• 9.378.523 stemmen

The Next Three Days (2010)

Drama / Thriller | 133 minuten

Genre: Drama / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Paul Haggis

Met onder meer: Russell Crowe, Elizabeth Banks en Liam Neeson

Releasedatum: 9 december 2010

Plot The Next Three Days

"What if you had 72 hours to save everything you live for?"

Het leven lijkt perfect voor John Brennan. Totdat zijn vrouw Lara opgepakt wordt voor een gruwelijke moord die ze niet heeft gepleegd. Drie jaar later doet John er alles aan om zijn gezin bij elkaar te houden. Hij voedt hun zoon op, geeft les op school en doet er alles aan om haar onschuld te bewijzen. Als ook het laatste beroep wordt afgewezen en Lara suïcidaal wordt besluit John dat er maar één oplossing mogelijk is; hij moet zijn vrouw uit de gevangenis bevrijden. Hij bedenkt een gedetailleerd vluchtplan en stort zich in een gevaarlijke en onbekende wereld. Uiteindelijk alles op het spel zettend voor de liefde van zijn leven. Remake van de Franse film Pour Elle.

avatar van Tarkus

Tarkus

Dit vind ik nu eens een uitstekende film.

Prachtig scenario, prima vertolkingen, met Russell Crowe alweer in een toprol.

Meer dan 2 uur duurt deze film, maar elke minuut blijft hij boeien.

Echt een topper !!

avatar van max cady

max cady

Vraagt niemand zich nu af wie HET echt had gedaan? Of ik heb iets gemist dat kan natuurlijk ook .. Voor de rest een erg leuke film. Niet een film om nog een keer te kijken maar dat heeft met het type film te maken ...

avatar van Shaky

Shaky

Prima film die nergens verveeld. Het verhaal en de acteurs boeien van begin tot eind en zorgen ervoor dat je wil weten hoe het verder gaat.

4 sterren.

avatar van Breyton

Breyton

Ik geef deze film met plezier 4 sterren.

Toch wel één van de betere films van 2010.

avatar van realiteitspaard

realiteitspaard

Goeie onderhoudende film, maar vond er persoonlijk te weinig spanning in zitten en vond hem niet bijster interessant om te kijken, omdat hij onderhoudend was en er duidelijk goed over de film is nagedacht toch 3,5 ster

avatar van akira124

akira124

Briljante film, spannend tot het einde. En wat een acteerprestaties van Crowe en Banks!

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Lara is onschuldig en dat heeft alles met die knoop te maken. De afgebroken knoop is gekoppeld aan de echte moordenaar. Lara botste tegen de moordenaar op en de knoop van de moordenaar brak vervolgens af en die ene detective kreeg waarschijnlijk ook wel het idee dat Lara onschuldig is toen hij Russell Crowe zag kotsen. Althans, misschien zag hij het als volgt: Die man is helemaal overstuur dat zijn vrouw onschuldig in de gevangenis zit en aan het eind van de film wil hij toch die knoop vinden en die knoop is er ook, maar hij vind hem echt net niet! Alleen wij als kijker krijgen te zien dat ze inderdaad onschuldig is.

De film is een beetje wat ik er al van verwachtte. Spannende momenten in combinatie met net even teveel toevalligheden, maar een ruime voldoende en Crowe zet weer een uitstekende rol neer.

avatar van djinnieboy

djinnieboy

max cady schreef:

LOL ik weet niet waar jij met je gedachte hebt gezeten tijdens de film, maar ze laten echt duidelijk zien wie het nou gedaan heeft.

avatar van djinnieboy

djinnieboy

Een ware topfilm dit! Deze film mag je gewoon niet missen!

Ik heb elke minuut met spanning zitten kijken. Echt briljant!

Een dikke 5 !

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Een zeer spannende film. Bij de eerste scène zag ik al dat ik van dit verhaal al eens de franse versie heb gezien en ik moet zeggen dat ik van deze versie het verhaal toch wel wat meer uitgewerkt vind. Waar ze in Pour Elle toch meer aandacht aan de moordzaak zelf zelf geven, geven ze in de deze film meer de aandacht aan de ontsnapping en dat maakt dat deze film toch weer nèt even anders is.

Zowel Crowe als Banks hebben hier een hele goede rol neergezet. Ik vind ze allebei altijd wel erg goed acteren. Van begin tot eind heb ik geboeid zitten kijken terwijl ik het verhaal toch al eens gezien had. Er was gewoon een hele goede spanningsopbouw. Ik ben het wel met JacoBaco hier iets boven eens, er zaten nèt wat te veel toevalligheden in. Vooral als ze op het einde het vliegtuig willen halen en ze nèt door de douane heen zijn als hun foto binnenkomt op het vliegveld en dat ook nèt degene die ze doorgelaten heeft zijn dienst erop zit en word vervangen waardoor hij dus nèt de foto niet ziet binnenkomen. Nou, mooier kan het niet.

Maar dat mag de pret echter niet drukken. Het is zeker een zeer spannende film.

avatar van Puthenaer

Puthenaer

Kijk; dit zijn nu films die je een leuke avond bezorgen!

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Soms wat toevallig in elkaar gezet, maar zeker een film om een keer gezien te hebben. Geen moment verveeld, en acteerwerk boven gemiddeld.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Prima film opnieuw van Haggis.

