• 9.374.609 stemmen

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Patrick Wilson, Rose Byrne en Ty Simpkins

Releasedatum: 2 juni 2011

Plot Insidious

"It's not the House that's Haunted."

Josh (Patrick Wilson) en Renai (Rose Byrne) zijn een gelukkig koppel met kinderen dat verhuist naar een nieuwe woning. Maar het blijkt dat het huis problemen heeft met de nieuwe familie: vreemde en angstaanjagende dingen gebeuren en schijnen voornamelijk betrekking te hebben op hun jonge zoon Dalton (Ty Simpkins).

Renai Lambert

Foster Lambert

Nurse Adele / Doll Girl #2

avatar van firekiddo

firekiddo

Een horrorfilm met een verhaal heerlijk.
Ik heb me rijkelijk vermaakt.
de gebeurtenissen schijnen voor mijn gevoel nog best een te kunnen bestaan. Ik veronderstelde wat er gebeurde dat het een soort van hypnose was. en ik schrok mij kapot toen die vader zichzelf in de stoel zag zitten, die overgang van kleur naar een doffe donkere omgeving. Om koud van te krijgen! Jammer van het eind. daarom 4,5

avatar van Mai*

Mai*

Een fijne horror sinds lange tijd!

Heb erg genoten al waren er wel wat stukken in de film die ik ontzettend jammer vond. Vooral het einde was eigenlijk wel erg voorspelbaar. Ook het feit dat de geesten "handtastelijk" werden ten opzichte van de mensen in de kamer en ook opeens toen Josh aan het astraal reizen waren er toen ineens erg veel waren.

Maar goed, heb erg genoten en sinds lange tijd af en toe stiekem met mijn handen voor de ogen gezeten..

avatar van Pelagatti

Pelagatti

Ik vind deze film toch een gevalletje van 'net niet'... De film begint redelijk mysterieus en de sfeer is goed aanwezig. Maar zodra de schimmen goed zichtbaar worden gaat de film kwalitatief naar beneden. Het wordt een stuk minder spannend en soms een beetje lachwekkend (o.a. met de zogenaamd komische geestuitdrijvers en de slechte verkleedpartij van de demonen) . Het acteerwerk is helaas ook niet om over naar huis te schrijven. Toch blijf je kijken en is de eindfase van de film (wanneer de vader zijn zoontje moet zoeken in de geestenwereld) zeker de moeite waard! De enge glimlachen van het geestengezin hadden nog wat langer mogen duren (beeld was snel weg).

Een aardig begin, monsters met carnavalkostuums en een vreemde sfeer. Misschien 'net wel', dus vandaar een 3.0

avatar van DBTim

DBTim

Tot aan het einde (dat Josh naar de andere wereld gaat om Dalton terug te halen) heb ik echt op het puntje van m'n stoel gezeten. Dat was erg lang geleden bij een (horror)film. Paar keer echt flink geschrokken! Maar vond het einde dus wat minder, en zag het ook wel aankomen. Voor de rest echt een heerlijke horror!

Patrick Wilson doet me trouwens aan Gert Verhulst denken

avatar van Loki87

Loki87

Werkte goed voor me. Maar benadert niet de Franse horror waarbij ik soms ff pauze moest Interieur etc. Acteerwerk is matig, als je top acteurs hebt kan ie nog enger. Ook dat familiaire is matig en een heel onderzoeksteam is ook niet het ding. Als je alleen of met 2/3 man bent heeft toch meer effect dan zo'n heel team en dan een hele rits geesten. De 'eindbaas' vond ik ook niet veel soeps, hoewel ik de allereindbaas de demon van de pa, wel weer tof vond.

avatar van Cassevis

Cassevis

Deze film is echt zo creepy vind het echt een goede horrorfilm, ik ga 'm zeker kopen als ie uit is. Ik had nooit verwacht dat james Wan zo'n goede horrorfilm kon maken na Saw, want die vond ik tegenvallen. Nu heeft Wan laten zien dat hij ook goed is in het maken van mijn film smaak want ik houd van dit soort films. Ik vond het einde toch wel het engst. Ik ben echt beniewd naar het vervolg want dit was echt super!

4,5

Cassevis schreef:

4,5

Er is nog niks bekendgemaakt over een vervolg zo ver mijn weten

avatar van Mart193

Mart193

miesmol schreef:

Nee dit is een waardeloze film. Wat een onzin.

Sluit ik me helemaal bij aan!

Mart193 schreef:

Sluit ik me helemaal bij aan!

En misschien een paar goeie argumenten zullen ook wel fijn zijn

avatar van M-Padrino

M-Padrino

Vond hem wel gaan,

Het eerste stuk vond egt spannend,

maar het werd in een keer wel erg nep,

avatar van Karentje77

Karentje77

ronduit slecht, saai, waardeloos, bij momenten zo onnozel dat het grappig was, onzin, slecht verhaal, slecht geacteerd, weinig of amper spanning, je bent de film in een flits vergeten, goeie argumenten? Goh, als je een film zooo snel vergeet, kan er weinig goeds over te vertellen zijn...

avatar van perceived

perceived

Ik ben enthousiast.

Ouderwetse spookhuishorror met een moderne touch. Prima uitgewerkt verhaal, dat boeiend is van begin tot eind. 7.5/10*

Karentje77 schreef:

Goeie argumenten? Uhh nee, onnozel was deze film niet, tja slecht verhaal (eigen mening ik vond het juist een erg goed verhaal), slecht geacteerd? Wat een flauwekul, het acteerwerk was prima.

Weinig of amper spanning? Welke films zei je nou die je eng vond?

En nee, misschien ben jij de film in een flits vergeten maar ik niet

avatar van jipt

jipt

Midden in de nacht, koptelefoon op, en gaan!

