever de persoonlijkheid van zijn employè te kneden. Nicolas is gefascineerd door Delamont en doet in eerste instantie gewillig alles wat Delamont van hem verwacht. Dit tegen het zere been van zijn vriendin Bèatrice, die het allemaal veel te ver vindt gaan. Langzamerhand ontstaat er een machtsspel tussen de twee mannen.
Frédéric Delamont
Docteur Rossignon
Caroline
Docteur Ferrières
Nathalie
Dit is de beste Franse film die ik tot nu toe gezien heb.
Briljante psychologische thriller met een adembenemende machtsstrijd.
Meesterlijk geacteerd door Giraudeau.
geronimo
- 1955 berichten
Fantastische film! Ik heb ademloos zitten kijken.
aburefan
k vond het verhaal echt niet boeiend en het zogenaamde 'machtspelletje' tussen de 2 mannen vond ik erg vergezocht.
Jammer! Dit is een van mijn favoriete films. De tweede keer dat ik 'm zag, vond ik 'm nog steeds erg goed.
FisherKing
Inderdaad ; erg indrukwekkende Film
Redlop
Prachtige film met een bizar dubbelgangersverhaal. Angsten, obesessies, eenzaamheid, macht, onmacht en manipulatie.
De chique elegante dandy en de totale verveling en leegte achter het pak en de stropdas. Ontzettend sterke acteur die Bernard Giraudeau. Wat een verlaten blik op het einde.
knalt Nicolas zichzelf nou neer op het eind? Volgens mij wel...om aan te geven dat ze elkaars' lotgenoten zijn
Vier sterrenrestaurant film. ****
Absoluut! Hij zet een interessante harde klootzak neer.
Wel verdraaid, heb ik dit misschien gemist ?? Ik zag 'm eergisteren nog!
Hoe moet hij zich dan neerknallen, hij zit immers in de gevangenis ?!
Vier sterrenrestaurant film. ****
LOL

Ik vond het eten er nog lekkerder; 5 sterren!
Redlop
Ik heb het einde nog 3x gekeken. Eerst dacht ik die knal kan goed door de feestelijke activiteiten in Nijmegen zijn ontstaan. Later hoorde ik 'm weer. Maar nu snap ik het denk ik...het is de klap van de celdeur die dichtvalt
Haha, tijd voor een nieuwe installatie Redlop ?!
Vond hem niet heel fantastisch. Nu mag ik (wij
)zeker nooit meer een dvd lenen van Kappeuter?
tovenaar
Originele interessante film, maar ik vond het helaas ook een beetje té vergezocht allemaal. Laat ik het zo zeggen, de psychologische verandering die de hoofdpersoon onderging ging mij in een te rap tempo. Misschien had de regisseur hier ietsje meer de tijd voor moeten nemen. Acteerwerk was dik in orde by the way!
Ook even een bedankje aan Kappeuter voor het lenen en eh.. titan, hij komt er morgen aan.
Goodfella
Oja, hier moest ik ook nog wat over zeggen.
Ik vond de verhaalstructuur erg goed, die maakt er meer van dan de film eigenlijk is. Ik doel dus op die stukken van een verhoor steeds tussendoor. Je weet dat er iets ´ergs´ staat te gebeuren waardoor je toch geboeid blijft kijken, terwijl het verhaal opzich (man wordt zo beinvloed door extravagante en veel te rijke kerel dat ´ie er aan onderdoor gaat) imo niet veel voorstelt.
Toch best een vermakelijke film met goed acteerwerk en een apart onderwerp.... 3 sterren
(3 sterren vind ik erg laag)
Het gaat juist om dat machtsspel, en niet dat er nog wat ergs staat te gebeuren, dat is slechts bijzaak.
Een film over je grenzen verleggen, meegaan in een machtsspel, je eigen vrijheden vrijwillig opgeven voor een ander, vernedering en totale waanzin. Als dat je niet boeit, is de film inderdaad niet zo aan je besteed.
Redlop
'Une Affaire de Gout' gaat imho over angsten. Hoogtevrees, smetvrees, claustrofobie, angst voor eenzaamheid...eh...noem ze maar op.
Ik zie ook een overeenkomst 'Fight Club'. In beide films heeft de hoofdpersoon een dubbelganger nodig om zijn angsten te overwinnen.
tovenaar
Eens met Redlop, alleen vond ik het in een te rap tempo gaan, zodat het op mij op de een of andere manier wat minder geloofwaardig over kwam.
alleen vond ik het in een te rap tempo gaan
rap met dubbel p: Rapp
tovenaar
Hehe, allright, laat die smilie met die hamer maar weer komen
Ramon K
Helemaal mee eens. Een vermakelijke film met sterk acteerwerk en een origineel verhaal, maar met een psychologische ontwikkeling die niet uitgebreid en drukkend genoeg is om geloofwaardig over te komen. Ik geef 3 sterren.
Het zal in het echt niet zo gauw voorkomen nee, maar binnen de setting die de film creeert vind ik het verhaal uitermate geloofwaardig. Jammer, ik heb jullie filmgout verkeerd ingeschat.
Bloompje
Ik lees hier alleen maar goeie dingen. Ik ben benieuwd. ik hou erg van Franse praatfilms, maar dit lijkt me totaal iets anders.
Han Solo
Ach, je mag van mening verschillen hoor! Er miste gewoon wat schwung. Zelfs voor een Franse film was ie wat langzaam...
Ja tuurlijk mag dat.
Heb je niet een andere film gezien ? Je kan niet zeggen dat dit een 'saaie Franse praatfilm' is.
Er gebeurt vanalles in de film. Sommigen vinden zelfs dat er te veel te snel gebeurt.
Ben je niet in de war met:
Een film waarbij ik jouw commentaar veel beter kan plaatsen namelijk. Dat is een echte 'franse praatfilm'.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Louise-Michel
Komedie, 2008