Met name het kat- en muisspel tussen de detectives en Brennan is behoorlijk spannend en boeiend in elkaar gezet.

Beetje jammer van de reclame voor Iphone en Youtube, dat was een beetje too much wat mij betreft.

Daarnaast vond ik dat einde met die agent in de regen een beetje stupide. Die zoekt namelijk naar een knoop die 3 jaar geleden afgeknapt zou zijn. Wat als hij die knoop vond? Bewijs is het natuurlijk allang niet meer. Een vriend van de famillie had die knoop in de afgelopen jaren kunnen plaatsen daar, er zullen geen vingerafdrukken op zitten en wat is de kans dat een zelfde soort knoop van iemand anders in die put beland in 3 jaar?

Dat was niet echt sterk.

Verder een prima film en buitengewoon vermakelijk.

avatar van Jagged Edge

Jagged Edge

Vette flick briljante rol van Russel erg goed vond Banks niet zo is persoonlijk ,en de auto in de slip hahaha 2 keer gekeken 4*.

avatar van Laidbackluuk

Laidbackluuk

Vond het een hele goede film. Maar had hij niet briljant geweest wanneer zij de moord toch had gepleegd en hem op het eind dood schoot en het geld pakte?

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ja, dan had er een halfje bijgekomen. Wellicht was dat ook wel het idee, maar vond Russell Crowe dat niet tof.

avatar van swenbos

swenbos

Één van de betere films die ik in lange tijd heb gezien.

@LAidbackluuk.

Nee, je snapt de kern van het verhaal niet.

avatar van fcdenhaag

fcdenhaag

Prima film. De hand van Haggis, alleen al vanwege het gebruik van Moby-muziek, is duidelijk te herkennen als je ook de Bourne films hebt gezien....Edit: oeps, ben in de war met Paul Greengrass..

avatar van koko28

koko28

Crowe en Banks Subliem !!!

Wat spannend zeg, ik ging er helemaal in mee.

sterk verhaal, goed acteerwerk, goede spannings opbouw.

Meer dan twee uur smullen.

enige min puntje de auto in de slip ......

Top film

avatar van Koerok

Koerok

koko28 schreef:
enige min puntje de auto in de slip ......

Ja, dat was inderdaad belachelijk. Eerst werkt ze tegen haar wil mee aan haar eigen ontsnapping, omdat hun zoon anders twee ouders in de gevangenis heeft, om vervolgens doodleuk zelfmoord te plegen? Raar...
Maar verder vond ik het een hele aardige en realistische film, zonder de gebruikelijke sensatie die je normaal gesproken verwacht bij dit soort verhalen.
Ik vond hem over het algemeen wel een beetje traag, en iets te lang duren. Een 3.5.

avatar van Mirckje

Mirckje

Opzich wel een goede film. Bijzonder verhaal sowieso. Vond het wat te dramatisch geprobeerd neer te zetten.

avatar van Clement

Clement

Dit is weer een topfilm van mr. Crowe.

Film gaat een beetje snel op het begin maar daarna wordt alles duidelijk.

Het is ook een film die elk moment blijft boeien.

En ook zeer goed geacteerd.

Laten er maar meer van dit soort caliber films komen want er komt veel te veel shit uit.

Toppertjeee zeker kijken.

avatar van gauke

gauke

Remake van het Franse 'Pour Elle', gemaakt met veel vaart door Paul Haggis, de regisseur van topfilms als Crash en Million Dollar Baby. Russell Crowe speelt zijn rol, in deze onderhoudende en spannende mix tussen (melo)drama en thriller, met een duizelingwekkende echtheid. Dat het verhaal af en toe zijn geloofwaardigheid verliest, vergeef je snel.

avatar van Fortune

Fortune

gauke schreef:

Million dollar baby; was die niet door die cowboy Eastwood gemaakt?

avatar van gauke

gauke

Fortune schreef:

Million dollar baby; was die niet door die cowboy Eastwood gemaakt?

Sorry, je hebt helemaal gelijk. Paul Higgis schreef het scenario van Million Dollar Baby en Clint Eastwood was de regisseur.

avatar van SandySem

SandySem

Boeiende film, tot het allerlaatste moment blijf je je afvragen of het hem gaat lukken en je hoopt zo hard van wel! Best een lange film, maar daar heb ik niets van gemerkt..

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Uitstekende film hoor. Erg spannend en de twee uur vliegen voorbij. Hier en daar wel wat onrealistische momenten, maar over het algemeen heb ik het uitstekend vermaakt hier mee.

avatar van The Goss

The Goss

Net dit pareltje gezien. Wat is en blijft Crowe toch een geweldige acteur. Hij trekt deze film in zijn geheel. Ook Banks doet een zeer acceptabel duit in het zakje. Goed verhaal waarin je helemaal wordt meegezogen.

avatar van Pkunk

Pkunk

Goede film! De spanning wordt langzaam maar erg goed opgebouwd want ik heb het laatste uur op het puntje van m'n stoel gezeten. Goed acteerwerk van iedereen en leuke soundtrack ook

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

De score van Elfman krijgt een grote rol aan het einde van de film, super muziek