Geweldige creepy horror. Begint als een haunted hous filmpje en na mate de film tot zijn einde komt wordt het een heerlijke achtbaan horror. Geen splatter of een moeilijk verhaal, maar met een heerlijke sfeer, wat geesten en wat enge sounddesign heb ik bijna de hele film op het puntje van mijn stoel gezeten.

hartstikke dikke 4,5* en krijg nu al zin in een herziening of een deel twee!

Beste wel scary shit! Althans, de eerste helft van de film met name.

Helaas begint het daarna een heel stuk minder interessant te worden met dat hele hypnose/helwereld etc. Duidelijk gevalletje suggestie is beter dan tonen. Want om nu echt dat duivelse figuur in levende lijve te zien... dat kan alleen maar tegenvallen.

Niettemin paar keer flink geschrokken!

avatar van movieminder

movieminder

jipt schreef:

Midden in de nacht, koptelefoon op, en gaan!

hartstikke dikke 4,5* en krijg nu al zin in een herziening of een deel twee!

Yep mee eens!

De film deed mij ook een beetje denken aan Poltergeist!

Die vond ik ook al zo'n topper.

In mijn ogen zeer geslaagde film.

Twijfel tussen 4* of 4,5*

Ik geef em het voordeel van de twijfel.

avatar van jipt

jipt

Poltergeist tot mijn grote spijt nog niet gezien, zal hem snel eens kijken.

jipt schreef:

Poltergeist tot mijn grote spijt nog niet gezien, zal hem snel eens kijken.

Echt doen. Poltergeist blijft toch wel echt een klassieker rondom dit genre.

avatar van movieminder

movieminder

Ja zeker doen!

Ik moet zeggen dat je er wel van moet houden. Ik ken mensen die het helemaal niets vonden.

Misschien moet je wat ''met geesten hebben'' om zo'n film te kunnen waarderen.

Om de film Poltergeist zelf hangt ook een raar sfeertje. Het meisje uit de film (Heather O'Rourke)is in het echt namelijk jong gestorven. Velen geven hier de film de schuld van.

Poltergeist is zowiezo op een waargebeurd verhaal gebasseerd. Welliswaar aan alle kanten opgedikt en niet meer realistisch, maar het zorgt toch voor wat extra spanning.

Ook eigenlijk bij 1e deel houden. Het 2e en 3e zijn echt stukken minder.

avatar van Liloow100

Liloow100

Deze film is toch van de makers van Paranormal Activity?

Ik ben heel benieuwd, het lijkt me een hele goede film.

Het verhaal trekt mij ook wel.

movieminder schreef:

Ja zeker doen!

Misschien moet je wat ''met geesten hebben'' om zo'n film te kunnen waarderen.

Ook eigenlijk bij 1e deel houden. Het 2e en 3e zijn echt stukken minder.

Ben het helemaal met je eens, poltergeist is geweldig. Inderdaad zielig van heather o'rourke.

Poltergeist = cult classic rondom dit genre

Poltergeist 2&3 = puur gemaakt voor geld en goedkope scares. Nee, niet doen. 1 is goed en de rest is bagger

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Het verhaal vond ik geen bal aan. De film zelf had wel zijn schrikmomenten. Vooral het begin en het einde zat de schrik er goed in. Ook het einde vond ik goed en origineel.

Mede door het niet interessant verhaal, Patrick Wilson en de saaie setting vind ik deze film een 2.5 waard. Nog best hoog aangezien ik geen onrealistische horror (saw is bijv. een realistische horror) fan ben.

avatar van TheShadowking

TheShadowking

Dertien in een dozijn film die niet blijft hangen bij mij. Echt standaard concept is dit.

Enige vernieuwende is de manier waarop de spoken wereld of zeg maar de andere dimensie is uitgewerkt, maar dat is allemaal erg over de top hoor

avatar van Angelo2

Angelo2

Eindelijk weer een spannende film na Paranormal Activity. Lekker sfeertje en een paar erg goede schrikmomenten. Alleen het einde had beter gekund.

avatar van coolpeople?

coolpeople?

Leuke en spannende film maar de duivel is superslecht gemaakt. Super jammer.

avatar van dennis-2008

dennis-2008

Goed, spannend tot het eind. Ik hou normaal niet zo van dat paranormaal gedoe met geesten, maar deze is oké. Aanrader. Verhaal zit echt wel leuk in elkaar. Tja, de Derek Ogilvys (of hoe heet die vent?) onder ons zullen 't wel niet zo indrukwekkend vinden allemaal, maar gewoon kijken.

avatar van kingland

kingland

Matige film. Ik vind het ook meer een thriller als een horror film. Zoals meestal met horror films, is deze inderdaad ook weer een dertien in een dozijn film. Weer eens een soort van open einde aan de film, zodat er, net als bij de "Saw" films, tot een 7de deel erachter aan geplakt kan worden.

Horror is duidelijk niet mijn genre films. Ze vallen me bijna altijd tegen.

avatar van nognooit

nognooit

The Exorcist, The Entity, The Fourth Kind, Paranormal Activity, Poltergeist.

Daar heeft regisseur James Wan duidelijk zijn inspiratie vandaan.

Zijn uitvoering schiet echter te kort. Het concept is redelijk, maar de uitwerking is erg slap.

Die potentie wordt nergens waar gemaakt en het hoe langer de film door gaat hoe meer de spanning wordt verloren en de film wordt zelfs een saai.

avatar van piranja

piranja

Een hele spannende horror film.

avatar van ockhausen

ockhausen

Wat een slechte horrorfilml! haha Slecht geacteerd, special effects waren drama en verhaal was lekker suf (zoals meestal) 1,5 voor de moeite